Καφετέριες και τσιγάρο

H ουσία είναι ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.
Αλίμονο αν η εφαρμογή του νόμου έγκειται στην προσωπική κρίση του καθένα.

Εξαρταται τι νομιζουν μερικοι οτι ειναι ο νομος.

Δεν αμφιβαλλω οτι καποιοι πιστευουν οτι νομος ειναι οτι πιστευουν αυτοι δικαιο.

Πρόβλημά τους!
Η αδυναμία αντίληψης εννοιών δεν τους απαλλάσσει από νομικές ευθύνες.
Οπότε, ας πρόσεχαν

Νομος στην ελλαδα ειναι αυτο που οριζεται εκ της ολιγωριας του ....
Το τσιγαρο μας μαρανε !

Ο καθενας σ'αυτη την χωρα ειναι Καραϊσκακης.
Πολυ ωφελιμο σε περιοδους ανατροπων και επαναστασεων
αλλα ακυρωτικο της κοινωνιων μας σε περιοδους ειρηνης.

Και δεν προκειται να αλλαξει τιποτα γιατι, εχω την ταπεινη αισθηση (το συζηταμε, δεν ειναι θεσφατο)
οτι ο ελληνας πατερας μεταδιδει ΔΥΟ μυνηματα στο παιδι του. Ενα ειναι αυτο που λεει και το αλλο ....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ! Και το παιδι αντιλαμβανεται οτι σε ολη του η ζωη θα βρισκεται σε σιωπηρο διχασμο
λογων και εργων. Και βολευεται .... καραβολευεται !

Μα όλα μέσω νόμων εφαρμόζονται. Ακόμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με νόμο φτιάχτηκαν και οι διωγμοί νόμο είχαν από πίσω. Λες εκείνοι που αντιστέκονταν στο νόμο να σκέφτονταν έτσι; Λέγοντας αλίμονο;

Αφού καπνίζοντας αντιστεκομαστε στο ναζισμό και τον φασισμό ας ανάψουμε ενα τσιγαράκι

Αφού καπνίζοντας αντιστεκομαστε στο ναζισμό και τον φασισμό ας ανάψουμε ενα τσιγαράκι

Μια και το ανέφερες, στη ναζιστική γερμανία είχε ξεκινήσει η έρευνα για τις συνέπειες του καπνίσματος. Το αποτέλεσμα ήταν να ενσωματωθεί στην προπαγάνδα τους η αντικαπνιστική εκστρατεία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε τις γυναίκες.
Εσύ καπνίζεις επί τη ευκαιρία;

Τι σαδισμος να απαγορευτει το καπνισμα στις κυοφορουσες γυναικες ! ..... που ξανακουστηκε τετοια κτηνωδια ! .....

... και το κεφι ... συνεχιζεται .... :p

Stick around ... -bye-

Τελικα ποια ειναι η μεγαλη εικονα ? Ειναι εθνικοαπελευθερωτικο δηλαδη το θεμα του καπνισματος ?

Μια και το ανέφερες, στη ναζιστική γερμανία είχε ξεκινήσει η έρευνα για τις συνέπειες του καπνίσματος. Το αποτέλεσμα ήταν να ενσωματωθεί στην προπαγάνδα τους η αντικαπνιστική εκστρατεία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε τις γυναίκες.
Εσύ καπνίζεις επί τη ευκαιρία;

True...

Dachau

169075_1775374144795_4014476_n.jpg

Μα όλα μέσω νόμων εφαρμόζονται. Ακόμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με νόμο φτιάχτηκαν και οι διωγμοί νόμο είχαν από πίσω. Λες εκείνοι που αντιστέκονταν στο νόμο να σκέφτονταν έτσι; Λέγοντας αλίμονο;

Μιλάμε για δημοκρατική κοινωνία ή είμαστε ναζιστική/σταλινική?
Κάτι πρέπει να σου ξέφυγε...

Χρειάζεται μια στοιχειώδη αντιληψη απαλλαγμένη απο προκαταλήψεις για να καταλάβει κάποιος οτι ελευθερία δεν ειναι να καπνίζεις στη μούρη του άλλου, αλλα να μη καπνίζει ο άλλος στη μούρη σου.

