Καφετέριες και τσιγάρο

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Ένα αστείο βιντεάκι προς τέρψη των καπνιστών

http://www.youtube.com/watch?v=iab67g5lplU

Η άποψή μου είναι πως οι καπνιστές δεν είναι ούτε υποανάπτυκτοι ούτε ζώα για να σηκώνονται και να βγαίνουν στο κρύο για να κάνουν ένα τσιγάρο.
Ομοίως και οι μη καπνιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τον καπνό εφόσον δεν το επιθυμούν.
Καλός εξαερισμός και χώροι καπνιζόντων και μη καπνιζόντων και όλα καλά για όλους...
Αυτά ως αναφορά καφετέριες και ταβέρνες. Στους δημόσιους χώρους-υπηρεσίες έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται. Στους ιδιωτικούς αποφασίζει ο ιδιοκτήτης. Είναι απλό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Εξυπηρετεί κάτι να υπερθεματίζεις ένα flame post όταν εδώ και τόσα άλλα γίνεται προσπάθεια χαλάρωσης?

το post μου δεν είχε καμία διάθεση flame, ίσως απογοήτευση από τους χαρακτηρισμούς που απευθύνθηκαν σε μένα, που δεν τους περίμενα από αυτό το συγκεκριμένο φόρουμ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

το post μου δεν είχε καμία διάθεση flame, ίσως απογοήτευση από τους χαρακτηρισμούς που απευθύνθηκαν σε μένα, που δεν τους περίμενα από αυτό το συγκεκριμένο φόρουμ

Εδώ, μόλις γράφηκε ότι είναι χειρότερος από αλήτης όποιος ανάβει τσιγάρο. Θα πρέπει να κατηγορήσω το φόρουμ γι' αυτό? Ο καθένας φέρει την ευθύνη των λόγων του και η σοβαρότητά του κρίνεται από αυτά.

όπως είδες δεν κατηγόρησα το φόρουμ, το αντίθετο είπα, ότι λόγω της ποιότητάς του δεν περίμενα τέτοιους χαρακτηρισμούς,
τελος πάντων, συγνώμη για το οφ τόπικ , δε θα σας ξανανοχλήσω στο συγκεκριμένο θέμα

Οπως καταλαβαίνετε, μόνο ασπρα και μαύρα μαγαζιά μπορούν να υπάρχουν. Αλλιώς η γκρίνια θα είναι σε ημερήσια διάταξη... Oλο και κάποιος με όσφρηση λαγωνικού, θα παραπονεθεί ότι ο καπνός περνάει κάτω απο τις χαραμάδες ή οτι ο εξαερισμός δεν είναι επαρκής και ενοχλεί αυτούς που κάθονται στην no-smoke zone...
Ας το πάρουμε απόφαση οτι μόνο ο πλήρης διαχωρισμός μπορεί να δώσει λύση

Δεν μπορω να κατανοησω αυτην την εμμονη σου, απο την αρχη του νηματος. Ασπρο η μαυρο.
Μαγαζια καπνιστων - μαγαζια ακαπνων. Αφου υπαρχουν μαγαζια (σημερα, τωρα, αυτη την στιγμη)
που κατορθωνουν και απομακρυνουν αποτελεσματικοτατα τον καπνο του ενος απο τον αλλο ?
Γιατι να μην πιεσουμε να γενικευθει αυτη η κατασταση ?

Το κοστος του εξαερισμου ? Αν δει ο μαγαζατορας οτι ολοι προτιμουν τετοια μαγαζια, τι θα κανει ?
Θα κατεβασει τον καφε στο 1 ευρω ? Παλι θα προτιμωνται τα εξαεριζομενα μαγαζια γιατι ... καμια παρεα
δεν επιθυμει την διχοτομηση της !!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Αν, απο την αλλη επιχειρησει να βοηθησει προς αυτη
την διχοτομηση, εμεις τι ειμαστε εδω ? Λυκειοκορασιδες ?

Ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω ! Σου ειπα τι εγινε με τον Panoramix, και δεν εγινε μονο μ'αυτον.

