Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Για την amy τα είπαμε νομίζω ξανά...
Πρότυπο από καλλιτεχνικήη άποψη... όπου φύγει φύγει από κοινωνική...
Το περιβάλλον αντελήφθει ότι το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω και ΙΜΟ έδωσε το σπρωξιματάκι του για να ξαναλειτουργήσει η βιομηχανία...

Sorry αλλά το δικό μου καλλιτεχνικό πρότυπο σέβεται το κοινό του.
Δεν πίνει ότι πίνεται γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια αυτόν που πλήρωσε για να το δει.

Όσο για τα πάθη, άλλο να έχει κάποιος πάθος με τη μουσική και άλλο πάθος με τα ναρκωτικά...

Άραγε αν σε εκείνη τη συναυλία των U2 που ανεβήκαμε από την Αθήνα για να τους δούμε έβγαιναν κόκαλο, θα ήμασταν χαρούμενοι αν μας έδιναν τα λεφτά του εισιτηρίου πίσω;

Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Ά ρε Μαικ και με περιμένει το παιδί για παραλία....

"Καλλιτεχνικο" εννοώ την φωνή και τις μουσικές της... "κοινωνικό" τα υπόλοιπα που αναφέρεις.

Υπάρχουν πολλών ειδών πάθη κάποια από αυτά δημιουργικά κάποια άλλα καταστροφικά. Εγώ και εσύ κάνουμε το παν για να αποφύγουν τα παιδιά μας τη καταστροφή, αλλά τελικά να είσαι σίγουρος ότι αυτά θα αποφασίσουν όσο "καλοί" και είμαστε στο ρόλο μας!

:ernaehrung004:

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Μια ασθένεια είναι όπως όλες. Να μην σου τύχει είναι το θέμα.
Ελαφρύ να είναι το χώμα της.

και ξέρεις και κάτι ακόμη ρε Μιχάλη ;
Ζητάμε κατανόηση για τον συμπαθή καλλιτέχνη που χωμένος μέσα στα ναρκωτικά αδυνατεί να αρθρώσει έστω και μια νότα ,

Δεν νομίζω να ζήτησε κανείς κατανόηση, αλλά από την άλλη πλευρά, θεωρώ αδιανόητο σε αυτή τη Μουσική Κατηγορία, και σε ένα νήμα που ανοιχτηκε για να πει R.I.P., να καταλήγουμε να πυροβολούμε αυτόν τον (όποιον) "συμπαθή καλλιτέχνη" και να εμπλέκουμε τις πολιτικαλυκορρεκτ - ή το ακριβώς αντίθετο - απόψεις μας περί οικογενειακής θαλπωρής και ορθής παιδαγωγικής. Κατά την ταπεινή μου, εννοείται

@chief: 24 (ετών) ....στα 12 τον έκανα :Banane0::Banane0:

Δεν νομίζω να ζήτησε κανείς κατανόηση, αλλά από την άλλη πλευρά, θεωρώ αδιανόητο σε αυτή τη Μουσική Κατηγορία, και σε ένα νήμα που ανοιχτηκε για να πει R.I.P., να καταλήγουμε να πυροβολούμε αυτόν τον (όποιον) "συμπαθή καλλιτέχνη" και να εμπλέκουμε τις πολιτικαλυκορρεκτ - ή το ακριβώς αντίθετο - απόψεις μας περί οικογενειακής θαλπωρής και ορθής παιδαγωγικής. Κατά την ταπεινή μου, εννοείται

@chief: 24 (ετών) ....στα 12 τον έκανα :Banane0::Banane0:

Κυρία Κάλλη
δεν ξέρω βεβαίως ποιές είναι οι ιδιότητες αυτής της Μουσικής κατηγορίας που την καθιστούν τόπο απαγορευτικό για απόψεις που δεν τυγχάνουν της σύμφωνης γνώμης σας , έστω και ταπεινής όπως η ίδια την διαλαμβάνετε , θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι politically correct για άλλους ( ή έστω μόνο για εμένα ) ενδέχεται να είναι η "αποστειρωμένη" παράθεση συνεχόμενων R.I.P χωρίς ουδένα περαιτέρω σχολιασμό ( ως γνωστόν ο νεκρός δεδικαίωται μόνον από του προπατορικού αμαρτήματος ουδόλως δε παραμένει πλέον και εσαεί εις το απυρόβλητον ως σεβαστός και συγχωρημένος για όλα ).

