JVC Z-1s + JICO SAS

Μετά απο αρκετό ψάξιμο δεν νομιζω οτι εχω κάποιο απο τα δυο σε βυνιλιο.
Εχω ολη τη δισκογραφία τους σε wavpack αλλα αυτο το καιρό εχω λαχτάρα μόνο για αναλογικό.

Αυτό είναι ένα μεγάλο μείον του βινυλίου.
Δεν μπορεί να ακολουθήσει τις νέες παραγωγές,τα μουσικά ρεύματα,δεν ηχογραφούνται πολλά, πάρα πολλά ενδιαφέροντα μουσικά δρώμενα σε δίσκο.
Αν θέλεις μπορώ να σε εφοδιάσω με not published , δουλειές απ τους π.χ.ixtahuelle ( από γνωστό μου) και σε καλή εγγραφή, ανώτερη του MP3...δεν έχουν καν κυκλοφορήσει όχι σε δίσκο αλλά ούτε σε cd κάποιες κυκλοφορίες απ' το Σουηδικό αυτό exotica συγκρότημα.
Το ίδιο ισχύει με πάμπολλες παραγωγές που μόνο σε αρχεία πια μπορούμε να απολαύσουμε..
Κακά τα ψέματα..οι αχανείς μουσικοί ορίζοντες δεν ευνοούν την αναπαραγωγή βινυλίου..
Έστω και από utube άκου κομματάρα με την Kadhja Bonet στα φωνητικά και ξέχνα τον καύσωνα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εκτός θέματος βέβαια και τα σβήνεις,αλλά θα ήθελα αυτήν την παραγωγή των ixtahuelle feat.Joe Romersa να την ακούσω με την Karma,την dl 103, αλλά..
Πρόσεξε την περίοδο κυκλοφορίας, ακουγόταν πολύ πριν

Ένα track,απ αυτά που χρησιμοποιούσα για τον έλεγχο στροφών.
Σε 45άρι όμως..
Θυμάμαι 88 περίπου το Sondek έβγαινε σε 33 και αν ήθελες 45 στροφές έβαζες έναν αντάπτορα ,που όμως , δεν είχε την ακρίβεια του σκέτου Nirvana ή Valhalla.
Τα αυτόματης οδήγησης Technics , προγόνους του Mk2 με εξωτερικό ή εσωτερικό τροφοδοτικό ,στον τομέα αυτόν κελαηδούσαν .

Άλλο ένα B side του 1982 σε 45άρι..
Αυτό το track με τα περίεργα φωνητικά του τραγουδιστή των Spandau Bullet,Tony Handley.
Πρόσεξε στο ρεφραίν το ξεφώνισμα , τύψεων (?)...

Δοκιμασμένο σε πολλά πλατό για αυτό το λίγο ξεκούρδιστο κλάψιμο.

She loved like diamond,η φωνή μπορεί να επιβάλλεται,αλλά το ρυθμικό μέρος είναι 'δυνατό' κ αυτό.

ΑΑΑ εδω επιστρεψαμε στο βυνιλιο Spandau Bullet θα βαλω το βραδυ.
Να πω οτι αυτη τη στιγμή με σίγουρα πάνω απο 200 ωρες η απόδοση της jico εχει πια σταθεροποιηθεί και η τελευταία μικρη βελτίωση που ακουσα γυρο στις 150 ωρες ηταν μια ακόμη πολυ ελαφριά μειωση στα συριστικά των πριμων και αρκετή αυξηση στις αρμονικές.
Να τονίσω οτι οι ακροάσεις εδω και καιρο γινονται με τρανζιστορατο συστημα, ωστε να γνωρίζω καθε φορα ακριβως σε ποση ωρα ο ενισχυτης αποδιδει το 100%.

Βέβαια μόνο αυτό το τραγούδι αξίζει για μένα,αν το βρεις σε 45άρι , τσίμπα το,λόγω καλύτερης ηχογραφησης..
Σε long 33 δεν θυμάμαι..

Μήπως μπορείς να θυμηθείς σε σχέση με ακριβές MM πως ακούγεται;
Με rega exact πάντως είχε μεγαλύτερη ανάλυση, περιγραφή οργάνων,αλλά τσιμπούσε ..

Αυτά με 40 ώρες και ένα ανταλλακτικό φθηνό.
Με βάζεις σε σκέψεις...για επιστροφή σε SAS..

Βέβαια μόνο αυτό το τραγούδι αξίζει για μένα,αν το βρεις σε 45άρι , τσίμπα το,λόγω καλύτερης ηχογραφησης..
Σε long 33 δεν θυμάμαι..

