Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Thank you!
Για την υστερία του Δημάρχου γράφει τίποτα το Κοράνι?![]()
Δεν γνωρίζω τίποτα για Νέα Υόρκη.
Πάντως γνωρίζω ότι από 1 Ιαν. 2014 σε όλο το UC Berkeley campus απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και όλους τους εξωτερικούς χώρους μιας τεράστιας πανεπιστημιούπολης που είναι μέσα σε δάσος. Φυσικά δεν υπάρχουν χώροι καπνιστήρια. Όπως πάντα η Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρα!
http://www.tobaccofree.berkeley.edu/
Εγώ προσωπικά είμαι πρώην καπνιστής που ακόμη μου αρέσει η μυρωδιά, και καταλαβαίνω τους καπνιστές. Αλλά συνιστώ σε όλους να το κόψουν. Είναι ένας εθισμός που δεν βοηθάει σε τίποτα. Ούτε στο άγχος, ούτε σε οτιδήποτε. Ούτε καν απόλαυση είναι, απλώς ανακούφιση λόγω στέρησης νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνωρίζει ο άνθρωπος, γι αυτό καλύτερο κόψιμο-μαχαίρι παρά να ταλαιπωρείται κανείς με υποκατάστατα.
Είναι καιρός τώρα που το έχω διαβάσει...δεν βλέπω τίποτα πρωτοπόρο στην υστερία. Για να το ξεκαθαρίσω, μιλάω για την απαγόρευση στους εξωτερικούς χώρους η οποία ανάγεται σε υποκειμενικές αισθητικές και υστερικές προσεγγίσεις.
Το τσιγάρο είναι επισήμως υπό διωγμό. Πρόκειται για πολιτική απόφαση που πάρθηκε παρά τα πολλά λεφτά που έριξαν τα λόμπι του τσιγάρου. Και πολύ καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καπνίζει ο κόσμος. Με τα μέτρα των τελευταίων 20 ετών το κάπνισμα στις ΗΠΑ μειώνεται σταθερά και η ελπίδα είναι ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί τελείως.
Εξαιρετική πολιτική κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, ποιος θέλει να καπνίζουν τα παιδιά του;
Tο σχίσμα τελικά είναι πολύ βαθύ. Φαίνεται οτι η λύση των μεικτών χώρων δεν είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να ισχύει το απόλυτο ναι ή όχι. Δηλαδή με την έκδοση της άδειας του καταστήματος, να αναφέρεται ρητά αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, χωρίς όρους και περιορισμούς. Ο καθένας μας να πηγαίνει στα μαγαζιά που προτιμάει. Κι όποια μαγαζιά αντέξουν... Ο μη καπνιστής να πάει στο μαγαζί που θέλει, και ξέρει εκ των προτέρων οτι δεν θα διανοηθεί κάποιος, ούτε το πακέτο να βγάλει απο την τσέπη του. Κι εγώ ο καπνιστής, να πάω στο μαγαζί που ξέρω οτι θα πιώ τον καφέ ή το ποτό μου, και θα καπνίσω όσο θέλω, χωρίς να έχω την έγνοια μήπως ενοχλήσω κάποιον ή να με κοιτούν απο το διπλανό τραπέζι και να με καταριούνται.
Αυτό δεν είναι σωστό προς όλους? Τι λέτε ?
Tο σχίσμα τελικά είναι πολύ βαθύ. Φαίνεται οτι η λύση των μεικτών χώρων δεν είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να ισχύει το απόλυτο ναι ή όχι. Δηλαδή με την έκδοση της άδειας του καταστήματος, να αναφέρεται ρητά αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, χωρίς όρους και περιορισμούς. Ο καθένας μας να πηγαίνει στα μαγαζιά που προτιμάει. Κι όποια μαγαζιά αντέξουν... Ο μη καπνιστής να πάει στο μαγαζί που θέλει, και ξέρει εκ των προτέρων οτι δεν θα διανοηθεί κάποιος, ούτε το πακέτο να βγάλει απο την τσέπη του. Κι εγώ ο καπνιστής, να πάω στο μαγαζί που ξέρω οτι θα πιώ τον καφέ ή το ποτό μου, και θα καπνίσω όσο θέλω, χωρίς να έχω την έγνοια μήπως ενοχλήσω κάποιον ή να με κοιτούν απο το διπλανό τραπέζι και να με καταριούνται.
Αυτό δεν είναι σωστό προς όλους? Τι λέτε ?
... Και αυτό αν και εφ' όσον δεχτούμε τη θεωρία του παθητικού καπνίσματος.
Eξηγησαμε το γιατι δεν ειναι σωστο !
Μοναδικη λυση ο σωστος (και δυνατος) εξαερισμος.
Και καπνιστε οσο θελετε. Διπλα μας !
...Οποτε αν ολοι το κανουν καπνιστων τι θα ''απαντησει'' ο νομος στους μη καπνιστες ? Ας προσεχατε....
Aν το κάνουν όλοι "μη καπνιστών" όμως ? Εγω σαν καπνιστής θα πάω στο παγκάκι και δεν θα κρατήσω καμμιά κακία...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.