Σπύρο,το τι μάθαμε εμείς τότε,δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το τι προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά μας σήμερα.
Η εκπαίδευσή τους μου θυμίζει τον τρόπο που ταΐζουν τις γαλοπούλες.
Τους χώνουν στο στόμα ένα χωνί και τους αδειάζουν μέσα την τροφή.
Η δασκάλα τους,είπε στη γυναίκα μου επί λέξη:
"Θέλω να ξέρουν το μάθημα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το γράφει στο βιβλίο.Να μη τους ξεφεύγει ούτε μία λέξη".
Όταν η σύζυγός μου της είπε ότι αυτό είναι "παπαγαλία",της απάντησε πως έτσι θέλει να μαθαίνουν το μάθημα.
Οι περισσότερο σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες σήμερα είναι οι μαθητές.
Αυτό νομίζω είναι θέμα ορθοφωνίας και όχι ορθογραφίας.το άλλο που κόβουν ολόκληρα άρθρα το ξέρεις ?
...της συζήτησης της επόμενης εβδομάδας = της συζήτησης 'ς επόμενης εβδομάδας = της συζήτησης επόμενης εβδομάδας....
Ολόκληρος πρωθυπουργός το είχε συνήθειο επί χρόνια...
Kαι μετά μιλάμε γιά τήν ορθογραφία στό διαδίκτυο...
Η παμμέγιστη κυρία Διαμαντοπούλου γνωστή ξενομανής εδήλωσε ότι ´Δέν θά ΜΕΜΨΕΙ τόν κύριο Χατζηγάκη´...
Αντε τώρα νά τής εξηγήσεις πώς κλινεται τό μέμφομαι ,τί σημαίνει παθητική φωνή κ.λ.π.,κ.λ.π.,κ.λ.π.
Λίγες λεξούλες από ορισμένους δήθεν μεγαλόσχημους που πουλάνε´Ευρωπαϊκό λούστρο´αρκούν ............................
σε αυτό πραγματικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης, από το να πείσεις, δυστυχώς, το παιδί σου ότι πολλά από αυτά που τους διδάσκουν είναι ΑΗΔΙΕΣ και να προσπαθήσεις ο ίδιος να του μάθεις σωστά 5 πράγματα. Εάν τα ξέρει αυτά τα 5, την τάξη την περνάει σίγουρα. Βέβαια καταλύεται η σχέση δασκάλου-μαθητή, αλλά η σχέση αυτή είναι το μέσο προς τη μάθηση, όχι αυτοσκοπός. Από το να μου βγει τούβλο, θα το δεχθώ ως παράπλευρη απώλεια.
Ποιά είναι αυτή η Ειρήνη Μερκούρη;
Ποιά είναι αυτή η Ειρήνη Μερκούρη;
Τότε αγανάκτησα, αλλά σήμερα καταλαβαίνω πως δε γίνεται να το κάνω αυτό ξαφνικά σε παιδιά της τρίτης Λυκείου. Η εκπαίδευση χρειάζεται "γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο" από το νηπιαγωγείο.
Λυπάμαι που το λέω αλλά στην τάξη μου σχεδόν κανείς δεν ήξερε ποιοι είναι ο Παπαδιαμάντης, ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Ελύτης και ο Θεόφιλος ενώ ήξεραν το Ρουβά, την Ειρήνη Μερκούρη (την Μελίνα δεν την ήξεραν) και τον Σφακιανάκη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.