Καφετέριες και τσιγάρο

κανενας σεβασμος στην ελλαδα για τον ΜΗ καπνιστη
και με αυτο το τροπο διαμορφωνεται και η συμπεριφορα των καπνιστων
που διεπεται απο εριστικοτητα ασεβεια και θρασυτητα
καποτε θα πρεπει και εμεις οι μη καπνιστες , ιδιαιτερα αυτοι που δεν εχουν υπαρξει ''πρωην'' και
επομενως εχουμε αυξημενη ευαισθησια και μειωμενες βιολογικες αντοχες
να βρουμε ενα τροπο αντιδρασης στην νταβατζιλιδικη συμπεριφορα τους εδω στο ελλαντα....

Πως το εννοείς αυτό το κανένας σεβασμός;

Δεν εχω πει μεχρι στιγμης κατι διαφορετικο απο το προηγουμενο παραδειγμα που εφερες. Γραψτο εσυ μην το ξεχασεις. Εγω για τους μαγαζατορες γραφω συνεχως. Απλα η προκαταληψη σου δεν σε αφηνει να το δεις. Ξαναδιαβασε τι εχω γραψει -bye-

Γι αυτον ακριβως το λογο εχω παψει να αγχωνομαι με το θεμα.

Το διάβασα φίλε μου δεν έχεις άδικο. Προσπαθείς να συμβιβάσεις κάποια πράγματα και να επωφεληθείς από τις καταστάσεις. Κανένας ψόγος γι αυτό. Δεν μίλησα, δεν εννοούσα αυτό. Εννοώ ότι υπάρχει η πιθανότητα όταν αποκτήσεις παιδιά (συγνώμη δεν σε γνωρίζω, ούτε την ηλικία σου, υποθέτω αυθαίρετα ότι είσαι μικρός στην ηλικία) να έχουν αναπνευστικές ασθένειες, οι οποίες μπορεί να απαγορεύουν την παρουσία τους σε μολυσμένους από το τσιγάρο (κι όχι μόνο ) χώρους ή σε περιοχές με υψηλή υγρασία, κλπ. Τότε θα νιώθεις ότι μόνο μέσα στη γυάλα θα ζήσει το παιδί σου, άρα και εσύ. Και τότε θα δεις την αδιαφορία των άλλων....

Μόνο αυτό εννοούσα!!

Εν τω μεταξύ, κάτι τετρομαγμένοι "γονιοι" θέλουν να μας πείσουν ότι θέλουν smoke free καφετέριες για τα παιδιά τους. Νταξ' το τερμάτισαν. Άμα τους ασκήσεις βέβαια κριτική όπως ασκούν αυτοί, δεν το δέχονται.
Για κάποιο λόγο θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα. Ή ότι είναι στο απυρόβλητο της κριτικής.
Άβυσσος.

Ναι lykman, με τη διαφορα οτι αυτο που σου δινει το δικαιωμα να με κατατασσεις στην κατηγορια αυτη ειναι ενας νομος τοσο παραλογος που δεν εφαρμοζεται σχεδον πουθενα. Ενας νομος που κακως υπαρχει. Στην τελικη το δικαιωμα μου στην εξοδο ειναι ιδιο με το δικο σου. Γιατι να ειμαι παντου παρανομος; Γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες; να ξερετε που θα πηγαινετε κι εσεις κι εμεις.

panoramix εφαρμόζεται παντού, σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα. Και είναι κοινοτική οδηγία..

και φυσικά θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι για τους καπνιστές. Φυσικά και θα έπρεπε να δημιουργηθούν.

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Ναι lykman, με τη διαφορα οτι αυτο που σου δινει το δικαιωμα να με κατατασσεις στην κατηγορια αυτη ειναι ενας νομος τοσο παραλογος που δεν εφαρμοζεται σχεδον πουθενα. Ενας νομος που κακως υπαρχει. Στην τελικη το δικαιωμα μου στην εξοδο ειναι ιδιο με το δικο σου. Γιατι να ειμαι παντου παρανομος; Γιατι να μην υπαρχουν μαγαζια για καπνιστες; να ξερετε που θα πηγαινετε κι εσεις κι εμεις.

