Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

H Amy ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος μεν, πολύ ταλαντούχος δε.
Γύρω της όλοι την έπνιγαν ασφυκτικά. Την πίεζε η δισκογραφική, την πίεζε ο αντιπαθητικός μπαμπάς της (που δήλωνε και “τζαζίστας”), την πίεζε ο καινούργιος της “καθαρός” γκόμενος, την πίεζε το κοινό….την πίεζαν όλοι. Κλάταρε λοιπόν και δυστυχώς έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλά : πήρε ότι βρήκε μπροστά της και χαιρέτησε. Έκανε μια επιλογή! Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη επιλογή, αλλά την δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα απαιτούσε ίσως λίγο περισσότερη θέληση και ενέργεια από την ίδια, που προφανώς δεν την είχε.(την δεδομένη χρονική στιγμή πάντα)
Στην θέση της έχουν κατά καιρούς βρεθεί πάρα πολλοί άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι. Κάποιοι απλώς στάθηκαν τυχεροί ή βρήκαν την τελευταία στιγμή την δύναμη να κάνουν μια άλλη επιλογή

Γνωρίζω άτομο που μέχρι τα εικοσιπέντε του ζούσε από τύχη .Σήμερα έχει οικογένεια!

Αυτό τώρα που λες φαντάζομαι πως το εικάζεις; Δεν αποκλειέται δηλαδή να πήγε "απλά" απο overdose γιατί ήταν super addicted; Κι εγώ γνώριζα άτομο που έβαλε τη ζωή του πίσω στις ράγες, έκανε οικογένεια, βρήκε δουλειά (στη πραγματικότητα στη δουλειά τον γνώρισα) για να καταλήξει με 1 σύριγγα στο χέρι.
Όταν υπάρχει εξάρτηση τα ναρκωτικά παίρνουν τον έλεγχο. Ακόμα κι αυτοί που καταφέρνουν να ξεφύγουν παλεύουν καθημερινά με δαίμονες. Όλα είναι πολύ εύθραυστα.

Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι....

ε τότε δεν θα πρέπει να ζητάει κατανόηση από αυτούς που δεν τον καταλαβαίνουν αφου δεν είναι ίδιοι , όπως και δεν θα πρέπει να κλαίγεται γιατί του επιτείνουν οι άλλοι τα αδιέξοδα του .

Γύρω της όλοι την έπνιγαν ασφυκτικά. Την πίεζε η δισκογραφική, την πίεζε ο αντιπαθητικός μπαμπάς της (που δήλωνε και “τζαζίστας”), την πίεζε ο καινούργιος της “καθαρός” γκόμενος, την πίεζε το κοινό….την πίεζαν όλοι.

Με αυτή τη φιλοσοφία ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που τους πιέζουν οι τράπεζες, η εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, ο σπιτονοικοκύρης, κλπ θα πρέπει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε κάποιο πηγαδάκι στην ομόνοια και να τρυπιέται...

Άσε που δεν έχουν από 11 μύρια ο καθένας στο λογαριασμό του...

Από πότε τα ναρκωτικά είναι διέξοδος;
Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά ήταν και θα είναι πάντα η είσοδος σε ένα τούνελ που σε οδηγεί δύο μέτρα κάτω από τη γη!

Και ο Παπανδρέου κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά αλλά αυτόν τον βρίζουμε... :p

ε τότε δεν θα πρέπει να ζητάει κατανόηση από αυτούς που δεν τον καταλαβαίνουν αφου δεν είναι ίδιοι , όπως και δεν θα πρέπει να κλαίγεται γιατί του επιτείνουν οι άλλοι τα αδιέξοδα του .

Ποιος ζήτησε κάτι???Ποιος κλαίγεται???

Και γιατί όταν βρεθείς μόνος σου να μην πείς : "ρε τι μαλάκας που είμαι που πίνω και αντιδρώ έτσι ;"

Μα θα το πεις και αυτό!
Απλά μπορεί να το πεις 5 στις δέκα φορές που θα σου τύχει πχ. Τις άλλες πέντε μπορεί να μην το πεις! Πάντως η μοιραία μία θα είναι…

Anyway,
H συμπεριφορά του κοινού στην τελευταία της συναυλία ήταν επιεικώς απαράδεκτη….
Δεν μπορώ να τους καταλάβω καθόλου. Στην θέση τους θα είχα πάθει σοκ…
Αισθάνομαι αμηχανία και μόνο που βλέπω τα βιντεάκια στο youtube.Αν ήμουν εκεί θα είχα κοκαλώσει και θα περίμενα να τελειώσει η συναυλία.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να της στοίχισε αυτό.

Ποιος ζήτησε κάτι???Ποιος κλαίγεται???

Αναφέρομαι - και συνεχίζω επ' αυτού - στο ποστ του Μπάιρα :

" Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών είναι εξαιρετικά εύθραυστοι. Το ξέρω από προσωπική πείρα παιδί μου. Αν έχω πιει λίγα ποτηράκια παραπάνω και εκείνη την στιγμή κάποιος με εκνευρίσει ή απαξιώσει θα χάσω τον έλεγχο και όταν θα βρεθώ μόνος μου θα πιω περισσότερο.
Δεν χρειάζεται να συμβάλλεις και εσύ με τον τρόπο σου στα αδιέξοδα του άλλου."

Με αυτή τη φιλοσοφία ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που τους πιέζουν οι τράπεζες, η εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, ο σπιτονοικοκύρης, κλπ θα πρέπει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε κάποιο πηγαδάκι στην ομόνοια και να τρυπιέται...

Άσε που δεν έχουν από 11 μύρια ο καθένας στο λογαριασμό του...

Από πότε τα ναρκωτικά είναι διέξοδος;
Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά ήταν και θα είναι πάντα η είσοδος σε ένα τούνελ που σε οδηγεί δύο μέτρα κάτω από τη γη!

Και ο Παπανδρέου κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά αλλά αυτόν τον βρίζουμε... :p

Αφού το θέτεις έτσι να σου πω και το άλλο...
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των διάφορων πιέσεων είναι παράξενο που τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί σημαντικά η δισκοθήκη μου.
Αυτό πέρα από το ότι δεν έχω άλλες υποχρεώσεις σημαίνει και κάτι άλλο.
Ότι το τελευταίο διάστημα αύξησα την δόση της "πρέζας" μου….γιατί αυτή είναι η πρέζα μου…αυτό ξέρω να κάνω καλά

Γύρω της όλοι την έπνιγαν ασφυκτικά. Την πίεζε η δισκογραφική, την πίεζε ο αντιπαθητικός μπαμπάς της (που δήλωνε και “τζαζίστας”), την πίεζε ο καινούργιος της “καθαρός” γκόμενος, την πίεζε το κοινό….την πίεζαν όλοι. Κλάταρε λοιπόν και δυστυχώς έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλά : πήρε ότι βρήκε μπροστά της και χαιρέτησε. Έκανε μια επιλογή! Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη επιλογή, αλλά την δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα απαιτούσε ίσως λίγο περισσότερη θέληση και ενέργεια από την ίδια, που προφανώς δεν την είχε.(την δεδομένη χρονική στιγμή πάντα)
Στην θέση της έχουν κατά καιρούς βρεθεί πάρα πολλοί άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι. Κάποιοι απλώς στάθηκαν τυχεροί ή βρήκαν την τελευταία στιγμή την δύναμη να κάνουν μια άλλη επιλογή

Για ποιά επιλογή μιλάμε τώρα; Δηλαδή συνειδητά αποχαιρέτησε τα εγκόσμια; Πολύ ρομαντική έως και αφελής προσέγγιση. Έρμαιο ούσα πάσης φύσεως ουσιών, ήταν θέμα χρόνου το τέλος. Η κοπέλα θα μπορούσε να έχει καταλήξει ένα χρόνο πριν ή ένα χρόνο μετά. Όχι όμως και να βαφτίζουμε ηρωική έξοδο το θλιβερό τέλος της.

Anyway,
Αισθάνομαι αμηχανία και μόνο που βλέπω τα βιντεάκια στο youtube.Αν ήμουν εκεί θα είχα κοκαλώσει και θα περίμενα να τελειώσει η συναυλία.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να της στοίχισε αυτό.

Ας κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου ; Γιατί κάποιος θα πρέπει να τύχει της συμπόνοιας και της κατανόησης μας επειδή είναι καλλιτέχνης ; Το ένα μέρος ( το κοινό ) πληρώνει το συμφωνημένο αντίτιμο για να παρακολουθήσει ζωντανά το άλλο μέρος ( τον καλλιτέχνη) να ερμηνεύει τα τραγούδια του που αρέσουν και στους δύο. Εάν το δεύτερο μέρος δεν είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να εκπληρώσει ό,τι υποσχέθηκε - και μάλιστα από δικό του πταίσμα - γιατί θα πρέπει το πρώτο να τον αντιμετωπίσει με χαλαρότητα , συμπάθεια , συμπόνοια κλπ ;

