Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Βασιλη ζητω συγγνωμη σε σενα και τους αλλους για την αποτομη αντιδραση μου στο σχολιο του Βλασση.(παροτι πιστευω δεν επρεπε να ειναι ειρωνικος αλλα να συγκρατηθει και να εκφραστει με διαφορετικο τροπο.)

Πες μου σε παρακαλω ποτε εκφραστηκα εγω ετσι σε μελος του φορουμ κατα αυτον τον τροπο,και μαλιστα χωρις καν να τον γνωριζω στην πραγματικοτητα.

Ισως ειναι λιγο και η περιοδος τωρα που διανυω και επηρεαζει και λιγακι τον τροπο που γραφω,και επρεπε να γραφω λιγο πιο συγκρατημενα καποιες αποψεις.
Υπαρχει σιγουρα ενα μικρο αγχος για τα μαθηματα,το στρατο,αλλα πιο πολυ απ'ολα για το οτι θα κανω μια δουλεια που δε μου αρεσει στο μελλον.

Εγω παντως θα συνεχισω να ποσταρω εδω φωτογραφιουλες και στο μελλον,διοτι ειναι ωραιο το κλιμα οντως,σε γενικες γραμμες.Ελπιζω καποια στιγμη να σας δω και απο κοντα να παμε για καμια φωτογραφικη εξορμηση:D

Βρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτα, σιγά την παρεξήγηση τώρα. Πιο πολύ θα παρεξηγηθούμε που θα πάρεις Νίκον :flipout:

Μπορει να μην παρω και νικον,κατσε να δουμε σε κανα χρονο απο τωρα τι θα εχουν βγει!

Βρε παιδιά, δεν έγινε και τίποτα, σιγά την παρεξήγηση τώρα. Πιο πολύ θα παρεξηγηθούμε που θα πάρεις Νίκον :flipout:

Ενίσταμαι κύριε Πρόεδρε, ο συνηγορος ασκεί έμμεση πίεση στον mstr με σκοπό να τον ωθήσει σε αγορά προιόντος συγκεκριμένης εταιρείας :flipout:

Last edited:
Ενίσταμαι κύριε Πρόεδρε, ο συνηγορος ασκεί έμμεση πίεση στον mstr με σκοπό να τον ωθήσει σε αγορά προιόντος συγκεκριμένης εταιρείας :flipout:

Εννοείς να τον απ-ωθήσω από την αγορά προϊόντος συγκεκριμένης εταιρείας... ας πάρει Ολυ... ή Πένταξ... -bye-

Απάντηση: Re: Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Hmmmm, I heard it through the grapevine ότι πάτε για D700!-bye-

Μπά, άστον να λέει. 5D θα πάρει στο τέλος εκτός αν κάνει μέχρι τότε την έκπληξη η Pentax και βγάλει FF. Με την Nikon, κρίμα τόσοι φακοί... Όχι οτι δεν έχει και εκεί καλό σύστημα δλδ...

Μπά, άστον να λέει. 5D θα πάρει στο τέλος εκτός αν κάνει μέχρι τότε την έκπληξη η Pentax και βγάλει FF. Με την Nikon, κρίμα τόσοι φακοί... Όχι οτι δεν έχει και εκεί καλό σύστημα δλδ...

Kαι η D700 ειναι προς αντικατάσταση κυριοι μεσα στο 2010

Λοιπόν μετά απο δοκιμές με τον κιτ canon 18-55 is παρατήρησα ότι με ταχύτητες 1/60 και πάνω (και με φλας) δεν έχει διαφορά αν έχεις ενεργοποιηημένη ή οχι τη σταθεροποίηση. Σε αργές ταχύτητες όμως εκεί υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Οπότε λέω να πάω στον Tamron 17-50 VC ώστε αν χρειαστεί να βγάλω φωτογραφία με αργή ταχύτητα να έχω την δυνατότητα..

Θα επανέρθω με εντυπώσεις ....

Λοιπόν μετά απο δοκιμές με τον κιτ canon 18-55 is παρατήρησα ότι με ταχύτητες 1/60 και πάνω (και με φλας) δεν έχει διαφορά αν έχεις ενεργοποιηημένη ή οχι τη σταθεροποίηση. Σε αργές ταχύτητες όμως εκεί υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Οπότε λέω να πάω στον Tamron 17-50 VC ώστε αν χρειαστεί να βγάλω φωτογραφία με αργή ταχύτητα να έχω την δυνατότητα..