Ξαναδιάβασε με. Σε χώρους μη καπνιστών αναφέρομαι. Παραπέρα, το ίδιο μαγαζί, έχει χώρο ΚΑΙ καπνιστών. Σε αυτό το μαγαζί λοιπόν, στον χώρο ΜΗ καπνιστών, ο στόκος ήρθε και άναψε πούρο.

και φυσικά θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι για τους καπνιστές. Φυσικά και θα έπρεπε να δημιουργηθούν.

IMHO αυτό είναι το ζουμί όλης της συζήτησης.
Να υπάρχουν μαγαζιά τα οποία να έχει το δικαίωμα ο κάθε καπνιστής να καπνίσει.

Στην τελική ο καπνιστής χρησιμοποιεί ένα προϊόν που πωλείται νόμιμα.
Πως η πώληση είναι νόμιμη αλλά η χρήση παράνομη;
Υπόθετα θα τα κάνουν;

Σίγουρα υπάρχουν γαϊδούρια αλλά αυτό δεν βάζει όλους στον ίδιο κουβά.
Δεν είναι γαϊδούρια οι καπνιστές επειδή είδαμε κάποιον να ανάβει τσιγάρο σε παιδότοπο.
Ούτε αυτός που έχει αυτοκίνητο επειδή κάποιοι παρκάρουν σε διαβάσεις ΑΜΕΑ.
Ας γίνει υποχρεωτική η χρήση αρωματικών υπόθετων επειδή κάποιοι αερίζονται στο ασανσέρ.
Ας το φτάσουμε στη ποτοαπαγόρευση επειδή κάποιοι οδηγούν μεθυσμένοι!
Και επειδή κάποιοι κακοποιούν τα παιδιά τους ας μας κάνουν ομαδική στείρωση.

IMHO αυτό είναι το ζουμί όλης της συζήτησης.
Να υπάρχουν μαγαζιά τα οποία να έχει το δικαίωμα ο κάθε καπνιστής να καπνίσει.

Στην τελική ο καπνιστής χρησιμοποιεί ένα προϊόν που πωλείται νόμιμα.
Πως η πώληση είναι νόμιμη αλλά η χρήση παράνομη;
Υπόθετα θα τα κάνουν;

Σίγουρα υπάρχουν γαϊδούρια αλλά αυτό δεν βάζει όλους στον ίδιο κουβά.
Δεν είναι γαϊδούρια οι καπνιστές επειδή είδαμε κάποιον να ανάβει τσιγάρο σε παιδότοπο.
Ούτε αυτός που έχει αυτοκίνητο επειδή κάποιοι παρκάρουν σε διαβάσεις ΑΜΕΑ.
Ας γίνει υποχρεωτική η χρήση αρωματικών υπόθετων επειδή κάποιοι αερίζονται στο ασανσέρ.
Ας το φτάσουμε στη ποτοαπαγόρευση επειδή κάποιοι οδηγούν μεθυσμένοι!
Και επειδή κάποιοι κακοποιούν τα παιδιά τους ας μας κάνουν ομαδική στείρωση.

Tσιμισκή μου κάποιος παραπάνω είπε ότι έχουν μειωθεί πολύ οι καπνιστές. Συμφωνώ... Αρκετοί είπαν ότι έχει βελτιωθεί η συμπεριφορά αρκετών. Επίσης συμφωνώ.
Το πρόβλημα όμως συνεχίζει και υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι αν πάμε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, όλα όσα ισχυρίζεσαι, απλώς δεν θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης. θα αποδεχθείς το ίδιο κιόλας απόγευμα, ότι σε όλους τους εσωτερικούς χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα και ότι μπορείς να καπνίσεις μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Εγώ δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί ποτέ δεν ήμουν "επιθετικός" καπνιστής.
Αν κάπου επιτρέπεται να καπνίσω καπνίζω.
Αν όχι, δεν καπνίζω.
Τόσο απλά... :smile:

Η κατάσταση βέβαια που είδα στην Αγγλία θα τσάντιζε ακόμη και μη καπνιστή.

