Καφετέριες και τσιγάρο

Τα μαγαζια ειναι απο νομο υποχρεωμενα να εχουν εξαερισμο.
Φαινεται και στα σχεδια της αδειας τους. Που να δεις με τον κενακ τι απαιτειται βασει πολεοδομιας.
Και αυτα ενω υπαρχει ο νομος περι μη καπνισματος....
Εγω λεω κοψτα ολα. Βγαλε ταμπελες. Η εχω το συστημα και επιτρεπω το καπνισμα γνωστοποιωντας στους παντες οτι πληρω τις προδιαγραφες, η δηλωνω το μαγαζι καπνιστων η μη καπνιστων.
Θεωρητικα ο καπνιστης πλεον ειναι ο παρανομος και τον λενε και μ@λ@κα απο πανω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υποτιθεταιχοτι πληρωνω και 100% πανω στο καθε πακετο καθε μερα καθε μηνα για τα τελευταια 20 χρονια για να μην επιβαρυνω οικονομικαψτις τσεπες των μη καπνιστων οταν με βρει το κακο.
Σκατα. Σα σκυλια πηγαινουμε στα κρατικα νοσοκομεια.

Παρτε επισης τον παππου το θεργιακλη στο χωριο που καπνιζει τα χωρις επεξεργασια και ειναι ετοιμος για μαραθωνιο καθε μερα στο χωραφι στα 75 και συγκρινετε τον με εμας τα γουρουνια μες την πολη.
Ο καπνος του τσιγαρου φταιει τελικα;

Tωρα βεβαια, εγω δεν δουλευω στην Πολεοδομια για να ξερω ... τι ειναι υποχρεωμενα τα μαγαζια να εχουν.
Αλλα ακομα και αν το εχουν, το χρησιμοποιουν ? Μεγαλο ερωτηματικο, εδω !

Δεν ειπα πουθενα οτι η φορολογια στα τσιγαρα δεν ειναι η συνηθης χρυση αγελαδα των εμμεσων φορων.
Φυσικα και ΕΙΝΑΙ ! .... Ομως, δεν με ακουμπα γιατι δεν καπνιζω. Τι πρεπει να κανω δηλαδη ? :beatnik2:

Ο παππους ο θεριακλης του χωριου δεν ξερω αν τρεχει μαραθωνιο αλλα το εγγονι του μεσα στο ασανσερ
σιγουρα δεν ειναι προετοιμασμενο για "αιθαλη". Το αυτο ισχυει και οταν ο παππους, ισως με την ανοχη
των γονιων, καπνιζει μπροστα στο παιδι. Το οτι εζησαν σκληροτραχηλη ζωη οι παππουδες μας, δεν τους
κανει αθανατους. Απλα μετατοπιζει πιο βαθια στο μελλον αυτο που στεκεται ως χαρος με δρεπανι στις
δικες μας ηλικιες. Επισης, οι παππουδες μας ειχαν ΑΛΛΗ εγκρατεια απεναντι στον εθισμο απο οτι εμεις,
και μπορουσαν να συγκρατηθουν μετα το 7ο. Δεν θελω να γινω απαισιοδοξος, αλλα υπαρχουν και οι
ακτινογραφιες πνευμονων ... που δεν μπορουν να κρυψουν τι συμβαινει στο κορμι. Παρολα αυτα, ΔΕΝ
προτρεπω καποιον να κοιταξει γιατι ειναι ασχημο θεαμα (οσοι θυμουνται την τελευταια σκηνη στο
Constantine, εχουν μια προχειρη ιδεα ..... :p)

Kαι, στο κατω-κατω ρε παιδια, γιατι ειναι τοσο αδυνατο να συγκρατηθουμε στο Ελλαδισταν
και τοσο αυτονοητο να συγκρατουνται στην Ευρωπη (η τις ΗΠΑ) εδω και δεκαετιες ?

Last edited:
Δεν αθώωσε κανείς μας το τσιγάρο. Εκείνο που μου τη δίνει πολύ όμως και τα παίρνω στην κράνα, είναι όταν ο κάθε ένας έχει άποψη για κάτι που κάνει ο διπλανός του. Και δε φτάνει αυτό, μας τη λέει κι από πάνω ότι είμαστε απολίτιστοι. Θεός! Ίσαμε τρακόσιαι χιλιάδαι δίσκοι.
Κυνηγάτε τους μαγαζάτορες, όχι τους καπνιστές. Στην τελική βγαίνεις έξω να διασκεδάσεις και έχεις να επιλέξεις τι σου προσφέρεται. Και όχι δωρεάν.
Αν δεν σας αρέσει, τιμωρήστε το μέρος με το να μην δίνετε τα ωραία σας λεφτά. Αυτό αλλάζει, αυτό τσούζει και πονάει τον άλλον.

Kαι, στο κατω-κατω ρε παιδια, γιατι ειναι τοσο αδυνατο να συγκρατηθουμε στο Ελλαδισταν
και τοσο αυτονοητο να συγκρατουνται στην Ευρωπη (η τις ΗΠΑ) εδω και δεκαετιες ?

Εκεί έχουν Ζαμπέτα; Δεν έχουν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειρηνη ημιν ..... :laugh:

Η μονη λυση (αυτη που τηρειται στο εξωτερικο, η τουλαχιστον στην Αριζονα που γνωριζω)
ειναι η παραλληλη λειτουργια εξαερισμου και κλιματισμου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ο μαγαζατορας, ξερει
οτι θα ξεπαραδιαστει στον λογαριασμο του ηλεκτρικου, αλλα το μαγαζι θα ειναι σαν εκκλησια,
οσοι και αν καπνισουν μεσα ! Και δεν θα χρειαστει να σπασει καμια παρεα στα δυο. Στο Ελλαδισταν
θελουμε και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη. Αν τιμωρουσαμε, καπνιστες και ακαπνοι μαζι,
με αποχη, το μαγαζι που δεν δουλευει κλιματισμο και εξαερισμο .... ΣΟΥΖΑ θα τους ειχαμε ολους.

Στις δουλειες, ειτε ως εργαζομενος ειτε ως πελατης, θα κανεις οτι κανεις και στον κινηματογραφο.
Για δυο ωρες ΔΕΝ καπνιζεις. ΤΕΛΟΣ. Πως το κατορθωνουν, εκει, ολοι οι καπνιστες φιλοι μου ????
Εκκλησια ειναι ? :p

Σεβομαστε τον εθισμο του καπνιστη ΑΦΟΥ σεβαστει την επιλογη μας να μην υποφερουμε διπλα του.
Ποσο πιο αυτονοητο μπορει να γινει ?

Στην Αριζόνα το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους.

http://www.smokefreearizona.org/faq.asp

Επιπλέον:

Penalties
If a violation is found, the owner will receive a warning notice and is subject to fines between $100 to $500 per violation per day or up to $5,000 per violation per day if a Superior Court determines there is a pattern of noncompliance. An individual who smokes where prohibited is guilty of a petty offense and may be fined between $50 to $300.

Δηλαδή αν κάποιος καταστηματάρχης δεν τηρεί τον κανονισμό, τότε μπορεί να πάρει πρόστιμο μέχρι $5.000 τη μέρα για κάθε μέρα που δεν τηρεί τον κανονισμό.

Και τα πρόστιμα αυτά τα βάζουν και δεν υπάρχει τρόπος να τα "σβήσει" κανείς.

Βέβαια, τέτοιους νόμους τους ψηφίζουν 3-4 χρόνια πριν να εφαρμοστούν και ενδιάμεσα όλοι μαθαίνουν ότι θα ξεκινήσουν. Και προσαρμόζονται. Δεν αλλάζουν τους νόμους κάθε εξάμηνο.

Last edited:
Ευρωπη λοιπον...

