ΚΑΛΟ CD PLAYER

Re: Απάντηση: ΚΑΛΟ CD PLAYER

Ρε φιλε εχεις ακουσει wadia, ποσες φορες και σε τι συστημα?

Βρε Μιχάλη, αν σου απαντήσει 15 φορές και με τα τάδε συστήματα, ποιά θα είναι η επόμενη ερώτησή σου ?

Προς όλους...
Νομίζω ότι κάποιος εδώ ζήτησε βοήθεια γιά ένα μηχάνημα 2500 ευρώ και έγινε το έλα να δεις.
Καλό το chat, ο αυθορμητισμός, περνάμε καλά, αλλά κάποιος έχει τον καημό του...
Συζητείστε γιά τα bs στο σχετικό θέμα...

(τουλάχιστον υπάρχει φιλικό κλίμα, πρέπει να το παραδεχτώ):BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΟ CD PLAYER

Βρε Μιχάλη, αν σου απαντήσει 15 φορές και με τα τάδε συστήματα, ποιά θα είναι η επόμενη ερώτησή σου ?

Προς όλους...
Νομίζω ότι κάποιος εδώ ζήτησε βοήθεια γιά ένα μηχάνημα 2500 ευρώ και έγινε το έλα να δεις.
Καλό το chat, ο αυθορμητισμός, περνάμε καλά, αλλά κάποιος έχει τον καημό του...
Συζητείστε γιά τα bs στο σχετικό θέμα...

(τουλάχιστον υπάρχει φιλικό κλίμα, πρέπει να το παραδεχτώ):BDGBGDB55:

Καμια, θα τον πιστεψω.

Αλλα το να το ακουσε μια φορα σε ξενο συστημα για 5 λεπτα, και λεει κατι τετοιο με τοση σιγουρια ειναι τουλαχιστον ανακριβεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΛΟ CD PLAYER

Νομίζω ότι το κατέθεσε και ο πρόεδρος...

Ο κυριος Σκαλουμπακας εχει ενα wadia, αλλα δεν νομιζω να δηλωσε ποτε οτι παιζει καλυτερα το blue sky. Αν θυμαμαι καλα ειρωνικα το ελεγε.

Kharmacoma, μην τρελαίνεσαι.
Η υπόθεση "μπλεσκατό" και "μαυροσκατό" είναι μυστήριο τρένο. Σε άλλους κάθισε, σε άλλους όχι.

Εμένα προσωπικά, δε μου πολυκάθισε, καλώς ή κακώς. Από εκεί και πέρα, ό,τι αρέσει στον καθένα.
Και μη μου πει κανείς ότι ο Μανωλάκος, ο Μορφέας και ο Παναγιωτίδης δεν έχουν ακουστική εμπειρία, γιατί θα φάω το καπέλο μου...

Όσον αφορά το φίλο που ρωτάει για πλέιερ, ένα που ακούσαμε και μας άρεσε και μάλιστα σε δυο συστήματα, ήταν το 823 της Copland. Κάτι άλλο σ' αυτά τα λεφτά, δεν ξέρω να προτείνω.
Εκτός κι αν πάρεις κάτι σε DAC τύπου Apogee, Aqvox, Benchmark και το συνδυάσεις με κανένα καλό τρανσπόρτ. Από κάτι τέτοιο δεν έχω όμως ιδία πείρα.

Δεν τρελαινομαι που βγαζει πολυ καλο το blue sky οπως το λες ο καθενας οτι του κατσει, αλλωστε το εχω ξαναγραωψει. Τρελαινομαι ομως που υποτιμα ετσι τη wadia (ποτε δεν ειχα wadia).

Επι της ουσίας φίλε panfo θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις λίγο το μπάτζετ σου. Νομίζω ότι 2,5 χιλιάρικα για ψηφιακά είναι λίγο...too much.

Αλλάζουν τα πράγματα συνέχεια.

Νομίζω ότι μέχρι τα 1500 μπορείς να βρεις πολύ καλό player ή συνδυασμό DAC-Transport.

πχ tascam ως τρανσπορτ και κάποιο καλό DAC μιας άλλης εποχής (όπως κάποιο sonic frontiers!).
Ή κάποιο παλιότερο μοντέλο ολοκληρωμένο accuphase από ebay (παίζει ένα DP60 στα 1500 αυτό τον καιρό).