Ελλάδα, κλασσικά πράματα, αυτός που και παρανομεί και βλάπτει την υγεία των άλλων, ζητάει τα ρέστα από τους άλλους γιατί τολμάνε να πάνει εκεί που θέλει αυτός να καπνίσει

αν θυμάστε την παλιά διαφήμιση μπύρας που έλεγε " .... γιατί έτσι μου αρέσει", θα μπορούσε να γυριστεί σήμερα ως εξής : καπνίζων κάτω από πινακίδα που απαγορεύει το κάπνισμα, σε χώρο με παιδάκια ή σε γραφειάκι με έγκυο εγαζόμενη δίπλα ή σε ιατρείο νοσοκομείου, και αυτός να λέει " .... γιατί έτσι μου αρέσει"

Αυτό είναι, γιατί έτσι μας αρέσει, όλα τα άλλα, φταίει ο νόμος, ο μη καπνιστής, ο εξαερισμός, ο ΓΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ είναι .......................

Εγώ για καφετέριες και μπαρ γράφω, για ιατρεία και εγκύους γράφει ο άλλος... .

Στα μπαράκια να απαγορεύεται, για την υγεία των παιδιών; :rolleyes:

Το ξερό το κεφάλι ορισμένων φταίει.

Φίλε μου νόμος υπάρχει. Η πραγματικότητα τον έχει ακυρώσει. Άρα είναι ένας κακός νόμος.

Ακριβώς. Συναγωνίζεται σε βλακεία το άρθρο π.χ. του Κ.Ο.Κ που απαγορεύει το παρκάρισμα εκτός τις οικοδομικής γραμμής στις διασταυρώσεις. Αν βρείτε σε πόλη έστω και μια θέση τέτοια ελεύθερη, φωτογραφίστε τη.

Στην Ελλάδα από τον κόσμο που βγαίνει τα βράδυα, σχεδόν όλοι είναι καπνιστές. Μοιραία λοιπόν οι μαγαζάτορες δεν θέλουν να ρισκάρουν να δυσαρεστήσουν/χάσουν πελάτες.
Είμαι κι εγώ -δυστυχώς- φουγάρο, αλλά όταν έγινε ο νόμος, παντού -με ελάχιστες εξαιρέσεις- μπορούσα να καπνίσω.
Το μόνο πρακτικά εφαρμόσιμο θα ήταν να αφήσεις τα μαγαζιά να επιλέξουν. Πράγμα που εν μέρει γίνεται ήδη. Το Ζόναρ´ς π.χ. στο κέντρο απαγορεύει το κάπνισμα δια ροπάλου.
Όσο και να δείξεις ευαισθησία - πας πιο κει αν κάτσουν δίπλα οικογενειες με παιδιά π.χ. πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι- είναι ημίμετρο: Τον καπνό θα τον εισπνεύσουν τελικά.
Όσο η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών είναι καπνιστές, δύσκολα τα πράγματα για όσους θέλουν καθαρό αέρα..

Εγώ δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί ποτέ δεν ήμουν "επιθετικός" καπνιστής.
Αν κάπου επιτρέπεται να καπνίσω καπνίζω.
Αν όχι, δεν καπνίζω.
Τόσο απλά... :smile:

Η κατάσταση βέβαια που είδα στην Αγγλία θα τσάντιζε ακόμη και μη καπνιστή.

η Αγγλία είναι ένας κόσμος μόνη της σε πολλά πράγματα. Ευτυχώς η continental europe είναι πιο ανεκτική.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακριβώς. Συναγωνίζεται σε βλακεία το άρθρο π.χ. του Κ.Ο.Κ που απαγορεύει το παρκάρισμα εκτός τις οικοδομικής γραμμής στις διασταυρώσεις. Αν βρείτε σε πόλη έστω και μια θέση τέτοια ελεύθερη, φωτογραφίστε τη.

Στην Ελλάδα από τον κόσμο που βγαίνει τα βράδυα, σχεδόν όλοι είναι καπνιστές. Μοιραία λοιπόν οι μαγαζάτορες δεν θέλουν να ρισκάρουν να δυσαρεστήσουν/χάσουν πελάτες.
Είμαι κι εγώ -δυστυχώς- φουγάρο, αλλά όταν έγινε ο νόμος, παντού -με ελάχιστες εξαιρέσεις- μπορούσα να καπνίσω.
Το μόνο πρακτικά εφαρμόσιμο θα ήταν να αφήσεις τα μαγαζιά να επιλέξουν. Πράγμα που εν μέρει γίνεται ήδη. Το Ζόναρ´ς π.χ. στο κέντρο απαγορεύει το κάπνισμα δια ροπάλου.
Όσο και να δείξεις ευαισθησία - πας πιο κει αν κάτσουν δίπλα οικογενειες με παιδιά π.χ. πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι- είναι ημίμετρο: Τον καπνό θα τον εισπνεύσουν τελικά.
Όσο η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών είναι καπνιστές, δύσκολα τα πράγματα για όσους θέλουν καθαρό αέρα..

προσωπικά πάντως η υπόθεση υπαίθριοι χώροι (που είναι κλειστοί είτε με τζαμαρίες, είτε με ζελατίνες και θερμαίνονται) νομίζω ότι δείχνει το δρόμο πού πρέπει να ακολουθήσουν τα πράγματα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Εκεί από τη στιγμή που υπάρχει χώρος κλειστός και χώρος ημιυπαίθριος, δεν τίθεται θέμα καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους και απαγόρευσης στους ημιυπαίθριους. Απλώς θα πρέπει να απομονώνονται μεταξύ τους.

Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Καλά ο νόμος που είναι ηλίθιος. Εκείνους που επιμένουν κι από πάνω για την υγεία των παιδιών στα μπουζουξίδικα, πως τους λες; Πήξαμε στους υπεύθυνους γονείς κι έχει χαθεί η μπάλα ρε φίλε... .

Εγώ για καφετέριες και μπαρ γράφω, για ιατρεία και εγκύους γράφει ο άλλος... .

Στα μπαράκια να απαγορεύεται, για την υγεία των παιδιών; :rolleyes:

Το ξερό το κεφάλι ορισμένων φταίει.

Ναι βρε συ, αφού θέλει να το σέρνει το ταλαίπωρο 11 η ώρα το βράδυ στο μπαράκι για να μη χάσει την έξοδο, με το έρμο το πιτσιρίκι να κάνει σαν τρελό από την κούραση και τη βαρεμάρα. Υπάρχουν και τέτοιοι -λίγοι ευτυχώς.
Τώρα τα φίδια που γράφουν για τις υπηρεσίες, τους γιατρούς και τους χώρους για παιδιά, εγώ δεν τα έχω δει πουθενά. Μάλλον ζω σε άλλη χώρα.
Παρεμπιπτόντως: Οι καφετέρειες δεν είναι χώροι για παιδιά. Όταν ήσαστε μικροί, σας άρεσε να σας βάζουν με το ζόρι να καθήσετε σε μια καρέκλα 1 ή και 2 ώρες?

Φίδια και δράκους. Ούτε σε κομμωτήριο δεν καπνίζουν λέμε πια. Πλάκα κάνουμε; Μόνο σε χώρους που είναι συνδεμένοι με την αναψυχή.

Περίπτωση φίλου, Υπάλληλος του ΥΠΕΞ διπλωματικός. Υπηρετεί στην Ελλάδα εδώ τα τελευταία χρόνια. Τσαμπουκάς και μάλιστα κάνει χρήση του διπλωματικού διαβατηρίου για να καπνίζει και εντός χώρων που απαγορεύεται σε χώρες εξωτερικού. Φυσικά για την Ελλάδα δεν συζητούμε για εφαρμογή νόμου για το κάπνισμα. Αστείο και να το αναφέρουμε. Είπαμε τσαμπουκάς.

23 Νοεμβρίου μπαίνει στο Ωνάσσειο και κάνει μπαιπας κλπ. Βαριά περίπτωση με άδεια ανάρρωσης μέχρι το Πάσχα. 12 Φεβρουαρίου κάνει την πρώτη έξοδο από το σπίτι. Κατεβαίνω στην Αθήνα για μια μέρα προκειμένου να τον στηρίξουμε ψυχολογικά. Πάμε σε μια ταβέρνα στην Καισαριανή. Μας στέλνει μισή ώρα νωρίτερα για να κανονίσουμε με τον ταβερνιάρη, ότι θα έρθει άτομο με πρόβλημα στην καρδιά (εγχειρισμένος) και ότι αν θα ανάψει τσιγάρο κάποιος σε κοντινή απόσταση θα γίνει μακελειό. Πηγαίνουμε όπως μας είπε και το λέμε. Ο ταβερνιάρης το δέχεται αρχικά ελαφριά, αλλά του τονίζουμε ότι αν έλθει κάποιος μαλάκας, δεν θα κάνουμε πίσω σε καμιά περίπτωση. Φυσικά γράψαμε και στο κινητό τη σκηνή ότι μας είπε ΟΚ. Ήλθε και καθήσαμε κανονικά. Δυο ώρες μετά κάποιοι πάνε να ανάψουν τσιγάρο με χαζό θράσος "και ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα... κλπ.". Καλείται ο ταβερνιάρης ή να σβήσει τα τσιγάρα ή να αδειάσει τα τραπέζια. Του δείχνουμε το βίντεο. Μετά φάγαμε χωρίς πρόβλημα, χωρίς να μας ενοχλήσει κανένας και όλα τα τραπέζια γύρω μας ήταν καλυμμένα από μη καπνιστές, οι οποίοι αισθάνονταν περίφημα. Ένας μάλιστα είπε στον ταβερνιάρη ότι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, ώστε θα φέρει την επόμενη εβδομάδα (δηλ. αυτή που μας πέρασε) μια ολόκληρη παρέα γονιών με μωρά που δεν πάνε πουθενά εκτός Goodys Λόγω καπνού.

Εμείς πληρώσαμε κανονικά και φύγαμε. Εκείνος δεν μας είπε τίποτε, εμείς του είπαμε ότι τον ευχαριστούμε που σεβάστηκε τον καρδιοπαθή κι εγχειρισμένο.

Ποιό είναι το μήνυμα; Ότι ο τσαμπουκάς, που δεν ήθελε να ακούσει καν για άκαπνο μέρος,, τώρα πέρασε στην άλλη άκρη και με την ίδια ακρότητα συμπεριφέρθηκε.
Από την πλευρά του ταβερνιάρη, όταν κατάλαβε ότι είμαστε αποφασισμένοι και ότι κινδυνεύει σε αντίθετη περίπτωση, ότι συμβιβάστηκε. Δεν του βγήκε σε κακό πάντως...

Θα ειχε ενδιαφερον να ηταν ενας καπνιστης στο καταστημα, υπαλληλος καπιου ΥΠ, διπλωματης και τσαμπουκας αναλογος με αυτον της δικης σας παρεας :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Καλά ο νόμος που είναι ηλίθιος. Εκείνους που επιμένουν κι από πάνω για την υγεία των παιδιών στα μπουζουξίδικα, πως τους λες; Πήξαμε στους υπεύθυνους γονείς κι έχει χαθεί η μπάλα ρε φίλε... .

Καλό..