Καλιμπράρισμα Οθονών & Συσκευών εκτύπωσης

Re: Monitor calibration

καλοριζικο!
πες μου εντυπωσεις
Αα ξεχασα να σου πω και κατι αλλο που παρατηρησα
Ενω ξεκινουσα με το custom profile οταν τελειωνε την διαδικασια η οθονη ειχε γυρισει σε standard profile
:huh2:

Σ'ευχαριστώ, φυσικά και θα ενημερώσω.
Σχετικά με τα profiles αν πας απο custom σε standard είναι το ίδιο ?

@Beavis.

Διαβάζοντας ξανά αυτό http://www.tftcentral.co.uk/reviews/content/dell_u2410.htm παρατήρησα ότι καταπληκτικά αποτέλεσματα είχε όταν καλιμπράριζε με το standard profile ενώ με το custom ήταν μέτρια τα αποτελέσματα.

Εγώ προτείνω δοκιμή και με τα δυο και βλέπουμε.

@Beavis.

Διαβάζοντας ξανά αυτό http://www.tftcentral.co.uk/reviews/content/dell_u2410.htm παρατήρησα ότι καταπληκτικά αποτέλεσματα είχε όταν καλιμπράριζε με το standard profile ενώ με το custom ήταν μέτρια τα αποτελέσματα.

Εγώ προτείνω δοκιμή και με τα δυο και βλέπουμε.

Αψογος! θα το δοκιμασω
Δεν καταλαβα την ερωτηση που μου εκανες πριν

Ρώτησα αν πηγαίνοντας απ´τα μενού της οθόνης και επιλέγοντας standard - custom βλέπεις το ίδιο αποτέλεσμα. Μάλλον δύσκολο το βλέπω.

Λοιπόν η πρώτη δοκιμή με το i1 display pro είχε και θετικά και αρνητικά.
Την πρώτη φορά που το έτρεξα μου έβγαλε ένα ωραίο μήνυμα ότι δεν μπορεί να ρυθμίσει τα luts. Μετά το έτρεξα σαν administrator και δούλεψε.
Ως τώρα το έχω δουλέψει με την οθόνη στο custom profile.
Ακολουθεί η δοκιμή με το standard profile.

Τα καλά νέα τώρα.. Καλά τι έβλεπα τόσο καιρό ? Μεγάλη διαφορά, στα μάτια μου προς το καλύτερο.. Συνεχίζουμε...

Λοιπόν τα νεώτερα με το i1 Display pro. Τελικά όντως το λογισμικό είναι αρκετά buggy (ειδικά σε w7 x64). Σε 32 bit δουλεύει καλά.
Το θετικό τώρα είναι ότι το αποτέλεσμα που σου δίνει είναι εξαιρετικό. Πραγματικά νομίζω ότι άλλαξα monitor, έφυγε ένα πέπλο θολούρας και τα χρώματα ζωντάνεψαν.
Το ίδιο παρατήρησα και στο htpc που καλιμπράρισα την τηλεόραση.
Ελπίζω σε επόμενη έκδοσξ του λογισμικού να δούμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Λοιπόν τα νεώτερα με το i1 Display pro. Τελικά όντως το λογισμικό είναι αρκετά buggy (ειδικά σε w7 x64). Σε 32 bit δουλεύει καλά.
Το θετικό τώρα είναι ότι το αποτέλεσμα που σου δίνει είναι εξαιρετικό. Πραγματικά νομίζω ότι άλλαξα monitor, έφυγε ένα πέπλο θολούρας και τα χρώματα ζωντάνεψαν.
Το ίδιο παρατήρησα και στο htpc που καλιμπράρισα την τηλεόραση.
Ελπίζω σε επόμενη έκδοσξ του λογισμικού να δούμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

το χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις να φτιαξεις 2 διαφορετικα icc
ενα πχ για το μονιτορ και ενα για τv
παντως και εγω πιστευω με μια αναβαθμιση στο λογισμικο θα γινει τελειο

το χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις να φτιαξεις 2 διαφορετικα icc
ενα πχ για το μονιτορ και ενα για τv
παντως και εγω πιστευω με μια αναβαθμιση στο λογισμικο θα γινει τελειο

Άσε έχει αρκετά προβλήματα ειδικά αν επιλέξεις ADC (τουλάχιστον στο δικό μου το setup). ¨Εχω ανοίξει ticket στο support της Xrite και έχουμε αλλάξει 10δες mail. Το πρόβλημα παραμένει.

Εσένα με την επιλογή ADC στο Dell στο ρύθμισε κανονικά με καλό αποτέλεσμα ?
Μπορείς να δεις αν έχεις standard profile και τι τιμές έχεις στο Brightness και στο Contrast ?Επίσης τι κάρτα γραφικών έχεις ?

Άσε έχει αρκετά προβλήματα ειδικά αν επιλέξεις ADC (τουλάχιστον στο δικό μου το setup). ¨Εχω ανοίξει ticket στο support της Xrite και έχουμε αλλάξει 10δες mail. Το πρόβλημα παραμένει.

Εσένα με την επιλογή ADC στο Dell στο ρύθμισε κανονικά με καλό αποτέλεσμα ?
Μπορείς να δεις αν έχεις standard profile και τι τιμές έχεις στο Brightness και στο Contrast ?Επίσης τι κάρτα γραφικών έχεις ?

σορυ ξεχασα να σου απαντησω
εχω custom profile
brightness 33 και contrast 40
RGB( 100,96,95)

παντως στο λινκ που μου εστειλες εγραφε οτι η δικια μου οθονη δεν ειχε προβλημα στο custom

σορυ ξεχασα να σου απαντησω
εχω custom profile
brightness 33 και contrast 40
RGB( 100,96,95)

παντως στο λινκ που μου εστειλες εγραφε οτι η δικια μου οθονη δεν ειχε προβλημα στο custom

Πάντως απ'το support της Xrite μου είπαν πριν το καλιμπράρισμα να κάνω factory default το μονιτορ και να το τρέξω σε standard profile.
Έχω μια υποψία ότι και το δικό σου ίσως να είναι λίγο φωτεινό (οι περισσότεροι παίζουν με brightness κάτω απο 20 αλλά ίσως σε σώζει το contrast(οι περισσότεροι παίζουν με 50).
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει calibration χωρίς ADC (manual δηλαδή) και περιμένω (βέβαια και έτσι μια χαρά είναι).

Άσχετο στο link έγραφε και για την 27" νόμιζα ότι ήταν μόνο για την 24 ".
-bye-

Πάντως απ'το support της Xrite μου είπαν πριν το καλιμπράρισμα να κάνω factory default το μονιτορ και να το τρέξω σε standard profile.
Έχω μια υποψία ότι και το δικό σου ίσως να είναι λίγο φωτεινό (οι περισσότεροι παίζουν με brightness κάτω απο 20 αλλά ίσως σε σώζει το contrast(οι περισσότεροι παίζουν με 50).
Εγώ αυτή τη στιγμή έχω κάνει calibration χωρίς ADC (manual δηλαδή) και περιμένω (βέβαια και έτσι μια χαρά είναι).

Άσχετο στο link έγραφε και για την 27" νόμιζα ότι ήταν μόνο για την 24 ".
-bye-

λες??? θα δοκιμασω
θενκς-bye-

X-Rite Software Update | i1Profiler v1.2.0
Display Profiling Updates
Ability to balance RGB controls during display calibration
Reporting of target and measured values for luminance, white point and contrast ratio during display profiling
Direct control of EIZO ColorEdge displays using X-Rite ADC (Automatic Display Control)
Improved ADC functionality and connectivity for all platforms

Νομίζω ότι με τη νέα έκδοση 1.2.0 του i1 Profiler, το πακέτο i1 Display Pro έγινε απλά κορυφή.
Αρνητικό είναι ότι για όσους έχουν monitor Dell U2410 δεν υποστηρίζει configuration ADC.
Σε mail που έστειλα στο support της Xrite μου απάντησαν ότι σε περίπτωση που δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως την οθόνη θα πρέπει να κάνεις manual ρύθμιση.
Εδώ έρχεται όμως το ωραίο της αναβάθμισης αφού πλέον έχεις πολύ καλό έλεγχο των ρυθμίσεων.

Απάντηση: Re: Monitor calibration

μαντεψε,ουτε αυτοι
ευχαριστω παντως:a0210:

Αυτοι στελνουν οταν κανεις αγορα απο το ebay και μαλιστα σε καλυτερη τιμη απο το καταστημα τους .
Δοκιμαστε ebay.gr εμενα μου το εστειλαν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Monitor calibration

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα..

Webinar απ'την xrite στις 24/1/2012 6μμ-7μμ για τα i1 Display Pro και Color Munki.
Είναι free απλά κάνεις register.
http://www.xritephoto.com/ph_learning.aspx?action=webinars&eventid=1112&eventdateid=4940

Δεν βλέπω πουθενά τη χώρα μας στις λίστες!!

Αντιθέτως, βλέπω την Ακτή Ελεφαντοστού και την Τανζανία. Προφανώς, περιμένουν να μπει και το Μπουρούντι για να μας βάλουν πακέτο!!:furious3:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Monitor calibration

Σε ποιές λίστες αναφέρεσαι ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Monitor calibration

Περίεργο , εμένα το link με βγάζει κατευθείαν στο webinar.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Monitor calibration

Περίεργο , εμένα το link με βγάζει κατευθείαν στο webinar.

Προφανώς, διότι έχεις ξαναμπεί στο site. Πάτησα μια χώρα και μετά ξαναπατώντας το λινκ με έβγαζε απευθείας στη χώρα που επέλεξα. Ανοίγοντας, όμως, το λινκ με διαφορετικό browser βγαίνει η παραπάνω εικόνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Monitor calibration

Μάλλον έχεις δίκιο, κάποιο cookie ίσως. Θα το παρακολουθήσεις το webinar ;