Παιδιά για να σοβαρευτούμε λιγάκι με το θέμα μας έχει ασχοληθεί εκτεταμένα το the absolute sound τεύχος 174 αφιέρωμα στα 25 χρόνια του cd. O mr Robert Harley επι 6 μήνες τέσταρε μηχανήματα (cd players) απο 100ε μέχρι 15000ε είναι αναλυτικόατο κατατοπιστικότατο και με επιστημονική κατάρτιση όποιος νομίζει ότι ασχολείται με τον ήχο πρέπει να το διαβάσει,εκτός εάν θεωρεί ότι και αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Λοιπον για να τελειωνουμε με τα ψηφικα.Θα διαφωνησω καταρχας με τον Στεργιο για το αν αξιζει να δωσει καποιος παραπανω χρηματα απο 1500 για ψηφιακο. Ασφαλως και αξιζει αν το συστημα του το επιτρεπει! Το τελευταιο διαστημα ειμαι σε αναζητηση καινουριου cd player. Λοιπον εχουν παρελασει απο το συστημα μου αρκετα μηχανηματα απο 1500 εως 12000 .Θελετε να ακουσετε διαφορες? Απλα το χαος μεταξυ τους. Σε αλλα συστηματα που δεν εχουν το υποβαθρο να υποστηριξουν τετοια μηχανηματα οι διαφορες απλα ακουστες. Τι μου λετε λοιπον ρε παιδια τωρα? Το προηγουμενο μου μηχανημα ηταν το copland cd289
το οποιο ειναι εξαιρετικο. Εβαλα μετα το endorphin - naim x2 - symphonic cdmkII - burmester 061 και μου επεσαν τα σαγονια με την διαφορα που πηρα σε σχεση με το copland. Μαλλον παω για το burmester (θα δειξει) το οποιο ειναι και το ακριβοτερο και αντικειμενικα το καλυτερο για πολλα ζευγη αυτιων περαν των δικων μου. Αρα? Μην πω για το BS με το οποιο απορω ειλικρινα πως αυτο το πραγμα παιζει σε καποια συστηματα! Μαλλον αυτα τα συστημα θα εχουν προβλημα δεν εξηγειται διαφορετικα!!! Μιλαμε ειναι τρισαθλιο. Εαν ειχα κανενα ηχειο full range(με ενα μεγαφωνο) τα οποια κατεμε ειναι ....... τοτε ισως παιξει γιατι μονο μεσαια εχει και αυτα μετριου επιπεδου.

Σιγουρα, εχουμε ενα ολικης περιοχης 5" Philips απο ενα ραδιο του 60 και παιζουμε εδω!(ειρωνεια αυτο το τελευταιο αν δεν καταλαβες)!
τα συστηματα που παιζουμε ουτε τα εχεις δει ουτε τα εχεις ακουσει ποτε φιλε μου. Δυστυχως ομως δεν εχουν σκαλιστο επιχρυσο ταμπελακι με εμβλημα φιαγμενο απο ντισαινερ, ουτε μπορουν να σταλουν σε ριβιουερς, ο ριβιουερ πρπει να ερθει σε αυτα! Καταλαβες αν εισαι μεσα στο σπορτ! παρολα αυτα στην παρεα εμεις το λεμε λοουφι, οταν το συγκρινουμε με την πραγμτικοτητα!(και συναντιομαστε αρκετες φορες στις εκλησιες και τις αιθουσες συναυλιων).
Χαιρετησματα

Λοιπόν παιδία απόλυτο χάος τώρα είναι που δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα.

Απάντηση: Re: ΚΑΛΟ CD PLAYER

Σιγουρα, εχουμε ενα ολικης περιοχης 5" Philips απο ενα ραδιο του 60 και παιζουμε εδω!(ειρωνεια αυτο το τελευταιο αν δεν καταλαβες)!
τα συστηματα που παιζουμε ουτε τα εχεις δει ουτε τα εχεις ακουσει ποτε φιλε μου. Δυστυχως ομως δεν εχουν σκαλιστο επιχρυσο ταμπελακι με εμβλημα φιαγμενο απο ντισαινερ, ουτε μπορουν να σταλουν σε ριβιουερς, ο ριβιουερ πρπει να ερθει σε αυτα! Καταλαβες αν εισαι μεσα στο σπορτ! παρολα αυτα στην παρεα εμεις το λεμε λοουφι, οταν το συγκρινουμε με την πραγμτικοτητα!(και συναντιομαστε αρκετες φορες στις εκλησιες και τις αιθουσες συναυλιων).
Χαιρετησματα
Ραντευου στο half note τοτε φιλε μου... Εγω ειμαι στο σπορ αλλα εσυ που λες οτι δεν εισαι, και εισαι low end γιατι δεν γραφεις στην audio ή στην diy.Αν ηξερες το συστημα μου θα εβλεπες με τι παιζω και θα σιωπουσες. Αστα λοιπον αυτα για αλλου. Κουραστηκα ρε φιλε με τους πολεμιους του hi-end. Αφου καποιοι δεν την κανετε κεφι την ιστορια τουλαχιστον αφηστε εμας που την κανουμε να συνεχισουμε. Ενοχλουμε κανεναν? Εγω ειμαι ασχετος με pc με ειδε κανενας να γραφω εκει και να το παιζω και ειδημων?

Πάντως μια που αναφέρουμε και μεταχειρισμένες επιλογές, θα πρότεινα το Copland 289 που υπάρχει στις μικρές αγγελίες, από τον Γιάννη Μιχαήλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο κατάστημα του Ορφέα στη Θεσσαλονίκη την ακουστική εμπειρία που μου έδωσε. Πραγματικά πολύ ωραίο μηχάνημα. Είχα πάει τότε για να δω για ηχεία και ενισχυτή και η αλλαγή πηγής μεταξύ ενός Project πικάπ μέσης τιμής με το Copland έδωσε χαοτική βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους.

Συγνωμη φιλε PANFO εχεις απολυτο δικαιο. Να γιατι καποιοι μας κραζουν δυστυχως. Ενα τελευταιο εχω να σου πω. Ακου κατι στο συστημα σου και εδω ειμαστε.

Απάντηση: Re: ΚΑΛΟ CD PLAYER

Πάντως μια που αναφέρουμε και μεταχειρισμένες επιλογές, θα πρότεινα το Copland 289 που υπάρχει στις μικρές αγγελίες, από τον Γιάννη Μιχαήλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στο κατάστημα του Ορφέα στη Θεσσαλονίκη την ακουστική εμπειρία που μου έδωσε. Πραγματικά πολύ ωραίο μηχάνημα. Είχα πάει τότε για να δω για ηχεία και ενισχυτή και η αλλαγή πηγής μεταξύ ενός Project πικάπ μέσης τιμής με το Copland έδωσε χαοτική βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους.
Σε ευχαριστω πολυ. Εκ παραδρομης αναφερω οτι μολις πουληθηκε.

Αν το τράνσπορτ δεν φτιάχνεται, γιατί δεν δοκιμάζεις να το αντικαταστήσεις με ένα απλό player καλής κατασκευής και να κρατήσεις το DAC της Audiolab;

Μια φορα στην ζωη μου σιωπησα, τον Απριλιο που μας περασε στην Notre Dam του Παρισιου, οταν ο Olivier Latry επαιξε 1½ ωρα ασταματητα απολκειστικα για την συντροφια μας! Απο τοτε αποκαλω ΟΛΑ τα συστηματα low-fi, οταν ζησεις και εσυ κατι τοσο δυνατο θα δεις ποσο ματαιο ειναι αυτο που ασχολεισαι και θα ησουν ποιο συντηρητικος στις εκφρασεις σου.
Αληθεια, γιατι να μηνω αφωνος? Απο τον ηχο δεν το νομιζω, μαλλον εσυ θα μεινεις αφωνος απο κατι συστηματα εδω, που ουτε καν τα εχεις δει στην πραγματικοτητα ποτε σου, αν εννοεις απο το τι κοστιζουν τοτε εχεις πεσει σε λαθος ανθρωπο.
Αληθεια, εχεις ακουσει συστηματικα κλασσικη live και εχεις μπει στο νοημα της μουσικης και οχι των ηχων?
Ξερεις πως ακουγονται τα διαφορα οργανα στην πραγματικοτητα για να τα συγκρινεις με τους ηχους απο τα ηχεια σου?
Για γραψε μας τα προσοντα σου στα live κονσερτα και που! και ποσες φορες!
οσο για το τι ειμαι που καποιος ρωταει, δεν μπορω να πω γιατι για εμενα δεν υπαρχουν ταμπελες, αυτες οι ταμπελες δημιουργουνται απο τους επιτηδιους και ξαφνικα παιρνουν πολλα λεφτα για το τιποτα!
Οι Ανατολιτες εχουν τον εφεντη και τα υποτακτικα. Εδω ειναι facts και επιγνωσια.