Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Διαβάζω αυτό το νήμα 2 μέρες και το βλέπω σιγά σιγά να εξελίσεται, να επεκτείνει τον προβληματισμό του τέως και να επεκτείνεται σε κατι που μου φέρνει γλυκές μνήμες απο την μετεφηβική μου ηλικία όπου είχα αρχίσει να ξενυχτάω (πολύ) και μεγαλύτεροι συζητούσαν μαζί μου για την κατάντια της νεολαίας, την αποξένωση που έφεραν οι "μοντέρνοι" χοροί, το ότι δεν υπήρχε πλέον "φλέρτ" και ότι καθόμασταν ο ένας απέναντι στον άλλον με ένα ποτό στο χέρι και κοιταζόμασταν σαν χάνοι :flipout:
Μετά απο 20 χρόνια είμαι βέβαιος ότι είδα πιο πολύ "δράση" απο ότι αυτοί και βεβαιότερος ότι η γενιά "που δεν έχει δεί τον Καμπούρη να βάζει τις βολές" βλέπει πολύ περισσότερη :2thumb22sup:

Για αυτό, μόνο η γενιά που έζησε τη σεξουαλική απελευθέρωση (60-70) θα μπορούσε να μιλάει και να έχει το πάνω χέρι και μάλιστα αν έζησε στο εξωτερικό.
Η Ελλάδα δεν την έζησε ποτέ. :p
Εγώ έζησα στη μεταβατική περίοδο.
Την εφηβεία μου προ ηλεκτρονικής εποχής, όπου ήμουν κολλημένος με τη μουσική και το ραδιόφωνο και τα χρόνια που κολλούσαμε σε έναν υπολογιστή και δεν σηκώναμε το κεφάλι.
Απολογισμός;
Πριν, που έπαιζα σε συγκρότημα και μετά έκανα εκπομπές στο ραδιόφωνο, διαφορετική γκόμενα κάθε εβδομάδα.
Και σε ηλικία που δεν πιανόμασταν από το χεράκι να κόβουμε βόλτες...
Μετά, με τις bbs, chat μέχρι το πρωί με διάλειμμα μίας ώρας (μπύρες και κρέπες) με αυτούς που κάναμε chat, όταν έκλεινε η gate για service.
Συναντήσεις για καφέ ποτό και φαγητό με τους acrobasιανούς, μεγάλες φιλίες που κράτησαν στο χρόνο (κάποιοι παντρεύτηκαν μεταξύ τους) κλπ κλπ...
So, what's the difference?

Μετά κοιτάω και τον χώρο που μας φιλοξενεί, και αναρωτιέμαι, εδώ δεν μαζεύονται αυτοί που έκατσαν ένα μεσημέρι μετά το φαγητό να ρίξουν μια ματιά στο Championship Manager και μετά ξημέρωσε?
Αυτοί που καθόντουσαν 3 μέρες ξύπνιοι γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν τη Λάρα απο το καγιάκ? :Banane0:
Αυτοί που μαζευόντουσαν τα σκ και έβλεπαν σερί τις τριλογίες (SW, Rambo, Godfather) και καπάκι τα 6 Nightmare on Elm Srt?? :smash:

Κάψιμο στη τηλεόραση δεν έκανα ποτέ μου.
Πιο πολύ κάνω τώρα όταν πέφτουν σερί δύο παιδικά (που κατά 99% έχω ξαναδεί) και στο καπάκι, όταν κοιμούνται τα παιδιά, μία ταινία ή σειρά.
Αλλά μετά τις 9 το βράδυ δεν έχεις και ιδιαίτερες επιλογές για διασκέδαση με δύο παιδιά να κοιμούνται στο σπίτι (αν θέλεις να μείνεις στο σαλόνι :p )
Στον υπολογιστή, εδώ και πολλά χρόνια καίγομαι να γράφω κώδικα μέχρι το πρωί.
Αλλά πριν από αυτό, θα σου πω μόνο μία λέξη...
Ultima online! :Banane0:
Αν δεν άκουγα τα πουλάκια να τιτιβίζουν δεν πήγαινα για ύπνο! Αλλά ακόμη και εκεί, υπήρχε interaction με άλλους παίκτες (έπαιζα πάντα σε role playing shards).

