Καφετέριες και τσιγάρο

Μάλιστα ο καπνιστής έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε χώρους διασκέδασης και να μη δίνει δεκάρα για το αν ενοχλεί τους άλλους και αν γράφει το νόμο στα παλιά του τα παπούτσια.
Ο μη καπνιστής αν δεν είναι διατεθειμένος να ανέχεται την τσιγαρίλα του καπνιστή στους χώρους διασκέδασης παρότι του ζημιώνει την υγεία και ο νόμος τον προστατεύει, είναι που δεν αντέχει πολλά πράγματα.

:P

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάποιος που έχει άσθμα για παράδειγμα ή ένας καρκινοπαθής στο κάτω κάτω... να μη διανοηθεί και πάει για καφέ και περιμένει να μη καπνίζουνε οι άλλοι σε κλειστό χώρο.
Κωσταλέξι βρε παιδί μου!
Να κάτσουν σπίτι τους μη και χαλάσει το μεράκλωμα των άλλων.

Τωρα αυτο σαν τρολλαρισμα μοιαζει chrisssb.
πρεπει δηλαδη να στερηθω εγω τελικα την εξοδο μου;
Γιατι αν δε μπορω να καπνισω απλα δε θα βγω.
τελικα για να μαστε και λιγο ειλικρινεις, οι μη καπνιστες ειστε που τα θελετε ολα.
γι αυτο κι εμεις οι καπνιστες σας γραφουμε στα παλια μας τα παπουτσια και το "σκαμε" με την πρωτη ευκαιρια :)
Αμα δε θελετε μαγαζια καπνιζοντων και μη αλλα τα θελετε ολα δικα σας, βλεπετε τι παιρνετε.

Εγω παντως εχω να παρατηρησω οτι οσες φορες εχει τυχει (ελαχιστες) να παω σε καταστημα που το καπνισμα δεν επιτρεπεται εχω κανει τις καλυτερες γνωριμιες... εξω απο το καταστημα... που μαζευομαστε οι αμαρτωλοι ολοι μαζι... :flipout:

Έχει ο άλλος υπερευαισθησία και διαμαρτύρεται που βγήκε από το κουτί με τους κύβους της ζάχαρης και βρέχει.
Έχει ο άλλος πρόβλημα υγείας, και αντί να πάει στο γιατρό, πάει στην καφετέρια. Ή έχει πρόβλημα καρδιακό και του φταίει η ταβέρνα. Η ταβέρνα ρε φίλε με τα κοψίδια. Το παθητικό το κάπνισμα και όχι τα παϊδάκια που του κανουν μια αορτή πιο στενή και από στρινγκ!
Και νοιάζεται λέει για τα παιδιά...
Δεν μπορεί ο άλλος να ανέβει τα σκαλιά γιατί τον πονάει η μέση, όμως εκεί να πάει από τις σκάλες. Και στην πορεία σιχτιρίζει και την εφεύρεση της σκάλας.

Να επαναλάβω την ερώτηση. Υποχρεωτικό είναι;

Μάλιστα ο καπνιστής έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε χώρους διασκέδασης και να μη δίνει δεκάρα για το αν ενοχλεί τους άλλους και αν γράφει το νόμο στα παλιά του τα παπούτσια.
Ο μη καπνιστής αν δεν είναι διατεθειμένος να ανέχεται την τσιγαρίλα του καπνιστή στους χώρους διασκέδασης παρότι του ζημιώνει την υγεία και ο νόμος τον προστατεύει, είναι που δεν αντέχει πολλά πράγματα.

:P

Κάποιος που έχει άσθμα για παράδειγμα ή ένας καρκινοπαθής στο κάτω κάτω... να μη διανοηθεί και πάει για καφέ και περιμένει να μη καπνίζουνε οι άλλοι σε κλειστό χώρο.
Κωσταλέξι βρε παιδί μου!
Να κάτσουν σπίτι τους μη και χαλάσει το μεράκλωμα των άλλων.

Ολα αυτά, τα αποφεύγουμε αν έρθω στο μαγαζί που έχεις πάει εσύ, και απ'έξω δω το σήμα

Smoking-Signs--Smoke-Free-Workplace-Law-79711BBVPLYALU-ba.jpg

Θα πάω δίπλα που έχει στην πόρτα

smoking-sign.jpg

και ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Τώρα αν πρόκειται για μεικτές παρέες, το να το παίζουμε Βασιλάκης Καίλας, δεν λέει...
Παίρνουμε το μερίδιο ευθύνης για την στήριξη και το δέσιμο της παρέας που μας αναλογεί...
Αν μπούμε στο πρώτο, δεν καπνίζει κανείς. Και δεν γκρινιάζει κανείς αν μπούμε στο δεύτερο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

και ούτε γάτα, ούτε ζημιά...

Τώρα αν πρόκειται για μεικτές παρέες, το να το παίζουμε Βασιλάκης Καίλας, δεν λέει...
Παίρνουμε το μερίδιο ευθύνης για την στήριξη και το δέσιμο της παρέας που μας αναλογεί...
Αν μπούμε στο πρώτο, δεν καπνίζει κανείς. Και δεν γκρινιάζει κανείς αν μπούμε στο δεύτερο...

Αυτά απλώς ακούγονται ωραία. Στην πράξη και όλα άκαπνα να γίνουν και με διμοιρίες των Ματ απ' έξω να επιβλέπουν, ακόμα και φωτιά να έπεφτε αυτόματα να κάψει όποιον ανάψει το τσιγάρο, πάλι θα υπήρχε γκρίνια.
Αφού δεν έχει να κάνει με το λόγο της γκρίνιας, αλλά με την γκρίνια την ίδια. Πάντα κάτι θα φταίει σε κάποιους (ευτυχώς λίγους). Πάντα θα ζητάνε να αλλάξει όλος ο κόσμος προκειμένου αυτοί (οι λίγοι) να έχουν ένα κόσμο στα μέτρα τους. Τη δουλειά τους να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι να πα να... !
Τους λες και αντικοινωνικούς.

Τωρα αυτο σαν τρολλαρισμα μοιαζει chrisssb.
πρεπει δηλαδη να στερηθω εγω τελικα την εξοδο μου;
Γιατι αν δε μπορω να καπνισω απλα δε θα βγω.
τελικα για να μαστε και λιγο ειλικρινεις, οι μη καπνιστες ειστε που τα θελετε ολα.
γι αυτο κι εμεις οι καπνιστες σας γραφουμε στα παλια μας τα παπουτσια και το "σκαμε" με την πρωτη ευκαιρια :)
Αμα δε θελετε μαγαζια καπνιζοντων και μη αλλα τα θελετε ολα δικα σας, βλεπετε τι παιρνετε.

Όχι βέβαια! Τίποτε να μη στερηθείς!
Ούτε όμως να λέμε έτσι απλά κάποια πράγματα.
Και εγώ καπνιστής είμαι (2 πακέτα/ημέρα) αλλά δεν διανοούμαι να πω στον άλλο μην βγαίνεις για να καπνίζω εγώ.
Σε όλα υπάρχει μια ισορροπία.

Έχει ο άλλος υπερευαισθησία και διαμαρτύρεται που βγήκε από το κουτί με τους κύβους της ζάχαρης και βρέχει.
Έχει ο άλλος πρόβλημα υγείας, και αντί να πάει στο γιατρό, πάει στην καφετέρια. Ή έχει πρόβλημα καρδιακό και του φταίει η ταβέρνα. Η ταβέρνα ρε φίλε με τα κοψίδια. Το παθητικό το κάπνισμα και όχι τα παϊδάκια που του κανουν μια αορτή πιο στενή και από στρινγκ!
Και νοιάζεται λέει για τα παιδιά...
Δεν μπορεί ο άλλος να ανέβει τα σκαλιά γιατί τον πονάει η μέση, όμως εκεί να πάει από τις σκάλες. Και στην πορεία σιχτιρίζει και την εφεύρεση της σκάλας.

Να επαναλάβω την ερώτηση. Υποχρεωτικό είναι;

Το τσιγάρο σίγουρα όχι!
Και λόγω του ότι επιβαρύνει την υγεία και των άλλων, σε δημόσιους χώρους καλό είναι να είμαστε διακριτικοί.

Το τσιγάρο σίγουρα όχι!
Και λόγω του ότι επιβαρύνει την υγεία και των άλλων, σε δημόσιους χώρους καλό είναι να είμαστε διακριτικοί.

Μα όσο διακριτικοί και να είμαστε, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι θέλουν να κάνουν κουμάντο στο τι κάνει ο άλλος. Δηλαδή πάντα θα υπάρχει εκείνος ο άξεστος που θα τον ενοχλήσει το οτιδήποτε. Και φυσικά του χρωστάς γιατί... υπάρχεις!
Για την υγεία του άλλου, είπαμε. Μόλις αποδειχτεί η συνάρτηση του κινδύνου με την τυχαιότητα, το ξαναβλέπουμε. Μέχρι τότε όμως ας μη ζητάμε να αλλάξει ο κόσμος για ένα καπρίτσιο δικό μας.

Προσωπικά δεν θα ξεχάσω τις μέρες που πέρασα στην Ιρλανδία. Μπαρότσαρκα, λαϊβάδικα, κάθε βράδυ. Και πουθενά τσιγαρίλα. Αν ήμουν στην Ελλάδα θα ήθελα μπάνιο και να πλένω τα ρούχα κάθε βράδυ.

Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή των καπνιστών σε μια αποδεδειγμένα επιβλαβή συνήθεια να θέλουν σώνει και καλά να βάζουν και εμάς να καπνίζουμε. Επιπλέον, ούτε ο ναργιλές, ούτε καν η πίπα δεν μυρίζει όπως το τσιγάρο. Απαγορεύτηκε το κάπνισμα στα καφενεία στην Τουρκία, εδώ ακόμα το συζητάμε με ανόητες δικαιολογίες. Δεν θυμάμαι εδώ και χρόνια να με ρώτησε κανένας αν με ενοχλεί το τσιγάρο του σε μαγαζί. Απλά θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να το ανεχτώ.

Μα δεν είναι μόνο το κάπνισμα. Όταν στην αγγλία έχει απαγορευτεί η χρήση στερεών καυσίμων για θέρμανση από τη δεκαετία του '50 στις πόλεις, εμείς ανακαλύψαμε τα ξύλα τον 21ο αιώνα. Έλα μωρέ, εγώ να ζεσταθώ και χέστην κάπνα. Χέσε και την κάρτα καυσαερίων, και το ΚΤΕΟ, και τις ώρες κοινής ησυχίας, και το παρκάρισμα πάνω στη γωνία, ή στη θέση του ασθενοφόρου. Είναι ένα σωρό πράγματα που βλέπουμε γύρω καθημερινά και τα συνηθίζουμε σιγά-σιγά. Νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση πηγάζει ακριβώς από το ίδιο παρονομαστή: στην ελληνική κοινωνία το άτομο έχει μπει πια πάνω από το σύνολο. Και για μένα αυτή είναι η πραγματική κρίση στην Ελλάδα, όχι η οικονομική.

Ακριβώς αυτό. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την καλοπέρασή του και θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να επιβάλλει τις δικές του κακές συνήθειες / παρανομίες / κτλ σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι έχουμε φτάσει εν ετει 2015 ακόμα να προσπαθούμε να λύσουμε προφανή προβλήματα (ναι, το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι ξεκάθαρα πρόβλημα) που έχουν λυθεί σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες.

Αλλά τι να λέμε.. εδώ ζούμε σε μια χώρα όπου φοροδιαφεύγει οποιοσδήποτε μπορεί να φοροδιαφύγει (σχεδόν όλοι δηλαδή). Φαντάσου να γινόταν ένα δημοψήφισμα του στυλ "θέλετε να πληρώνετε φόρους ή όχι;". Τι θα ψήφιζαν άραγε οι Έλληνες; Και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει σωτηρία..

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση πως επιμένουν ακόμη ορισμένοι να κάνουν κουμάντο στο τι κάνει ο άλλος και στην προσπάθεια αυτή... μετακινούν Ηπείρους (στο μυαλό τους)! Όντως δεν υπάρχει σωτηρία.

Ακριβώς αυτό. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την καλοπέρασή του και θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να επιβάλλει τις δικές του κακές συνήθειες / παρανομίες / κτλ σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Έτσι έχουμε φτάσει εν ετει 2015 ακόμα να προσπαθούμε να λύσουμε προφανή προβλήματα (ναι, το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι ξεκάθαρα πρόβλημα) που έχουν λυθεί σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες.

Αλλά τι να λέμε.. εδώ ζούμε σε μια χώρα όπου φοροδιαφεύγει οποιοσδήποτε μπορεί να φοροδιαφύγει (σχεδόν όλοι δηλαδή). Φαντάσου να γινόταν ένα δημοψήφισμα του στυλ "θέλετε να πληρώνετε φόρους ή όχι;". Τι θα ψήφιζαν άραγε οι Έλληνες; Και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει σωτηρία..

Έχεις δίκιο. Επιπλέον έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα όχι απλώς να παρανομούν κάποιοι, αλλά και να είναι περήφανοι γι αυτό και να το διαφημίζουν κι όλας. Αυτό πλέον συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε επίπεδο βουλευτών ... και ο κόσμος συνεχίζει να τους ψηφίζει γιατί έχει συνηθίσει να παρανομούν όλοι και να το έχουν και καμάρι, σαν να είναι το θράσος κάποιου είδους προσόν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η χώρα έχει χρεοκοπήσει.

A, επειδή καπνίζουμε χρεοκόπησε η χώρα. Κοίτα να δεις! Τόσο απλό ήταν τελικά και οι άλλοι κάνανε ολόκληρο γιούρογκρουπ... .

A, επειδή καπνίζουμε χρεοκόπησε η χώρα. .

Όχι, δεν το κατάλαβες. Επειδή χρεοκοπήσαμε σαν κοινωνία, στο τέλος χρεοκοπήσαμε και οικονομικά. Αίτιο και αποτέλεσμα.

Οχι φιλε. Δε φταιμε και απο πανω. Ο λαος μανιπουλαριστηκε χοντρα. Δεν ειναι ο ενοχος φαλιρημενος. Το θυμα ειναι. Μη μας πιασουν και συνδρομα Στοκχολμης τωρα... Δεν τα φαγαμε μαζι!

Χρεοκοπήσαμε σαν κοινωνία γιατί καπνίζουμε στις καφετέριες;

Θα μας τρελάνετε με τις εμμονές σας.

Χρεοκοπήσαμε σαν κοινωνία γιατί καπνίζουμε στις καφετέριες;

Όχι σύμπτωμα είναι κι αυτό. Χρεοκοπήσαμε σαν κοινωνία, γι αυτό έχουμε νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στις καφετερίες και παρόλα αυτά συζητάμε για το αν είναι σωστό να καπνίζουμε στις καφετερίες, χωρίς να μας ενδιαφέρει ο νόμος. Αίτιο και αποτέλεσμα.