Καινουριο DAC

Από έρευνα που έχω κάνει, 24/192 σε όλες τις αναλύσεις έχουν:
1. Rega DAC (700 - 750 EUR)
2. TEAC UD-H01 (375 EUR)
3. Cambridge Audio DACMAGIC +

Άκουσε σήμερα το δεύτερο. Δεν ξετρελάθηκα. Πολύ ξερό και ρηχό.
To Cambridge Audio θα το ακούσω μάλλον την άλλη βδομάδα οπότε θα γράψω εντυπώσεις.
Το Rega ο αντιπρόσωπος θα το έχει τέλη Μαρτίου, οπότε έχουμε καιρό.

M2Tech Evo it is..... επιτέλους! Hiface Evo & DAC...
Αναμένω παραλαβή εντος ολίγου!!

To Λιντεμαν δεν έπαιξε καθόλου ασχημα! Μάλιστα ισως στα ψηλά να είναι και λίγο καλύτερο απο το εβο αλλά θεωρώ οτι το εβο ειχε λίγο πιο καλό ποιοτικά (ελεγχος) και ποσοτικά (εκταση) χαμηλό, καλύτερη εικόνα (εστιασμό και ευρος) και λίγο καλύτερο σωμα σε όλο το φασμα. Ολα αυτά αποτελουν εντελώς προσωπικές παρατηρησεις και σε κάθε περίπτωση όλες οι διαφορες είναι πολύ μικρές ... οπότε θα πρότεινα -αν κάποιος ενδιαφέρεται- να ακουσετε στο συστημάσας τις συσκευες για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Εδώ θα ηθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους φίλου που με βοηθησαν σε αυτη την αναζητηση εντος και εκτός φορουμ καθώς επίσης και τους ανθρώπους της Audiosoul και Οbscure Audio που με περισσή προθυμία μου δάνεισαν τις συσκευες που αντιπροσωπευουν για ακρόαση στο συστημά μου...
Καλορρίζικα! :smile:
Άργησε το μωρό, αλλά ήλθε.

Προηγήθηκε ένας γάμος, ένα διαζύγιο, ένας αρραβώνας, ένας χωρισμός κι' ένας καινούργιος γάμος! :laugh:

Κατά τη διάρκεια της πεισματικής και λεπτομερούς αναζήτησης τούτο το νήμα γέμισε με πληροφορίες χρήσιμες για όλους. Θα αποτελεί για αρκετό καιρό οδηγό γισ τους ενδιαφερόμενους.

Καλές ακροάσεις Μιχάλη (DomieMic65) -bye-

Σε ευχαριστώ πολυ Μιχάλη... Ομολογουμένως ακολούθησα μια σχετικώς ανορθόδοξη πορεία (ευτυχώς χωρίς συνέπειες) αλλα τώρα είμαι ικανοποιημένος!!

Από έρευνα που έχω κάνει, 24/192 σε όλες τις αναλύσεις έχουν:
1. Rega DAC (700 - 750 EUR)
2. TEAC UD-H01 (375 EUR)
3. Cambridge Audio DACMAGIC +

Άκουσε σήμερα το δεύτερο. Δεν ξετρελάθηκα. Πολύ ξερό και ρηχό.
To Cambridge Audio θα το ακούσω μάλλον την άλλη βδομάδα οπότε θα γράψω εντυπώσεις.
Το Rega ο αντιπρόσωπος θα το έχει τέλη Μαρτίου, οπότε έχουμε καιρό.

Φίλε markoss καλώς ήρθες στο φόρουμ!!
Μέχρι 24/192 σε ολες τις αναλυσεις εκτός απο τους dac's που αναφέρεις παίζουν και καποια απο αυτά που αναφέρθηκαν στο παρών νήμα (evo dac, lindemann) καθώς επίσης και τα audio interfaces που επίσης αναφέρθηκαν (rme babyface, tc impact twin).

ερωτηση προς DomieMic65, εχοντας ακουσει και τα 2 audio interfaces, ποιο ειχε τον καλυτερο ηχο?

