George C
AVClub Addicted Member
- 18 June 2006
- 2,718
avoid anything!!! No filters at all.
Ούτε για προστασία βρε Βλάση;
avoid anything!!! No filters at all.
ThanksΚαλορίζικοι και οι δύο. Προφανώς εννοείς τον 70-200 f/4 τον Canon; Χωρίς σταθεροποίηση τον πήρες;
Για τον Tamron θέλω να μου πεις εντυπώσεις γιατί σκέφτομαι να τον πάρω μέσα στην εβδομάδα.
Πόσο τον πήρες αν επιτρέπεται;
Επισης ο tamron μου κανει λιγο εντυπωση ποσο ''σκληρος / βαρυς'' ειναι στο ζουμ. Σαν να ''γρατζουναει'' οταν τον περιστρεφεις. Καμια σχεση με τους 2 canon (τον κιτ και τον 70-200) που ειναι σαν ''βουτυρο''. Ειναι λογικο αυτο;
και οι 2 ειναι σαφως πιο αργοι στο φοκους απο τον 18-55 του κιτ.
Με γεια jhal!
Θα με ενδιεφερε ενα προσεκτικο συγκριτικο μεταξυ 18-55 is και 17-50 vc,ειδικα σε θεματα chromatic abberations(χρωματικων εκτροπων,χρωματιστα περιγραμματακια στα αντικειμενα δηλαδη κυριως αισθητα στα ακρα του καδρου),corner/edge softness(αλλοιωση ευκρινειας στα ακρα/γωνιες του καδρου),γεωμετρικων παραμορφωσεων ειδικα στον ευρυγωνιο,ακριβεια autofocus(οχι τοσο πολυ ταχυτητα)σε διαφορες περιπτωσεις,αποτελεσματικοτητα vc κτλ.
Τελικα ζητησες να τους δοκιμαζες και τους 2 η πηρες κατευθειαν αυτον με το vc?
Οπως και να εχει,καλες ληψεις
Επειδη ετυχε όταν ήμουν στο καταστημα (κοντα στο Χρηματιστήριο) να τον ψωνίζει κι άλλος, παίζει να ηταν ο jhal
Βασικα το παιδι που τον ψώνισε τον δοκίμασε επιτόπου για να δει εαν έχει ένα προβλημα που είχε διαβάσει ότι υπαρχει σε κάποιες παρτίδες. BackFocus ή κάτι τέτοιο, αν άκουσα καλά;
Ξέρετε τι είναι αυτό;
Περνάει απ' το μυαλό μου μην εχει καμία σχέση με το ότι μου φαίνεται σαφώς πιο αργός στο AF από τον 18-55 του κιτ....
Αλήθεια jhal εσένα πως σου φαίνεται στην ταχύτητα AF σε σχέση με του κιτ;
Ειναι επισης και ο δικος σου 'βαρυς'' δύσκολος στο να τον γυρίζεις στο zoom (αυτό υποθέτω είναι μάλλον λογικό) ;
Σ'ευχαριστώ.. Όχι δεν δοκίμασα και τους 2 αφού σε όσα μαγαζιά ρώτησα μου είπαν ότι ο vc είναι καλύτερος και οπτικά απ'τον απλό. Έχει όμως τα κολπάκια του. Κοίτα καθότι και αρχάριος δεν μπορώ να σου απαντήσω στα παραπάνω, αυτό που μπορώ να κάνω όμως είναι να βγάλω (έχω ήδη βγάλει κάποιες) φωτογραφίες τόσο με τον tamron όσο και με τον κιτ και να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας. Σίγουρα πάντως έχει τα κολπάκια του. Πχ σε τρίποδο και αργές ταχύτητες ΠΡΕΠΕΙ να απενεργοποιήσεις το VC αλλιώς βγάζει πιο θολή φωτογραφία (blur). Το λέει εξάλου και στο manual .
Αλήθεια, πώς το λένε έτσι εύκολα οι πωλητές ότι ο νέος VC είναι καλύτερος οπτικά από τον παλιό δεν ξέρω.... και άντε αυτοί, εσείς τουλάχιστον φίλοι μου κάτι τέτοια δεν θα έπρεπε να τα πιστεύετε.
Θυμάμαι όταν ο Κακαλιός είχε δανειστεί από εμένα τον 28-135is (που είναι USM φακός), μου είπε πως αυτό που κυρίως τον εντυπωσίασε σε σχέση με τον Ταμρον 17-50 που έχει, ήταν η μεγάλη διαφορά στη ταχύτητα εστίασης. Βέβαια στην ποιότητα εικόνας, καμία σχέση.
Αλήθεια, πώς το λένε έτσι εύκολα οι πωλητές ότι ο νέος VC είναι καλύτερος οπτικά από τον παλιό δεν ξέρω.... και άντε αυτοί, εσείς τουλάχιστον φίλοι μου κάτι τέτοια δεν θα έπρεπε να τα πιστεύετε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.