Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Ετσι. Κι εμάς μας αρέσει ο Γονίδης κύριε, αλλά ναρκωτικά δεν πήραμε...... :D

Εγώ από την άλλη, θα έπαιρνα για να μ' αρέσει!!!

Όπως, βλέπεις Κώστα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσεις τα ναρκωτικά!!:D:D-bye-

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

χαχαχα!!!

Πολύ παρεξηγησιάρηδες μου γίνατε...

Μεγάλωσα με πρότυπα τον Σιδηρόπουλο, τον Kobain, την Janis, την Γώγου, τους Doors, κλπ κλπ....και θα συνεχισω να πορεύομαι με αυτούς...που έχουν πάθη.

Δεν μπορώ να το γράψω πιο ξεκάθαρα. Οι άνθρωποι που έχουν πάθη στην ζωή τους, μου δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον για να μεγαλώσω το παιδί μου(δεν έχω).

Και το υγιές δεν έχει να κάνει με την ακολουθία αυτών των παθών, αλλά με την ενασχόληση των παιδιών μαζί τους ως προς την δημιουργική τους πλευρά που είναι(μερικές φορές) και απόρροια αυτών των τάσεων.

Και μην ξεχνάμε ότι αν στο σπίτι τα παιδιά μεγαλώνουν με σωστές βάσεις(Μιχάλη έγραψες, χαχαχ) τότε απο μόνα τους θα καταλάβουν απο τι πέθανε η Αmy αλλά θα κατανοήσουν και τι προσέφερε.

Δεν θα ήθελα το παιδί μου να είναι στην συναυλία της Amy και να την γιουχάρει όπως έκαναν τα πιτσιρίκια στην τελευταία της συναυλία......

Δεν θα ήθελα να ακούει Ρουβά και να τρέχει σαν τις άλλες ρουβίτσες όπου πάει απο πίσω και να αγοράζει την μάρκα ρούχων που πλασάρει ο τύπος, μόνο για να είναι in...

Αυτό λοιπόν που εννοούσα είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου χωρίς "πρότυπα", αλλά με γνώμονα την αντίληψη των πραγμάτων και την σφαιρική εικόνα αυτών που συμβαίνουν σε κάποια πρόσωπα που τα φώτα δυστυχώς ή ευτυχώς πέφτουν για κάποιο χρονικό διάστημα πάνω τους....

@Τζίμη :worshippy:

Last edited:

@Τζίμη :worshippy:

να τον πάρεις για κουμπάρο...:ernaehrung004:

αλλά...κρατήστε κι οι δυό μικρό καλάθι.
Πίσω έχει η αχλάδα....

κι εμείς με doors μεγαλώσαμε Αιμίλιε και με Joplin και με Hendrix, αλλά....

Ωραίος ο Αιμίλιος. Συμφωνω απόλυτα (όχι κατ' ανάγκην 100% με τα ''γούστα'' όσο με την νοοτροπία).

Το σκεφτόμουν τελευταία btw: Οσο πάει και ο κόσμος δεν έχει πλέον παθη. Καταναλώνει ‛’παθητικά’’ τα πάντα (ακόμα και την τέχνη). Μέγιστη απογοήτευση αυτό...

Αλλά και η παιδεία που απαιτείται από τη άλλη για να ''διασφαλίσεις'' τα υπόλοιπα είναι κι αυτό πολύ δύσκολο πράγμα (και σίγουρα δεν μπορείς να την περιμένεις από το ''κράτος'' αλλά μόνο από το ιδιο σου το σπίτι - και πόσοι άραγε την έχουν ακόμα και έχουν και την απαραίτητη υπομονή / δύναμη / κουράγιο να την μεταφέρουν στα παιδιά τους....; )

Ωραία κουβέντα πάντως κύριοι :)

Απάντηση: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Μία μέρα αφότου επισκέφτηκα το Camden άκουσα την είδηση του θανάτου της.

