Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Cyclist, ο Γιαννης αναφερεται στο παρακατω φαινομενο. Πως οχι μονο τα κρατανε στα χερια τους για καποια νορμαλ χρηση, αλλα τα χρησιμοποιουν και εκει που ουσιαστικα τους αποκοπτει απο το να ζουν την στιγμη.
Την ζουν μεσα απο την οθονη.
...

Αυτός είναι ο λόγος που έχω 2 βιντεοκάμερες και 3 dslr να κάθονται, και σε εκδρομές κουβαλάω μια pocket Fuji που εξαφανίζεται εύκολα σε μια τσέπη ή σακίδιο, κι αυτην στο Auto... Αυτο προέκυψε οταν συνειδητοποίησα οτι ψαχουλεύοντας φωτογραφίες και βιντεος με οικογενειακές στιγμές και φιλικές συναντήσεις ή ταξίδια, έλειπα απο όλες τις φωτογραφίες μου. Σοκ.

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

.
Ας μην μιλησω για το cybersex, αλλα το να χανεις την εμπειρια μιας Live στιγμης, μονο και μονο για να την απαθανατησεις στο κινητο και κατα την διαρκεια της απαθανατησης καταληγεις να μη βιωνεις την στιγμη με τα ματια σου, αλλα κοιταζοντας το περιβαλλον μεσα απο την οθονη...μπορεις να καταλαβεις πιστευω τι εννοει (μεταξυ αλλων) ο Γιαννης.

http://techblog.gr/internet/alicia-keys-no-smartphones-in-concerts-2724/

Και λοιπον ? Η χαρα του ειμουν και εγω εγω και του μεταφερω (ποσταρω) πρωτος τα νεα στο χωριο (social media)

Mε την λογικη καλυτερα να βλεπεις ενα ποδοσφαιρικο αγωνα απο την τηλεοραση του σπιτιου παρα μεσα απο μια γιγαντοοθονη και κυαλια.

Ενταξει οικαλλιτεχνες νοιαζονται για τα πνευματικα δικαιωματα, αλλο αυτο

Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Φίλε cyclist, νόμιζεις είμαστε συνέχεια από πάνω με το refresh στο χέρι; Πλάκα μας κάνεις; Τι σχέση έχει αυτό που γράφεις; Μπαίνουμε 5 λεπτά, διαβάζουμε, ποστάρουμε, τέλος.

Μπαίνουμε 5 λεπτά, διαβάζουμε, ποστάρουμε, τέλος. Ξαναμπαίνουμε.... Κάτω από 8 άτομα δεν έχει πέσει το νήμα αφού απο κάτω μας δείχνει μέσα, τι στην ευχή ψέματα λέει το μηχάνημα;
Είναι σίγουρο πως χάνω φάσεις που λένε και οι Συνθετικοί, αλλά 5 λεπτά στο AVclub 5 λεπτά στο dppereview, 5 λεπτά στο car, 5 λεπτά στο insomnia, 55 λεπτά σε κανένα παιχνίδι, μακάρι να είχε περισσότερες ώρες η μέρα να είμαστε μέσα....

Μπαίνουμε 5 λεπτά, διαβάζουμε, ποστάρουμε, τέλος. Ξαναμπαίνουμε.... Κάτω από 8 άτομα δεν έχει πέσει το νήμα αφού απο κάτω μας δείχνει μέσα, τι στην ευχή ψέματα λέει το μηχάνημα;
Είναι σίγουρο πως χάνω φάσεις που λένε και οι Συνθετικοί, αλλά 5 λεπτά στο AVclub 5 λεπτά στο dppereview, 5 λεπτά στο car, 5 λεπτά στο insomnia, 55 λεπτά σε κανένα παιχνίδι, μακάρι να είχε περισσότερες ώρες η μέρα να είμαστε μέσα....

Και?
Ακόμη και αν είναι έτσι, τότε ακριβώς αυτό δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα?
Εθισμός που λέγαμε?
Τελικά τι είναι που λες? Υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η ψηφιακή ζωή αρχίζει και εκτοπίζει τμήματα της πραγματικής?

Χωρις μουσικη στο backround , εγω δεν θα καθομουν ουτε μιση ωρα παντως :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aσε που υποθετεις οτι ολοι μενουμε Αθηνα.Και θελουμε 1 ωρα μεχρι να φτασουμε στον προορισμο μας και μια ωρα να παρκαρουμε για να πιoυμε καφε :))

Και?
Ακόμη και αν είναι έτσι, τότε ακριβώς αυτό δεν αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα?
Εθισμός που λέγαμε?
Τελικά τι είναι που λες? Υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η ψηφιακή ζωή αρχίζει και εκτοπίζει τμήματα της πραγματικής?

