Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Και οποιος εχει κρισεις πανικου ειναι χεστης και στο φιναλε οποιος παθαινει εμφραγμα "δε το λεει η καρδια του". Τι ξερουν οι επιστημονες ναουμ...

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

H Amy ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος μεν, πολύ ταλαντούχος δε.
Γύρω της όλοι την έπνιγαν ασφυκτικά. Την πίεζε η δισκογραφική, την πίεζε ο αντιπαθητικός μπαμπάς της (που δήλωνε και “τζαζίστας”), την πίεζε ο καινούργιος της “καθαρός” γκόμενος, την πίεζε το κοινό….την πίεζαν όλοι. Κλάταρε λοιπόν και δυστυχώς έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλά : πήρε ότι βρήκε μπροστά της και χαιρέτησε. Έκανε μια επιλογή! Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη επιλογή, αλλά την δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα απαιτούσε ίσως λίγο περισσότερη θέληση και ενέργεια από την ίδια, που προφανώς δεν την είχε.(την δεδομένη χρονική στιγμή πάντα)

Γνωρίζω άτομο που μέχρι τα εικοσιπέντε του ζούσε από τύχη .Σήμερα έχει οικογένεια!

Δεν θεωρώ οτι επέλεξε..Αδυνατούσε νά επιλέξει ..

Ουτε ο Ασιμος επέλεξε ..(Αυτός πήγε τζάμπα γιατί οι φίλοι του οι ''διάσημοι'' καλλιτέχνες μέ το πού έκανε επιτυχία 4-5 τραγούδια αντί νά τον αφήσουν νά συνεχίσει νά ''βλέπει'' τούς παλιούς του γιατρούς ενός δημοσιου νοσοκομείου που τον ειχαν βοηθήσει ουσιαστικά και αφιλοκερδώς,άρχισαν νά τον στέλνουν σε φίρμες και σε ιδιωτικές κλινικές μέ αποτέλεσμα νά διαλυθεί και νά κάνει υποτροπές...Υπόψιν σύμφωνα μέ εκατοντάδες σοβαρότατες μελέτες τό 95% τών αυτοκτονιών συμβαίνουν σέ πάσχοντες μέ ψυχικές παθήσεις,περιοδικές,παροδικές ή μονίμως υποτροπιάζουσες)

Ούτε ο Παύλος Σιδηρόπουλος επέλεξε...(εδώ δεν θάθελα δημοσίως να αναφερθώ σε τί μονοπάτια μπορεί νά οδηγήσει η ασθένεια τής εξάρτησης )

Συμφωνώ βεβαίως στό ότι απο το νά αποστρέφουμε τό πρόσωπο σε ολα αυτά τά συμβάντα θάταν καλύτερο νά τά προσεγγίζουμε...

Συμβαίνουν δίπλα μας και σε ανώνυμους ...Θά μπορούσαν νά προκύψουν και στο περιβάλλον μας...

Last edited:
Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Παύλο, :smile:
δέξου τουλάχιστον πως υπάρχουν και καταστάσεις που δεν έχεις βιώσει για να ξέρεις πως είναι.
Δέξου επίσης πως ένας δικός μου "παράλογος" φόβος, μπορεί νάναι για ένα εκατομμύριο γέλια. Αλλάζει κάτι για μένα αυτό ή μήπως με παρηγορεί να το ξέρω;
Δέξου επίσης πως η αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο αίτιο που προκαλεί μια δράση, διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο, (κάποιες φορές ακραία και πάλι "ανεξήγητα").
Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις της εύκολης δικαιολόγησης μαλ.. συμπεριφορών. Ίσως νάναι και οι περισσότερες.
Αυτό δεν αναιρεί όμως το οτι υπάρχουν οι πρώτες που είναι πραγματικές.

Πάμε παρακάτω...

Το θέμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον,μέ ποικιλιά απόψεων...

Δεν νομίζω πώς χρειάζονται περαιτέρω ειδικες υποδείξεις για τον διάλογο..

Ολοι μεγάλα παιδιά ειμαστε...

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Παύλο, :smile:
δέξου τουλάχιστον πως υπάρχουν και καταστάσεις που δεν έχεις βιώσει για να ξέρεις πως είναι.
Δέξου επίσης πως ένας δικός μου "παράλογος" φόβος, μπορεί νάναι για ένα εκατομμύριο γέλια. Αλλάζει κάτι για μένα αυτό ή μήπως με παρηγορεί να το ξέρω;
Δέξου επίσης πως η αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο αίτιο που προκαλεί μια δράση, διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο, (κάποιες φορές ακραία και πάλι "ανεξήγητα").
Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις της εύκολης δικαιολόγησης μαλ.. συμπεριφορών. Ίσως νάναι και οι περισσότερες.
Αυτό δεν αναιρεί όμως το οτι υπάρχουν οι πρώτες που είναι πραγματικές.

Και συπληρώνω για την τοποθέτηση σου, που πήρε ο ανεμος, πως ήταν απο τα χειρότερα post σου ever

Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου διαλυμένα από την τρέλα,
υστερικά γυμνά και λιμασμένα,

να σέρνονται μέσα στους νέγρικους δρόμους την αυγή γυρεύοντας
μιαν αναγκαία δόση,

χίπστερς με αγγελικά κεφάλια να φλέγονται για την αρχαία ουράνια ένωση με την άστρική γεννήτρια μέσα στη μηχανή της νύχτας, που φτωχοί κουρελιασμένοι με βαθουλωμένα μάτια και φτιαγμένοι στάθηκαν καπνίζοντας

μέσα στο υπερφυσικό σκοτάδι τιποτένιων διαμερισμάτων αιωρούμενοι
πάνω από τις κορυφές των πόλεων βυθισμένοι στην τζαζ,

που πρόταξαν τους εγκεφάλους τους γυμνούς στον ουρανό κάτω απ' τον Εναέριο σιδηρόδρομο και είδαν
αγγέλους Μωαμεθανούς να τρεκλίζουν φωτισμένοι σε ταράτσες πολυκατοικιών,

που πέρασαν απ' τα πανεπιστήμια με ήρεμα ακτινοβόλα μάτια με παραισθήσεις
του Αρκάνσας και τραγωδία με το φως του Μπλαίηκ ανάμεσα στους μελετητές του πολέμου, που διώχτηκαν απ' τις ακαδημίες λόγω τρέλας και έκδοσης

στίχων ανήθικων στου κρανίου τα παράθυρα,
που διπλώθηκαν από τον φόβο ξεντυμένοι σε αξύριστα δωμάτια, καίγοντας τα λεφτά τους στα καλάθια των αχρήστων και ακούγοντας τον Τρόμο μέσ' απ' τον τοίχο ...

... ... ...
Απόσπασμα απο το ''Ουρλιαχτό'' τού Γκίνσμπεργκ..

Η επιτομή τής παραδοχής τής ήττας και τού αδιεξόδου μιάς γενιάς που ξεκίνησε με τις καλυτερες προσδοκίες και τσακίστηκε.................

Φωτιὲς τοῦ Ἅϊ-Γιάννη

Ἡ μοίρα μας, χυμένο μολύβι, δὲν μπορεῖ ν᾿ ἀλλάξει
δὲν μπορεῖ νὰ γίνει τίποτε.
Ἔχυσαν τὸ μολύβι μέσα στὸ νερὸ κάτω ἀπὸ τ᾿ ἀστέρια κι ἂς ἀνάβουν οἱ φωτιές.

Ἂν μείνεις γυμνὴ μπροστὰ στὸν καθρέφτη τὰ μεσάνυχτα βλέπεις
βλέπεις τὸν ἄνθρωπο νὰ περνᾶ στὸ βάθος τοῦ καθρέφτη
τὸν ἄνθρωπο μέσα στὴ μοίρα σου ποὺ κυβερνᾶ τὸ κορμί σου,
μέσα στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ σιωπὴ τὸν ἄνθρωπο
τῆς μοναξιᾶς καὶ τῆς σιωπής
κι ἂς ἀνάβουν οἱ φωτιές.