Μήπως μπορείς να θυμηθείς σε σχέση με ακριβές MM πως ακούγεται;
Με rega exact πάντως είχε μεγαλύτερη ανάλυση, περιγραφή οργάνων,αλλά τσιμπούσε ..

Αυτά με 40 ώρες και ένα ανταλλακτικό φθηνό.
Με βάζεις σε σκέψεις...για επιστροφή σε SAS..
Να την παρεις την jico αμα μπορεις οικονομικά δεν θα σε απογοητεύσει,βεβαια να την ματσαρεις με καλη γεννήτρια να σου βγαλει τα μέγιστα.
Εχω πεθυμησει να ακουσω μουσικη λειπω σε διακοπές εδω και δυο εβδομαδες.
Βεβαια απο την άλλη μια αποτοξίνωση απο την μουσική είναι καλό γιατι γυρνάς με αρκετή όρεξη.

• Like
Reactions: westsound
Την είχα την z1 s με SASμεσω του MM board του Linn Kairn pro ,Linn Majik 1 integrated και Linto έπαιζε καλά,αλλά ... κουρεύτηκε.
Ίσως να μην έκανε η φτηνή ακίδα που πήρα, επειδή με κούραζε με φωνητικά..ενώ θυμάμαι να ήταν πιο ξεκούραστη σε αυτόν τον τομέα.
Έχανε βέβαια στην ατάκα από την Linn K 18,ίσως λόγω ταιριάσματος.

Damn your eyes.

Αν και νομιζω καπου το εχω ξαναγράψει αυτη τη στιγμή η καλή μου κεφαλή είμαι μια ΜC η Heed Zene ουσιαστικά μια βελτιωμένη Benz
Σε συγκριση με το συνδιασμό Ζ1s -jico sas σιγουρα στρωμένο πλέον, εχουμε και λέμε.
1. Πλάτος σκηνής - εικόνα λιγο μεγαλύτερη-καλυτερη heed
2. Ανάλυση λεπτομέρεια λίγο καλύτερη η jico
3. Ανάγνωση ταλαιπωρημένων βινυλιων αρκετά καλύτερη η jico
4. Aρμονικές λιγο καλύτερη η Ηeed
5. Πριμα η Heed (πιο μαλακά)
6. Mεσαία ισοπαλία
7. Mπάσα λιγο καλύτερη η Ηeed
8. Timming λιγο καλύτερη η Jico
Πολυ ευχάριστες και οι δυο λίγο καλύτερη η Heed (απόλυτα φυσικό κοστίζει τα τριπλά)
Αυτα με δυο λόγια.

Ναι σπαρτιάτικο το review αλλα απολυτα εγκυρο, παλι το Σ/Κ ευχαριστήθηκα ακροάσεις.
Βοηθουσε και ο καιρός που σου επιβάλει σπίτι και κλιματιστικό η θάλασσα.
Ειναι και το τελευταίο μου Σ/Κ Αθήνα μιας και την αλλη εβδομάδα βγαίνω σε άδεια οπότε το αξιοποίησα αναλόγως.

• Like
Reactions: mparaxir
Εγω γυρισα σήμερα από διακοπές με την μηχανή, ειχα παραγγειλει και δυο δισκάκια ενα των rollings stones και ενα επανεκδοση τζαζ απο blue note.
Εριξα ενα μεσημεριανό ύπνο και τωρα αναψα τα μηχανηματα και έπεσε η jico στην πρωτη επαφή ξανα στο βυνιλιο.
Ωραια πράγματα να κάνεις και λιγο αποτοξινωση στο αυτι σου

Απο το αβατάρ σε καταλάβαμε, τι μηχανή εχεις?
Και απο που ψωνίζεις βυνιλια?
Ενα honda hornet 600 εχω. Εχω βγει με αυτο δικαβαλο φορτωμενο και την γυναίκα έχουμε πάει και εξωτερικό ιταλια ανκονα βεργκαμο, Γερμανία και ζυριχη βασιλεία πριν οικονομικης κρισης.
Κοιτα βυνιλια ψωνίζω αρκετα μεταχειρισμενα απο τον βυνιλιο και τον Ζαχαρία, συν πριν κοροναιο δεν έχανα παζαρι βυνιλιου στο γκαζι, μου εχει λείψει αυτό με τις ωρες καθόμουν.
Τωρα κατι σπάνια βυνιλια που οπως ξέρεις τα εχουν παει στο Θεό προτιμώ να τα περνω σε επανεκδοσεις απο το offtherecord.com.gr και αρκετα απο το discogs