Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...
Για ποιά επιλογή μιλάμε τώρα; Δηλαδή συνειδητά αποχαιρέτησε τα εγκόσμια; Πολύ ρομαντική έως και αφελής προσέγγιση. Έρμαιο ούσα πάσης φύσεως ουσιών, ήταν θέμα χρόνου το τέλος. Η κοπέλα θα μπορούσε να έχει καταλήξει ένα χρόνο πριν ή ένα χρόνο μετά. Όχι όμως και να βαφτίζουμε ηρωική έξοδο το θλιβερό τέλος της.
Με κολακεύεις, μακάρι να ήμουν ρομαντικός …
Παρεξηγήσατε τον τρόπο που χρησιμοποίησα την έννοια “της επιλογής”. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι το έκανε επίτηδες, όπως επίσης κατανοώ ότι δεν είναι ακριβώς “επιλογή” το να καταναλώνει ναρκωτικά ένας εξαρτημένος άνθρωπος.
Εννοώ κάτι πολύ απλό. Ένας άνθρωπος που είναι εξαρτημένος και επιπλέον τυγχάνει μια δεδομένη χρονική στιγμή να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση έχει πολλές πιθανότητες να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά! Και ξέρουμε όλοι πλέον τι γνώριζε πολύ καλά η Amy…Πέστε το “ενέργεια”, “στάση”, “επιλογή”, “μαλακία” ή όπως αλλιώς θέλετε
Τώρα η θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα κάθε άλλο παρά ακραία ήταν. Δεν θεοποίησα τα ναρκωτικά ούτε καν την Amy, που άντε να το πω και αυτό, την θεωρούσα ταλαντούχα αλλά ποτέ δεν την συμπεριέλαβα στις αγαπημένες μου.(μου άρεσαν πολύ κάποια κομμάτια της απλώς).
Ακραία όμως, ήταν τα σχόλια κάποιων χρηστών, όχι στο δικό μας φόρουμ σε άλλα όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησαν για “μεγάλη απώλεια για τους ντίλερ”, “για μία πρεζού λιγότερη” και μια “κουφάλα που ήταν κακό παράδειγμα για τα παιδιά μας”.
Έχετε πολύ δίκιο να θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά σας από τα ναρκωτικά, όμως πιστέψτε με αρχίζω και αντιλαμβάνομαι πως αν ήμουν πατέρας θα είχα να αντιμετωπίσω πολύ περισσότερους κινδύνους από αυτούς των ναρκωτκών.
Το λέω αυτό γιατί αν δεις λίγο το βάθος της φράσης “
μία πρεζού λιγότερη” δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να μην σε πιάσει κόμπος στο στομάχι,
διότι πίσω της κρύβεται μια διαστροφική χαρά για το γεγονός που ισχυροποιεί το επιχείρημα!Δεν μιλάμε δηλαδή απλώς για μία
πρεζού, αλλά για μια
πρεζού λιγότερη, που σημαίνει
πως αυτό που είναι κακό παράδειγμα έπαψε να υπάρχει όποτε και μειώνεται η δράση του.
Άρα καλώς συνέβη!
Και μάλιστα όλο αυτό συνέπεσε (γιατί το είδα και αυτό και στην ζωή μου) με
ένα συγκαλυμμένο βλέμμα θαυμασμού στα μάτια κάποιων γνωστών μου, για τα δημιουργήματα του Νορβηγού μαλάκα.
Γνώμη μου είναι ότι κάπου μοιάζουν όλοι αυτοί!
Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τις φοβίες των γονιών, τείνω να πιστεύω όμως ότι ζούμε σε τόσο σάπιες κοινωνίες που δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η καφρίλα.