Βερολινο: Επιτρεπεται το καπνισμα σε οσα μαγαζια δεν σερβιρουν καποιου ειδους φαγητο και θελει ο ιδιοκτητης. Επισης υπαρχουν και καφε που ειναι χωρισμενα σε δυο χωρους οπου και εκει επιτρεπεται σαφως.

Μοναχο: Σχεδον τα ιδια

Σαλτσμπουργκ: Τα μαγαζια ολα ειναι μεικτα

Βαρκελωνη: Υπαρχουν μερη που επιτρεπεται και μερη που δεν

Μιλανο: Απαγορευεται

Λονδινο: Καλυτερα να εισαι λεπρος με HIV σε προχωρημενο βαθμο

Μασσαλια: Επιτρεπεται υπο προυποθεσεις

Κυνηγάτε τους μαγαζάτορες, όχι τους καπνιστές.

Εγω τους μαγαζατορες του καταλαβαινω παλι που θελουν να κανουν τα στραβα ματια στους πελατες τους.

Τους πολιτες που δεν θελουν να εννοησουν ομως ποιο ειναι το καλο των συμπολιτων τους οχι.

Ειναι ζητημα παιδειας , καποτε οταν με το καλο εξαλειφθει αυτη η βλαβερη συνηθεια θα μας φαινονται τουλαχιστον αστειοι οι αγωνες υπερ του δικαιωματος των καπνιστων.

Κακώς νομίζω επικεντρωνόμαστε στο θέμα υγείας. Είναι απλά θέμα σεβασμού. Κι εγώ γουστάρω να ακούω Pink Floyd στα 110dB στις 3 τη νύχτα που επιτέλους χαλαρώνω, και θεωρώ ότι μου αξίζει κιόλας μετά από 15 και πλέον ώρες δουλειάς, αλλά δεν το κάνω, διότι έχω γείτονες σε μεσοτοιχία. Δεν είναι ότι θα πάθουν κάτι σοβαρό αν το κάνω, απλά είναι θέμα σεβασμού στους γύρω σου. Κι αν το κάνω και σκάσει ο μπάτσος σπίτι, δε θα είναι επειδή οι γείτονες είναι χαφιέδες, αλλά επειδή εγώ είμαι μαλάκας.

Για μένα ούτε οι πολίτες είναι το πρόβλημα, ούτε οι μαγαζάτορες. Λογικά προσπαθούν αυτό που θεωρούν πιο βολικό για τον εαυτό τους.

Το πρόβλημα είναι η γενικότερη νοοτροπία: έχουμε ένα κράτος στο οποίο οι νόμοι είναι κουρελόχαρτα. Εκτός και αν είσαι άτυχος και μπεις στο μάτι κάποιου, οπότε σε ξεσχίζουν γιατί βασικά ΟΛΑ απαγορεύονται!

Για μένα λοιπόν το θέμα δεν είναι αν είναι σωστό να επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει νόμος, αλλά δεν τηρείται από κανέναν.

Κακώς νομίζω επικεντρωνόμαστε στο θέμα υγείας. Είναι απλά θέμα σεβασμού. Κι εγώ γουστάρω να ακούω Pink Floyd στα 110dB στις 3 τη νύχτα που επιτέλους χαλαρώνω, και θεωρώ ότι μου αξίζει κιόλας μετά από 15 και πλέον ώρες δουλειάς, αλλά δεν το κάνω, διότι έχω γείτονες σε μεσοτοιχία. Δεν είναι ότι θα πάθουν κάτι σοβαρό αν το κάνω, απλά είναι θέμα σεβασμού στους γύρω σου. Κι αν το κάνω και σκάσει ο μπάτσος σπίτι, δε θα είναι επειδή οι γείτονες είναι χαφιέδες, αλλά επειδή εγώ είμαι μαλάκας.

Κι όμως δεν είναι αλήθεια!

Στην πραγματικότητα δεν το κάνεις γιατί σε λίγα λεπτά θα σου χτυπούσε την πόρτα η αστυνομία.

Αν ζούσες σε ένα μέρος χωρίς αστυνομία, που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, αργά ή γρήγορα θα προσαρμοζόσουν. Αλλά κι ακόμη κι αν δεν προσαρμοζόσουν, θα ήσουν η εξαίρεση.

Ωραια λοιπον κυριοι καπνιστες θα παρω κι γω καμια 10ρια αμπουλες θα τις σκαω μολις φευγω απ το μαγαζι και θα γινει βοθρος μετα...
Και η αμπουλα μονο μυρωδια θα εχει και οχι βλαβερα σωματιδια...

Κι εγω το ιδιο μπορω να κανω με τις αμπουλες. :idea:
Δεν μας λετε τιποτε καινουργιο. Απλα δεν σας αρεσει που φαγωθηκατε για το νομο. Και τωρα εχετε φαγωθει που αποδειχτηκε οτι ηταν παπατζα.
Δεν πειραζει.

Όπως ακριβώς το έθεσες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Να πας να πιεις τον καφε σου καπου που δεν σε ενοχλει η ανοχη του ιδιοκτητη. Σε κανα παιδοτοπο λεω γω. Που θα μας πεις και μ@λ@κες!

Αστ διαλο βραδιατικα!

είτε σου αρέσει να το ακούς είτε όχι, από την στιγμή που έρχεσαι και καπνίζεις στον χώρο μη καπνιστών που εγώ πάω με τα παιδιά μου, ναι είσαι μ@λάκ@ς με περικεφαλαία... (το δεύτερο πρόσωπο δεν αφορά εσένα τον panoramix προσωπικά, αφορά τον κάθε ένα που έχει την συμπεριφορά που περιγράφω. Αν και εσύ δεν σέβεσαι τους χώρους μη καπνιστών, και γράφεις ανθρώπους και νόμους στα @@ σου, τότε -δυστυχώς για σένα- ανήκεις στην σχετική κατηγορία).

Α! και που είσαι? προφανώς δεν έχεις παιδιά.. Γιατί εγώ που έχω, και πάω και σε παιδότοπους, να σε πληροφορήσω ότι υπάρχουν και αρχιμ@λ@κες που καπνίζουν ΚΑΙ εκεί!!! Απλά στους παιδότοπους είναι εύκολο να τους στείλεις εκεί που πρέπει... (έξω, ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους).

.. και ένα θετικό. Στην παρέα σιγά σιγά όλο και λιγότεροι καπνίζουν, και όσοι συνεχίζουν, το ελαττώνουν διαρκώς (και σκέφτονται πως θα το κόψουν και αυτοί).

Κι εγω το ιδιο μπορω να κανω με τις αμπουλες. :idea:
Δεν μας λετε τιποτε καινουργιο. Απλα δεν σας αρεσει που φαγωθηκατε για το νομο. Και τωρα εχετε φαγωθει που αποδειχτηκε οτι ηταν παπατζα.
Δεν πειραζει.

Περίπτωση φίλου, Υπάλληλος του ΥΠΕΞ διπλωματικός. Υπηρετεί στην Ελλάδα εδώ τα τελευταία χρόνια. Τσαμπουκάς και μάλιστα κάνει χρήση του διπλωματικού διαβατηρίου για να καπνίζει και εντός χώρων που απαγορεύεται σε χώρες εξωτερικού. Φυσικά για την Ελλάδα δεν συζητούμε για εφαρμογή νόμου για το κάπνισμα. Αστείο και να το αναφέρουμε. Είπαμε τσαμπουκάς.

