Καφετέριες και τσιγάρο

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Thank you!

Για την υστερία του Δημάρχου γράφει τίποτα το Κοράνι?-bye-

Δεν γνωρίζω τίποτα για Νέα Υόρκη.

Πάντως γνωρίζω ότι από 1 Ιαν. 2014 σε όλο το UC Berkeley campus απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και όλους τους εξωτερικούς χώρους μιας τεράστιας πανεπιστημιούπολης που είναι μέσα σε δάσος. Φυσικά δεν υπάρχουν χώροι καπνιστήρια. Όπως πάντα η Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρα!

http://www.tobaccofree.berkeley.edu/

Εγώ προσωπικά είμαι πρώην καπνιστής που ακόμη μου αρέσει η μυρωδιά, και καταλαβαίνω τους καπνιστές. Αλλά συνιστώ σε όλους να το κόψουν. Είναι ένας εθισμός που δεν βοηθάει σε τίποτα. Ούτε στο άγχος, ούτε σε οτιδήποτε. Ούτε καν απόλαυση είναι, απλώς ανακούφιση λόγω στέρησης νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνωρίζει ο άνθρωπος, γι αυτό καλύτερο κόψιμο-μαχαίρι παρά να ταλαιπωρείται κανείς με υποκατάστατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Δεν γνωρίζω τίποτα για Νέα Υόρκη.

Πάντως γνωρίζω ότι από 1 Ιαν. 2014 σε όλο το UC Berkeley campus απαγορεύεται το κάπνισμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει και όλους τους εξωτερικούς χώρους μιας τεράστιας πανεπιστημιούπολης που είναι μέσα σε δάσος. Φυσικά δεν υπάρχουν χώροι καπνιστήρια. Όπως πάντα η Καλιφόρνια είναι πρωτοπόρα!

http://www.tobaccofree.berkeley.edu/

Εγώ προσωπικά είμαι πρώην καπνιστής που ακόμη μου αρέσει η μυρωδιά, και καταλαβαίνω τους καπνιστές. Αλλά συνιστώ σε όλους να το κόψουν. Είναι ένας εθισμός που δεν βοηθάει σε τίποτα. Ούτε στο άγχος, ούτε σε οτιδήποτε. Ούτε καν απόλαυση είναι, απλώς ανακούφιση λόγω στέρησης νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι από τις πιο εθιστικές ουσίες που γνωρίζει ο άνθρωπος, γι αυτό καλύτερο κόψιμο-μαχαίρι παρά να ταλαιπωρείται κανείς με υποκατάστατα.

Είναι καιρός τώρα που το έχω διαβάσει...δεν βλέπω τίποτα πρωτοπόρο στην υστερία. Για να το ξεκαθαρίσω, μιλάω για την απαγόρευση στους εξωτερικούς χώρους η οποία ανάγεται σε υποκειμενικές αισθητικές και υστερικές προσεγγίσεις.

Η ερώτηση για το κοράνι δεν ήταν; Τίποτε δε λέει γιατί δεν υπήρχε τσιγάρο όταν γράφτηκε. Γι' αυτό και απάντησα ότι λέει τα ίδια με την πατάτα. Ας το σφυρίξει και αυτό σε κάποιους κάποιος. Ότι δηλαδή με την εισαγωγή του καπνού από την αμερική στην ευρώπη και την ασία άρχισε η συνήθεια. Όπως και η πατάτα.

Και τώρα που το σκέφτομαι... χωρίς ναργιλέ σε μουσουλμανική χώρα δεν... . Της Μ. Ανατολής τουλάχιστον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Είναι καιρός τώρα που το έχω διαβάσει...δεν βλέπω τίποτα πρωτοπόρο στην υστερία. Για να το ξεκαθαρίσω, μιλάω για την απαγόρευση στους εξωτερικούς χώρους η οποία ανάγεται σε υποκειμενικές αισθητικές και υστερικές προσεγγίσεις.

Το τσιγάρο είναι επισήμως υπό διωγμό. Πρόκειται για πολιτική απόφαση που πάρθηκε παρά τα πολλά λεφτά που έριξαν τα λόμπι του τσιγάρου. Και πολύ καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καπνίζει ο κόσμος. Με τα μέτρα των τελευταίων 20 ετών το κάπνισμα στις ΗΠΑ μειώνεται σταθερά και η ελπίδα είναι ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί τελείως.

Εξαιρετική πολιτική κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, ποιος θέλει να καπνίζουν τα παιδιά του;

Tο σχίσμα τελικά είναι πολύ βαθύ. Φαίνεται οτι η λύση των μεικτών χώρων δεν είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να ισχύει το απόλυτο ναι ή όχι. Δηλαδή με την έκδοση της άδειας του καταστήματος, να αναφέρεται ρητά αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, χωρίς όρους και περιορισμούς. Ο καθένας μας να πηγαίνει στα μαγαζιά που προτιμάει. Κι όποια μαγαζιά αντέξουν... Ο μη καπνιστής να πάει στο μαγαζί που θέλει, και ξέρει εκ των προτέρων οτι δεν θα διανοηθεί κάποιος, ούτε το πακέτο να βγάλει απο την τσέπη του. Κι εγώ ο καπνιστής, να πάω στο μαγαζί που ξέρω οτι θα πιώ τον καφέ ή το ποτό μου, και θα καπνίσω όσο θέλω, χωρίς να έχω την έγνοια μήπως ενοχλήσω κάποιον ή να με κοιτούν απο το διπλανό τραπέζι και να με καταριούνται.
Αυτό δεν είναι σωστό προς όλους? Τι λέτε ?

Όλα αυτά που λες τα προβλέπει ο νόμος πάντως. Ή το κάνεις για καπνίζοντες, ή έχεις ειδικό χώρο για καπνίζοντες. Αλλιώς απαγορεύεται.

Αλλά η υστερία θέλει να φταίει εκείνος που δεν φταίει, δηλαδή ο καπνιστής. Και στην υστερία αυτή επιστρατεύονται επιχειρήματα που φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για πράγματα που δεν ισχύουν. Παιδιά και παθητικό κάπνισμα. Ούτε χώροι για παιδιά είναι, ούτε κίνδυνος από αυτά τα μέρη ως προς το παθητικό κάπνισμα υφίσταται γιατί προϋποθέτει τακτική έκθεση. Και αυτό αν και εφ' όσον δεχτούμε τη θεωρία του παθητικού καπνίσματος.

Το τσιγάρο είναι επισήμως υπό διωγμό. Πρόκειται για πολιτική απόφαση που πάρθηκε παρά τα πολλά λεφτά που έριξαν τα λόμπι του τσιγάρου. Και πολύ καλά κάνουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καπνίζει ο κόσμος. Με τα μέτρα των τελευταίων 20 ετών το κάπνισμα στις ΗΠΑ μειώνεται σταθερά και η ελπίδα είναι ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί τελείως.

Εξαιρετική πολιτική κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε, ποιος θέλει να καπνίζουν τα παιδιά του;

OXI ...... δεν συγκινηθηκαν απ'τους θανατους (οι αμερικανοι). Μην τρελλαθουμε κιολας !

Απο τα υπερογκα ΚΟΣΤΗ για την δημοσια υγεια .... συγκινηθηκαν !