Οπως καταλαβαίνετε, μόνο ασπρα και μαύρα μαγαζιά μπορούν να υπάρχουν. Αλλιώς η γκρίνια θα είναι σε ημερήσια διάταξη... Oλο και κάποιος με όσφρηση λαγωνικού, θα παραπονεθεί ότι ο καπνός περνάει κάτω απο τις χαραμάδες ή οτι ο εξαερισμός δεν είναι επαρκής και ενοχλεί αυτούς που κάθονται στην no-smoke zone...
Ας το πάρουμε απόφαση οτι μόνο ο πλήρης διαχωρισμός μπορεί να δώσει λύση

+ πολλά...

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

όπως είδες δεν κατηγόρησα το φόρουμ, το αντίθετο είπα, ότι λόγω της ποιότητάς του δεν περίμενα τέτοιους χαρακτηρισμούς,
τελος πάντων, συγνώμη για το οφ τόπικ , δε θα σας ξανανοχλήσω στο συγκεκριμένο θέμα

Δεν ενοχλείς κανέναν. Κουβέντα κάνουμε όπως και πρέπει να γίνεται εντός ενός φόρουμ. Μερικές φορές, μοιραία, αυτή ξεφεύγει...δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Όλα καλά.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω απο που πηγάζει όλος αυτός ο χαμός.
Και απο τους μεν και απο τους δε.
Σαν καπνιστής, έχω μάθει εδώ και καιρό όταν θέλω να καπνίσω να βγαίνω έξω απο μαγαζί, είτε λέγεται ταβέρνα είτε μπαρ-καφέ κλπ
Σε κάποια που το επιτρέπουν, αν δω οτι υπάρχουν παιδιά τριγύρω, δεν θα καπνίσω, θα βγω έξω ακόμα κι αν υπάρχει μέσα κόσμος που καπνίζει.
Όσο για τα μπαρ κλπ, εντάξει, βλέπω καπνιστές και μη καπνιστές να συνυπάρχουν μια χαρά σ' αυτούς τους χώρους χωρίς να υπάρχει θέμα "ανοχής" του ενός απο τον άλλο και εκεί, μιας και δεν υπάρχουν παιδιά ή επικίνδυνες ηλικίες, καπνίζω κι εγω κανονικά.

Στους δημόσιους χώρους-υπηρεσίες έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται.
Θα αστειεύεσαι έτσι δεν είναι; Μην μου πεις ότι δεν έχεις δει υπαλλήλους να καπνίζουν, ακόμα και γιατρούς στα νοσοκομεία;

Οποιος δεν εχει νιωσει την αναγκη να καπνισει σε ενδιαμεση σταση αεροππρικης πτησης σε αεροδρομιο δεν ξερει τι σημαινει κοινωνικος αποκλεισμος καπνιστη.

Σε ποιο αεροδρομιο δεν εχεις βρει smoking room ?

(Μονο στο Μοναχο αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχει)

Δεν μπορω να κατανοησω αυτην την εμμονη σου, απο την αρχη του νηματος. Ασπρο η μαυρο.
Μαγαζια καπνιστων - μαγαζια ακαπνων. Αφου υπαρχουν μαγαζια (σημερα, τωρα, αυτη την στιγμη)
που κατορθωνουν και απομακρυνουν αποτελεσματικοτατα τον καπνο του ενος απο τον αλλο ?

Το κοστος του εξαερισμου ? Αν δει ο μαγαζατορας οτι ολοι προτιμουν τετοια μαγαζια, τι θα κανει ?
Θα κατεβασει τον καφε στο 1 ευρω ? Παλι θα προτιμωνται τα εξαεριζομενα μαγαζια γιατι ... καμια παρεα
δεν επιθυμει την διχοτομηση της !!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Αν, απο την αλλη επιχειρησει να βοηθησει προς αυτη
την διχοτομηση, εμεις τι ειμαστε εδω ? Λυκειοκορασιδες ?

Ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω ! Σου ειπα τι εγινε με τον Panoramix, και δεν εγινε μονο μ'αυτον.

Όσο καλός και αν είναι ο εξαερισμός το πρόβλημα παραμένει για τον μη καπνιστή. Όταν ο άλλος καπνίζει στο μισό μέτρο από εσένα είναι αδύνατο να μην εισπνέεις τον καπνό ή να μην μυρίσουν τα ρούχα σου. Μπορεί να μην γίνεται ντουμάνι όπως σε άλλα μαγαζιά όμως παραμένεις να είσαι παθητικός καπνιστής. Η μόνη λύση είναι ειδικοί ξεχωριστοί χώροι απομονωμένοι αποκλειστικά για καπνιστές με υποχρεωτικό κυρίως χώρο σε όλα τα μαγαζιά όπου να απαγορεύεται το κάπνισμα. Έτσι μία παρέα καπνιστών έχει τον χώρο της, ενώ μια παρέα μικτή by default αναγκάζει τους καπνιστές να υποχωρήσουν και όχι τους μη καπνιστές.

Όσο για τα μπαρ κλπ, εντάξει, βλέπω καπνιστές και μη καπνιστές να συνυπάρχουν μια χαρά σ' αυτούς τους χώρους χωρίς να υπάρχει θέμα "ανοχής" του ενός απο τον άλλο και εκεί, μιας και δεν υπάρχουν παιδιά ή επικίνδυνες ηλικίες, καπνίζω κι εγω κανονικά.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν συνεχώς σε παρέες η εξαίρεση του μη καπνιστή. Το ότι συνυπήρχα με τους καπνιστές σε περιβάλλον ντουμάνι χωρίς να διαμαρτύρομαι δεν σημαίνει πως ήταν και μια χαρά. Απλά το ανεχόμουν γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Προσωπικά έχω μεγάλη ευαισθησία στα μάτια και με ενοχλεί ο καπνός πάρα πολύ. Σε τέτοιες καταστάσεις μετά από ένα σημείο τα μάτια μου κοκκινίζουν και δακρύζουν και αναγκάζομαι να βγαίνω περιστασιακά έξω να πάρω αέρα ή να πηγαίνω στην τουαλέτα να ρίξω νερό στα μάτια μου. Αυτή ή κατάσταση ήταν στην καθημερινότητά μου για χρόνια στην Ελλάδα.

Σε ποιο αεροδρομιο δεν εχεις βρει smoking room ?

(Μονο στο Μοναχο αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχει)

Μου θύμισες μια ιστορία..:D

Γυρνάω με Αλιτάλια από Ρώμη 20 χρόνια πριν. Το μέτρο για την απαγόρευση στα αεροπλάνα είχε εφαρμοστεί, αλλά, δεν το είχα μάθει. Το εισιτήριο που έκοψα μια χαρά είχε το τσιγάρο επάνω για τη θέση καπνιζόντων. Μπαίνουμε...απογείωση...σβήνει το λαμπάκι για το τσιγάρο, βγάζω πακέτο. Ο διπλανός μου μιλιά. Με βλέπει η αεροσυνοδός και μου λέει..πάει αυτό, καταργήθηκε. Τέλος το τσιγάρο.

Ξεκινάει το παραπαμπέρομ...

- Γιατρό έχετε εδώ μέσα? Κάλεσέ τον άμεσα, επίκειται κρίση λόγω στερητικού συνδρόμου, φόβου κατά την πτήση, μπλα, μπλα..

- ............

- Καταλάβατε δεσποινίς τι σας είπα? Φωνάξτε άμεσα τον γιατρό σας...

Περισσότερο έκανα πλάκα για να δω αντιδράσεις! Έρχεται ένα παλληκάρι αεροσυνοδός και με αρχίζει στις μαλαγανιές..

- Ξέρεις αδερφέ..απαγορεύεται! Βασικά, οι πτήσεις για Αθήνα και Κωνσταντινούπολη ήταν οι μόνες που είχαμε κάνει εξαίρεση τόσο καιρό!! Να πάρει η οργή να πάρει..και εγώ είμαι καπνιστής (μου δείχνει το πακέτο). Κάνε λίγο υπομονή και σε 2 ώρες προσγειωνόμαστε στο καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου..το Ελληνικό!! Εκεί θα καπνίσουμε όσο θέλουμε!!!

:flipout::flipout:

Πρεπει να ηταν λιγοτερο απο 20 χρονια πριν.

Γυρω στο 90 καπνιζαμε κανονικα

Στο Μόναχο βγαίνεις έξω, όντως.
Πάντως τα smoking rooms δεν αντέχονται ούτε από φανατικό καπνιστή, είναι σαν θάλαμος αερίων.

Το καλύτερο είναι να μην επιτρέπεται το κάπνισμα σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο πάντως, και ακόμη καλύτερο και λιγότερο υποκριτικό θα ήταν να μην επιτρέπεται καν η πώληση τσιγάρων. Βέβαια είμαι περιστασιακός καπνιστής, οπότε θα φαίνεται αδιανόητο σε κάποιον εξαρτημένο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όταν λέω δημόσιο χώρο, ίσως να χωρά εξαίρεση σε νυχτερινά κέντρα όπου είναι λίγο υποκριτικό να σερβίρεις αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας τα ξημερώματα και να ενοχλείται κάποιος λόγω... παθητικού καπνίσματος.

...

Δεν είναι εμμονή, αλλά σκέψη, που σκοπό έχει να δώσει λύση κι όχι να σκεπάσει το πρόβλημα ή να το παραπέμψει στο μέλλον.
Γιατί, αν εστιάσουμε την πίεσή μας στο να αλλάξει ο μαγαζάτορας τον τρέχοντα εξαερισμό με μιά καλύτερη και ακριβότερη εγκατάσταση, ακόμα κι αν αυτή η πίεση πετύχει, το πρόβλημα δεν λύνεται... Απο την επόμενη μέρα, θα επιστρέψουμε στις γνώριμες διαφωνίες, τσακωμούς και παράπονα.

Για παράδειγμα, η θέση των "Αμερικανών για τα Δικαιώματα των Μη Καπνιστών" (ANR) για τον εξαερισμό, είναι σαφής...

"Don't be fooled! No ventilation system has ever been designed that can protect the public from the death and disease caused by exposure to secondhand smoke.
In July 2006, U.S. Surgeon General Richard Carmona declared that the debate is over about the science of secondhand smoke, concluding that separating smokers from nonsmokers, air cleaning technologies, and ventilating buildings cannot eliminate secondhand smoke exposure, stating that conventional air cleaning systems cannot remove all the poisons, toxins, gases, and particles found in secondhand smoke. Additionally, heating, ventilation, and air conditioning systems can distribute secondhand smoke throughout a building.
..."
http://www.no-smoke.org/getthefacts.php?id=15

Κατόπιν, τίποτα δεν αποκλείει την ισχυροποίηση της άποψης ότι "ο χώρος δεν μπορεί να είναι ποτέ 100% smoke free, απο την στιγμή που στα παγκάκια της διπλανής πλατείας το ντουμανιάζουν οι καπνιστές και η κίνηση του αέρα οπωσδήποτε θα φέρει μέρος του καπνού μέσα στο εστιατόριο ή την καφετέρια. Εφόσον η κατεύθυνση του αέρα αλλάζει συνεχώς και απροειδοποίητα, είναι εμφανές οτι πρέπει να απαγορευτεί ρητά το κάπνισμα στις πλατείες"... :)))

Οσο για τα παράπονα στα εστιατόρια, υπάρχουν πολλά... Αλλοι πάνε να φάνε και παραπονούνται οτι φεύγοντας, τα ρούχα τους μυρίζουν φαγητό...

http://www.tripadvisor.com/Location...um_Cafe-Kuala_Lumpur_Wilayah_Persekutuan.html

Last edited:
Τα smoking rooms ειναι ο υστατος κιονωνικος αποκλεισμος. Σε πολυ λιγα οι συνθηκες ειναι βιωσιμες και ειναι σαν κουτια με τζαμαρια να κανουν χαζι απεξω οι υπολοιποι τα πειραματοζωα