Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

Re: Απάντηση: Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

Υ.Γ. Και βέβαια έχω αρχίσει πραγματικά να εκνευρίζομαι με αυτούς που λένε πως οι SSD είναι υπερβολή για HTPC. Το να κάνεις τα πάντα στο μισό χρόνο από πότε είναι υπερβολή.Το να μην έχεις καθόλου κραδασμούς στο έπιπλο σου απ' το σκληρό, από πότε είναι υπερβολή. Μάλλον, το επαναλαμβάνω, αυτοί που το λένε δεν έχουν καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ εμπειρία από SSD. 'Ενας απλός SSD 60Gb των 120 είναι σούπερ επιλογή για HTPC.

Δεν εισαι ο μονος που εκνευριζεται απο οσους δεν εχουν ιδεα απο Η/Υ.

Αλλά πες μου κατι.
Δηλαδη εσυ στο συστημα σου εχεις μονο SSD, 60GB, και δεν εχεις κραδασμους στο επιπλο σου;
Δεν εχεις συμβατικο δισκο επανω;

Και τι κραδασμους ειχες στο επιπλο σου;Μπας και ειχες παρει κομπρεσερ αντι για δισκο ή το επιπλο ειναι λατερνα και συντονιζεται;Γιατι εδω θα ακουσουμε τα απιστευτα.

Εξαρτάται τι προγράμματα χρησιμοποιείς. Με ένα απλό VLC ή XBMC ή με MPC-HC με DXVA ναι σε απλή μορφή μπορεί να είναι αρκετό. Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για HTPC και όχι για απλό Media Player PC.

Αν όμως θές Madvr + Avisynth φίλτρα τότε θές δυνατή κάρτα γραφικών. 'Οπως αν βλέπεις Video από TV Tuner θές κάρτα γραφικών δυνατή για Deinterlacing και Post Proseccing. Αν επίσης θές ταχύτητα στο άνοιγμα - κλείσε και βέβαια στις εκκινήσεις προγραμμάτων τότε ο SSD είναι must.

Το συμπέρασμα μου είναι πως αν φτιάξεις δυνατό HTPC θα μπορείς να κάνεις τα πάντα σήμερα αλλά και αύριο. Με ένα απλό Media Player PC θα περιοριστείς αποκλειστικά στο σήμερα, με πολύ όμως χαμηλότερο κόστος.

Υ.Γ. Και βέβαια έχω αρχίσει πραγματικά να εκνευρίζομαι με αυτούς που λένε πως οι SSD είναι υπερβολή για HTPC. Το να κάνεις τα πάντα στο μισό χρόνο από πότε είναι υπερβολή.Το να μην έχεις καθόλου κραδασμούς στο έπιπλο σου απ' το σκληρό, από πότε είναι υπερβολή. Μάλλον, το επαναλαμβάνω, αυτοί που το λένε δεν έχουν καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ εμπειρία από SSD. 'Ενας απλός SSD 60Gb των 120 είναι σούπερ επιλογή για HTPC.

O SSD είναι το θεαματικότερο άλμα απόδοσης στα PC την τελευταία 15ετία. Όποιος μπορεί να πάρει έναν σκληρό σαν τον vertex 3 δεν θα χάσει!

Όσιν αφορά στη χρήση της κάρτας γραφικών από ένα HTPC, η εμπειρία μου λέει ότι δεν είναι καλή επένδυση. Δηλαδή πέρα από τους pixel shaders στον MPC-HC δεν έχω βρει άλλη χρήση. Όλα τα κάνει η CPU σε συνεργασία με τη φθηνότερη κάρτα γραφικών (εννοείται τελευταίας γενιάς).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

Δεν εισαι ο μονος που εκνευριζεται απο οσους δεν εχουν ιδεα απο Η/Υ.

Αλλά πες μου κατι.
Δηλαδη εσυ στο συστημα σου εχεις μονο SSD, 60GB, και δεν εχεις κραδασμους στο επιπλο σου;
Δεν εχεις συμβατικο δισκο επανω;

Και τι κραδασμους ειχες στο επιπλο σου;Μπας και ειχες παρει κομπρεσερ αντι για δισκο ή το επιπλο ειναι λατερνα και συντονιζεται;Γιατι εδω θα ακουσουμε τα απιστευτα.

Και βέβαια έχω μόνο SSD διότι υπάρχει Server σε άλλο χώρο του σπιτιού. Και όσον αφορά τους κραδασμούς, σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το κουτί και η δυνατότητα του να αποσβένει αυτούς, αλλά δυστυχώς όταν δουλεύει ο δίσκος ακούγεται και πολύ περισσότερο ακούγεται ο συντονισμός του αλουμινίου του κουτιού. Τώρα αν αυτό σου φαίνεται "απίστευτο" τι να πώ....

Όπως επίσης για τη θεωρία σου περί "Sleep Mode" μάλλον πάλι ξεχνάς, ότι δεν έχουν όλες οι μητρικές αυτή την δυνατότητα. για εκκίνηση από Sleep ή Hibernation και βέβαια τα μύρια προβλήματα που δημιουργούνται στην ποιότητα της εικόνας από την επαναφορά από Sleep Mode, προβλήματα που αν ψάξεις λίγο στα Forum του XBMC και του Media Portal π.χ. θα καταλάβεις..Όποιος δεν έχει πιστεί ας δοκιμάσει να δεί ταινία μετά από Sleep Mode στο XBMC και να τσεκάρει τα dropped frames.

Υ.Γ. Επίσης ας δοκιμάσει κάποιος να τρέξει το Media Portal με Madvr + LAV CUVID Decoder για αξιοποίηση του DXVA της NVIDIA CUDA και βέβαια με κάποιο AEON SKIN και ας μου πεί πόσο χρόνο κάνει να εκκινήσει με συμβατικό δίσκο...

O SSD είναι το θεαματικότερο άλμα απόδοσης στα PC την τελευταία 15ετία. Όποιος μπορεί να πάρει έναν σκληρό σαν τον vertex 3 δεν θα χάσει!

Όσιν αφορά στη χρήση της κάρτας γραφικών από ένα HTPC, η εμπειρία μου λέει ότι δεν είναι καλή επένδυση. Δηλαδή πέρα από τους pixel shaders στον MPC-HC δεν έχω βρει άλλη χρήση. Όλα τα κάνει η CPU σε συνεργασία με τη φθηνότερη κάρτα γραφικών (εννοείται τελευταίας γενιάς).

Συμφωνώ για την κάρτα, ταβάνι για μένα μια κάρτα των 80 για πλήρη αξιοποίηση των πάντων.

ΟΚ, οπότε τα 200 που έγραψα παραπάνω κάνε τα 250 και είμαστε ΟΚ.. :D

Γι' αυτό ψηνόμασταν όλοι για το Xtreamer Ultra. Αλλά μας τα χάλασε στην πορεία και απ' οτι βλέπω και στο άλλο Thread (Out Of The Box δεν προτείνεται) πάμε για 400 και έχει ο θεός...

αν εχεις φτιαξει ενα συστημα,με παθητικη ψυξη σε vga και ενα πολυ αθορυβο τροφοδοτικο και cpu ψηκτρα μετα το μονο που ακουγεται ειναι ο μηχανικος..

νταξει μπορει να του βαλεις λαστιχακια ωστε να μην μεταφερει συντονισμους,αλλα αυτο το υψισιχνο που γυρναει δεν προκειται να το γλυτωσεις...εκει ο ssd ακρα του ταφου σιωπη.

αν εχεις φτιαξει ενα συστημα,με παθητικη ψυξη σε vga και ενα πολυ αθορυβο τροφοδοτικο και cpu ψηκτρα μετα το μονο που ακουγεται ειναι ο μηχανικος..

νταξει μπορει να του βαλεις λαστιχακια ωστε να μην μεταφερει συντονισμους,αλλα αυτο το υψισιχνο που γυρναει δεν προκειται να το γλυτωσεις...εκει ο ssd ακρα του ταφου σιωπη.

αν δεν κανω λαθοσ τα καινουρια κουτια εχουν εχουν στα συρταρακια που μπαινουν οι σκληροι δισκοι....τουλαχιστον η coolermaster εφαρμοζει λαστιχακια στα συρταρακια των σκληρων για ελαχιστοποιηση των κραδασμων...το haf 932 που απεκτησα πριν μια εβδομαδα εχει και αν δεν κανω λαθος ολη η καινουρια σειρα κουτιων τησ ιδιασ εταιριασ!!1

εγω παντος μονο με ενα τροπο γλιτωσα κραδασμους και θορυβους.... ....
εβαλα τον σκληρο δισκο πανω σε ενα σφουγγαρι στο πατωμα του κουτιου με ταινια διπλης οψεος και υσηχασα

Απάντηση: Re: Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

Πάντως αν ένας δίσκος έχει τόσο πολλούς κραδασμούς (και όχι απλά τον υποτιθέμενο θόρυβο της περιστροφής) που να χρειάζεται τέτοια αντιμετώπιση, σημαίνει πως είναι λίγα τα ψωμιά του ακόμη και καλό θα ήταν αυτό το backup να μην το αναβάλετε για πολύ ακόμη!...