Τὴν ὥρα ποὺ τέλειωσε ἡ μέρα καὶ δὲν ἄρχισε ἡ ἄλλη
τὴν ὥρα ποὺ κόπηκε ὁ καιρός
ἐκεῖνον ποὺ ἀπὸ τώρα καὶ πρὶν ἀπὸ τὴν ἀρχὴ κυβερνοῦσε τὸ κορμί σου
πρέπει νὰ τὸν εὕρεις
πρέπει νὰ τὸν ζητήσεις γιὰ νὰ τὸν εὕρει τουλάχιστο
κάποιος ἄλλος, ὅταν θά ῾χεις πεθάνει.

Εἶναι τὰ παιδιὰ ποὺ ἀνάβουν τὶς φωτιὲς καὶ φωνάζουν μπροστὰ στὶς φλόγες μέσα στὴ ζεστὴ νύχτα
(Μήπως ἔγινε ποτὲς φωτιὰ ποὺ νὰ μὴν τὴν ἄναψε κάποιο παιδί, ὦ Ἠρόστρατε)
καὶ ρίχνουν ἁλάτι μέσα στὶς φλόγες γιὰ νὰ πλαταγίζουν
(Πόσο παράξενά μας κοιτάζουν ξαφνικὰ τὰ σπίτια, τὰ χωνευτήρια τῶν ἀνθρώπων, σὰν τὰ χαϊδέψει κάποια
ἀνταύγεια).

Μὰ ἐσὺ ποὺ γνώρισες τὴ χάρη τὶς πέτρας πάνω στὸ θαλασσόδαρτο βράχο
τὸ βράδυ ποὺ ἔπεσε ἡ γαλήνη
ἄκουσες ἀπὸ μακριὰ τὴν ἀνθρώπινη φωνὴ τῆς μοναξιᾶς καὶ τῆς σιωπῆς
μέσα στὸ κορμί σου
τὴ νύχτα ἐκείνη τοῦ Ἅι-Γιάννη
ὅταν ἔσβησαν ὅλες οἱ φωτιές
καὶ μελέτησες τὴ στάχτη κάτω ἀπὸ τ᾿ ἀστέρια.

Λονδίνο, Ἰούλιος 1932 Γιωργος Σεφερης

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Σιγά-σιγά κατασταλάζω ότι τα περί αρρώστιας είναι χειρότερη παραμύθα από αυτή που ζουν αλλά και το χειρότερο άλλοθι συγχρόνως.

Ίσως κάνω λάθος. Δεν το έχω ζήσει. Αλλά ξέρω άτομα με πολύ χειρότερα προβλήματα και παρόλα αυτά αντιστέκονται και το παλεύουν...

Μήτσο σόρυ που στο λέω, αλλά η άποψη σου είναι ότι νάναι.
Σου εύχομαι να μην ζήσεις εσύ ή κάποιος που αγαπάς αυτήν την παραμύθα.

Και κάτι γενικό:
Για κάτι τέτοια θέματα, που δυστυχώς είναι πολύ ταμπόυ για την κοινωνία μας, θα εκφραζόμουν πολύ πιο άνετα αν ήμουν ανώνυμος.

Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Μήτσο σόρυ που στο λέω, αλλά η άποψη σου είναι ότι νάναι.
Σου εύχομαι να μην ζήσεις εσύ ή κάποιος που αγαπάς αυτήν την παραμύθα.

Αστο Μήτσο.

Δεν υπάρχουν πολλά δάκρυα για όσους έχουν τον "εύκολο" δρόμο. Δε θα γράψω ξανά, ότι φυσικά υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις (παθολογικές κλπ), γιατί προφανώς δεν τα διαβάζετε αυτά απ'ότι βλέπω.

Μακάρι φυσικά να μη το ζήσω με κάποιον κοντινό μου (για μένα δε νομίζω τώρα στα γεράματα), αλλά όταν φτάσω εκεί, μακάρι να ψάξω να βρω τι φταίει και τι έκανα λάθος και όχι να μου φταίει οτιδήποτε άλλο...

ΥΓ Μου αρέσει που κάθε τόσο γράφεις περί απόψεων και δικαιώματα τους...:ernaehrung004:

Για ποιά επιλογή μιλάμε τώρα; Δηλαδή συνειδητά αποχαιρέτησε τα εγκόσμια; Πολύ ρομαντική έως και αφελής προσέγγιση. Έρμαιο ούσα πάσης φύσεως ουσιών, ήταν θέμα χρόνου το τέλος. Η κοπέλα θα μπορούσε να έχει καταλήξει ένα χρόνο πριν ή ένα χρόνο μετά. Όχι όμως και να βαφτίζουμε ηρωική έξοδο το θλιβερό τέλος της.

Με κολακεύεις, μακάρι να ήμουν ρομαντικός …

Παρεξηγήσατε τον τρόπο που χρησιμοποίησα την έννοια “της επιλογής”. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι το έκανε επίτηδες, όπως επίσης κατανοώ ότι δεν είναι ακριβώς “επιλογή” το να καταναλώνει ναρκωτικά ένας εξαρτημένος άνθρωπος.
Εννοώ κάτι πολύ απλό. Ένας άνθρωπος που είναι εξαρτημένος και επιπλέον τυγχάνει μια δεδομένη χρονική στιγμή να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση έχει πολλές πιθανότητες να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά! Και ξέρουμε όλοι πλέον τι γνώριζε πολύ καλά η Amy…Πέστε το “ενέργεια”, “στάση”, “επιλογή”, “μαλακία” ή όπως αλλιώς θέλετε

Τώρα η θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα κάθε άλλο παρά ακραία ήταν. Δεν θεοποίησα τα ναρκωτικά ούτε καν την Amy, που άντε να το πω και αυτό, την θεωρούσα ταλαντούχα αλλά ποτέ δεν την συμπεριέλαβα στις αγαπημένες μου.(μου άρεσαν πολύ κάποια κομμάτια της απλώς).

Ακραία όμως, ήταν τα σχόλια κάποιων χρηστών, όχι στο δικό μας φόρουμ σε άλλα όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησαν για “μεγάλη απώλεια για τους ντίλερ”, “για μία πρεζού λιγότερη” και μια “κουφάλα που ήταν κακό παράδειγμα για τα παιδιά μας”.
Έχετε πολύ δίκιο να θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά σας από τα ναρκωτικά, όμως πιστέψτε με αρχίζω και αντιλαμβάνομαι πως αν ήμουν πατέρας θα είχα να αντιμετωπίσω πολύ περισσότερους κινδύνους από αυτούς των ναρκωτκών.

Το λέω αυτό γιατί αν δεις λίγο το βάθος της φράσης “ μία πρεζού λιγότερη” δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να μην σε πιάσει κόμπος στο στομάχι, διότι πίσω της κρύβεται μια διαστροφική χαρά για το γεγονός που ισχυροποιεί το επιχείρημα!Δεν μιλάμε δηλαδή απλώς για μία πρεζού, αλλά για μια πρεζού λιγότερη, που σημαίνει πως αυτό που είναι κακό παράδειγμα έπαψε να υπάρχει όποτε και μειώνεται η δράση του. Άρα καλώς συνέβη!
Και μάλιστα όλο αυτό συνέπεσε (γιατί το είδα και αυτό και στην ζωή μου) με ένα συγκαλυμμένο βλέμμα θαυμασμού στα μάτια κάποιων γνωστών μου, για τα δημιουργήματα του Νορβηγού μαλάκα.
Γνώμη μου είναι ότι κάπου μοιάζουν όλοι αυτοί!

Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τις φοβίες των γονιών, τείνω να πιστεύω όμως ότι ζούμε σε τόσο σάπιες κοινωνίες που δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η καφρίλα.

Προσωπικά θεωρώ πώς τά παιδιά δεν κινδυνεύουν απο κανένα ''πρότυπο'' τέτοιου τύπου εκτός πιά άν τούς το κοπανάμε συνέχεια ,που κανένας δεν το πράττει.

Οι καλλιτέχνες,οι λογοτέχνες ,οι ζωγράφοι,οι ποιητές ακομα και μεγάλοι αθλητές σαν τον Μαραντόνα κουβαλούν και προσωπικά ''στίγματα'' αλλά παραμένουν μεγάλοι (καλά η Amy δεν πρόλαβε κάν νά δειξει ολοκληρο το ταλέντο της)...

Το έργο τους αυτονομείται απο την προσωπικότητά τους και πάντα αυτή ηταν η στάση μου,αν και συμπαθώ πολύ τούς ''καταραμένους''..

Ομως υπάρχουν δυό παράμετροι που ,κατά την γνώμη μου πάντα δεν πρέπει νά αγνοούνται.
1)Αλλο ο ευθραυστος άνθρωπος και άλλο ο ευαίσθητος..Τεινουμε νά μπερδευουμε την ευθραυστότητα μιάς προσωπικότητας πού διαλύεται (πολλές φορές λογω παρελθόντος αλλά και δομής προσωπικότητας)με την ευαισθησία..

Υπάρχουν πάμπολλοι ευαίσθητοι άνθρωποι που δεν ειναι και εύθραυστοι και δεν διαλύονται...Και αυτούς δεν τούς υποτιμώ..

2) ο μύθος τού rock n roll που και καλά οδηγεί σε πρόωρο θάνατο γιατί δήθεν κάποιος ή κάποια έζησε μιά ''γρήγορη'' αλλά γεμάτη ''εμπειρίες ζωή'' δεν στέκει..

Ηταν η μεγαλύτερη παγίδα του Συστήματος πού τσάκισε τά καλυτερα μυαλά τού 60 τού 70 μέσα απο τίς ουσίες και τίς πολυεξαρτήσεις...Η χαρά του καπιταλισμού ήταν το ''live fast die young''..

Πάθη εχουμε ολοι μας πιθανώς και φυσικά μάς αρέσουν και οι άνθρωποι που ζούν τά πάθη τους...Oμως μερικοί δεν ζούν τά πάθη τους,αλλά τά πάθη τούς τρώνε...
Τούς συμπαθώ,τούς συμπονώ,αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι βαθειά για την ζωή που δεν έζησαν.

Αλλά τελικά ,ως προσωπική στάση υποκλίνομαι σε οσους κατορθώνουν και επιβιώνουν παρέα μέ τους δαίμονές τους και τήν προσωπική τους κόλαση ,προσπαθώντας νά ανακαλύψουν και κάποιες στιγμές έκλαμψης.

Εγώ στην κόρη μου (12) μιλάω για ξεχαρβαλωμένους ανθρώπους!
Και τέτοιοι στο δημόσιο βίο είναι τόσοι πολλοί, και καλλιτέχνες και άλλοι..

Πάντως, τη δική μου αγωνία για το τί την περιμένει, προσπαθώ να την κρατώ για τον εαυτό μου, καθώς γνωρίζω πια πως τα όρια μπορεί κάποτε να οδηγούν στα περιθώρια. Αλλά εκεί υπάρχει πολύ ασφυξία, και δεν είναι να μένεις για πολύ... Ελπίζω δηλαδή..

Συμφωνώ απόλυτα και με τον Γιώργο και με τον Σπύρο...

Μην ξεχνάμε ότι το ταξίδι της ζωής, άλλος θα το κάνει με τα πόδια και άλλος θα πάρει το τραίνο. Οι πιθανότητες "ατυχήματος" είναι προφανώς υπέρ του τραίνου, όπως και αν το δεί κάποιος.

R.I.P........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Αστο Μήτσο.

Δεν υπάρχουν πολλά δάκρυα για όσους έχουν τον "εύκολο" δρόμο. Δε θα γράψω ξανά, ότι φυσικά υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις (παθολογικές κλπ), γιατί προφανώς δεν τα διαβάζετε αυτά απ'ότι βλέπω.