Aυτό λέω είμαστε στο δικό μας matrix και μας ενοχλεί το matrix των άλλων. Το χειρότερο θεωρούμε ότι είναι αυτοί προβληματικοί.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμείς δεν πιανόμαστε το ελέγχουμε το matrix οι άλλοι παρασύρονται και δεν ξέρουν τι κανουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Φαίνεται οτι είμαστε μέσα... Ασχετα που είμαστε στην πραγματικότητα... Εγώ τις περισσότερες φορές δεν κλείνω καν το site. Πολλές φορές φαίνομαι μέσα αλλά είμαι αλλού ή μπορεί να κοιμάμαι. Αυτό δεν συμβαίνει όταν ένας πιτσιρικάς κάνει σολαριουμ στο πρόσωπό του...

Aυτό λέω είμαστε στο δικό μας matrix και μας ενοχλεί το matrix των άλλων. Το χειρότερο θεωρούμε ότι είναι αυτοί προβληματικοί.

Έλα που δεν είναι έτσι όμως...

Το δικό μας το matrix συμβαίνει κατά μόνας και στο περιθώριο των κοινωνικών μας εκδηλώσεων.

Το matrix για το οποίο συζητάμε συμβαίνει στη θέση των κοινωνικών εκδηλώσεων κάποιων ανθρώπων και σε πλήρη αντικατάστασή τους.
Συμβαίνει ανεξάρτητα από αν κάποιος είναι με παρέα ή είναι μόνος.

Καμία σχέση λοιπόν.

af952a1c8f71e98e8d8d1205cca7ba98.jpg

Ε, τι να κάνω βρε Χρήστο?? Έχει γίνει σουρεάλ το νήμα με τον ποδηλάτη...

Ακόμα περιμένω να ακούσω ποιος έγραψε και που να καταργήσουμε το ίντερνετ.

Συχνα διαβαζω παραπονα χρηστων smartphones οπου ζητουν απο τους κατασκευαστες μεγαλυτερες μπαταριες.
Θελουν τουλαχιστον 9-10 ωρες SOT (on screen time) διαρκεια. (οποτε πολλοι κατα τη διαρκεια της ημερας επαναφορτιζουν το κινητο με ενα φορτιστη, power bank κλπ)

Τωρα, αν υποθεσουμε πως 8 ωρες κοιμομαστε, μας απομενουν 16 ωρες με ανοιχτα ματια.
Απο τις 16 ωρες γκρινιαζουν οτι θελουν 9-10 ωρες οθονη. Αν αφαιρεσουμε και τις ωρες σχολειου/φροντιστηριου, φαγητου ή οποιων αλλων δραστηριοτητων οπου δεν δυναται καποιος να χρησιμοποιησει smartphone, αντιλαμβανεται κανεις πως οντως μια μεριδα χρηστων smartphone κοιταζει ΟΛΟ τον ελευθερο χρονο του την οθονη ενος smartphone.

Τον θεωρειτε σωστο αυτον τον καταμερισμο. ? Να ξοδευεις το 1/3 του χρονου της ζωη σου για υπνο και αλλο 1/3 σε μια οθονη. ?

Η δικη μου αισθηση ειναι πως εστω και πιο νορμαλ συνθηκες, ειδικα τα πιτσιρικια ξοδευουν τουλαχιστον 5-6 ωρες το 24ωρο στην οθονη του smartphone τους. Προσωπικα δεν το βρισκω νορμαλ.
Αν και βεβαια αντιλαμβανομαι πως ενα πιτσιρικι λογω νεαρου ηλικιας δεν συμμετεχει σε παρα πολλα κοινα, οι γονεις δεν ασχολουνται μαζι του λογω ελλειψης χρονου κλπ και το παιδι εισερχεται στον ψηφιακο κοσμο εχοντας προθεση να συμμετασχει σε αυτα τα δρωμενα που υπαρχουν εκει.

Τωρα αν και ενας ενηλικας δεν μπορει να μπει 100% στην ψυχολογια ενος παιδιου, αν ρωτουσαμε το ιδιο το παιδι αν θεωρει οτι κανει καταχρηση, τι πιστευετε οτι θα απαντουσε. ?
Πιστευω οτι θα απαντουσε την τελευταια φραση του cyclist στο απο πανω ποστ.

Ομως τελικα υπαρχουν μετρα και σταθμα. ? Κι αν ναι ποιος θα τα καθορισει. ?
Καποιος κανονας. ? Αναλογα με το αν εχει πραγματικη ζωη και ποση καποιο ατομο εκτος ιντερνετ. ?