Και πάλι με συγχωρείτε που μόλυνα το νήμα της εκλειπούσης και αυτήν την Μουσική κατηγορία με τις προφανώς αταίριαστες απόψεις μου περί ορθής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Υπόσχομαι πως θα φροντίσω να μην επαναληφθεί .

Αν θελεις να προστατεψεις και να ενημερωσεις τα παιδια σου υπευθυνα, επικοινωνησε με ενα γραφειο του ΟΚΑΝΑ. Αποψεις υπαρχουν πολλες και ως επι το πλειστον ειναι επικίνδυνες.
Αυτο το θεμα παντως ξεφυγε.

Ας κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου ; Γιατί κάποιος θα πρέπει να τύχει της συμπόνοιας και της κατανόησης μας επειδή είναι καλλιτέχνης ; Το ένα μέρος ( το κοινό ) πληρώνει το συμφωνημένο αντίτιμο για να παρακολουθήσει ζωντανά το άλλο μέρος ( τον καλλιτέχνη) να ερμηνεύει τα τραγούδια του που αρέσουν και στους δύο. Εάν το δεύτερο μέρος δεν είναι σε κατάσταση τέτοια ώστε να εκπληρώσει ό,τι υποσχέθηκε - και μάλιστα από δικό του πταίσμα - γιατί θα πρέπει το πρώτο να τον αντιμετωπίσει με χαλαρότητα , συμπάθεια , συμπόνοια κλπ ;

Δηλαδή αν ήταν ο μπογιατζής που είχε συμφωνήσει να βάψει το σπίτι και εμφανιζόταν πίτα στο ναρκωτικό ή σε άλλες ουσίες και αντί να στοκάρει γκρέμιζε , τι έπρεπε να τον κάνουμε ; να τον αντιμετωπίσουμε με συμπάθεια και κατανόηση ;

Υπάρχει κάτι που τοποθετεί τους καλλιτέχνες στο απυρόβλητο ;

Ο χαμός οποιουδήποτε ανθρώπου από λόγους όπως αυτοί που οδήγησαν την Winehouse στο θάνατο πρέπει να λυπεί όλους μας. Δεν πιστεύω ότι κάποιος δικαιούται μια τέτοια κατάληξη αν δεν είναι καλλιτέχνης έναντι κάποιου που είναι.
Επίσης, οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, η μόνη διαφορά έγκειται στο ποια είναι η "χρησιμότητα" ή η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου ανθρώπου (καλλιτέχνη δηλαδή) γενικά.
Γνώμη μου είναι ότι ένας καλλιτέχνης (μουσικός, σκηνοθέτης, ζωγράφος κλπ) απλά μετουσιώνει και μορφοποιεί καλύτερα από έναν "κοινό" άνθρωπο όλα αυτά που αυτοί έχουν μέσα τους χωρίς να έχουν την ικανότητα να εξωτερικεύσουν.
Αυτή είναι η προσφορά των καλλιτεχνών (για όποιον φυσικά αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης πολιτισμού και των εκφάνσεών του, για όποιον δεν την δέχεται, μια που και τέτοιες απόψεις οφείλουν να είναι σεβαστές, η συζήτηση αυτή υποθέτω ότι είναι εκ του περισσού).

Κυρία Κάλλη
δεν ξέρω βεβαίως ποιές είναι οι ιδιότητες αυτής της Μουσικής κατηγορίας που την καθιστούν τόπο απαγορευτικό για απόψεις που δεν τυγχάνουν της σύμφωνης γνώμης σας , έστω και ταπεινής όπως η ίδια την διαλαμβάνετε , θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι politically correct για άλλους ( ή έστω μόνο για εμένα ) ενδέχεται να είναι η "αποστειρωμένη" παράθεση συνεχόμενων R.I.P χωρίς ουδένα περαιτέρω σχολιασμό ( ως γνωστόν ο νεκρός δεδικαίωται μόνον από του προπατορικού αμαρτήματος ουδόλως δε παραμένει πλέον και εσαεί εις το απυρόβλητον ως σεβαστός και συγχωρημένος για όλα ).

Και πάλι με συγχωρείτε που μόλυνα το νήμα της εκλειπούσης και αυτήν την Μουσική κατηγορία με τις προφανώς αταίριαστες απόψεις μου περί ορθής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Υπόσχομαι πως θα φροντίσω να μην επαναληφθεί .

Aγαπητέ Παύλο,

Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής διότι, αν και έχοντας διακρίνει με την οξυδέρκειά σας και την αναλυτικότητα του πνεύματος σας ότι αναφέρθηκα σε εσάς μόνο στο κομμάτι περί συμπαθείας - μετά ή άνευ τεΐου, διαλέξατε να τονίσετε δύο ακόμα φορές την μοναδικότητα αυτής της κατηγορίας αναγνωρίζοντάς την με τον τρόπο αυτόν, έστω και εμμέσως (και εφόσον ήδη την αντίθεσή μου την είχα εκφράσει νωρίτερα κουοτάροντας απόψεις άλλων φίλων που έγραψαν εδώ).

Παρ' ολα αυτά θα διαφωνήσω τώρα μαζί σας, διότι αν λέτε αποστειρωμένη μια κατηγορία που κατα καιρούς έχει γλύψει τα παντελόνια των μισών Rolling Stones, έχει φιλήσει τα παπούτσια του Ray Davies και ηδονίζεται με την Φαντασία για 4 χέρια ή ανακαλύπτει τι σημαίνει Bukkake μέσα από την προφητεία μιας λευκής καμήλας..... ε, τότε τι να πω... έστω αυτός ο ορισμός της αποστείρωσης :worshippy::worshippy:

Επίσης προτίθεμαι να διαφωνήσω πάραυτα και με άλλες απόψεις εντελώς διαφορετικές από αυτές.... (της αγίας διαφωνίας σήμερα, μεγάλη η χάρη της....) :ernaehrung004: :Banane0::Banane0:

@opsim
To τι ειναι πολιτισμος και ποιοι ειναι οι εκφραστες του ομως Πανο ειναι κατι που μπορει να ειναι και υποκειμενικο.
Εκτος αν μιλαμε πχ για τον προσφατα εκλιποντα Μιχαλη Κακογιαννη που ο χαρακτηρισμος του ως εκφραστης και δημιουργος πολιτισμου ειναι μαλλον αντικειμενικος για τους υπολοιπους και μαλιστα για την νεαρη ατυχη Αmy ειναι σιγουρα υποκειμενικος.
Και προσωπικα δεν μπορω να στεναχωρηθω περισσοτερο απο την απωλεια ενος φιλικου μου προσωπου ουτε καποιου που αποδεδειγμενα προσφερει στο κοινωνικο συνολο τις επιστημονικες του γνωσεις ή να το θεσω πιο ακραια σωζει καθημερινα ζωες (ενας γιατρος πχ).
Ετσι σκεφτομαι εγω βεβαια.

Last edited:

Τα clean παιδιά από παρόμοια ''παραδείγματα'' και εικόνες με τρομάζουν. Πιστεύω μάλιστα πως δεν έχουν και καμμία τύχη. Στην πρώτη μεγάλη στραβή θα κλατάρουν. Το έχω δει άπειρες φορές γύρω μου.

Οι καλύτεροι φίλοι και άνθρωποι που έχω γνωρίσει ,έχουν μεγαλώσει με παρόμοιες ιστορίες και παραστάσεις.
Σε αυτούς μπορώ να στηριχθώ, αυτούς εμπιστεύομαι.

Υποκειμενικό αλλά αληθινό.

Σόρρυ βρε Τζίμμη αλλά τώρα πας στο άλλο άκρο, επιδεικνύοντας μια στειρότητα ιδεών αντίστοιχη με την απέναντο όχθη.

Δηλαδή πάμε στο τσιτάτο ότι όποιος δεν έχει βασανιστεί, δεν έχει υποφέρει και είναι clean από ουσίες ή από απόψεις δεν αξίζει σαν άνθρωπος ή δεν μπορείς να τον εμπιστευθείς; έλεος!

Η αντίθεση για την αντίθεση δηλαδή...άνευ ουσίας αλλά υπέρ των ουσιών.
Δηλαδή δεν μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο από αυτό που είναι αλλά από το αν κάνει κάτι που αντιτίθεται σε αυτό που πριν κατηγόρησα και εξακολουθώ να κατηγορώ ως πολιτικαλυκορρεκτισμό και δήθεν;

Θυμάμαι μια συζήτηση που είχα με τον S... για την Διαμάντω, και αυτό που του είχα πει είναι πως δεν χρειάζεται να φτιαχτείς οπωσδήποτε ή να "καείς" με οποιονδήποτε τρόπο για να ξεφύγεις από τους δαίμονές σου ή απλά για 'να φτιαχτείς'.

Η μαγκιά είναι να το κάνεις από μόνος σου. Χωρίς βοήθεια. Αλλά κι αν δεν μπορείς, το πρόβλημα είναι κυρίως δικό σου...και δεν είναι κατακριτέο. Είναι όμως μια αφορμή για να επανεξετάσουμε εμείς, οι άλλο, οι απ' έξω. Πολλά.

Δεν αντιφάσκω με αυτά που έγραψα πριν λίγο πιό πάνω, απλά δεν μου αρέσουν οι εύκολοι αφορισμοί. Και εδώ, σ' αυτό το νήμα, από αφορισμούς άλλο τίποτα.

Έχουμε προτείνει να μεταφερθούν τα μηνύματα που δεν λένε απλά R.I.P.
Τώρα αν έβγαλε λεφτά πουλώντας ναρκωτικά και το R.I.P. είναι Rot In Pieces είναι μία άλλη ιστορία.

Κατά τα άλλα...
Δεν μου ήταν "συμπαθής" καλλιτέχνης. Δεν μπορώ να συμπαθήσω κάποιον άνθρωπο επειδή αγόρασα ένα CD του.

Αλίμονο αν τα ναρκωτικά ήταν μόνο θέμα politically correct!
Politically uncorrect είναι να μιλάς με σαρκασμό για μειοψηφίες. Όχι να λιώνεις στα ναρκωτικά και να γράφεις στα φρύδια σου αυτούς στους οποίους οφείλεις τα πάντα!

Όχι να λιώνεις στα ναρκωτικά και να γράφεις στα φρύδια σου αυτούς στους οποίους οφείλεις τα πάντα!
αυτο το κανει καθε ασθενης χρηστης ουσιων. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο κοντα εισαι-ειμαι και ειμαστε απο αυτην την κατασταση. Μην εισαι τοσο απολυτος ξανασκεψου το. Δεν ειναι επιλογη τους, η αποτοξίνωση ειναι πονος και δευτερη γεννα, ε, και δεν βγαινεις αν σε περιμενει μπιθουλας απ εξω

Σιγά μην πούλαγε και ναρκωτικά.....Τι λέτε μωρέ???

Το αποκλείεις;
Εγώ όχι. Για αυτό έβαλα και αυτό το αν στη πρότασή μου.

αυτο το κανει καθε ασθενης χρηστης ουσιων. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο κοντα εισαι-ειμαι και ειμαστε απο αυτην την κατασταση. Μην εισαι τοσο απολυτος ξανασκεψου το. Δεν ειναι επιλογη τους, η αποτοξίνωση ειναι πονος και δευτερη γεννα, ε, και δεν βγαινεις αν σε περιμενει μπιθουλας απ εξω

Τα ναρκωτικά δεν είναι κρυολόγημα που το κολλάς.
Είναι επιλογή.
Και υπάρχουν χιλιάδες δικαιολογίες για να τα ξεκινήσεις και άλλες τόσες για να μην τα σταματήσεις.
Ξέρω παιδιά που τα έχουν κόψει ενώ τους περίμενε απ' έξω μία κοινωνία που ούτε δουλειά δεν τους έδινε. Όχι την Amy με τα 11 μύρια στην άκρη που η κοινωνία θα τη δεχόταν σαν ήρωα!

Το αποκλείεις;
Εγώ όχι. Για αυτό έβαλα και αυτό το αν στη πρότασή μου.

To αποκλείω....(:furious3::music-smiley-005:)

Μιλάμε για μία απο τις πιο πλούσιες τραγουδίστριες στην Αγγλία....Και γνωρίζεις ότι όποιος πουλάει, δεν πεθαίνει......απο αυτά.

Ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας.
Και η μικρή αποδείχτηκε ότι δεν είχε δράμι...

Τα ναρκωτικά δεν είναι κρυολόγημα που το κολλάς.
Είναι επιλογή.
Ο εθισμενος δεν εχει επιλογη. Και δεν εχει και την τεχνογνωσια για να σταματησει. Εκτος αν θεωρεις οτι ο τυπος με το ενα ποδι ετοιμο για κοψιμο και χερια, λαιμο σουρωτηρι το επελεξε αυτο για τον εαυτο του...

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Συγνώμη που έσβησα όλο το υπόλοιπο, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι για μένα είναι το παν στην σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού!
Όταν καμιά φορά μαλώνω τον πιτσιρικά γυρνάει και μου λέει,
"μπαμπά, δεν είμαστε άλλο πια φίλοι?"
και με γονατίζει φυσικά..

υ.γ τα παιδιά μου θέλω να είναι οι καλύτεροι μου φίλοι, όπως ήμουν κάποτε με τον πατέρα μου κι εγώ.......

Πιστευω οτι οι γονείς δέν πρέπει νάναι φίλοι μέ τα παιδιά τους,αλλά γονείς...

Φίλους θα κάνουν άλλους (οκ τύπους,προβληματικούς ,ιδιόρυθμους).,θα κάνουν λάθη,θα τούς αλλάξουν ,θά κατασταλάξουν..

Οι γονεις οφείλουν νάναι γονείς ..Και τά παιδιά ,έστω και γιά εκπαίδευση με προοπτική αυτονόμησης πρέπει νά κρατούν και μικρά μυστικά απο τους γονείς τους...

Μέ αυτό δεν εννοώ οτι δεν χρειάζεται ένας λογικός έλεγχος στά παιδιά αλλά νομίζω πώς μπερδεύονται μέ την έννοια τής φιλιας προς τούς γονείς τους,γιατί έτσι αποκτούν λιγοτερη εμπιστοσύνη και στον εαυτό τους...
Και ως γονείς έχουμε υποχρέωση νά λέμε τι πιστεύουμε στά παιδιά,αλλά νά τούς επιτρέπουμε νά κάνουν και λάθη...Αλλοιώς κινδυνεύουν ,απο το λογω αγάπης υπερβολικό ενδιαφέρον μας και προστατευτισμό νά νοιώσουν οτι δεν μπορούν νά φύγουν ποτέ απο το σπίτι.

Τούς πατεράδες μας και τις μανάδες μας δεν τούς θέλουμε ως φίλους,αλλά ως ενηλίκους,πού θέτουν ορια,οταν χρειάζεται,πού τά χαλαρώνουν ,πάλι οταν χρειάζεται ,πού μάς αγαπούν και ενδιαφέρονται γιά εμάς ,αλλά και πού αν χρειαστεί τραβούν λιγάκι και το σκοινάκι...

Προσωπικά Δημήτρη θεωρώ πώς η οριοθέτηση γονιού-παιδιού,ανάλογα και μέ την ηλικια τού παιδιού ειναι το μείζον.

Last edited: