Καφετέριες και τσιγάρο

Βρε συ. 60τόσες σελίδες και ούτε μία απόδειξη για την απειλή από το παθητικό κάπνισμα του τυχαίου πελάτη της καφετέριας. Για πες μου αν έχεις δει εσύ. Το μόνο που είδαμε είναι το "γιατηνυγείατωνπαιδιώνε", άρνηση της πραγματικότητας που έχει να κάνει με έναν άχρηστο νόμο, και την κλασική ατάκα του δεν αλλάζει ο έλληνας, και τι καλά που περνάνε σε άλλες χώρες. Κι όταν ρωτάς γιατί, σου λένε... γιατί έτσι!
Βγάλε άκρη.

Λοιπόν πήγαινε για ύπνο στο κρεβάτι, αλλά να ξέρεις, κάθε χρόνο το 1% του βάρους του στρώματος προστίθεται λόγω των περιττωμάτων των ακάρεων. Γι' αυτό κλείσε τα μάτια και μη σκέφτεσαι πόσα από αυτά ζουν επάνω στις βλεφαρίδες σου... .

Sweet dreams!

Aπο κατι θα παω, σιγουρα .... :p
.... αλλα διατηρω ακομα την πολυτελεια της ψευδαισθησης οτι θα γνωριζω αυτο το "κατι".
Για μενα τουλαχιστον, ΔΕΝ προκειται να ειναι το εμμεσο καπνισμα. Περασαν οι εποχες
που χαριζα καστανα (ειτε στις παρεες, ειτε στην δουλεια). Τραβιουνται γραμμες !!!
Αν παραβιασθουν θα αξιζει τον κοπο (πιστεψε με) και θα ειναι για ελαχιστο χρονο.

Από το τράβα τράβα γραμμές δεν έμεινε διακεκομμένη για προσπέρασμα. Δεν γνωρίζεις από τι θα πας. Αν γνώριζες θα είχες πετύχει το απόλυτο της πρόβλεψης.

To απολυτο της προβλεψης, ποιο ειναι ? :p
Ανακοπη στις 5:20πμ τα ξημερωματα 16/08/2025 ?
Ψαχνει κανεις να το βρει ? Μπραβο του ! .... :p

Eσυ που δεν γουσταρεις γραμμες, γιατι δεν ξεκινας να κατεβεις στο ενα πακετο την ημερα ?
Βαλε μια διακεκομμενη, ισως να δεις κατι ωφελιμο ... ! Τουλαχιστον, θα χεις κανει μια γραμμη
διακεκομμενη.

Άσχετο αλλά το θέμα είναι το παθητικό κάπνισμα στις καφετέριες. Εγώ δεν είπα τίποτε για το καθ' εαυτού κάπνισμα και τον καπνιστή. Ή μάλλον είπα ότι είναι επιλογή του κάθε ενός.

Λοιπόν, κάτι άλλο εκτός από το μύθο ότι οι Έλληνες είναι κωλολαός γιατί οδηγούν στη ΛΕΑ έχεις να πεις;

Εγώ δεν είπα τίποτε για το καθ' εαυτού κάπνισμα και τον καπνιστή.

Γιατι ?
Ειναι τοσο ταμπου να συζητησουμε ποσο μπορεις να κατεβεις σε εξαρτηση ?
Προσωπικα για σενα. Δεν σου ειπαμε να το κοψεις (οπως εκανε ο NikosGX !).
Να πειραματιστεις συζηταμε. Παρε ενα σακιδιο και τραβα στο πιο κοντινο βουνο.
Δες ποση ωρα μπορεις να ανεβαινεις ... καπνιζοντας. Δεν θα παθεις τιποτα.
Αν δεις οτι κουραζεσαι σταματας. Ξερω καπνιστες που ανεβοκατεβαινουν
τον Ολυμπο .... και ειναι φουγαρα.

ΣΙΓΟΥΡΑ ... μπορεις να πειραματιστεις και εσυ. Τιποτα δεν θα παθεις.
Αν δεν γουσταρεις ... ξαναγυρνας στα δυο πακετα (η οσα κανεις !).

16 χιλιομετράκια τα καταπίνω με το ποδήλατο τη μέρα. Τι ακριβώς να πάω να κάνω στο βουνό;

Τα σεβη μου .... :p Δεν το ξερα !
Και το ποδηλατο ειναι πολυ καλη ασκηση.

Μονο που ακουσα οτι δεν πρεπει να κανεις τσιγαρακι ΑΚΡΙΒΩΣ με την ληξη της ασκησης.
Τοτε, που οι πνευμονες ζητανε ακομα οξυγονο. Κατα πασα πιθανοτητα, το εχεις ακουσει και συ.