Και σκεφτειτε και το αλλο. Το δικο μου το παιδι πηγαινει σε γυμναστηριο, φροντιστηριο, παιδικες συναυλιες και θεατρα, εκδρομες, βολτες και οτι αλλο θα μπορουσε να κανει καποιος ανηλοκος αναλογως της ηλικιας του.
Οταν το παιδι, θα παει να πιασει κουβεντα με το συνομιληκο του και εκεινο δεν θα του δωσει σημασια ή αν του δωσει, θα αρχισει να του μιλαει για BF και Likes κλπ. ?
Οταν η πλειοψηφια εχει βυθιστει σε εναν ψηφιακο κοσμο, αυτος που απομενει μονος του εξω στον πραγματικο, τι θα κανει. ?
Μοναχικος καβαλαρης ή θα μπει και αυτος στον ψηφιακο κοσμο για να μπορεσει να ανταλλαξει μια κουβεντα με τον διπλανο του, αλλα μεσω ενος smartphone. ?

Εδω εγω προσπαθω να ανταλλαξω 2 μηνυματα μεσω viber με το βαφτιστηρι μου και με αρχιζει στα OGM,ASAP,IDK κλπ και οτι κι αν μου εγραφε, επρεπε πρωτα να μαθω την αργκω του ιντερνετ για να παρω χαμπαρι τι ελεγε.
Αντε τωρα εσυ να πεις στο νεαρο παιδι που ΘΕΛΕΙ να εκφραζει τα συναισθηματα του με ακρωνυμια και εμοτικονς, πως τουλαχιστον πρεπει να γραφει ενα σωστο κειμενο.

Θα σου απαντησει πως βιαζεται και δεν θελει να χανει χρονο με κανονικο text, θα σε πει παππου απαρχαιωμενο και θα συνεχισει να μιλα αυτη τη γλωσσα με ολα τα υπολοιπα παιδια συνομιληκους του που καταλαβαινονται μεταξυ τους.

Παντα οι νεοτερες γενιες, ειχαν μια ταση προς την κεκτημενη ταχυτητα. Γρηγοροτερη ενηλικιωση, γρηγοροτερη προαγωγη, γρηγοροτερη γραφη, γρηγοροτερη και συμπυκνωμενη εκφραση συναισθηματων και επικοινωνιας.

Αν μη τι αλλο ενας τομεας που τους βοηθα ως εργαλειο ειναι το smartphone. (εκτος απο το να ποσταρουν ολη τη ζωη τους στα fb insta κλπ.

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Τωρα, αν υποθεσουμε πως 8 ωρες κοιμομαστε, μας απομενουν 16 ωρες με ανοιχτα ματια.
Απο τις 16 ωρες γκρινιαζουν οτι θελουν 9-10 ωρες οθονη. Αν αφαιρεσουμε και τις ωρες σχολειου/φροντιστηριου, φαγητου ή οποιων αλλων δραστηριοτητων οπου δεν δυναται καποιος να χρησιμοποιησει smartphone, αντιλαμβανεται κανεις πως οντως μια μεριδα χρηστων smartphone κοιταζει ΟΛΟ τον ελευθερο χρονο του την οθονη ενος smartphone.

Τον θεωρειτε σωστο αυτον τον καταμερισμο. ? Να ξοδευεις το 1/3 του χρονου της ζωη σου για υπνο και αλλο 1/3 σε μια οθονη. ?

Λαθος συμπερασματα.Εγω χτες κατεβηκα για ενα απλο καφε με τον αδελφο μου και βρεθηκαμε στο τελος , λογω του ...smartphone του , απο δυο ατομα ..8 .Και του ειπα να παμε χαλαρα :))

Η εντελως δυσδιακριτη αιτια του κακου δεν ειναι

ουτε τα ηλεκτρονικα μαραφετια
ουτε οι πολυεθνικες και τα κερδη τους
ουτε η ενεργητικοτητα ενος παιδιου
ουτε η συγχρονη αποξενωση των πολεων
ουτε η τεχνολογικη περιθωριοποιηση
ουτε πολλα ακομα ... πλουμιστα και πολυχρωμα !

Τοση ωρα το παμε γυρω-γυρω και δεν ακουμπαμε τα καρβουνα
Ε ... ας το ξεκινησω εγω λοιπον (μιας και δεν βρισκεται κανεις αλλος).

Η εντελως δυσδιακριτη αιτια του κακου ειναι ο σημαντικα λιγοτερος χρονος
που ειναι διατεθειμενοι (η μπορουν) να αφιερωσουν οι γονεις στα παιδια τους.
Ειτε λογω δουλειας/υποχρεωσεων, ειτε λογω χαρακτηρα/νοοτροπιας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ .... ας παρει φωτια το νημα ..... (γιορτινες μερες που ειναι :p)

Στηνομαι στα πεντε μετρα απο μονος μου .... αρξασθε πυρ !:rifle: :violent-smiley-030: