Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Ανάλογα με το μυαλό που κουβαλάει ο καθένας.
Και η μικρή αποδείχτηκε ότι δεν είχε δράμι...

Κάτσε να πάρω ένα τηλ... την "πνευματική", γιατί εσύ έχεις πάρει λάθος δρόμο.....

Θα της πω να σου κάνει το μαρτύριο της σταγόνας(αλκοόλ και αυτό, άσε)....:ADFADF1:

Η wikipedia εδω πεφτει διανα¨..

Addiction is a primary, chronic disease of brain reward, motivation, memory and related circuitry. Dysfunction in these circuits leads to characteristic biological, psychological, social and spiritual manifestations. This is reflected in the individual pursuing reward and/or relief by substance use and other behaviors. The addiction is characterized by impairment in behavioral control, craving, inability to consistently abstain, and diminished recognition of significant problems with one’s behaviors and interpersonal relationships. Like other chronic diseases, addiction can involve cycles of relapse and remission. Without treatment or engagement in recovery activities, addiction is progressive and can result in disability or premature death.

Δεν εχει να κανει με τα drugs και τα παθη, αρρωστια ειναι...

Το κοινό θα σεβόταν περισσότερο μία ανακοίνωση του στυλ "Περάστε από τα ταμεία να πάρετε τα λεφτά σας γιατί η Amy είναι κόκαλο" παρά να βγει σε αυτό το χάλι στη σκηνή.
ή ΠΡΙΝ απο την συναυλια
"ατομα ευαισθητα,αφραγκα,τελειωμενα,ταλαιπωρημενα ,εχουν ελευθερη εισοδο" !!!

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Όπως καταλαβαίνεις η έννοια "πάθη" δεν μπαίνει σε καλούπι... Αυτά που αναφέρεις είναι η απόρροια του πάθους, το αποτέλεσμα...

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά η Amy για παράδειγμα, μιας και το νήμα την αφορά, είχε έναν τρελό έρωτα(πάθος) με τον Blake(αν δεν κάνω λάθος το όνομα), ο οποίος την τράβηξε στα ναρκωτικά και έκανε τα πάντα για αυτόν.....

Αυτό το πάθος που είχε με τον τύπο, για μένα είναι ένα τεράστιο Respect.

Πολύ λίγοι άνθρωποι θα το νιώσουν........

Μέ συγχωρείς και παρότι δεν μπορώ νά επεκταθώ για ευνόητους λόγους,θάθελα να μπορούσα να σου δείξω πόσοι εξαρτημενοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ώς πρόφασηένα αποτυχημένον έρωτα ή σχέση ή μιάν ατυχία τής ζωής..

Τά πράγματα δέν ειναι τόσο ´´μυθικά'' οσο ακούγονται..

Ολοι έχουμε γίνει φέσι γιά κάποιον χωρισμό,γιά κάποιον έρωτα,αλλά αυτά συνήθως δεν κρατούν μιά ζωή ,ουτε αποτελούν αφορμή και αιτία γιά μιά συνεχιζόμενη πολυ-εξάρτηση..

Ας μήν μυθοποιούμε καταστάσεις γιά άτομα ,πού άν τά ρωτούσες νηφάλια, θάθελαν νάχουν ζήσει μιά διαφορετική ζωή γιατί στην πραγματικότητα ζούν μέσα στην κόλαση....

Το ''Live fast die young'' ειναι ένα τρομακτικό κατασκεύασμα πού τσάκισε τά καλύτερα μυαλά γενιών και γενιών...Ριξε μιά ματιά στό τι έγραψε ακομα και ο Ginsberg γιά ''τά καλύτερα μυαλά τής γενιάς του''.

Προσωπικά (και αυτό το γράφω μή πιστεύοντας πώς ο καλλιτέχνης ή ο δημιουργός πρέπει νάναι προτυπο για την οικογένεια ή τά παιδιά..) εκτιμώ περισσότερο εκείνους τούς ''καταραμένους'' πού κατορθώνουν νά επιβιώσουν μαζί μέ τούς δαίμονές τους.

Last edited:

Aγαπητέ Παύλο,

Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής διότι, αν και έχοντας διακρίνει με την οξυδέρκειά σας και την αναλυτικότητα του πνεύματος σας ότι αναφέρθηκα σε εσάς μόνο στο κομμάτι περί συμπαθείας - μετά ή άνευ τεΐου, διαλέξατε να τονίσετε δύο ακόμα φορές την μοναδικότητα αυτής της κατηγορίας αναγνωρίζοντάς την με τον τρόπο αυτόν, έστω και εμμέσως (και εφόσον ήδη την αντίθεσή μου την είχα εκφράσει νωρίτερα κουοτάροντας απόψεις άλλων φίλων που έγραψαν εδώ).

Παρ' ολα αυτά θα διαφωνήσω τώρα μαζί σας, διότι αν λέτε αποστειρωμένη μια κατηγορία που κατα καιρούς έχει γλύψει τα παντελόνια των μισών Rolling Stones, έχει φιλήσει τα παπούτσια του Ray Davies και ηδονίζεται με την Φαντασία για 4 χέρια ή ανακαλύπτει τι σημαίνει Bukkake μέσα από την προφητεία μιας λευκής καμήλας..... ε, τότε τι να πω... έστω αυτός ο ορισμός της αποστείρωσης :worshippy::worshippy:

Επίσης προτίθεμαι να διαφωνήσω πάραυτα και με άλλες απόψεις εντελώς διαφορετικές από αυτές.... (της αγίας διαφωνίας σήμερα, μεγάλη η χάρη της....) :ernaehrung004: :Banane0::Banane0:

Αγαπητή Κάλλη
Οπως φαίνεται έχετε περισσότερο καλή γνώμη και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οξυδέρκεια μου απ' ότι εγώ , αφού ομολογώ πως δεν κατάλαβα ότι απ' όλο το σχόλιο σας μόνον το θέμα περί της οφειλομένης ( ή μη ) "συμπάθειας" προς τον καλλιτέχνη αναφερόταν σε εμένα . Το πληκτρολόγιο και οι δαίμονες του ξαναχτύπησαν .

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να επισημάνω και το αντίστοιχο για σας και την ευστροφία που ομολογουμένως σας διακρίνει , περίεργο φαινόμενο να μην καταλάβετε πως η αποστείρωση δεν πήγαινε στα θέματα της κατηγορίας , αλλά στο αιτούμενο από εσάς να περιοριστούμε στο καλό κατευώδιο προς την εκλιπούσα και μόνον σ' αυτό. Ας σημειωθεί όμως ότι δεν άρχισα εγώ τις εκτός θέματος αναφορές - και δεν βρίσκω , μεταξύ μας , και τίποτα το μεμπτό σ' αυτές. Αν ορισμένοι θέλουν και επιμένουν να ζουν με την εικόνα που δημιούργησε ο ρομαντισμός για τους καλλιτέχνες , τον ιδεότυπο του καλλιτέχνη ως εμφορούμενο από καταραμένα πάθη , μοιραίο ,ανήσυχο , αυτοκαταστροφικό κλπ και μάλιστα να τον προβάλλουν σε καλλιτέχνες όπως η Amy , δικό τους θέμα . Εμένα θα μου επιτρέψτε να διαφωνώ και να βρίσκω και ολίγον παρωχημένη την ιδέα του εσωτερικώς καιόμενου και βασανισμένου- ενίοτε δε και φαιδρή όταν επιχειρείται να εφαρμοσθεί σε απλώς αδύναμες προβληματικές προσωπικότητες.

Τα σέβη μου

Την φιλική σχέση την επιδιώκουν οι γονείς,τα παιδιά στους φίλους τους καθρεφτίζουν τους εαυτούς τους.Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν με τους γονείς τους......

Την θεωρώ καίρια και εξαιρετική επισήμανση.:2thumb22sup::2thumb22sup:

Ακριβώς...Τά groups συνομηλίκων παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη τού παιδιού όπως και η διαντίδραση πού αναπτύσσεται..
Η δουλειά τών γονιών ειναι άλλη,οπως φυσικά καί τού σχολείου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Πιστευω οτι οι γονείς δέν πρέπει νάναι φίλοι μέ τα παιδιά τους,αλλά γονείς...

Φίλους θα κάνουν άλλους (οκ τύπους,προβληματικούς ,ιδιόρυθμους).,θα κάνουν λάθη,θα τούς αλλάξουν ,θά κατασταλάξουν..

Οι γονεις οφείλουν νάναι γονείς ..Και τά παιδιά ,έστω και γιά εκπαίδευση με προοπτική αυτονόμησης πρέπει νά κρατούν και μικρά μυστικά απο τους γονείς τους...

Μέ αυτό δεν εννοώ οτι δεν χρειάζεται ένας λογικός έλεγχος στά παιδιά αλλά νομίζω πώς μπερδεύονται μέ την έννοια τής φιλιας προς τούς γονείς τους,γιατί έτσι αποκτούν λιγοτερη εμπιστοσύνη και στον εαυτό τους...
Και ως γονείς έχουμε υποχρέωση νά λέμε τι πιστεύουμε στά παιδιά,αλλά νά τούς επιτρέπουμε νά κάνουν και λάθη...Αλλοιώς κινδυνεύουν ,απο το λογω αγάπης υπερβολικό ενδιαφέρον μας και προστατευτισμό νά νοιώσουν οτι δεν μπορούν νά φύγουν ποτέ απο το σπίτι.

Τούς πατεράδες μας και τις μανάδες μας δεν τούς θέλουμε ως φίλους,αλλά ως ενηλίκους,πού θέτουν ορια,οταν χρειάζεται,πού τά χαλαρώνουν ,πάλι οταν χρειάζεται ,πού μάς αγαπούν και ενδιαφέρονται γιά εμάς ,αλλά και πού αν χρειαστεί τραβούν λιγάκι και το σκοινάκι...

Προσωπικά Δημήτρη θεωρώ πώς η οριοθέτηση γονιού-παιδιού,ανάλογα και μέ την ηλικια τού παιδιού ειναι το μείζον.

Έτσι ακριβώς. Όλοι ή οι περισσότεροι απο εμάς, ως έφηβοι, κάναμε κάτι απαγορευμένο. Λέγοντας απαγορευμένο δεν εννοώ αυτό που μας απαγόρευσαν οι γονείς μας, αλλά κάτι που και οι ίδιοι συνειδητά ξέραμε ότι ήταν λάθος. Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσα να μοιραστώ αυτό το πράγμα με τον πατέρα μου...για να είμαι ειλικρινής δε θα το ήθελα με τίποτα, ακόμα και τώρα. Οι γονείς είναι η πιο σημαντική σταθερά στη ζωή ενός παιδιού.
Αυτό που απλά δε μου βγαίνει με τίποτα είναι πως μπορεί κάποιος να βάζει όρια, να δίνει κατευθύνσεις, να πρέπει ορισμένες φορές να γίνεται τιμωρός και παράλληλα να διατηρεί τη φιλία με το παιδί του.

Μέ συγχωρείς και παρότι δεν μπορώ νά επεκταθώ για ευνόητους λόγους,θάθελα να μπορούσα να σου δείξω πόσοι εξαρτημενοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ώς πρόφασηένα αποτυχημένον έρωτα ή σχέση ή μιάν ατυχία τής ζωής..

Τά πράγματα δέν ειναι τόσο ´´μυθικά'' οσο ακούγονται..

Ολοι έχουμε γίνει φέσι γιά κάποιον χωρισμό,γιά κάποιον έρωτα,αλλά αυτά συνήθως δεν κρατούν μιά ζωή ,ουτε αποτελούν αφορμή και αιτία γιά μιά συνεχιζόμενη πολυ-εξάρτηση..

Ας μήν μυθοποιούμε καταστάσεις γιά άτομα ,πού άν τά ρωτούσες νηφάλια, θάθελαν νάχουν ζήσει μιά διαφορετική ζωή γιατί στην πραγματικότητα ζούν μέσα στην κόλαση....

Το ''Live fast die young'' ειναι ένα τρομακτικό κατασκεύασμα πού τσάκισε τά καλύτερα μυαλά γενιών και γενιών...

Προσωπικά (και αυτό το γράφω μή πιστεύοντας πώς ο καλλιτέχνης ή ο δημιουργός πρέπει νάναι προτυπο για την οικογένεια ή τά παιδιά..) εκτιμώ περισσότερο εκείνους τούς ''καταραμένους'' πού κατορθώνουν νά επιβώσουν μαζί μέ τούς δαίμονές τους.

Με πρόλαβες...(μετάνιωσα και δεν το έγραψα πριν..).
Μαγκιά για εμένα είναι αυτοί οι οποίοι θα βγούν απο το "πάθος" τους νικητές. Αλλά συμμερίζομαι και τρέφω μια ιδιαίτερη αν θες εκτίμηση, στους ανθρώπους που βιώνουν τα "πάθη" με αυτοκαταστροφικό τρόπο...

Η συγκεκριμένη δεν χρησιμοποιήσε σαν πρόφαση τίποτα. Εγώ το χρησιμοποίησα σαν ερμηνεία της στάσης της.. Με τον τύπο ήταν χρόνια ζευγάρι και βουτηγμένοι και οι δύο στις ουσίες, πριν τους μάθει ακόμα η μάνα τους(δημοσιότητα)....Μετά τον χωρισμό τους η Amy πήρε την τελευταία κατηφόρα της ζωής της. Για μένα αυτός ο αυτοκαταστροφικός έρωτας, δύο ανθρώπων που ήδη ήταν στα όρια, της σημερινής "αποστειρωμένης" κοινωνίας, το ξαναλέω είναι Respect. Εστιάζω και τονίζω, αυτός ο έρωτας, τίποτα λιγότερο, τίποτα άλλο διαφορετικό.

Πρότυπα δεν υπάρχουν ή δεν θα έπρεπε να υπάρχουν...Δεν μυθοποιώ κανέναν, άλλωστε δεν αποδέχομαι τους μύθους.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Αυτό που απλά δε μου βγαίνει με τίποτα είναι πως μπορεί κάποιος να βάζει όρια, να δίνει κατευθύνσεις, να πρέπει ορισμένες φορές να γίνεται τιμωρός και παράλληλα να διατηρεί τη φιλία με το παιδί του.

Νομίζω πώς η αγάπη προς τά παιδιά μας και οχι η κυριαρχική ή κτητική σχέση μπορεί νά οριοθετήσει τά πράγματα...

Οταν χρειάστηκε να επιβάλλω κάποια τιμωρία στον γιό μου(7 ετών)και δεν εννοώ ξύλο ή κάτι βίαιο φυσικά ,μέσα μου δεν ένοιωθα καλά γιατί ειναι δύσκολο νά βλέπεις εναν μικρό νά κλαίει ακόμα και εάν γνωρίζεις οτι ειναι λάθος αυτό πού έκανε..

Μιά λογική τιμωρία δεν ακυρώνει την αγάπη μας προς τά παιδιά μας..Νομιζω πώς αν τοχουμε αυτό στο νού μας μπορούμε να το πράξουμε...

Μούχει τύχει (και οχι μιά φορά μονον)νά μού εκμυστηρεύονται νεαροί μετέφηβοι ,θεωρώντας πώς οι γονείς τους,οντες ανοριοθέτητοι ,αδιαφορούσαν γι´αυτούς το παρακάτω (αυτολεξί):''Μακάρι νά μούδινε μιά σφαλιάρα ο πατέρας μου..Θά αισθανόμουν οτι ενδιαφέρεται''.

Ειμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνετε,πώς το γράφω το παραπάνω παράδειγμα εξομολόγησης...Τά παιδιά αλλά και οι εφηβοι έχουν ανάγκη το όριο γιατί το εκλαμβάνουν ως ενδιαφέρον απο τούς γονείς τους..Οπως φυσικά και την επιτρεπτικότητα ασφαλώς.

Ο εθισμενος δεν εχει επιλογη.

Ο εθισμένος μπορεί να μην έχει. Αλλά είναι καθαρά επιλογή σου να τα ξεκινήσεις ή όχι.
Και δόξα τον γιαραμπή δεν είναι κρυφό ούτε μυστικό ή κατάληξη που θα έχει κάποιος όταν πλέον θα έχει εθιστεί.

Κάτσε να πάρω ένα τηλ... την "πνευματική", γιατί εσύ έχεις πάρει λάθος δρόμο.....

Μόλις μίλησα για μυαλό την "πνευματική" σκέφτηκες εσύ;
Μα τι συνειρμός είναι αυτός;
Να μίλαγα για τηγανιτά μυαλά να το καταλάβω! :flipout:

Σιγά-σιγά κατασταλάζω ότι τα περί αρρώστιας είναι χειρότερη παραμύθα από αυτή που ζουν αλλά και το χειρότερο άλλοθι συγχρόνως.

Ίσως κάνω λάθος. Δεν το έχω ζήσει. Αλλά ξέρω άτομα με πολύ χειρότερα προβλήματα και παρόλα αυτά αντιστέκονται και το παλεύουν...

Ο εθισμένος μπορεί να μην έχει. Αλλά είναι καθαρά επιλογή σου να τα ξεκινήσεις ή όχι.

Μιχάλη οχι πάντα..Κάποιες φορές δεν ειναι επιλογή του...Εχει αποδειχθεί πώς η χρήση τοξικών ουσιών κάποιες φορές εχει χρησιμοποιηθεί ως λανθασμένη αυτοθεραπεία σε ατομα πού εμφανίζουν άγχος ή κατάθλιψη...

Ακριβώς επειδή γιά κάποιο διάστημα οι ουσίες βελτιώνουν την διάθεση ή το άγχος γινονται αναγκαιες...

Ετσι αναπτύσσεται αυτό που ονομάζουμε ''Συννοσηρότητα'' δηλαδή και εξάρτηση αλλά και κατάθλιψη.Αν αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη υπάρχει σημαντική πιθανότητα νά σταματήσει και η εξάρτηση.

Επισης εχει αποδειχθεί πώς κάποια άτομα παράγουν χαμηλά ποσοστά ενδορφινών (δηλαδή ενδογενών οπιοειδών πού παράγει ο εγκέφαλος)και ακριβως λόγω αυτού κάνουν τακτική χρήση ουσιών.

Σιγά-σιγά κατασταλάζω ότι τα περί αρρώστιας είναι χειρότερη παραμύθα από αυτή που ζουν αλλά και το χειρότερο άλλοθι συγχρόνως.

Ίσως κάνω λάθος. Δεν το έχω ζήσει. Αλλά ξέρω άτομα με πολύ χειρότερα προβλήματα και παρόλα αυτά αντιστέκονται και το παλεύουν...

Μα όλες αυτές οι θεωρίες περί αρρώστειας είναι η καλύτερη δικαιολογία . "Δεν φταίω εγώ , δεν το προκάλεσα ...το κακό με βρήκε ( το συνάχι , η πνευμονία , η γαστρεντερίτιδα , κ.ο.κ ) "
και μετά καπάκι και η ωραιοποίηση να δέσει το γλυκό "Εχει πάθη και πίνει απ' το πρωί μέχρι το βράδι , σουτάρει ηρωίνη , είναι βουτηγμένος στις ουσίες κλπ κλπ . Μαγκιά "

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Νομίζω πώς η αγάπη προς τά παιδιά μας και οχι η κυριαρχική ή κτητική σχέση μπορεί νά οριοθετήσει τά πράγματα...

Οταν χρειάστηκε να επιβάλλω κάποια τιμωρία στον γιό μου(7 ετών)και δεν εννοώ ξύλο ή κάτι βίαιο φυσικά ,μέσα μου δεν ένοιωθα καλά γιατί ειναι δύσκολο νά βλέπεις εναν μικρό νά κλαίει ακόμα και εάν γνωρίζεις οτι ειναι λάθος αυτό πού έκανε..

Μιά λογική τιμωρία δεν ακυρώνει την αγάπη μας προς τά παιδιά μας..Νομιζω πώς αν τοχουμε αυτό στο νού μας μπορούμε να το πράξουμε...

Μούχει τύχει (και οχι μιά φορά μονον)νά μού εκμυστηρεύονται νεαροί μετέφηβοι ,θεωρώντας πώς οι γονείς τους,οντες ανοριοθέτητοι ,αδιαφορούσαν γι´αυτούς το παρακάτω (αυτολεξί):''Μακάρι νά μούδινε μιά σφαλιάρα ο πατέρας μου..Θά αισθανόμουν οτι ενδιαφέρεται''.

Ειμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνετε,πώς το γράφω το παραπάνω παράδειγμα εξομολόγησης...Τά παιδιά αλλά και οι εφηβοι έχουν ανάγκη το όριο γιατί το εκλαμβάνουν ως ενδιαφέρον απο τούς γονείς τους..Οπως φυσικά και την επιτρεπτικότητα ασφαλώς.
Ίσως οι έφηβοι και την αντιδραστικότητα...:ernaehrung004:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Νομίζω ότι όλες οι απόψεις που γράφονται περιστρέφονται γύρω απο τον ίδιο πυρήνα: Την ανιδιοτελή αγάπη προς τα παιδιά μας. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο σωστός τρόπος στις διάφορες φάσεις της ζωής τους. Είναι και βιωματικό βέβαια το θέμα, αλλά και πάλι η φιλία με τους γιούς μου είναι κάτι που δε μπορώ να διανοηθώ αυτή τη στιγμή και να προετοιμάσω τον εαυτό μου.

Μα όλες αυτές οι θεωρίες περί αρρώστειας είναι η καλύτερη δικαιολογία . "Δεν φταίω εγώ , δεν το προκάλεσα ...το κακό με βρήκε ( το συνάχι , η πνευμονία , η γαστρεντερίτιδα , κ.ο.κ ) "
και μετά καπάκι και η ωραιοποίηση να δέσει το γλυκό "Εχει πάθη και πίνει απ' το πρωί μέχρι το βράδι , σουτάρει ηρωίνη , είναι βουτηγμένος στις ουσίες κλπ κλπ . Μαγκιά "

Sorry αλλά ειναι μιά μορφή ασθένειας για την πλειονότητα..Το έγραψα πιό πάνω..Πάντα κατά την γνώμη μου φυσικά.

Επίσης κάτι πού μπορεί νά φανεί άσχετο αλλά δεν ειναι..

Μερικοί θεωρούν πώς οι ουσίες αυξάνουν τήν ''καλλιτεχνική έκφραση''...Μεγάλος μύθος..

Αν πάρω LSD και ειμαι ατάλαντος στην ζωγραφική πάλι μιά μπούρδα θα ζωγραφίσω.

Αν ειμαι Πικάσο δεν θάναι η ουσία πού θα μέ κάνει μεγάλο καλλιτέχνη.

Συμφωνώ Μήτσο.

Το ξαναλέω σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και φυσικά και παθολογικές περιπτώσεις που αναφέρει πιο πάνω ο Σπύρος.

Η καραμέλα, καραμέλα όμως για την πλειοψηφία....

Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Ο Σούμαν οταν ήταν σε βαθειά κατάθλιψη επισης δεν μπορούσε νά δημιουργήσει...(ήταν διαγνωσμένος Μανιοκαταθλιπτικός).

Υπάρχει και το διάγραμμα τών περιόδων παραγωγής έργων του και το αντίθετο τής μηδενικής παραγωγής...

Ειναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το οτι δημιουργούσε οταν έβγαινε απο την κατάθλιψή του και μπορούσε νά ''διηγηθεί'' την εμπειρία του...

Κάποτε θά πρέπει νά διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα...Ούτε οι ουσίες σε κάνουν μεγάλο καλλιτέχνη αν δεν εχεις ταλέντο,αλλά ουτε οταν κάποιος εμφανίζει σοβαρή υποτροπή τής ψυχικής του ασθένειας ειναι παραγωγικός..

Αλλο παράδειγμα ο Syd Barrett πού εμφάνισε σχιζοφρένεια που πηγε να την ''θεραπεύσει' μέ ουσιες και τάκανε τά πράγματα ακομα χειρότερα...

Δεν εφταιγαν οι λοιποί Pink Floyd πού τον ''εγκατέλειψαν'' αλλά η νόσος του,πού τού αφαίρεσε κάθε δυνατότητα έκφρασης...Ο Barrett και μονον λογω της βαρειάς του ψυχικής νόσου πολύ δύσκολα θά μπορούσε νά ξαναδημιουργήσει κάτι.

Κάποια στιγμή θά πρέπει νά τελειώνουν μερικοί μύθοι..

Last edited:

Μαγκιά για εμένα είναι αυτοί οι οποίοι θα βγούν απο το "πάθος" τους νικητές. Αλλά συμμερίζομαι και τρέφω μια ιδιαίτερη αν θες εκτίμηση, στους ανθρώπους που βιώνουν τα "πάθη" με αυτοκαταστροφικό τρόπο...

:

Το ήξερα ότι με γουστάρεις επειδη είμαι πολύ μάγκας:flipout:

Anyway....Διαπιστώνω πως γίνεται μια πολύ όμορφη κουβέντα,,παρά τις όποιες διαφωνίες....
Γνώμη μου είναι πως τα πάντα ξεκινούν απ το σπίτι..Αν κάποια στιγμή το παιδί,ειδικά στην περίοδο της εφηβείας,,νοιώσει πως στερείται κάποια πράγματα,,(όχι απαραίτητα υλικά,η το αντίστροφο) θα προσπαθήσει να τα αναπληρώσει με κάποια άλλα τα οποία θα ξεκινούν από τις κόντρες με τα μηχανάκια στην παραλιακή και θα καταλήγουν στην πιο απίθανη ουσία που μπορεί να σκεφτεί κάνεις...Όλοι λίγο πολύ τα περάσαμε στην εφηβεία μας ...

Μην ξεχνάμε πως το νεαρό της ηλικίας έχει σαν κύριο σύμβουλο την αδρεναλίνη,την οποία όσο και να προσπαθήσει κανείς, δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να την δαμάσει...

Ο ρόλος του γονέα (κατά την γνώμη μου) δεν είναι σε καμιά περίπτωση να δαμάσει την αδρεναλίνη του παιδιού του αλλά να του δώσει να καταλάβει πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να την διοχετεύσει...
Αν προσπαθήσει και δεν τα καταφέρει,τότε πολύ απλά,το βάρος πέφτει πάνω στο παιδί,που έχει μια ολόκληρη ζωή μπροστά του (αν προλάβει) για να διορθώσει τα 'κακώς' κείμενα...:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Ο Σούμαν οταν ήταν σε βαθειά κατάθλιψη επισης δεν μπορούσε νά δημιουργήσει...(ήταν διαγνωσμένος Μανιοκαταθλιπτικός).
Ελα μωρε μανιοκαταθλιπτικος. Δεν υπαρχουν αυτα. Δικαιολογιες. Τεμπελης ηταν και μετα του περναγε η τεμπελια και σπινταρε και μετα τον ξαναπιανε...