Public-health-risk-factors_US-price-of.jpg

Last edited:

Tο σχίσμα τελικά είναι πολύ βαθύ. Φαίνεται οτι η λύση των μεικτών χώρων δεν είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να ισχύει το απόλυτο ναι ή όχι. Δηλαδή με την έκδοση της άδειας του καταστήματος, να αναφέρεται ρητά αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα, χωρίς όρους και περιορισμούς. Ο καθένας μας να πηγαίνει στα μαγαζιά που προτιμάει. Κι όποια μαγαζιά αντέξουν... Ο μη καπνιστής να πάει στο μαγαζί που θέλει, και ξέρει εκ των προτέρων οτι δεν θα διανοηθεί κάποιος, ούτε το πακέτο να βγάλει απο την τσέπη του. Κι εγώ ο καπνιστής, να πάω στο μαγαζί που ξέρω οτι θα πιώ τον καφέ ή το ποτό μου, και θα καπνίσω όσο θέλω, χωρίς να έχω την έγνοια μήπως ενοχλήσω κάποιον ή να με κοιτούν απο το διπλανό τραπέζι και να με καταριούνται.

Eξηγησαμε το γιατι δεν ειναι σωστο !
Μοναδικη λυση ο σωστος (και δυνατος) εξαερισμος.
Και καπνιστε οσο θελετε. Διπλα μας !

Το πιο σωστο ειναι να υπαρχουν οπου ειναι δυνατον ξεχωριστοι χωροι και εξαερισμος.Αυτο που λες εχει λογικη αλλα απο την αλλη ο νομος εχει ενα συγκεκριμενο (υποθετω ) σκεπτικο , να προστατευσει απο το παθητικο καπνισμα.Οποτε αν ολοι το κανουν καπνιστων τι θα ''απαντησει'' ο νομος στους μη καπνιστες ? Ας προσεχατε.Απο την αλλη βεβαια στον ιδιο παραλογισμο (κατεμε) κινειται και η απαγορευση στο εξωτερικο χωρο.Βεβαια θα παιζουν και τα διαφορα συμφεροντα, καπνοβιομηχανιες, ασφαλιστικες εταιρειες-ταμεια κλπ κλπ.

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

... Και αυτό αν και εφ' όσον δεχτούμε τη θεωρία του παθητικού καπνίσματος.

Μετά από χρόνια συμβίωσης με καπνιστή, ενας μη καπνιστής, ίσως εμφανίσει καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήμα λόγω παθητικού καπνίσματος...
Ενα καφέ είπαμε να πιούμε... δεν θα τους παντρευτούμε... :)

Ειναι και θεμα συνηθειας.Στο εξωτερικο προφανως επιβιωνουν μια χαρα τα μαγαζια.Αρα ο τζιρος μπορει να επεσε στην αρχη , μετα ολα πηραν τον δρομο της συνηθειας.

Eξηγησαμε το γιατι δεν ειναι σωστο !
Μοναδικη λυση ο σωστος (και δυνατος) εξαερισμος.
Και καπνιστε οσο θελετε. Διπλα μας !

Αν θέλεις ξαναεξήγησέ το...
Τον εξαερισμό, εσύ τον προτείνεις. Αν όμως πάμε μέσα, θα γκρινιάζεις οτι δεν είναι καλός... Ασε, παλιό το κόλπο ... :)))

Ο Εσπρέσσο να πηγαίνει με ναργιλέ άραγε; Στο όρθιο... . :flipout:

Δεν μπορώ να συγκρίνω τη φραπεδούπολη με το Μιλάνο. Άλλη φάση, άλλα πράγματα προσφέρουν, διαφορετικές συνθήκες. Μέχρι και το κλίμα παίζει ρόλο.

...Οποτε αν ολοι το κανουν καπνιστων τι θα ''απαντησει'' ο νομος στους μη καπνιστες ? Ας προσεχατε....

Aν το κάνουν όλοι "μη καπνιστών" όμως ? Εγω σαν καπνιστής θα πάω στο παγκάκι και δεν θα κρατήσω καμμιά κακία... Με τους φίλους μου θα βρούμε άλλη λύση...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Aν το κάνουν όλοι "μη καπνιστών" όμως ? Εγω σαν καπνιστής θα πάω στο παγκάκι και δεν θα κρατήσω καμμιά κακία...

Αρα δεν εχει λογικη .Σκετος τζογος ειναι αυτος : )

Aπο την αλλη ενα δημοψηφισμα ...: ))