Ανατρίχιασα και στεναχωρήθηκα ενώ ήμουν σε μεγάλο συναυλιακό χώρο και γινόταν ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα....

Διάβασα μέχρι το σημείο που κάποιοι την θεωρούσαν κακό "παράδειγμα".....

Μεγάλωσα με τέτοια παραδείγματα. Έμαθα απο τέτοια παραδείγματα. Ζυμώνεται η ψυχή μου με τέτοια παραδείγματα.

Αν θελήσετε να κάνετε κάτι καλό για τις επόμενες "γενιές" που φέρνετε στον κόσμο, μεγαλώστε τες με αυτά τα παραδείγματα, τα άλλα τα "στείρα παραδείγματα" δημιούργησαν "τερατογενέσεις"....κόσμους χωρίς πάθη, χωρίς έρωτες, χωρίς συμπόνοια... Χωρίς τον άνθρωπο.

Amy W. R.I.P.....
Πιάσε τον Jim και κάντε κανά ντουετάκι, θα έχει ενδιαφέρον.

Αφιερωμένο στην μνήμη σου...

http://www.youtube.com/watch?v=s_eO3FhucD0

Better if I could find the words to say
Whenever I take a choice it turns away

I'm worn, tired of my mind
I'm worn out, thinking of why
I'm always so unsure

I battle my thoughts I find I can't explain
I've travelled so far but somehow feel the same

I'm always so unsure
I'm always so unsure

I'm always so unsure
I'm always so unsure

I'm always so unsure
I'm always so unsure
I'm always so unsure
I'm always so unsure

I am alive when I sleep
Why am I not in all that I got?
I can't find no one to blame

Stand, stand, damned one
Damned one
Damned one
Damned one

I am one
Damned
One

Where do I go?

Πολλά :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

και πολλά :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

από μένα ,

από τα καλύτερα ποστ.

είδα πρόσφατα το fightclub για 3-4η φορά

λέμε συνέχεια για τα καλά πρότυπα που πρέπει να δώσουμε στη νέα γενία!
ποια καλά πρότυπα?
ΔΙαβαζε να πάρεις πτυχίο, να βγάλεις λεφτά να φοράς γιακά μπέρμπερι να πάρεις αηφόουν να παντρευτείς να καλέσεις 500 άτομα στο γάμο σου να μοστράρεις πόσο πρόκοψες και να πάρεις δώρο στη γυναίκα σου πολλές λουί βιττόν. Για πιο σωστό πρότιπο μιλάμε ? Να γίνεις μια καλή καταναλωτική μηχανή?

άλλο να μιλάμε για το έργο και την φωνή ενός καλλιτέχνη,
άλλο να πεις κακή η χρήση των ναρκώτικων που έπερνε η καλλιτέχνιδα,
άλλο να μιλάμε για την ζωή που χάθηκε

οι υπόλοιπες κουβέντες περί καλών και κακών προτίπων
δεν έχουν κανένα νόημα.

Ωραίος ο Αιμίλιος. Συμφωνω απόλυτα (όχι κατ' ανάγκην 100% με τα ''γούστα'' όσο με την νοοτροπία).

Το σκεφτόμουν τελευταία btw: Οσο πάει και ο κόσμος δεν έχει πλέον παθη. Καταναλώνει ‛’παθητικά’’ τα πάντα (ακόμα και την τέχνη). Μέγιστη απογοήτευση αυτό...

Αλλά και η παιδεία που απαιτείται από τη άλλη για να ''διασφαλίσεις'' τα υπόλοιπα είναι κι αυτό πολύ δύσκολο πράγμα (και σίγουρα δεν μπορείς να την περιμένεις από το ''κράτος'' αλλά μόνο από το ιδιο σου το σπίτι - και πόσοι άραγε την έχουν ακόμα και έχουν και την απαραίτητη υπομονή / δύναμη / κουράγιο να την μεταφέρουν στα παιδιά τους....; )

Ωραία κουβέντα πάντως κύριοι :)

Ακριβώς Σύριε....

Πόσοι δουλεύουν σήμερα 10-12 ώρες και γυρνάνε ρετάλια στο σπίτι και το παιδί έχει χαθεί στην TV, ανάμεσα στο Dance with the (falling) stars και την Μανωλίδου????

Αυτά τα παιδιά πολύ πιο εύκολα θα πέσουν στον κυκεώνα των drugs...γιατί δεν έχουν τις ασπίδες. Πάνε ξεβράκωτα στα αγγούρια της ζωής....

Η "αποστείρωση" των σύγχρονων κοινωνιών θα φέρει λεφτά στα ταμεία των εμπόρων....(εμπόριο είδους, σαρκός, ναρκωτικών, κλπ κλπ).

Εγώ από την άλλη, θα έπαιρνα για να μ' αρέσει!!!

Μερικά πράγματα Γιάννη μου και μία φυτεία ολόκληρη να καπνίσεις δεν αντέχονται...

Και μην ξεχνάμε ότι αν στο σπίτι τα παιδιά μεγαλώνουν με σωστές βάσεις(Μιχάλη έγραψες, χαχαχ) τότε απο μόνα τους θα καταλάβουν απο τι πέθανε η Αmy αλλά θα κατανοήσουν και τι προσέφερε.

Οι βάσεις είναι πάντα σχετικές Αιμίλιε.
Η κόρη μου έχει για πνευματική μητέρα την Ελένη! Μην απορείς γιατί το έχει ρίξει στο ποτό από τα τρία της...

Δεν θα ήθελα να ακούει Ρουβά και να τρέχει σαν τις άλλες ρουβίτσες όπου πάει απο πίσω και να αγοράζει την μάρκα ρούχων που πλασάρει ο τύπος, μόνο για να είναι in...

Σίγουρα. Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή ενός γονέα που τον βάζει σε σκέψεις... Τι έκανε και πήγε τόσο στραβά η ζωή του παιδιού του... :flipout:

Αυτά βρε συ είναι φάσεις που μπορεί να περάσει κάθε παιδί.
Δηλαδή αν ακούει Venom και μου γεμίσει το σπίτι ανάποδους σταυρούς και σφαγμένα κοκόρια θα είναι καλύτερα;
Το θέμα είναι όπως είπες να μην ακολουθεί σαν το πρόβατο ότι πλασάρει ο καθένας, ή τουλάχιστον να κάνει παρέες που τα άλλα μέλη τους δεν θα θεωρούν in τα πρόβατα.

Στην περίπτωση της Amy (για να γυρίζουμε και λίγο γύρω από το θέμα) ο μπαμπάκας της μάλλον προτιμούσε να είναι η Amy έξω και να του προσφέρει λεφτά παρά να την κλειδώσει σε ένα ίδρυμα απεξάρτησης για 5 χρόνια μήπως και συνέλθει.

θα ήταν πολύ χρήσιμο, όσοι τοποθετήθηκαν στο νήμα, να γράψουν δίπλα και την ηλικία των παιδιών τους...

Μερικά πράγματα Γιάννη μου και μία φυτεία ολόκληρη να καπνίσεις δεν αντέχονται...

Οι βάσεις είναι πάντα σχετικές Αιμίλιε.
Η κόρη μου έχει για πνευματική μητέρα την Ελένη! Μην απορείς γιατί το έχει ρίξει στο ποτό από τα τρία της...

Σίγουρα. Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή ενός γονέα που τον βάζει σε σκέψεις... Τι έκανε και πήγε τόσο στραβά η ζωή του παιδιού του... :flipout:

Αυτά βρε συ είναι φάσεις που μπορεί να περάσει κάθε παιδί.
Δηλαδή αν ακούει Venom και μου γεμίσει το σπίτι ανάποδους σταυρούς και σφαγμένα κοκόρια θα είναι καλύτερα;
Το θέμα είναι όπως είπες να μην ακολουθεί σαν το πρόβατο ότι πλασάρει ο καθένας, ή τουλάχιστον να κάνει παρέες που τα άλλα μέλη τους δεν θα θεωρούν in τα πρόβατα.

