Κακοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. :Προβληματισμοί....

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Ο οποίος σύμφωνα με την δικιά σας λογική θα έπρεπε να τον φάνε οι μπάτσοι. και να τον βασανίσουν βεβαίως....

Aμα πυροβολούσε θα του έριχναν.
Εαν προσπαθούσε να κρυφτεί στα πυκνά δάση της Νορβηγίας , θα τον έψαχναν ένοπλοι αστυνομικοί και αν αντιστεκόταν θα τον έτρωγαν.
Ενας που δεν θέλει να παραδοθεί είναι αποφασισμένος για όλα.
Ηθελε όμως να παραδοθεί

Ο Κόλα θα σκότωνε και άλλους πολίτες και αστυνομικούς
Αυτό είναι γεγονός.

Κλέαρχε δεν έχει λογική η σκέψη σου.

Re: Που πάει η χώρα;

Ο οποίος σύμφωνα με την δικιά σας λογική θα έπρεπε να τον φάνε οι μπάτσοι. και να τον βασανίσουν βεβαίως....

Ποια ειναι η δικη μας λογικη εχεις καταλαβει ?

Συγκρινεις εναν που αντισταθηκε σαν σκυλι με καποιον που σκοτωσε επισης αθωους αλλα μολις φανηκαν οι μπατσοι παραδοθηκε σαν κοριτσακι γιατι ετσι ειχε σχεδιασει.

Εκτος αν εφερες λαθος παραδειγμα...

Mα δεν γίνεται το μίσος προς την αστυνομία να θολώνει την κριτική μας ικανότητα. Τα ΜΑΤ δέρνουν αλύπητα απλούς ανθρώπους το έχουμε δει. Υπάρχουν επίορκοι το έχουμε δει.
Άρα στο επεισόδιο σκότωσαν τον Κόλα εν ψυχρώ.
Μα όλο το επεισόδιο το έχουμε δει πως έγινε. Ο Κόλα έπεσε νεκρός με το όπλο στο χέρι, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ευτυχώς όχι θανάσιμα. Αμφισβητούμε τα γεγονότα.

Αυθαιρέτως εγώ αν τώρα γράψω σαν troll: "Τον Κόλα τον πυροβόλησαν από πίσω όπως κατουρούσε. Μετα τον έσυραν στο σημείο και πυροβόλησε το πόδι του ένας αστυνομικός."

Ο προβληματισμος που υπαρχει στις τελευταιες σελιδες ειναι αν στο συγκεκριμμενο περιστατικο η αστυνομια ειχε σαν κυριο σκοπο να συλλαβει ή απλα να σκοτωσει τους συγκεκριμμενους και να τελειωνει η ιστορια.

Και αυτο δεν υπαρχει κανεις απο εδω μεσα που μπορει να απαντησει με σιγουρια. Υπαρχει;

Καμια προσπαθεια αθωωσης. Για ποιο λογο αλλωστε;

Η δικαιοσυνη καπταιν οφειλει παντως να ειναι τυφλη...

Δεν θα παιξω τον υποστηρικτη του τυπου, δε με αφορα. Ηταν ενοχος και πρεπει να πληρωσει για τα εγκληματα του οπως οριζει ο Νομος. Ουτε οπως νομιζω εγω, ουτε οπως νομιζει καποιος αυτοκλητος vigilante (ειπα να βαλω δυο ακρα).

Αν παραδινοταν αντι να παιζει καουμπους θα γινοταν οτι λεει ο νομος. Δεν εγινε αυτο ομως.

Εγινε αυτο που τελικα ηθελε αυτος. Να γλυτωσει ή να πεθανει. Εγινε το δευτερο οπως θα μπορουσε πολυ ευκολα να εχει γινει το πρωτο.

Mα δεν γίνεται το μίσος προς την αστυνομία να θολώνει την κριτική μας ικανότητα.

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα στην εν λογω συζητηση. Οτι και να γινοταν στην συγκεκριμενη περιπτωση φταιχτες θαταν οι μπατσοι.

Δεν τον επιασαν και ξεφυγε ? Αχρηστοι που μονο απεργους ξερουν να δερνουν.
Τον επιασαν και τον πλακωσαν στα μπουνιδια ? Δειλοι που ξεσπανε σε θυματα βγαζοντας τα χρυσαυγιτικα αισθηματα τους.
Τον σκοτωσαν αντι να τον πιασουν ? Εν ψυχρω δολοφονια ενος παλληκαριου που αντιστεκοταν στην αστυνομικη βια.

