Καλή WiFi IP Camera?

Απάντηση: Καλή wifi IP Camera?

Για εξωτερικούς χώρους υπάρχουν ειδικές κάμερες και κουβουκλια.
Ενώ ασύρματη μπορεί να την ονομάζεται, αλλά, καθώς θέλει ρεύμα, υπάρχει καλώδιο.
Μην βάζετε κάμερες 'ασύρματες' εάν δεν έχετε ενεργοποιημένη ισχυρή κρυπτογράφηση.

Last edited:
Re: Καλή wifi IP Camera?

συμφωνώ
Για παράδειγμα στην περίπτωση του harry παραπάνω, θεωρητικά έπρεπε να υπάρχει ένα σκριπτάκι κάποιου σε ένα PC που εάν χάσει την επικοινωνία με την κάμερα να ειδοποιεί τον ‛φύλακα’ ότι χάθηκε η κάμερα και πρέπει κάποιος να κάνει επιτόπιο έλεγχο.
Καθώς, όταν συνηθίσεις να χάνεται η κάμερα δε θα σου πάει στο μυαλό ότι σου την έσπασε κάποιος…

Απάντηση: Re: Καλή wifi IP Camera?

Ενδιαφέρομαι για μια κάμερα που θα τοποθετηθεί στην βεράντα σε στεγασμένο χώρο αλλά με αρκετή υγρασία λόγω κοντινής απόστασης της θάλασσας.
Διαβάζοντας το νήμα έκανα μια αναζήτηση και καταλήγω σε αυτή http://www.ebay.co.uk/itm/Foscam-WL...mere_da_sorveglianza&hash=item1c1add170f#shId ,υπάρχει κάποιο tip που πρέπει να κοιτάξω? Την έχει κανείς-έχει ψωνίσει κάποιος από τον συγκεκριμένο πωλητή?
Βλέπω πως είναι από Ηνωμένο Βασίλειο οπότε θέμα τελωνείου δεν θα υπάρχει και η τιμή στα 90 περίπου δείχνει καλή.

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για μία από τις 2 (foscam ή ali2). Έχουν βγάλει πιο καινούρια μοντέλα από αυτά που αναφέρετε εδώ μέσα ?? Και για να καταλάβω και την λειτουργία τους λίγο. Πώς ανιχνεύει την κίνηση για να σε ειδοποιήσει?? Ποιο είναι το εύρος του αισθητήρα κίνησης σε μέτρα και γωνία ?? Ανιχνεύει μόνο μεγάλα αντικείμενα ή και μικρά πχ μύγες κτλ. ??
Στέλνει και sms στα κινητά ή πρέπει να είσαι σε internet για να σου έρθει ειδοποίηση ?? Αυτά σκέφτηκα προς το παρόν όποιος ξέρει ας μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ.

Αν στο οπτικο πεδιο εμφανιστει καποιο αντικειμενο τοτε καταλαβαινει αυτην την κινηση προφανως με την αλλαγη των pixels.
Μπορεις να ρυθμισεις παντως την ευαισθησια της απο το προγραμμα ελεγχου.
Μυγες παντως δεν αναγνωριζει.
Παραδειγμα η tv μου, που βρισκεται σε μια αποσταση 20 μετρων απο την καμερα, οταν παιζει, την καταλαβαινει και ενεργοποιείται.
Sms δεν στελνει παρα μονο email, εκτος αν το υποστηριζει ο provider σου και με καποιο επιπλεον κοστος, ενεργοποιησεις την υπηρεσια push sms οταν λαμβανεις email.
Μπορεις ομως να ενεργοποιησεις τα push emails στο κινητο σου αλλά φυσικα να εχεις 3g πακετο

Εάν έχεις iphone ή android υπάρχουν εφαρμογές όπως το icam που όταν δει κίνηση σου στέλνει push notification στο κινητό. Εγώ έτσι το χειρίζομαι. Χρειάζεται όμως και έναν υπολογιστή να τρέχει σπίτι.
http://skjm.com/icam

καλησπέρα . ΛΟιπόν θέλω να κάνω το εξής. να βάλω μαι κάμερα στην ταράτσα ενός καφέ μπαρ με υπέροχη θέα και να είναι κατι σαν Live cam. Απλά θέλω να πατάει ο άλλος στο google την διεύθυνση της κάμερας και να μπάινει, επίσης την κάμερα θέλω να την ονομάσω εγώ όπως θέλω πχ http://www.vifra.gr/tinos/tinos_cam4.htm κάτι τέτοιο. αν υπάρχει site του καφέ μπαρ μπορεί με κάποιο template να προβάλει Live την κάμερα?

Ξέρει κανείς αν οι άλλες κάμερες που υπάρχουν στο ebay τύπου foscam είναι καλές ??? Γιατί έχουν μεγαλούτσικη διαφορά στην τιμή.

Ξέρει κανείς αν οι άλλες κάμερες που υπάρχουν στο ebay τύπου foscam είναι καλές ??? Γιατί έχουν μεγαλούτσικη διαφορά στην τιμή.

έχει και πολλές "φόλες" στο ebay, μαϊμου foscam...

θέλει προσοχή.

Από τις περιγραφές, τις φωτογραφίες και τα PDF (screenshots) που βρήκα στο παραπάνω site δεν βλέπω διαφορές από τις κινέζικες που είχα πάρει το καλοκαίρι.

Είστε σίγουροι ότι υπάρχουν "original" και "μαϊμούδες";

Από τις περιγραφές, τις φωτογραφίες και τα PDF (screenshots) που βρήκα στο παραπάνω site δεν βλέπω διαφορές από τις κινέζικες που είχα πάρει το καλοκαίρι.

Είστε σίγουροι ότι υπάρχουν "original" και "μαϊμούδες";

πριν κανα 10μηνο που έψαχνα είχα βρει διάφορες αναφορές στο ιντερνετ που ανέφεραν ακριβώς αυτό, δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Γιατί οι μαιμούδες δεν δουλεύουν καλά ?? Ένας φίλος μου πήρε 1 από ebay και είναι μια χαρά.

αυτες οι instar 3010 POE πρεπει να ειναι καλυτερες απο τις foscam 8918
H foscam δεν κανουν zoom και δεν εχουν alarm recording, αλλα εχουν λιγο μεγαλυτερο πεδιο 67'' σε αντιθεση με τις instar
που εχει 60'' αλλα μπορεις να αλλαξεις φακο με 20ε και να πας στις 155''

Επισης οι instar ειναι POE πραγμα που σημαινει οτι δεν χρειάζονται ρευμα μιας και τροφοδοτούνται απο το καλωδιο ethernet.
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν υποστηρίζεται το POE απο ολα τα modem/router και switch. τι πρεπει να ψαξω στα χαρακτηριστικά τους;

Αυτο το PPPoE..

Last edited:

synology instar
synology foscam

η καλυτερη και οικονομικοτερη λυση ειναι η χρηση nas και ip cameras.

Με το PROWL εχω δωρεαν push notification απο το nas στο κινητο μου.

Ετσι οποτε αντιληφθει κινηση περα οτι αρχιζει και γραφει εχω και notification.

Δεν το εχω δοκιμάσει ακομα γιατι μου λειπει η καμερα αλλα το surveillance station της synology φαινεται πιο εξελιγμενο και παραμετροποιησιμο απο το αντίστοιχο της qnap.
βεβαια η qnap εχει ξεχωριστα surveillance που ειναι πιο πολυ για επαγγελματικούς χωρους και φυσικα πολυ πιο ακριβα απο ενα 1bay synology.
αν εχει κάποιος εμπειρία ας μας την μεταφέρει..

1bay synology 120e
ενας σκληρος 50e
ip camera 80-120e
ups 50e
με περιπου 300e φτιαχνουμε ενα πολυ αξιολογο συστημα το οποιο το ελέγχουμε απο παντου (ios/android devices) και εχουμε και push notification.
και φυσικα εχουμε και ολες τις αλλες χρήσεις που παρεχει ενα nas..

Last edited:

To surveillance station της synology το έχω δοκιμάσει εκτενώς.. Είναι πολύ καλή λύση. Του έχω πει να στέλνει email στο Gmail μου οπότε έρχονται τα alerts στο κινητό σε χρόνο dt..

Το κακό είναι ότι για να βάλεις πολλές κάμερες πρέπει να αγοράσεις camera licenses (περιλαμβάνει μόνο μία άδεια στην αρχική τιμή του NAS) οι οποίες κάνουν ~50 η μία.

To surveillance station της synology το έχω δοκιμάσει εκτενώς.. Είναι πολύ καλή λύση. Του έχω πει να στέλνει email στο Gmail μου οπότε έρχονται τα alerts στο κινητό σε χρόνο dt..

Το κακό είναι ότι για να βάλεις πολλές κάμερες πρέπει να αγοράσεις camera licenses (περιλαμβάνει μόνο μία άδεια στην αρχική τιμή του NAS) οι οποίες κάνουν ~50 η μία.
Ναι αυτο το γνωριζω..

Τα alerts ερχονται σε μορφη μαιλ; οποτε πρεπει να τσεκαρεις τα μαιλ σου για να δεις αν κατι δεν παει καλα ή σαν sms/push notification ακαριαια;

Στο synology στο tab notifications εχει για να σου στελνει sms στο κινητο αλλα δεν βρηκα ακρη με την vodafone και εξάλλου καθε φορα που θα εστελνε sms θα χρεωνομουν, οποτε το prowl εδωσε την καλυτερη λυση..