Σωστά. Εγω εκει κολλούσα, δε καταλάβαινα την ουσία του καλιμπραρίσματος οπως το συζητάμε τοσο καιρο εδω, που είναι η συμφωνία μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνης. Για την ιστορία αγόρασα ενα monitor της LG που λέει οτι ειναι καλιμπραρισμένο απο την μαμα. Αλλα εχω άλλα σοβαρά θεματα τωρα οπως πχ Δεν εχει color temp. Μου δίνει κάτι χαζές επιλογές του τύπου Custom, cool, medium, warm οπότε δε ξερω τι θα κάνω με το spyder ακριβώς. (το οποιο ζητάει 6500 αν θυμάμαι καλα). Υποθέτω πως το custom είναι και αυτο το 6500κ που λογικά εκει θα ειναι καλιμπραρισμένη η οθονη.
Άλλο πρόβλημα ειναι τα picture mode που εχει. Custom (υποθέτω εκει δουλευουμε), reader 1, reader 2, photo, cinema, color weakness, game. Δηλαδή ενταξει ρε LG αντε παρατα μας.
Με το ICC που περασα στο color management των windows δεν είδα αλλαγή. Δε ξερω τι γινεται. Θα βαλω το Color temp σε Custom, το Picture mode σε custom κι ας κάνει μετα το spyder ο,τι θελει μολις ερθει μεσα στην εβδομάδα. Μονο πράγμα που κανουμε με το χερι ειναι η φωτεινότητα. Θα ποστάρω τα αποτελέσματα.
Οκ. Κατέβασε το Display Cal...άσε το software του Spyder.
3μιση ωρες εκανε. και δε με ενθουσίασε το αποτέλεσμα. κάτι εκανα λάθος. πάμε πάλι απο την αρχή. :drool:
Ανέβασε αν θέλεις τα γραφήματα.
Πριν το βάλεις ξανα, πες μας τι κανεις ακριβως.
Το βασικο που πρεπει να κανεις, ειναι να ψαξεις κανοντας googling για την οθονη σου. Στο αρχικό tab έχει ένα πεδίο που το λέει correction. Εκεί πχ εγώ που έχω IPS panel έπρεπε να διαλέξω συγκεκριμένο correction.
Στο επόμενο tab ορίζεις θερμοκρασία/gamma/φωτεινοτητα και callibration speed slow (στις αρχικές δοκιμές μπορείς να βάλεις και medium εδώ για να μη φας πολύ χρόνο). Επίσης βάλε και το interactive adjustment.
Στο tab του profiling θα βάλε high quality, αλλά όσο κάνεις πειράματα μη βαλεις χιλιάδες patches. Άσε λίγα για να δεις τι γίνεται και βάζεις πολλά στο τελικό καλιμπράρισμα.
Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, φέρε όσο πιο κοντά στα επιθυμητά τα R/G/B καθώς και τη φωτεινότητα.
Αφού τελειώσεις με αυτό το κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, μετά άστο να κάνει και το profiling.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα, μην περιμένεις να ενθουσιαστείς. Το αναμενόμενο είναι το αντίθετο, δηλαδή έχοντας συνηθίσει σε "λάθος" ρυθμίσεις (πχ τίγκα μπλε απόχρωση στα πάντα που είναι πολύ κλασικό με μονιτορς που έρχονται με 9000Κ+), να ενοχληθείς με την αλλαγή.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.