Ε ενταξει δεν υπαρχει ελπιδα να συννενοηθουμε 20 πολιτες εδω μεσα και μετα αναμενουμε να συννενοηθουν και να βγαλουν ακρη 300 πολιτικοι για την σωτηρια της χωρας.(για να επανελθουμε και στο θεμα του νηματος)

Οσο ειμαστε ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του περα απο καθε λογικη σωτηρια δεν θα υπαρξει. Γενικα μιλωντας παντα.

Αν παραδινοταν αντι να παιζει καουμπους θα γινοταν οτι λεει ο νομος. Δεν εγινε αυτο ομως.

Εγινε αυτο που τελικα ηθελε αυτος. Να γλυτωσει ή να πεθανει. Εγινε το δευτερο οπως θα μπορουσε πολυ ευκολα να εχει γινει το πρωτο.

Αντε να το ξαναβαλω... τελικα μαλλον εχω προβλημα εκφρασης...

Ο προβληματισμος που υπαρχει στις τελευταιες σελιδες ειναι αν στο συγκεκριμμενο περιστατικο η αστυνομια ειχε σαν κυριο σκοπο να συλλαβει ή απλα να σκοτωσει τους συγκεκριμμενους και να τελειωνει η ιστορια.

Και αυτο δεν υπαρχει κανεις απο εδω μεσα που μπορει να απαντησει με σιγουρια. Υπαρχει;

...

Πως μπορείς να ορίσεις αν είχε κύριο σκοπό να συλλάβει ή να σκοτώσει; Πως ορίζεις τον κύριο σκοπό; Μα σε περίπτωση εμπλοκής με όπλα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο τελευταίος τυχερός που επιζεί. Ο τελευταίος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή έχει να αποφασίσει από μόνος του τον κύριο σκοπό ανεξάρτητα από τον κύριο σκοπό της αστυνομίας, ανεξάρτητα από τον κύριο σκοπό του Κόλα, και ανεξάρτητα πως ορίζεις εσύ τον κύριο σκοπό.

Τον κυριο σκοπο του οργανου δεν τον οριζω εγω, τον οριζει ο Νομος και επ αυτου δεν υπαρχει αμφισβητιση, λυπαμαι.

Πρώτον μη λυπάσαι γράψε ότι σκέφτεσαι δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανένας. Δεύτερον ο Νόμος, τι λέει ο Νόμος σε περίπτωση εμπλοκής με όπλα;

Πρώτον μη λυπάσαι γράψε ότι σκέφτεσαι δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανένας. Δεύτερον ο Νόμος, τι λέει ο Νόμος σε περίπτωση εμπλοκής με όπλα;

Ο νομος προβλεπει φυσικα τη νομιμη αμυνα. Οπως και πρεπει.

Αλλα... και θα επιμεινω... ειδικα στα bold... (εχω τελικα προβλημα εκφρασης απο οτι δειχνει...)

Αντε να το ξαναβαλω... τελικα μαλλον εχω προβλημα εκφρασης...

...

Τώρα τι θα κάνουμε, δίκη προθέσεων; Πάντως από τους δραπέτες των Τρικάλων αρκετοί έχουν συλληφθεί, δεν δολοφονήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Η όποια εκπαίδευση των αστυνομικών είναι πάντα στην κατεύθυνση της σύλληψης, με τον φόνο σαν τελευταία επιλογή. Εν πάση περιπτώσει, δικονομικά το βάρος της απόδειξης είναι πάντα στη μεριά του κατήγορου, και επειδή εσύ έχεις γίνει αυτόκλητος κατήγορος της αστυνομίας εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι η αστυνομία δολοφόνησε άνανδρα τον Κόλα, όχι οι όποιοι υπερασπιστές την αθωότητά της. Μπορείς;
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποιο σοβαρό σάιτ, ακόμα και αριστερής απόχρωσης, να αμφισβητεί την εκδοχή της αστυνομίας. Το μόνο που υπάρχει είναι αυτό που ανάρτησε ο Emilot και το οποίο είναι εντελώς άκυρο, δε στηρίζεται πουθενά. Ξέρεις κάτι παραπάνω;

Εγω Κωστα αν δεις, δεν εχω παρει θεση, το αντιθετο μαλιστα. Λεω απλα το αυτονοητο, οτι κανεις, ουτε οι μεν ουτε και οι δε μπορουν να στηριξουν με αποδειξεις τη θεση τους.

Διαφορετικα δειξε μου που εχω παρει θεση υπερ καποιας εκδοχης και θα το δεχτω.

...

Last edited:

Ένας ψυχρός δολοφόνος απέδρασε από τη φυλακή και αποδεικνύει δύο φορές ότι για να αποφύγει τη σύλληψη δεν λογαριάζει τίποτα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.
Η αστυνομία τον στριμώχνει, και αυτός αντί να παραδοθεί βγαίνει με ένα καλάσνικοφ και πυροβολεί εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.
Ο νόμος λέει ότι αν πυροβολήσεις κατά αστυνομικού οργάνου, αυτό αποκτάει το δικαίωμα να σε πυροβολήσει.
Αν ήθελαν απλά να τον καθαρίσουν αυτή τη στιγμή θα είχε μία τρύπα στο κεφάλι και όχι ένα τυφλό χτύπημα στη πλάτη από τα 20 - 30 μέτρα.

Επιμένεις να τρολάρεις. Έγινε ή δεν έγινε εμπλοκή με όπλα; Τι γίνεται όταν έχουμε εμπλοκή με όπλα; Πυροβολεί ο ένας τον άλλο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να τρολάρεις ένα θέμα που πραγματικά είναι λυπηρό, έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε άλλος ένας. Και τι ακριβώς ήθελες να γίνει πες μας να ξέρουμε και εμείς.

Ήθελες να φύγει η αστυνομία από την εμπλοκή; Ήθελες να πυροβολήσουν τον Κόλα αλλά να σημαδεύουν στο γόνατο ή στο δάχτυλο; Ήθελες βελάκια με ηρεμιστικό όπως διαβάσαμε πριν; Ήθελες να μην πυροβολήσει γενικώς κανένας (καταδικάζεις την βια από όπου και αν προέρχεται) Ήθελες τι ακριβώς να γίνει;

Last edited:

Το ακουσα και αυτο... εγινα troll...

Δεν εχει νοημα να συνεχισουμε... ηδη καταναλωσα περισσοτερη ωρα απο οση της αξιζε σαν κουβεντα...

Ο καθενας μας μπορει να πιστευει οτι θελει.

Υ.Γ. Γενικοτερα παντως, αν ηθελα να στηριξω τον Κολα, εχω αποδειξει οτι εχω τα αντερα να τα κανω ευθεως και οχι κεκαλυμενα. Over and out.:BDBDG54:

Το ακουσα και αυτο... εγινα troll...

Δεν εχει νοημα να συνεχισουμε... ηδη καταναλωσα περισσοτερη ωρα απο οση της αξιζε σαν κουβεντα...

Ο καθενας μας μπορει να πιστευει οτι θελει.

Υ.Γ. Γενικοτερα παντως, αν ηθελα να στηριξω τον Κολα, εχω αποδειξει οτι εχω τα αντερα να τα κανω ευθεως και οχι κεκαλυμενα. Over and out.:BDBDG54:

Εδώ μας έκανες να υποστηρίξουμε τους μπάτσους και μετά μας την λες!

Ο μονος που σιγουρα ξερουμε οτι ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ τι θα συμβει αν δεν γινειι το δικο του ηταν ο κακοποιος καθαριζοντας εναν αστυνομικο.

Τι αλλο επρεπε να κανει δηλαδη για να τον φανε ? να του ριξουν ηρεμηστικα βελακια οπως στις ταινιες με τους νιντζα ρισκαροντας να μεινουν μερικες ακομα οικογενειες ανευ πατερα ?

Στο χωμα ηθελε να παει στο χωμα πηγε.

Δηλαδη επρεπε να τον φανε επειδη προειδοποιησε?αλλο παλι και τουτο,και η αντιθετη πλευρα εχει την ετυμηγορια θανατος στο τσεπακι...

Οχι επρεπε να τον χαιδεψουν με γαρυφαλλα και να τον αφησουν να πυροβολει μπατσους ως παπακια σε λουνα παρκ για να χαρουν μερικοι.

γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε κάποιους;

Οχι επρεπε να τον χαιδεψουν με γαρυφαλλα και να τον αφησουν να πυροβολει μπατσους ως παπακια σε λουνα παρκ για να χαρουν μερικοι.

όχι ρε, όποιος μιλάει σφαίρα στο κεφάλι... πιστεύω κάποιοι θα χαϊδεύονται άγρια με κάτι τέτοια...

Δεν νομίζω ότι υποστηρίζουμε κάποιους.
Εγώ απλά θεωρώ ότι αν ήθελαν απλά να τον σκοτώσουν θα είχαν πολλές φορές την ευκαιρία. Όπως και ότι αν πήγαιναν με αυτό το σκοπό θα είχαν σκοτώσει και τους άλλους, ειδικά αυτόν που διέφυγε πάλι.

Status
Not open for further replies.