Στην περίπτωση της Amy (για να γυρίζουμε και λίγο γύρω από το θέμα) ο μπαμπάκας της μάλλον προτιμούσε να είναι η Amy έξω και να του προσφέρει λεφτά παρά να την κλειδώσει σε ένα ίδρυμα απεξάρτησης για 5 χρόνια μήπως και συνέλθει.

Για την πνευματική(ωραία λέξη...μπλιάχχχ) δεν λέω κουβέντα, τα χέρια μου είναι σφραγισμένα.....χαχαχααχ!!!

Βρε δεν λέω να κάνει ανθρωποθυσίες ή κάτι τέτοιο....χαχαχ!!!

Δεν μου αρέσει η "αποστείρωση". Προτιμώ τους ανθρώπους που έχουν πάθη στην ζωή τους και αν είχα παιδί, εφόσον του έχω μεταδώσει κάποιες αρχές και αξίες, θα προτιμούσα να παρακολουθήσει κάποιον τέτοιον καλλιτέχνη και όχι κάποιον του στυλ Ρουβάς(περαν των προτιμήσεων μου, κλπ)....

Πιστεύω οτι η ενασχόληση ενός παιδιού(δεν μιλάμε για 3 ετών έτσι??)με τέτοια παραδείγματα, σε συνάρτηση πάντα με τις δομές που έχουν αποκτηθεί απο την οικογένεια, θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο "ανθρώπινο" και με περισσότερες ασπίδες, για όταν θα βγεί στην κοινωνία....

και να την κλειδώσει και να την κλειδώσει....:furious3:

μπας και ξαναφέρει μερικά λεφτά ακόμα, μια που με τα τελευταία δεν έφερνε...

πάθη...πάθη...πάθη...

Καλό (για τη συζήτηση) θα ήταν να δοθεί και μια έννοια του πάθους από όσους την επικαλούνται.

Πάθος σημαίνει πρέζα;
Πάθος σημαίνει τσιγάρο;
Πάθος σημαίνει τεκίλες και ουίσκια;
Πάθος σημαίνει να ακούει κάποος ροκ μουσική;

Ποιοί είναι ''παθιασμένοι'' και ποιοί ''αποστειρωμένοι'' βρε παιδιά;
Δώστε ένα στίγμα...

Εσυ καλως το ρωτας αλλα νομιζω σε λαθους ανθρωπους.Αν δεν εισαι γονιος οτι και να νομιζεις πως ειναι αυτο το γεγονος στην ζωη σου δεν μπορεις να το καταλαβεις.

Πριν κανω παιδια μπορει να σκεφτομουν κι εγω πολυ πιο "ροκ" απο τωρα.
Αλλαζεις ομως θες δεν θες.

Πουτανα φυση.

..... Τελικά θα συμφωνήσω με τον Θήτα νομίζω....
υπάρχει όντως ο 'φασισμός' των παιδιών, των γονιών, όπως θέλετε πείτε το.
και είναι άδικο.
Και το λέω κι ας έχω παιδί...

(σόρρυ για το οφ τόπικ-δεν έχω καν διαβάσει τα παρακάτω)

πάθος είναι η jazz....
πάθος είναι και το καζίνο...

Το θέμα (για μένα πάντα) έχει ως εξής. Είναι αδύνατο να μάθεις στο παιδί σου να μην έχει προσωπικούς δαίμονες. Το μόνο που μπορείς ουσιαστικά να κάνεις είναι να του μάθεις να παλεύει τους δαίμονες του. Και μόνο αυτό….

+1000
τα bold δικά μου