Χμμμ τελικά μάλλον η impact twin... Αν κ δεν τα άκουσα μαζί... Μαλλον
Απο άποψη λειτουργίας όμως η rme ήταν πιο σταθερή ... Η ΙΤ μου έκανε κάτι κολληματακια μια δυο φορές όταν έπαιζα πάνω απο 24/96

Last edited:
Η TC είναι καταπληκτική κάρτα για τα χρήματα της. Αν δεν είχα ενδιασμους για μακροχρόνια συμβίωση θα την είχα πάρει σίγουρα - θεωρώ πως παίζει λίγο ´σκληρά'..

Ευχαριστώ φίλε DomieMic65.

Ο λόγος που ψάχνω για DAC είναι για να συνδέσω το Sonos ZP90 στον Vincent SV236. Επίσης έχω και ένα Vincent CD S6, το οποίο επίσης θα ήθελα να συνδέσω.
Αυτή τι στιγμή και κατόπιν της ενημέρωσης σου, έχω καταλήξει στους εξής υποψήφιους (μέγιστο budget EUR 700), με σειρά προτεραιότητας.
1. Rega DAC
2. EVO DAC
3. DACMAGIC PLUS

To sonos θα συνδεθεί μέσω optical και το CD μέσω coaxial.
Από τα 3 προαναφερθέντα DAC, ποιο νομίζεις ότι κερδίζει στα χαρακτηριστικά?

δυστυχως δεν τα έχω ακουσει τα άλλα δυο οπότε ο,τι και να σου πω θα είναι λάθος...
τα χαρακτηριστικά δεν λένε και πολλά...

Α, επίσης να ξέρεις οτι εγω το evo το πήρα σε συνδυασμό με το hiface evo για χρήση αποκλειστικά με υπολογιστή ο οποίος αποτελεί την βασική πηγη μου (οκ χρησιμοποιώ κ την οπτική του εισοδο αλλά οχι για σοβαρες ακροάσεις)... δεν ξέρω πως θα παίζει με πηγη κάποιο transport πχ δεν το έχω ακουσει..

Ευχαριστώ φίλε DomieMic65.

Ο λόγος που ψάχνω για DAC είναι για να συνδέσω το Sonos ZP90 στον Vincent SV236. Επίσης έχω και ένα Vincent CD S6, το οποίο επίσης θα ήθελα να συνδέσω.
Αυτή τι στιγμή και κατόπιν της ενημέρωσης σου, έχω καταλήξει στους εξής υποψήφιους (μέγιστο budget EUR 700), με σειρά προτεραιότητας.

Γιατί δεν κοιτάς το MDAC σαν λύση;
1. Rega DAC
2. EVO DAC
3. DACMAGIC PLUS

To sonos θα συνδεθεί μέσω optical και το CD μέσω coaxial.
Από τα 3 προαναφερθέντα DAC, ποιο νομίζεις ότι κερδίζει στα χαρακτηριστικά?

Γιατί δεν κοιτάς το MDAC;

το dacmagic + απο οτι φαινεται ειναι ενα απλο dacmagic με κανα δυο features εξτρα. Ο ηχος του παλιου ηταν σκληρος κ μηχανικος υψηλα, δεν το συνιστω. Θα σου προτεινα να κοιταξεις κ το καινουριο quad κ αν θελεις κατι στην κλαση του dacmagic αλλα πιο γλυκοηχο κ μπασατο, κοιτα το rdac.

Παντως το οτι θα αναβαθμισεις τον ηχο του πολυ καλου S6 με ενα dac της κατηγοριας αυτης, δεν ειναι σιγουρο.

Καλημέρα!

Το Linemann σε τι τιμή το βρίσκουμε;

Επίσης, χαζεύοντας στο ebay είδα αυτό: http://www.ebay.com/itm/270926844448?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Με μεταφορικά βγαίνει στα 270 ευρώ, τιμή αρκετά δελεαστική για να δοκιμάσει κανείς την τύχη του…

Όσο για τον κατασκευαστή τον έχω υπόψη καιρό λόγω αγοράς RCA βυσμάτων για κατασκευές.

Τι λέτε για το μηχανάκι;

το dacmagic + απο οτι φαινεται ειναι ενα απλο dacmagic με κανα δυο features εξτρα. Ο ηχος του παλιου ηταν σκληρος κ μηχανικος υψηλα, δεν το συνιστω. Θα σου προτεινα να κοιταξεις κ το καινουριο quad κ αν θελεις κατι στην κλαση του dacmagic αλλα πιο γλυκοηχο κ μπασατο, κοιτα το rdac.

Παντως το οτι θα αναβαθμισεις τον ηχο του πολυ καλου S6 με ενα dac της κατηγοριας αυτης, δεν ειναι σιγουρο.

Ευχαριστώ πόλύ. Για να σου πώ τιην αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει και τόσο η αναβάθμιση του S6, όσο η αναβάθμιση του Sonos.
Στο τέλος της εβδομάδας έχω κανονίσει ακρόαση για τα παρακάτω:
1. dacmagic plus
2. chordette peach
3. pro-ject dac

Αυτά έχει ο φίλος μου για ακρόαση οπότε θα κατεβάσω laptop, router και sonos για να τα ακούσουμε και να συγκρίνουμε. Επίσης, παίζει και το Rega για το οποίο έχω διαβάσει τα καλύτερα και ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι θα το έχει προς το τέλος του μήνα.

Θα σας κρατήσω ενήμερους για τις εντυπώσεις.

Και πάλι, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Καλημέρα!

Το Linemann σε τι τιμή το βρίσκουμε;

Επίσης, χαζεύοντας στο ebay είδα αυτό: http://www.ebay.com/itm/270926844448?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Με μεταφορικά βγαίνει στα 270 ευρώ, τιμή αρκετά δελεαστική για να δοκιμάσει κανείς την τύχη του…

Όσο για τον κατασκευαστή τον έχω υπόψη καιρό λόγω αγοράς RCA βυσμάτων για κατασκευές.

Τι λέτε για το μηχανάκι;

Αυτό το μηχανάκι μπορεί να αποδειχτεί πολύ καλό... πρέπει όμως κάποιος να κάνει το πείραμα...

Και εγώ έχω αγοράσει είναι καλός ο Ταϊβανέζος (Κινέζος)...

(Αυτά τα λέω διότι το δικό μου Gigawork DAC με 3 ad797 παίζει πολύ καλά, αλλά χρειάστηκε κουτί, άλλαξα τα βύσματα με καλύτερα και οπωσδήποτε το κόστος ανέβηκε στα επίπεδα του DAC που λες επιπρόσθετα εδώ έχει και οθόνη).

Τελικά η ακρόαση έγινε με:
1. Arcam rDac
2. Cambridge Audio dac magic plus

Και τα 2 ήταν συνδεδεμένα στο sonos zp90 με coaxial. Ο ενισχύτης ένας Vincent SC236 και τα ηχεία Audio Physic Yara superior.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Το sonos ακουγόταν πολύ καλύτερα σκέτο!!!

1. Arcam rDακ

Και τα 2 ήταν συνδεδεμένα στο sonos zp90 με coaxial. Ο ενισχύτης ένας Vincent SC236 και τα ηχεία Audio Physic Yara superior.

το arcam rdac το αγοραζεις για εναν λογο. για την ασυγχρονη usb του. τοτε θα καταλαβεις πως παιζει. αλλιως ειναι χαμενα χρηματα.
το dac magic plus παρομοίως. επισης θελει καλο spdif σήμα.
το αποτελεσμα σας προβλεψιμο

Last edited:
αν υποψιαστώ οτι η m2tech θα βγάλει νέο hiface evo two λίγο καιρό μετά την αγορά μου ... θα τα πάρω!!!!
δεν έχω ακουσει ή διαβάσει κάτι αλλά βλέποντας το "απλό" hiface two το υποψιάζομαι...

1. Arcam rDac

Πιστοποιώ και εγώ το αποτέλεσμα μιάς και όχι μόνο ήμουν παρών στο συγκριτικό αλλα ήμουν και "πειραματόζωο" σε "τυφλό" συγκριτικό και κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα χωρίς να ξέρω τι ακούω.