Αυτά λοιπόν, τι σχέση έχουν με το (όποιο) fb; :nounder:
Όπου για να κάνεις interaction πρέπει να ξέρει ο άλλος μέχρι και τι σώβρακο φοράς;
Η μάνα μου δεν σκεφτόταν καν να ρωτήσει σε ποια καφετέρια ή μπαρ πήγα όταν γύριζα σπίτι.
Τώρα οι γονείς ξέρουν ότι τα αποβλακωμένα τους are feeling festive στο Select με τον Μήτσο και τον Κώστα πίνοντας fredo cappuccino latte με δύο κουταλιές φρουκτόζη και κανέλα ακούγοντας Rihana.
Και έχεις και καμιά 100αριά άλλα αποβλακωμένα να scrollάρουν τις οθόνες τους και να κάνουν like στο post που έκανε το δικό σου επειδή ήπιε καφέ.
Ήπιε καφέ! So fucking what???
Στην ηλικία τους λέγαμε ποτέ σε φίλο μας ότι ήπιαμε... καφέ;
Άντε, αν βρίσκαμε καμία πολύ καλή καφετέρια και αυτή η συζήτηση κρατούσε κάπου στα 10 δευτερόλεπτα!
- Φίλε, το Select έχει κορυφαίο καφέ!
- Έλα ρε!
- Ναι, αλλά είναι ακριβό.
- Ok.

Έχω στο fb μου μία βλαμμένη που κάθε φορά που θα πάει στο fairytale θα βάλει φωτογραφίες. Μα κάθε φορά! Και κάθε φορά παίρνει likes.
Ok, ωραίο το οτιδήποτε (καφετέρια, ταινία, τραγούδι) αλλά σε real life terms θα είχε φάει κράξιμο αν το έλεγε κάθε φορά που πήγαινε.

Αν ειναι δεσμευμενη,η αληθεια ειναι οτι ...σκασιλα μας που θα παει :)
Αν δηλωνει ελευθερη και ωραια..ενα like θα της το ριξουμε.Και τα ευγενικα μας σχολια θα κανουμε , και το ναρκισισμο θα της ταισουμε..και pm θα της στειλουμε :))

Ειμαι στο verde και πινω σοκολατα. :flipout:
72e52384f4a7e00175d70751998c5909.jpg

κάθε γενιά θα λέει "στα δικά μας χρόνια...και θα κουνά το δάχτυλο"
η δική μας γενιά θα λέει "τότε που είχαμε οθόνες..."

Σε κάθε γενιά θα υπάρχουν γερασμένα μυαλά,
αλλα και αυτοί που θα χάνονται και θα αναλώνονται (λόγο έλλειψης κριτικής σκέψης και παιδείας) στην χειρότερη χρήση της εκάστοτε τεχνολογίας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άραγε τα παιδιά των παιδιών των παιδιών
μας θα χρειάζονται ανθρώπινη συντροφιά,
ή θα έχουν εξελιχθεί σε έναν κόσμο
όπου αυτό δεν είναι σημαντικό;

Ακούγεται απαίσιο, έτσι δεν είναι;
Αλλά από την άλλη ίσως και να είναι μια χαρά.

Ίσως η συντροφιά των ρομπότ,
ίσως η συντροφιά ενός νοήμονος
Διαδικτύου θα είναι αρκετή.

Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;

Last edited:
Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Αλλά δεν μας είπε πως αισθάνεται.. Έχω απορία.. :flipout:
Ενιωθα ενα κενο. (Μπορει να ειναι νερωμενη και η σοκολατα)
Αλλα τωρα που μοιραστηκα τη στιγμη μαζι σας, ενιωσα καπως.
Να πινεις σοκολατα και να το μοιραζεσαι με τους θαυμαστες σου.

Φυσικα οταν ερθει το πιπινι που περιμενω θα σας γραψω ολους κανονικα. :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιο Verde? Το Verde al Mare? :)

Δώσε στίγμα...
e966911b2a69978b9faeb7438c180b37.jpg

Ζηλευετε παλιογεροι τα νιατα με τα smartphone.
Και καλο smartphone να κανεις ποζερια, αλλιως τρως και φτυσιμο απο τις γκομενες.

Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Το iphone το βγαζω μονο στις πρωτοκλασατες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

8158fa5016924362f0d0d3ba148dd4f4.jpg

Στις φήμες που λένε ότι ίσως χρειαστεί χειρουργείο για να ξεκολλήσουν το G4 από το χέρι σου σε μερικά χρόνια όταν το αντικαταστήσεις, πως απαντάς Werewolf? :flipout: