Καλό και φθηνό tuner??

dyiannis

New member
12 October 2007
56
Moulin Rouge
Θα ήθελα να μου προτείνετε, εάν ξέρετε, ένα καλό αλλά και οικονομικό tuner.
Ψηφιακό με μνήμες και όσο το δυνατόν καλύτερη λήψη.
Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για να ακούω ειδήσεις και μουσικές εκπομπές. Μένω στον Κοκ.Μύλο όπου έχουμε πολύ καλό ραδιοφωνικό σήμα. θα δουλέψει με την εσωτερική κεραία.

Οικονομικό λέγοντας εννοώ μέχρι 250 .

Ευχαριστώ πολύ

Πανο το εχεις ακουσει?περα απο την ευαισθησια ληψεως σημαντικοτατο ειναι και το τμημα εξοδου.Υπαρχουν πολλοι καλοι δεκτες απο πλευρας ευαισθησιας,αλλα το αναλογικο τους τμημα ειναι χαλια

απο ebay μονο cd εχω αγοράσει μέχρι τώρα και εχω μερικους ενδοιασμούς.

Μιλάτε για καινούρια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα?
Θα ψαξω να τα βρω να δω πόσο ερχονται και με τα μεταφορικά.

Και με την εγγύηση τι γινεται μετά?

Παντως αν εχετε και καποια καλη προταση και απο την εγχωρια αγορά θα ηθελα να την ακούσω.

Το συγκεκριμενο Kenwood του Πανου επιδεχεται πολλες μετατροπες, στο stereo decoder και στο αναλογικο του!
Δεν καταλαβαινω γιατι ομως θα πρεπει να ειναι ψηφιακο και να εχει μνημες!
Εγω προτεινω το Grundig RT-50, εχει ακριβηνει ομως τον τελευταιο καιρο. Εγω το πηρα 2 Ευ στην λαικη αγορα πριν 20 χρονια. Απο τοτε εχει βγαλει εκτος σπιτιου πολλα επωνυμα και ακριβα ραδια σαν Ακουφεις, μακιντος, τεκνικς κλπ που δεν θυμαμαι τωρα. Κοιταξε αν αγορασεις απο αμερικανικο εμπαυ να αλλαξεις την αποεμφαση γιατι θα παιζει μουντα.

Δεν καταλαβαινω γιατι ομως θα πρεπει να ειναι ψηφιακο και να εχει μνημες!

Μα φυσικά για να βλέπω τι συχνότητα ακούω και για να μπορώ να αποθηκεύω τους αγαπημένους μου σταθμούς και να τους ανακαλώ με μια κινηση.
Το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Εγώ είχα αγοράσει στα 50 Ευρώ από ebay Γερμανίας ένα Marantz ST-50 περισσότερο γιατί ήταν ασορτί με το καταπληκτικό ομόσταυλό του CD-80 που έχω και μόνο καλά λόγια έχω να πω (και για τα δύο). Συστήνεται.

Η denon έχει πολύ καλή φήμη στα tuners, οπότε θεωρώ κι εγώ ενδιαφέρουσα την αγορά που προτάθηκε παραπάνω. Από μεταχειρισμένα θεωρώ εξαιρετικό το Harman Cardon Citation 23 που χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πλέον μόνο σε μεταχειρισμένο μπορεί να το βρει κανείς. Ήχος που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι από tuner.

Επίσης προσοχή στις αγορές από Αμερική. Έχουν διαφορετικές προδιαγραφές (διπλάσιο βήμα) στα κανάλια τους και δεν κάνουν για Ευρώπη.

Εγω εχω στο γραφειο το KENWOOD KT-7300 το εχω παρει απο το Ebay το γερμανικο. Ειναι καταπληκτικο ραδιοφωνο. Εχει κατι βιουμετρα φοβερα. Ο χειρισμος τελειος. Ηχος αερινος, καθαρος, μουσικος. Μεγαλο μηκος μπαντας για να κανεις ακριβεις ρυθμισεις. Να σου πω οτι φοβαμε να το ακουσω στο βασικο συστημα στο σπιτι για να μην ακουστει καλυτερα. Το πηρα στα 70 ευρω αν θυμαμαι καλα χωρις μεταφορικα. Βεβαια υπαρχει το ενδεχομενο να μην λειτουργει καλα, ειναι λιγο ρισκο η αγορα των μεταχειρισμενων.

Το KT1100SD το έχω σπίτι μου κανα χρόνο και είναι εξαιρετικό ηχητικά αν και με κάμποσες μετατροπές που όμως δεν διαφοροποίησαν έντονα τον αρχικό ηχητικό χαρακτήρα.
Απ την άλλη σαφώς προτιμάω τους παλαιούς δέκτες αν φυσικά είναι καλά καλιμπραρισμένοι (έχω και έναν Heathkit Scott 350 που ήταν και στο ράκ του δωματίου μας στην έκθεση).
Ο RT50 είναι πραγματικά super, αλλά πλέον δυσεύρετος+ακριβός και συχνά (λόγω παλαιότητας) ίσως να θέλει καλιμπράρισμα που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Γενικά, όσον αφορά τώρα τους παλιούς αναλογικούς Kenwood είναι τρομεροί αλλά δεν κάνουν για αυτούς που θέλόυν μνήμες. Όμως παρέχουν καλούδια που οι νέοι ούτε κατα δίανοια έχουν, φυσικά από ήχο είναι πολύ καλύτεροι ίσως από όλους τους νέους της σειράς και από ευαισθησία πατάνε όλους τους νέους ανεξαρτήτως τιμής. Επίσης είναι πανέμορφα μηχανήματα και κλείνουν σε εξεφτελιστικές τιμές στο ebay γερμανίας.

Νομιζω οτι ο φιλος ζητησε την βοηθεια μας για εναν ψηφιακο δεκτη και νομιζω οτι ξερει τι ζηταει,αν τωρα εμεις αρχιζουμε και αναφερουμε αναλογικους δεν νομιζω οτι τον βοηθουμε.Αν αρχισουμε και αναφερουμε τους καλους αναλογικους δεκτες δεν προκειται να βγαλει ακρη,ας κανει τον κοπο λοιπον να ακουσει απο τους προτεινομενους οσους μπορει και ας αποφασισει,γιατι στο τελος θα βαλουμε κανενα bluesky στη συζητηση

Μολις ειδα το Grundig,το ζητημα νομιζω ειναι οχι ποσο το αγοραζεις,αλλα ποσα θα ξοδεψεις για να παιξει,6-7 λυχνιες μετρησα η κανω λαθος?