K20D μετα;τι να παρω;

κατεληξα να πουλησω τους φακους και να παρω Ταμρον 17-50/2.8 ή Ταμρον 28-75/2.8 . τι λέτε? ασχέτως αποστασεων,εχουν διαφορα? με ενδιαφερει να ειναι φωτεινος ο φακός. ευχαριστω παλι θερμα ολους σας

κατεληξα να πουλησω τους φακους και να παρω Ταμρον 17-50/2.8 ή Ταμρον 28-75/2.8 . τι λέτε? ασχέτως αποστασεων,εχουν διαφορα? με ενδιαφερει να ειναι φωτεινος ο φακός. ευχαριστω παλι θερμα ολους σας

Το σώμα σου είναι crop, που σημαίνει ότι το 28 γίνεται 42mm, άρα δεν έχεις ευρυγώνιο. Πάρε τον 17-50!

Χμμ..μηπως να κρατησω τον φακο του κιτ και να δωσω τους αλλους δυο και να παρω τον 28-75; τους φακους που εχω ποσο αξιζει να τους δωσω για εναν ταμρον απο αυτους;

o 17-50/2.8 είναι γνωστός φακός και αρκετά αξιόπιστος. Ειδικά στα χρήματά του προσφέρει μεγάλη αξία ως προς την επένδυση που κάνει κάποιος.

Εγώ είχα τον 16-45/4 και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος. Πρόσφατα αγόρασα τον 16-50* αλλά δεν έχω βγάλει αρκετές φωτογραφίες ακόμα ώστε να έχω διαμορφώσει άποψη

Χμμ..μηπως να κρατησω τον φακο του κιτ και να δωσω τους αλλους δυο και να παρω τον 28-75; τους φακους που εχω ποσο αξιζει να τους δωσω για εναν ταμρον απο αυτους;
Δούλεψε μ' αυτούς που έχεις. Τον 50αρη φ1.7 τον παρέλαβες αλήθεια; Και γενικά κάνε λίγο κράτει, δύσκολοι καιροί !
Διακρίνω λίγο πανικό ή μου φαίνεται; Τα κομμάτια που έχεις, χωρίς να είναι άριστα δεν είναι κακά! Σου καλύπτουν, αν δεν κάνω λάθος πεδίο από 18-300.
Εξάντλησε πρώτα τις δυνατότητές τους και μετά εδώ είμαστε!

δεν τον παρελαβα ακόμα.. δεν ξερω αν ειναι πανικος μπορει να εχεις δίκιο , απλά θέλω κατι να με εντυπωσιάσει γιατι χωρις να ξέρω και πολλά με τους φακούς αυτούς όλα μου φαίνονται σκοτείνα και αργά :(

επειδη κερδισα και αυτο το bid http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...9DbxszZlcZRJjZT5KY%3D&viewitem=#ht_500wt_1156 .πόση διαφορά έχει απο τον M . να πουλήσω τον M μολις τον παραλάβω και να κρατήσω αυτόν εδω? ευχαριστω ,ξέρω οτι σας εχω ζαλίσει αλλά δεν ξέρω και πολλά

Τώρα που τους έχεις και τους δύο ρίξε μια ματιά στο λινκ να πάρεις μια ιδέα και μετά δώσε τον ένα και πάρε κάτι άλλο. Έναν 28/2.8 για παράδειγμα!
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/

ελεγχο διαφράγματος από την μηχανή υπάρχει μόνο στους Α.
Οι auto focus είναι από F και μετά. Οι Μ, Α, Κ είναι όλοι manual focus

χμμ.. δηλαδη ειτε ειναι m ειτε ειναι a δεν θα εχω καμια διαφορα σε αυτο τον φακο?

χμμ.. δηλαδη ειτε ειναι m ειτε ειναι a δεν θα εχω καμια διαφορα σε αυτο τον φακο?
Η σειρά Α δουλεύει σε όλες τις λειτουργίες έκθεσης και δίνει στη μηχανή πληροφορίες exif σωστές. Δεν εστιάζει όμως αυτόματα, μόνο με το χέρι (και το μάτι βέβαια!).
Η σειρά Μ μόνο στη λειτουργία Μ μπορεί να μετρήσει έκθεση και αυτό χωρίς exif!

Last edited:
Εντάξει ρε παιδιά μεγάλο κακό. Ένα κάρο φακούς έχω που τους δουλεύω έτσι.
Και τον 50/1.7Μ, πάνω σε Canon. Δεν έγινε και τίποτα. Όσο διώχνεις τους αυτοματισμούς τόσο πλησιάζεις στα βασικά της φωτογραφίας.