Μακάρι φυσικά να μη το ζήσω με κάποιον κοντινό μου (για μένα δε νομίζω τώρα στα γεράματα), αλλά όταν φτάσω εκεί, μακάρι να ψάξω να βρω τι φταίει και τι έκανα λάθος και όχι να μου φταίει οτιδήποτε άλλο...

ΥΓ Μου αρέσει που κάθε τόσο γράφεις περί απόψεων και δικαιώματα τους...:ernaehrung004:

1.Που είδες εσύ τον "εύκολο" δρόμο?
2.Όταν φτάσεις εκεί, δεν θα μπορείς να ψάξεις.

ΥΓ Όταν λέω ότι η άποψη σου πχ είναι ότι νάναι, σε προσβάλει? Αν ναι, σου ζητάω συγνώμη και θ αρχίσω να σου μιλάω στον πληθυντικό.

Και συπληρώνω για την τοποθέτηση σου, που πήρε ο ανεμος, πως ήταν απο τα χειρότερα post σου ever

Γιώργο θα σε παρακαλέσω να μην είσαι τόσο εριστικός με... τον εαυτό σου.
Ατομικά flames απαγορεύονται. :rofl:

Μιχάλη οχι πάντα..Κάποιες φορές δεν ειναι επιλογή του...Εχει αποδειχθεί πώς η χρήση τοξικών ουσιών κάποιες φορές εχει χρησιμοποιηθεί ως λανθασμένη αυτοθεραπεία σε ατομα πού εμφανίζουν άγχος ή κατάθλιψη...

Με λίγα λόγια δεν νοιώθω καλά και αντί να πάω σε γιατρό ρωτάω έναν φίλο που χτυπάει ηρωίνη πως να αντεπεξέλθω;
Κάπου εκεί δεν αρχίζει να λειτουργεί το μυαλό όπου έχει πλέον πλήρη ενημέρωση όσον αφορά το που θα καταλήξει κάποιος αν εθιστεί;
Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του 70 Σπύρο. Τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά, από τρυφερή ηλικία τι τα περιμένει αν εθιστούν.
Αλλά εκεί χρησιμοποιούν την δικαιολογία "Εγώ κάνω ένα στο όποτε μωρέ! Δεν θα εθιστώ!"

Μα όλες αυτές οι θεωρίες περί αρρώστειας είναι η καλύτερη δικαιολογία . "Δεν φταίω εγώ , δεν το προκάλεσα ...το κακό με βρήκε ( το συνάχι , η πνευμονία , η γαστρεντερίτιδα , κ.ο.κ ) "

Παύλο, εμένα δε μου αρέσει ο όρος "άρρωστος". Προτιμώ να το βλέπω σαν δικαιολογία.
Επειδή έχω χάσει φίλο από ναρκωτικά και δεν ένοιωσα καθόλου όμορφα όταν στα 16 μου κουβαλούσα το φέρετρό του, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ίδιο όρο που χρησιμοποιούν για τους παιδεραστές ή για το κτήνος που σκότωσε τόσο κόσμο στη Νορβηγία.
Τσαντίζομαι απίστευτα με τα παιδιά που εθίζονται, για τη μα%$#ία που κάνουν και μισώ θανάσιμα αυτούς που τα πουλάνε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

ΥΓ Όταν λέω ότι η άποψη σου πχ είναι ότι νάναι, σε προσβάλει? Αν ναι, σου ζητάω συγνώμη και θ αρχίσω να σου μιλάω στον πληθυντικό.

Εμένα με προσβάλει και θα σε παρακαλέσω από σήμερα να μου μιλάς στον πληθυντικό.
Άντε, μπορείς να ξεκινήσεις από αύριο στον Μουστάκια...

Re: Απάντηση: Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Wi

Είμαι Κόρινθο ρε όρνεο :D

Και δε θα έρθεις για ούζο;
Ok, ο πληθυντικός ισχύει από σήμερα τότε.
Και 100 φορές στον πίνακα το "Θρύλε Θεέ μου Ολυμπιακέ μου".