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί πολύ αίμα μετά και ούτε να κάτσω δεν θέλω. Δεν προλαβαίνω να κουραστώ δηλαδή. Τσιγάρο, κάμποση ώρα μετά και μείωση γενική στο πόσο καπνίζεις αφού εν τέλει δεν το θες τόσο. Το κακό είναι ότι γίνεται ρουτίνα όλο αυτό και δεν προλαβαίνεις να το χαρείς. Θέλεις από ένα σημείο και μετά να διπλασιάσεις τα χιλιόμετρα, γίνεσαι junkie με την άσκηση και για να νιώσεις ευεξία θέλει να κάνεις όλο και πιο δύσκολα. Έλα όμως που εγώ το κάνω λόγω ανάγκης και όχι για λόγους υγείας. Και όταν βρέχει σπάσιμο μεγάλο.

Ναι το θέμα δεν είναι όμως το κάπνισμα και το ποδήλατο. Το θέμα είναι το παθητικό κάπνισμα στις καφετέριες. Εκεί που δεν πας για άσκηση. Εκεί που πας για αραλίκι.

Εκεί που πας για αραλίκι.

Εκει, λιγο πολυ, εχεις ακουσει την γνωμη των περισσοτερων, εδω μεσα, για το τι πρεπει να γινει.
Δεν ειναι τσαρδι ουτε των καπνιστων ουτε των ακαπνων (οσο και αν φαινεται οτι ειναι των πρωτων).
Ολοι παμε για αραλικι και ολοι αξιωνουμε να περναμε την ωρα μας απροβληματιστα και χαλαρα.
Δεν ειναι αβατο μονο για τον καπνιστη, ειναι και για τον ακαπνο.

Και εγώ θέλω να πάρω το αμάξι και να τρέχω με 250, αλλά ο νόμος το απαγορεύει. Ακόμα περισσότερο η ζώνη με τρελαίνει αλλά ο νόμος τη υποχρεώνει. Εάν παραβώ τον νόμο πληρώνω. Γιατί πρέπει να είναι διαφορετικό για τον καπνιστή? Δεν είναι θέμα επιβίωσης, εθισμός που μπορεί και να σταματήσει είναι. Το εάν αρέσει ο νόμος ή όχι δεν έχει σημασία. Είναι ένας νόμος για να προστατέψει τους πολλούς από τον εθισμό των λίγων. Μάθετε να σέβεστε τους νόμους όσο αντίθετοι στα θέλω σας και εάν είναι. Είναι τόσο απλό.

Μια και περί καπνίσματος ο λόγος :grandpa:

tsigara2.jpg

kapnisma-ygeia-570-800x556.jpg

haeoyfcpcl519caa51e4353.jpg

smokingh_633_451.jpg

meleth-ti-prokalei-tsigaro-goniwn-sta-paidia.jpg

5955616-young-man-smoking-cigarette-over-black-background.jpg

Re: Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Και εγώ θέλω να πάρω το αμάξι και να τρέχω με 250, αλλά ο νόμος το απαγορεύει. Ακόμα περισσότερο η ζώνη με τρελαίνει αλλά ο νόμος τη υποχρεώνει. Εάν παραβώ τον νόμο πληρώνω. Γιατί πρέπει να είναι διαφορετικό για τον καπνιστή? Δεν είναι θέμα επιβίωσης, εθισμός που μπορεί και να σταματήσει είναι. Το εάν αρέσει ο νόμος ή όχι δεν έχει σημασία. Είναι ένας νόμος για να προστατέψει τους πολλούς από τον εθισμό των λίγων. Μάθετε να σέβεστε τους νόμους όσο αντίθετοι στα θέλω σας και εάν είναι. Είναι τόσο απλό.

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Για πες μας στις εξετάσεις για το δίπλωμα, πόση οπισθοπορεία με γωνία έκανες; Περισσότερη από την αποφυγή εμποδίου και την οδήγηση τη νύχτα;

Επειδή σας τον βάφτισαν νόμο, εσείς αυτό ακολουθείτε; Μπορούσες να πεις καλύτερη εξυπνάδα.

Όντως η ταχύτητα είναι εθιστική.
Ποιος άθλιος έβαλε τα όρια;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όρια τα έβαλε κάποιος που δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο. Όντως άθλιος είναι.

Θελεις να τρεχεις με χιλια , ο ανεμος αντιστασης να ανεμιζει τα μαλλια σου και καποιος σε υποχρεωνει να τηρεις ορια ταχυτητας.Αμ η ζωνη και το κρανος ? Πως ερχεται να mου υποδειξει τι θα κανω εγω με την δικια μου ζωη .Και στο κατω αν δες θες συνοδηγε να τηρεις τα δικα μου θελω, στο σπιτι σου ! : )

Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Για πες μας στις εξετάσεις για το δίπλωμα, πόση οπισθοπορεία με γωνία έκανες; Περισσότερη από την αποφυγή εμποδίου και την οδήγηση τη νύχτα;

Επειδή σας τον βάφτισαν νόμο, εσείς αυτό ακολουθείτε; Μπορούσες να πεις καλύτερη εξυπνάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όρια τα έβαλε κάποιος που δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο. Όντως άθλιος είναι.

Φιλε Pleo με ολο το σεβασμο κοψε το τσιγαρο γιατι σε χαλαει και γραφεις οτι σου καπνισει...:damnyou: :p

Φιλε Pleo με ολο το σεβασμο κοψε το τσιγαρο γιατι σε χαλαει και γραφεις οτι σου καπνισει...:damnyou: :p

Είμαι καλός στα εκτός έδρας. Τι παράδειγμα έφεραν οι παραπάνω για τους νόμους; Από το χώρο του αυτοκινήτου. Χειρότερο αυτογκόλ γίνεται;

Νόμος είναι και η φορολόγηση βάσει κ.εκ. Αλλά επειδή είναι νόμος είναι και σωστός ε; Καλά το πάτε... .

Με αφορμη οσο αναφέρθηκαν περι εθισμού ( ειδικα σε προηγούμενες σελίδες από τον SR71B ) αποψη μου είναι αυτοι που πραγματικά είναι εθισμένοι η αν θελετε παθιασμένοι με το κάπνισμα είναι πολύ πιο λιγοι από όσους φανταζόμαστε.
Αυτό το λεω γιατι ένας παθιασμένος ότι και να του πεις ότι και αν εχει να αντιμετωπίσει ( πχ με την υγεία του) ποτε δεν πρόκειται να υποκύψει στο παθος του.
Αντιθέτως η εικονα του αμετανόητου δεν είναι πολύ συνήθης αφου συχνα πυκνά όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο ίδιος καπνιστής που στην χωρα μας είναι ανένδοτος , όταν επισκεφτεί μ ια άλλη χωρά που οι νομοί τηρούνται η ακομα και σε χωρους που υπαρχει επίβλεψη , είναι πολύ μετριοπαθείς στις αντιδράσεις τους.
Παρομοίως και σε θέματα υγειας όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι που σημάνει η το κοβεις η πεθαίνεις, η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις μετανιώνει που δεν ειχε προβεί σε αυτή την κίνηση χρονια πριν.
Διαβάζοντας χτες την είδηση του θανάτου του Λέοναρντ Νίμοϊ αναγνώρισα για άλλη μια φορα αυτό το ''τι κριμα που δεν το ειχα κανει νωριτερα''.
Για οσου δεν διαβασαν την είδηση ο Νιμοι σε ένα από τα τελευταία μηνύματα του στο twitter ειχε γραψει:
«Σταμάτησα να καπνίζω πριν από 30 χρόνια. Όχι αρκετά σύντομα. Έχω χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Ο παππούς σάς λέει: Κόψτε το τώρα!»

Καπως ετσι ο πατερας μου αργησε να το παρει απόφαση και εφυγε από την ζωη πρόωρα ενώ η μητερα μου επιτέλους φοβήθηκε για την ζωη της και καποια μερα που ποτε δεν πίστευα πως θα ερθει , αποφάσισε να το κοψει.
Αντιθέτως ο πραγματικα εθισμένος πεθερος μου ενω εδώ και χρονια τον εγκαταλείπουν όργανα και λειτουργιές, συνεχίζει και θα συνεχίσει μεχρι τελικης πτωσης.
Αυτός είναι πραγματικά εθισμένος τοσο που του ειναι αδύνατον να φανταστεί την ζωη του χωρις ένα τσιγαρο στο χερι.
Πιστεύω πως αν πραγματικά μπορούσαμε να δουμε τους εθισμένους θα ηταν πολύ λιγότεροι από οσο θα περιμέναμε αλλα μπλέκονται με τους πιο μετριοπαθείς λογο του ότι στην χωρα μας οι συνθήκες ευνοούν την συνηθεια του καπνίσματος .

Είμαι καλός στα εκτός έδρας. Τι παράδειγμα έφεραν οι παραπάνω για τους νόμους; Από το χώρο του αυτοκινήτου. Χειρότερο αυτογκόλ γίνεται;

Νόμος είναι και η φορολόγηση βάσει κ.εκ. Αλλά επειδή είναι νόμος είναι και σωστός ε; Καλά το πάτε... .

Όχι δεν είναι σωστός και για αυτό υπάρχει και τρόπος να αλλάξει.
Μέχρι τότε όμως, όπως όλοι οι νόμοι, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του.
Απλό δεν είναι?

Όχι δεν είναι σωστός και για αυτό υπάρχει και τρόπος να αλλάξει.
Μέχρι τότε όμως, όπως όλοι οι νόμοι, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του.
Απλό δεν είναι?

Ναι αλλά παρουσιάστηκε ως επιχείρημα ότι είναι σωστό γιατί είναι νόμιμο. Το πρόβλημα συνεπώς είναι βαθύτερο. Έχει να κάνει με το ότι δέχεσαι ως σωστό ό,τι σου σερβίρουν.