23 Νοεμβρίου μπαίνει στο Ωνάσσειο και κάνει μπαιπας κλπ. Βαριά περίπτωση με άδεια ανάρρωσης μέχρι το Πάσχα. 12 Φεβρουαρίου κάνει την πρώτη έξοδο από το σπίτι. Κατεβαίνω στην Αθήνα για μια μέρα προκειμένου να τον στηρίξουμε ψυχολογικά. Πάμε σε μια ταβέρνα στην Καισαριανή. Μας στέλνει μισή ώρα νωρίτερα για να κανονίσουμε με τον ταβερνιάρη, ότι θα έρθει άτομο με πρόβλημα στην καρδιά (εγχειρισμένος) και ότι αν θα ανάψει τσιγάρο κάποιος σε κοντινή απόσταση θα γίνει μακελειό. Πηγαίνουμε όπως μας είπε και το λέμε. Ο ταβερνιάρης το δέχεται αρχικά ελαφριά, αλλά του τονίζουμε ότι αν έλθει κάποιος μαλάκας, δεν θα κάνουμε πίσω σε καμιά περίπτωση. Φυσικά γράψαμε και στο κινητό τη σκηνή ότι μας είπε ΟΚ. Ήλθε και καθήσαμε κανονικά. Δυο ώρες μετά κάποιοι πάνε να ανάψουν τσιγάρο με χαζό θράσος "και ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα... κλπ.". Καλείται ο ταβερνιάρης ή να σβήσει τα τσιγάρα ή να αδειάσει τα τραπέζια. Του δείχνουμε το βίντεο. Μετά φάγαμε χωρίς πρόβλημα, χωρίς να μας ενοχλήσει κανένας και όλα τα τραπέζια γύρω μας ήταν καλυμμένα από μη καπνιστές, οι οποίοι αισθάνονταν περίφημα. Ένας μάλιστα είπε στον ταβερνιάρη ότι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, ώστε θα φέρει την επόμενη εβδομάδα (δηλ. αυτή που μας πέρασε) μια ολόκληρη παρέα γονιών με μωρά που δεν πάνε πουθενά εκτός Goodys Λόγω καπνού.

Εμείς πληρώσαμε κανονικά και φύγαμε. Εκείνος δεν μας είπε τίποτε, εμείς του είπαμε ότι τον ευχαριστούμε που σεβάστηκε τον καρδιοπαθή κι εγχειρισμένο.

Ποιό είναι το μήνυμα; Ότι ο τσαμπουκάς, που δεν ήθελε να ακούσει καν για άκαπνο μέρος,, τώρα πέρασε στην άλλη άκρη και με την ίδια ακρότητα συμπεριφέρθηκε.
Από την πλευρά του ταβερνιάρη, όταν κατάλαβε ότι είμαστε αποφασισμένοι και ότι κινδυνεύει σε αντίθετη περίπτωση, ότι συμβιβάστηκε. Δεν του βγήκε σε κακό πάντως...

Αμα προσφερεται απο το καταστημα εγω θα καπνισω παντως. Σιγα μην λυσω και εξισωσεις για ενα τσιγαρο.
Απο κει και περα αν καποιος ειναι τοσο "υπευθυνος" "γονιος" που ανησυχει επειδη μια στο τοσο μπορει να εκτεθει το παιδι του σε τοσο μεγαλο "κινδυνο", ας το βαλει στη γυαλα μαζι με το χρυσοψαρο.

Αμα προσφερεται απο το καταστημα εγω θα καπνισω παντως. Σιγα μην λυσω και εξισωσεις για ενα τσιγαρο.
Απο κει και περα αν καποιος ειναι τοσο "υπευθυνος" "γονιος" που ανησυχει επειδη μια στο τοσο μπορει να εκτεθει το παιδι του σε τοσο μεγαλο "κινδυνο", ας το βαλει στη γυαλα μαζι με το χρυσοψαρο.

αυτό που είπες μόλις τώρα, γράψτο κάπου. Ελπίζω μετά από χρόνια όταν θα το βλέπεις να μη χρειαστείς να το κοιτάς με πίκρα.

Ευρωπη λοιπον...

Βερολινο: Επιτρεπεται το καπνισμα σε οσα μαγαζια δεν σερβιρουν καποιου ειδους φαγητο και θελει ο ιδιοκτητης. Επισης υπαρχουν και καφε που ειναι χωρισμενα σε δυο χωρους οπου και εκει επιτρεπεται σαφως.

Μοναχο: Σχεδον τα ιδια

Άρα Γερμανία είναι παντού το ίδιο. :p

Ευρωπη λοιπον...
Λονδινο: Καλυτερα να εισαι λεπρος με HIV σε προχωρημενο βαθμο

Λονδίνο δεν βρίσκεις εύκολα ούτε σκουπιδοντενεκέ.
Αν φτερνιστείς πρέπει μετά να φας το χαρτομάντηλο.
Τον μύθο ότι οι Άγγλοι είναι ευγενικοί δεν ξέρω ποιο troll τον έβγαλε...

αυτό που είπες μόλις τώρα, γράψτο κάπου. Ελπίζω μετά από χρόνια όταν θα το βλέπεις να μη χρειαστείς να το κοιτάς με πίκρα.

Δεν εχω πει μεχρι στιγμης κατι διαφορετικο απο το προηγουμενο παραδειγμα που εφερες. Γραψτο εσυ μην το ξεχασεις. Εγω για τους μαγαζατορες γραφω συνεχως. Απλα η προκαταληψη σου δεν σε αφηνει να το δεις. Ξαναδιαβασε τι εχω γραψει -bye-

Γι αυτον ακριβως το λογο εχω παψει να αγχωνομαι με το θεμα.

κανενας σεβασμος στην ελλαδα για τον ΜΗ καπνιστη
και με αυτο το τροπο διαμορφωνεται και η συμπεριφορα των καπνιστων
που διεπεται απο εριστικοτητα ασεβεια και θρασυτητα
καποτε θα πρεπει και εμεις οι μη καπνιστες , ιδιαιτερα αυτοι που δεν εχουν υπαρξει ''πρωην'' και
επομενως εχουμε αυξημενη ευαισθησια και μειωμενες βιολογικες αντοχες
να βρουμε ενα τροπο αντιδρασης στην νταβατζιλιδικη συμπεριφορα τους εδω στο ελλαντα....

Τουρκία : Δεν καπνίζουν πουθενά.
FYROM: Δεν καπνίζουν πουθενά κανονικό τσιγάρο, αλλά ελεύθερα τα ηλεκτρονικά.
Βουλγαρία: Τυπικά δεν καπνίζουν πουθενά, αλλά συνάντησα ένα καφέ σε ένα κωλοχώρι όπου κάπνιζαν κανονικά. Επίσης κάπνιζαν κανονικά στο εσωτερικό σταθμού αποχιονισμού σε συνθήκες χιονοθύελλας. Αν δεύτερη φορά συλληφθείς χάνεις το μαγαζί σου. Βέβαια υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Αν είσαι μαφιόζος, τότε δεν σου κάνουν μήνυση.
Σερβία: Σε πολλά μέρη καπνίζουν ελεύθερα (π.χ. καφέ) σε χωριστους χώρους. Όχι όμως στα εστιατόρια. Όμως την Ουγγαρέζα που συνέλαβαν στο τρένο να καπνίζει στην τουαλέτα στη γραμμή Σουμπότιτσα-Νόβισαντ, την κατέβασαν στην αμέσως επόμενη στάση και αφού της πήραν όλα τα χρήματα.
Αλβανία: Κατά περίπτωση. Στο βορρά καπνίζουν κανονικά.
Κατεχόμενα Κύπρου: Δεν καπνίζουν πουθενά.

Ναι lykman, με τη διαφορα οτι αυτο που σου δινει το δικαιωμα να με κατατασσεις στην κατηγορια αυτη ειναι ενας νομος τοσο παραλογος που δεν εφαρμοζεται σχεδον πουθενα. Ενας νομος που κακως υπαρχει. Στην τελικη το δικαιωμα μου στην εξοδο ειναι ιδιο με το δικο σου. Γιατι να ειμαι παντου παρανομος; Γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες; να ξερετε που θα πηγαινετε κι εσεις κι εμεις.