Εδώ φτάσαμε να συνδέουμε την εφαρμογή του νόμου σε μια δημοκρατική κοινωνία με νόμους που φτιάξανε τα γκουλάγκ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλού.
Αν είναι θέμα αντίληψης του καθενός και όχι υποχρεωτική η εφαρμογή του νόμου τότε να μην παραπονιόμαστε που οι μεγαλοκαρχαρίες κάνουν παρανομίες και δεν διώκονται (για παράδειγμα).
Αλλά τι να πω παραπάνω.... δεν λέω.

Μιλάμε για δημοκρατική κοινωνία ή είμαστε ναζιστική/σταλινική?
Κάτι πρέπει να σου ξέφυγε...

Δεν ξέρω. Πως λέγεται μια κοινωνία που έχει στραβούς νόμους;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρειάζεται μια στοιχειώδη αντιληψη απαλλαγμένη απο προκαταλήψεις για να καταλάβει κάποιος οτι ελευθερία δεν ειναι να καπνίζεις στη μούρη του άλλου, αλλα να μη καπνίζει ο άλλος στη μούρη σου.

Το ίδιο λέμε. Να μην υποχρεώνεται ο άλλος να περιορίζει τις ελευθερίες του.

Μήπως να τα βρούμε κάπου στη μέση;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λευτεριά στο οξυγόνο

Περιμένω ακόμη να δω έναν αντικαπνιστή να πει ένα επιχείρημα. Για την ώρα μόνο σαχλαμαρίτσες βλέπω και υστερίες.

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Δείγμα του ότι δεν διαβάζεις τι γράφεις.

Για δείξε μου ρε φίλε. Γιατί εξυπνάδες ξέρω να λέω κι εγώ. Για πες, σε ποιο ποστ είδες ένα επιχείρημα από τους αντικαπνστές σχετικά με το τυχαίο του παθητικού καπνίσματος; Ε; Μήπως πουθενά;

Μα μόνο εξυπνάδες λες ως τώρα.
Έχεις την εντύπωση πως θα σου απαντήσει κάποιος σοβαρά όταν η επιχειρηματολογία σου είναι το λιγότερο αστεία;
Το ότι το έχουμε ρίξει τις τελευταίες σελίδες στην πλάκα ούτε αυτό σου κάνει εντύπωση;
Άστο καλύτερα....
Ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί με πολλούς τρόπους

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Μα μόνο εξυπνάδες λες ως τώρα.
Έχεις την εντύπωση πως θα σου απαντήσει κάποιος σοβαρά όταν η επιχειρηματολογία σου είναι το λιγότερο αστεία;
Το ότι το έχουμε ρίξει τις τελευταίες σελίδες στην πλάκα ούτε αυτό σου κάνει εντύπωση;
Άστο καλύτερα....
Ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί με πολλούς τρόπους

Και μετά σου λέει ότι δεν διαβάζει ο άλλος;

Ρε συ, θα μου δείξεις ή θα την κάνεις γυριστή; Πέταξες μια μπαρούφα, δεν πέταξες; Άντε δικαιολόγησέ την τώρα. Θα μας πεις πως κινδυνεύεις από το τυχαίο παθητικό κάπνισμα; Μπα ε;

Δεν το γύρισες στην πλάκα για το λόγο που λες. Το γύρισες στην πλάκα γιατί δεν ξέρεις να απαντήσεις. Εκτός από γενικότητες που δείχνουν ότι εσύ δεν έχεις διαβάσει.

Δεν ξέρω. Πως λέγεται μια κοινωνία που έχει στραβούς νόμους;

Έλα μου ντε?
Εγώ λέω ότι αν είναι δημοκρατική, οι νόμοι αλλάζουν και δεν είναι στατικοί.
Πάντως σίγουρα στην δημοκρατική κοινωνία οι νόμοι εφαρμόζονται απαράκλητα από όλους μέχρι να αλλάξουν.

Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα επιλογής και απορώ που φτάσαμε να λέμε τα αυτονόητα.
Γιατί άραγε?