K20D μετα;τι να παρω;

astymagos13

Banned
18 January 2010
31
Εχω μια pentax K20D , σε τι μπορω να παω μετα σε κοστος μαζι με φακο του κιτ περιπου 800 ευρω. Εχω σκεφτει την 550d canon. Λετε κατι αλλο; Αξιζει αυτη η μεταβαση η να μεινω στην πενταξ αφου δεν μπορω να δωσω παραπανω χρηματα; Υ.γ. Δεν με ενδιαφερει το βιντεο. Ευχαριστω πολυ. :)

Θα σε μαλώσω!
Γιατί να την αλλάξεις βρε; Την ξεζούμισες, πήρες το 100% των δυνατοτήτων της και θέλεις να πάς παραπάνω;
Υποθέτω πως όχι καθώς σχεδόν κανείς δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες της μηχανής του.
Στη θέση σου θα την κρατούσα και θα επένδυα σε φακούς.
Μια χαρά μηχανή είναι.

Με φιλική διάθεση πάντα :D:ernaehrung004:

Κι εγω το ιδιο πιστευω. Επενδυσε σε φακους και ισως αργοτερα πας στην πολυ καλη Κ5 οταν θα εχει πεσει και η τιμη της. Νομιζω οτι η Κ20 ειναι μια κατηγορια πανω σε θεμα αντοχης σωματος απο την 550 d.

Ισα ισα την πηρα πριν μπω φανταρος και εχω κανει ελαχιστα κλικ απλα σαν πρωτη μου dslr δεν με βολευει πολυ λογο βαρους. Τωρα που τελειωσα με το φανταρικο θα ξεκινησω ουσιαστικα να ασχολουμε.λετε δηλαδη να της δωσω μια ευκαιρια και να μην αλλαξω συστημα; εχω εναν sigma 55-200 dc και εναν 70-300 sigma apo macro super.

Mε τα 800 ευρω αγοραζεις 2-3 φακους αστερια.
Αν θελεις στανταρ ζουμ , τον παρα πολυ καλο (χωρις VC) Ταμρον 17-50/2.8 στα 340 ευρω , τους σταθερους χειροκινητους Σαμγιανγκ με 260-320 τον καθενα ,καταπληκτικους παλιους της Πενταξ απο το ebay η Μ42 με ανταπτορα που ειναι πληρως συμβατοι με την μηχανη σου κλπ .
Αφου δεν σε ενδιαφερει το βιντεο , μην το σκεφτεσαι , δεν λεω... οι συγχρονες εχουν βιντεο , ειναι καλυτερες στα πολλα ISO η στην LCD αλλα η δικη σου ειναι αλλη κλαση με τσιμουχες για την βροχη και την σκονη , μεγαλο φωτεινο σκοπευτρο κλπ , ειναι 1000 φορες προτιμοτερο και για μενα να παρεις καλους φακους και να κρατησεις την ουτως η αλλως παρα πολυ καλη μηχανη σου την οποια σιγουρα αδικουν οι φακοι που εχεις .

Με την k20d με τον φακο του κιτ 18-55 και sigma 55-200 dc και εναν 70-300 sigma apo macro super, δινοντας και 200 ευρω μου δινουν την 550d με τον κιτ φακο 18-55.τοσο δεν εχει αξια μεταπωλησης; Πολλα δεν ειναι;ειναι εντελως καινουργια..μαλλον θα σας ακουσω και θα την κρατησω.

εγω θα ελεγα να δωσεις αυτα τα 800 ευρω και να πας κανενα ταξιδι στο εξωτερικο...

και εκει να βγαλεις καμια 800αρια φωτογραφιες με την εξαιρετικη Κ20... να την χαρεις...

και να αφησεις τις ανησυχιες για update του εξοπλισμου σου σε κανα δυο χρονια... με την Κ6, τα ξαναλεμε...

Γνώμη μου είναι να επενδύσεις σε φακούς, να κρατήσεις την Κ20 και κάποια στιγμή να πας στην Κ5 που είναι και "μικροκαμωμένη" και καταπληκτική μηχανή
Αν δεν θέλεις να διαθέσεις χρήματα, βρες μια σειρά εκ των διαμαντιών prime manual Pentax-A (50/1.7, 28/2.8 κλπ), που εφαρμόζουν χωρίς αντάπτορα στην Κ20 και προσφέρουν οπτική και ακουστική επιβεβαίωση εστίασης!

ευχαριστω πραγματικα ολους για την αμεσοτητα των απαντησεων. δεν εχω 800 ευρω να χαλασω τωρα για εξοπλισμο.τα 200 εχω..δηλαδη 600 περιπου που περνουν την μηχανη μου με τους φακους μου και μετα 200 που θα δωσω για κατι αλλο.

Ούτε 200 χρειάζεται να δώσεις. Μπορείς να δώσεις 50 να πάρεις έναν σταθερό μεταχειρισμένο. Ειδικά αφού το βίντεο δεν σε ενδιαφέρει δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα κάνοντας την αλλαγή, μάλιστα θα χάσεις κιόλας. Η Κ20D είναι ένα σώμα πολύ ανώτερων προδιαγραφών απο την 550.

Με βαση αυτα που εγραψες πιο πανω καταλαβα οτι δεν εχεις ευρυγωνιο φακο. Αν ισχυει αυτο νομιζω ενας Tamron 17-50 f2.8 θα ηταν μια πολυ καλη αγορα. Ειναι και αρκετα φωτεινος ωστε να μην ανεβαινεις πολυ σε iso.

Εχω τον 18-55 του κιτ αλλα δεν ειναι τοσο φωτεινος. Με δυσκολευει λιγο σαν μενου και ρυθμισεις η πενταξ αλλα θα το προσπαθησω. :)

θα σας ζαλισω λιγο ακομα.. αν τωρα με δεδομενο οτι μου παιρνουν την μηχανη με τους φακους μου 600 ευρω υπαρχει καποια αλλη επιλογη που θα μπορουσα να κανω?οχι μεταχειρισμενη.. και υπολογιζοντας οτι μπορω να διαθεσω το πολυ αλλα 200..

θα σας ζαλισω λιγο ακομα.. αν τωρα με δεδομενο οτι μου παιρνουν την μηχανη με τους φακους μου 600 ευρω υπαρχει καποια αλλη επιλογη που θα μπορουσα να κανω?οχι μεταχειρισμενη.. και υπολογιζοντας οτι μπορω να διαθεσω το πολυ αλλα 200..

Φυσικα και ΟΧΙ.

Εχεις τα 200....
1) Πουλα τους φακους και παρε τον απλο Ταμρον 17-50/2.8 , η
2)Κρατα τον κιτ 18-55 και πουλα τους Σιγμα αγοραζοντας εναν σταθερο φωτεινο οπως οι FA 50/1.4 η 35/2 (380~ ευρω) η καποιον φωτεινο χειροκινητο απο την καταπληκτικη Σαμγιανγκ αν δεν σε ενοχλει η απουσια του AF (260-320 ευρω).

edit

Ολα αυτα αν θελεις να ασχοληθεις με RAW , επεξεργασια στο PC κλπ , αν σε ενδιαφερει δλδ να εχεις αριστα αποτελεσματα που καμμια μηχανη δεν θα σου δωσει με JPEG τραβηγμενες με κιτ.

Last edited:
Πουλάς τους σίγμα, βάζεις και τα 200 ευρώ (άρα έχεις σύνολο τουλάχιστον 450 ευρώ ίσως και παραπάνω) και παίρνεις είτε έναν υπερευρυγώνιο εάν κλίνεις προς τα εκεί, είτε έναν μεταχειρισμένο καλό τελε-ζουμ δλδ σιγμα 50-150 ή τοκίνα 50-135/2.8

Πουλάς τους σίγμα, βάζεις και τα 200 ευρώ (άρα έχεις σύνολο τουλάχιστον 450 ευρώ ίσως και παραπάνω) και παίρνεις είτε έναν υπερευρυγώνιο εάν κλίνεις προς τα εκεί, είτε έναν μεταχειρισμένο καλό τελε-ζουμ δλδ σιγμα 50-150 ή τοκίνα 50-135/2.8

Τοκινα οχι αλλα πενταξ 50-135

ευχαριστω για τις απαντησεις..αξιζει καποιος απο τους φακους που εχω να τον κρατησω?