Σε αργες ταχυτητες περιπου τι εννοεις?

Λιγες μερες πριν στο πλοιο(αλλα και αλλες φορες),βγηκα στο καταστρωμα το βραδυ και πειραματιζομουν με ταχυτητες 0.5-0.6 sec με τον σταθεροποιητη στο on και καπου στα 24mm.

με σταθερο κρατημα,χωρις να ακουμπουσα καπου,μπορουσα να πετυχω καλη ευκρινεια με 4-5 προσπαθειες.Χωρις σταθεροποιητη δε μπορουσα,αν και δε χρησιμοποιησα κλειδωμα καθρεφτη οπως ειπε ο Βλασσης παραπανω.

Εχει τυχει καποιες φορες βεβαια επειδη σκεφτομαι να μην κουνηθω και απο το ζορε κουνιεμαι,να μη με βοηθαει ουτε στα 1/8 σε αναλογη εστιακη αποσταση,αναλογα βεβαια και τη σταση του σωματος κτλ.

Σε καθε περιπτωση εμενα προσωπικα ο σταθεροποιητης μου εχει δωσει ληψεις τις οποιες δε θα ειχα χωρις αυτον.Η θα ειχα με περισσοτερο θορυβο και μικροτερο βαθος πεδιου.

μη ξεχνας οτι ο ταμρον ειναι φ2.8 ενω ο κανον ειναι φ3,5 στο πιο wide

@mstr .. Σε αργές ταχύτητες εννοώ 1/4 - 1/3 . Εκεί έκανα τις δοκιμές και πραγματικά εκεί έκανε δουλειά το is.

@paulmarinis .. Πολύ σωστά διαφορετικό το 2.8 απ'το 3.5 , αλλά όπως το κατάλαβα την διαφορά σε ταχύτητες 1/60 - 1/80 (λόγω κίνησης του θέματος) την κάνει το φλας (πήρα ένα speedite 430) και λιγότερο το 2.8 σε σχέση με το 3.5.

Τώρα να κάνω και μια ερώτηση ρητορική ας πούμε.
Γιατί να πάρω ένα φακό 2.8 όταν θα παίζω σε 5.6 - 6.3 για να ένα έχω focus όλο το πρόσωπο ?

Οι λόγοι που έχω σκεφτεί είναι καλύτερα κρύσταλα , ίσως καλύτερα χρώματα αντίθεση κλπ. Επίσης σε περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιήσω 2.8 θα μπορώ.

Άλλος λόγος ?

Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι σε f2.8 και γενικα σε ανοιχτα διαφραγματα μειωνεται το βαθος πεδιου αισθητα,και δεν ειναι λυση παντα.

Καποιες φορες φανταζομαι θα βοηθησει και αυτο,προσωπικα δεν εχω δουλεψει φακο σε slr με ανοιχτα διαφραγματα.

Απλα μια προσωπικη εμπειρια,στις φωτογραφιες που τραβαω,εχω παρατηρησει οτι σπανιως ανοιγω διαφραγμα πανω απο f6.3.
Φαντοζομαι πως ειναι και τι κανει και ο καθενας.Αν μου δωσεις τωρα εμενα ενα φακο με 2.8 μεγιστο,πραγματικα δεν ειμαι σιγουρος αν τα χρησιμοποιησω αυτα και ποτε.Μιλαω προσωπικα παντα.Ενω ο σταθεροποιητης μου εχει φανει χρησιμος.

Πιο πολυ για φακους f2.8 απ'οτι εχω διαβασει,θα με ενδιεφερε η οπτικη ποιοτητα στα ιδια διαφραγματα με αυτα που χρησιμοποιω και τωρα,καθως πρεπει να ειναι πιο καλα διωρθωμενοι ωστε να αποδιδουν και σε ανοιχτα f ικανοποιητικα-καλα.Καθως επισης εχω διαβασει οτι και η ακριβεια του autofocus ειναι καλητερη,με τη λογικη οτι και σε πιο ανοικτα διαφραγματα το βαθος πεδιου μειωνεται και μικρα λαθη στην εστιαση φαινονται,και ετσι τους προσεχουν λιγο περισσοτερο.
Τουλαχιστον αυτα τα πραματα εχω ακουσει και διαβασει τον καιρο που ασχολουμε,δεν εχω χρησιμοποιησει φακο f2.8 η φωτεινοτερο ποτε σε slr.

edit:jhal,μετα που ποσταρα ειδα το πανω ποστ σου.Αυτα εξηγω εδω.

Last edited:
το 2.8 αφηνει περρισοτερο φως , οποτε μπορεις να εχεις μεγαλυτερες ταχυτητες κλειστρου σε σχεση με 3,5. Και αν θες να τραβηξεις ολοσωμο πορτρετο στο τελε ακρο και θες bokeh θα εχεις!:)
παντως εχω ευρυγωνιο που ξεκιναει στα 11μμ (22 στα ΦΦ) και διαφραγμα φ2,8 και εχω πετυχει σχετικα sharp αποτελεσματα στο 1/10 σεκ χωρις image stabilization

Last edited:
Πολλες περιπτωσεις υπαρχουν.Ενα ειναι σιγουρο.Το image stabiliser κανει δουλεια,ειναι θεμιτο ακομη και σε τετοιου ειδους φακο.Δεν ειναι κολπο μαρκετινκ η κατι αλλο.

Μπορει να μην εχω την πολυχρονη εμπειρια πολλων αλλων αλλα καποια πραματα ειναι πασιφανη.Στην πραξη τα βλεπεις ουτως η αλλως.

Εγω το μονο τελευταιο που θα προτεινα στο φιλο ειναι να ψαξει να δει καπως:

1)Αν ο σταθεροποιητης στον tamron κανει δουλεια καλη

2)Αν εχει καποια επιπτωση στην οπτικη ποιοτητα/αυτοματη εστιαση σε σχεση με τον παλιο.

Πάρα πολύ χρήσιμα αυτά που μου λέτε..

@paulmarinis... για αυτό το sharp τα κάνουμε όλα ... :flipout:

@mstr.. έχω ψάξει αρκετά , έχω βάλει και κάποια link με εντυπώσεις κάποιοι λένε ότι δεν αξίζει κάποιοι λένε ότι ο VC είναι πολύ καλύτερος (πιο sharp κλπ)..

Η ερώτηση γιατί να πάω σε 2.8 φακό, με είχε προβληματίσει πολύ σκεφτόμενος και γιατί να μην πάρω ένα φακό πχ 18-200 να τα κάνω όλα και με λίγα λεφτά. Το φλας το έχω το 2.8 δεν το χρησιμοποιώ (παίζω σε 5.6 - 6.3). Η απάντηση που έδωσα είναι ότι οι 18-200 δεν είναι τόσο καλοί στο 17-50 όπως ένας 17-50 2.8 και με ενδιαφέρει η ποιότητα (sharpness, χρώματα , αντίθεση Κλπ).

Υ.Γ. Θα πάω για τον VC .. Καλά να 'μαστε και καλές φωτογραφίες να χουμε..

Κι εγω ειμαι σε παρόμοια θέση με τον φίλο.

Με την βοήθεια του Γιάννη του Σπύρου κατέληξα στον Tamron 17-50 με σταθεροποιητή.

Για 2ο φακό για μεγαλυτερο zoom και με την λογική να κρατήσω το μέγεθος σε λογικά επίπεδα, είπα να πάω στον Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM στα 450 Ευρω.

Πως το βλέπετε;

Για 2ο φακό για μεγαλυτερο zoom και με την λογική να κρατήσω το μέγεθος σε λογικά επίπεδα, είπα να πάω στον Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM στα 450 Ευρω.

QUOTE]

Metaxeirismeno ton vrikes se ayti tin timi?

Μήπως μπερδεύεσαι, και δεν είναι ο DO is, αλλά ο 70-300/4-5.6isUsm
Σε αυτή την κατηγορία τιμής (οκ, λιγάκι παραπάνω), και ας μην έχεις σταθεροποίηση, νομίζω ότι ο 70-200/4L είναι ακτύπητος σε ποιότητα εικόνας. Βέβαια είναι άσπρος, μήπως σε πειράζει... :p