Δηλαδή αν ήταν ο μπογιατζής που είχε συμφωνήσει να βάψει το σπίτι και εμφανιζόταν πίτα στο ναρκωτικό ή σε άλλες ουσίες και αντί να στοκάρει γκρέμιζε , τι έπρεπε να τον κάνουμε ; να τον αντιμετωπίσουμε με συμπάθεια και κατανόηση ;

Υπάρχει κάτι που τοποθετεί τους καλλιτέχνες στο απυρόβλητο ;

Ίσως να ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του κοινού.
Αλλά ακόμη πιο απαράδεκτη η συμπεριφορά της Amy που δεν σεβάστηκε το κοινό της.
Το κοινό που την έκανε ότι ήταν, το κοινό που αγόρασε τα CD της, τα εισιτήρια για τη συναυλία της, τις σωβρακοφανέλες signed by Amy Winehouse...
Το κοινό που γέμισε με 11 μύρια τον λογαριασμό της και μπορεί να ταξίδεψε πολλά χιλιόμετρα για να τη δει τελικά να σέρνεται στη σκηνή γιατί προτίμησε να χαπακωθεί από το να τους τιμήσει.

Το κοινό θα σεβόταν περισσότερο μία ανακοίνωση του στυλ "Περάστε από τα ταμεία να πάρετε τα λεφτά σας γιατί η Amy είναι κόκαλο" παρά να βγει σε αυτό το χάλι στη σκηνή.

Μαζί γράφαμε Δημήτρη... :firstprize:

και ξέρεις και κάτι ακόμη ρε Μιχάλη ;
Ζητάμε κατανόηση για τον συμπαθή καλλιτέχνη που χωμένος μέσα στα ναρκωτικά αδυνατεί να αρθρώσει έστω και μια νότα , αλλά αρνούμαστε την ίδια κατανόηση στον πιτσιρικά - ή όχι - που ξόδεψε το τελευταίο σεντ από το χαρτζηλίκι του για να δει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη κι εκείνος όχι μόνο τον κορόϊδεψε αλλά θέλει και ντάντεμα - παρ' όλον ότι η ευθύνη για την κατάντια του είναι όλη δική του

Το ένα μέρος ( το κοινό ) πληρώνει το συμφωνημένο αντίτιμο για να παρακολουθήσει ζωντανά το άλλο μέρος ( τον καλλιτέχνη) να ερμηνεύει τα τραγούδια του που αρέσουν και στους δύο.

Πόσο μάλλον όταν το αντίτιμο αντιστοιχεί με το 15% του μέσου μισθού...
Δηλαδή σαν να δίνεις 150-200 ευρώ για ένα εισιτήριο και ο τραγουδιστής να βγαίνει στη σκηνή κόκαλο...

Μόνο respect δε βρίσκω σε αυτή τη κίνηση. Μόνο full disrespect!

Το κοινό θα σεβόταν περισσότερο μία ανακοίνωση του στυλ "Περάστε από τα ταμεία να πάρετε τα λεφτά σας γιατί η Amy είναι κόκαλο" παρά να βγει σε αυτό το χάλι στη σκηνή.

στο Βελιγράδι επιστράφηκαν

Λογικό. Αφού δοκίμασαν να τη βγάλουν στη σκηνή και δεν τους έκατσε...

Αλλιώς θα έτρωγαν ξύλο!

Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Όσον αφορά τα παιδιά μας προτείνω στους γονείς να αποφύγουν την εκπαίδευση ώστε να βγούνε σαν αυτούς...
Το κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση είναι που πληρώνει σήμερα ο Θεός! :7SFGSFG:

Πάθη θα έχουν έτσι κι αλλιώς, εκτός και αν πρόκειται για φυτά. Τα δικά τους πάθη... όχι αυτά που ονειρεύεσαι εσύ εγώ και όλοι μας.

Όσοι έχουν παιδιά αντιλαμβάνονται το μάταιο του θέματος... να τα προφυλάξουν, να τα τα καθοδηγήσουν κτλ. Είναι κάτι που γίνεται πλήρως αντιληπτό από νωρίς. όσοι δεν έχουν,´όταν με το καλό αποκτήσουν ας περιοριστούν στη μετάδοση γνώσεων και αργότερα τρόπου σκέψης και λογικής και τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουν τα παιδιά... έτσι είναι η φύση νομίζω.

Για την amy τα είπαμε νομίζω ξανά...
Πρότυπο από καλλιτεχνικήη άποψη... όπου φύγει φύγει από κοινωνική...
Το περιβάλλον αντελήφθει ότι το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω και ΙΜΟ έδωσε το σπρωξιματάκι του για να ξαναλειτουργήσει η βιομηχανία...