Καλώδια ρεύματος απλά(Μαύρα) VS επώνυμα καλώδια ρεύματος με ακριβούς ακροδέκτες

PeTTr@n!!!

Established Member
16 December 2008
209
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω αν συμφωνεί κανείς με το συμπέρασμα μου αλλά ΤΕΛΙΚΑ όσο προσπαθούμε στη ζωή να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα πιο συχνά τα κάνουμε χειρότερα.
Λοιπόν έχω ένα σύστημα προ-τελικού-προ_phono- cd με λάμπες της Anthem.
Το αγόρασα το 2001 και έκανα και μία αλλαγή στις λάμπες του τελικού πριν τρία χρόνια με επιτυχία!!
Αφού πέρασαν μερικοί μήνες με τις νέες λάμπες κάποιος φίλος με αρκετές γνώσεις μου είπε να δω τις πρίζες να έχουν την φάση στον ίδιο ακροδέκτη!Τις έβαλα και για να πω την αλήθεια ή είδα μια μικρή μικρή διαφορά στην ισορροπία και στην τονικότητα ή ήθελα να την δω και απλά πείστηκα!!
Όμως το καλό ήρθε λίγο αργότερα όταν βρέθηκα σε μία συζήτηση για καλώδια και μάλιστα έδειξαν και ένα βιντεάκι από το ίντερνετ που με ένα Υ αντάπτορα ρεύματος άλλαζαν μία το ένα και μία το άλλο καλώδιο στο ίδιο σύστημα και ακούγονταν από τα ηχεία του υπολογιστή μας και σε μερικά καλώδια ,αρκετά μεγάλες διαφορές έντονα εμφανείς μπορώ να πω!!
Πείστηκα πάλι (πολύ δυσκολόπιστος είμαι τελικά!!) και αγόρασα αυτή τη φορά καλώδια ρεύματος μεταχειρισμένα από φίλο και το αποτέλεσμα ??
Βόμβος ενώ δεν είχα,τσατ πατ από διακόπτες ή ψηγεία (μοτέρ άνοιγμα κλείσιμο) κλπ κλπ.(έκανα έλεγχο τα καλώδια μην έχουν καμιά γείωση κομμένη αλλά τίποτα)
Τελικά έβαλα τα μαύρα απλά καλώδια των μηχανημάτων μου όπως νάναι και ησύχασα !!!
Ξέρω πως πολλοί από εσάς θα διαφωνίσετε μαζί μου αλλά τα έχω τα καλώδια και μπορώ να το αποδείξω!!:grandpa:

Last edited:
Οι πιθανοι συνδυασμοι εγκαταστασης/ ενισχυτων/ καλωδιων / κλπ ειναι πρακτικα απειροι. Σιγουρα καποιοι δουλευουν και αλλοι οχι. Σιγουρα, ομως, δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα ως γενικες "αληθειες".

Με το πρωτο καλωδιο ρευματος που αλλαξα (απο εργοστασιακο), ακουσα ξεκαθαρη αλλαγη. Με το δευτερο, μηδενικη.

Το κακο που περιγραφεις δε μου εχει τυχει.... Τι να πω?

Σκοπος ειναι να γουσταρουμε να ακουμε μουσικη, οχι να ξοδευουμε χρηματα ντε και καλα!!! Ασε τα ολα οπως ειναι και αγορασε cd με τα χρηματα!!!

:FSGSFGS4:

Δοκιμασε να παρεις ρευμα απο τον πινακα με ανεξαρτητη ασφαλεια & με ξεχωριστο καλωδιο.Καταλαβαινεις οτι το σωστο ειναι το ρευμα να μην παιρναει απο αλλες ηλεκτρικες συσκευες.

κάτι άσχετο.....θεωρείς ότι αντέχουν οι λάμπες στον τελικό σου 3 χρόνια (!)?
ή αλλιώς ακούς σωστά με λάμπες 3 χρόνια σε φυσιολογική (συχνή) χρήση?

.....
........
..........
διότι τα καλώδια ρεύματος είναι πολύ μεταααα στην ιεραρχία χτισίματος ενός αρμονικού συστήματος και σαφώς πιο ψηλά μια "αφοσιωμένη" γραμμή από το πίνακα για το σύστημα........

σόρρυ αλλά αυτά που περιγράφεις (βόμβοι, τσαφ,..) είναι "πρώιμες ασθένειες" και δεν θα καταφέρεις πολλά με καλώδια ρεύματος.

Επίσης τα μαύρα καλώδια τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) κρύβουν πράγματα-"μακιγιάρουν" ή αλλιώς δεν υπάρχει αρμονία στο σύστημα (ηχείο-χώρος, οδήγηση, ταίριασμα προ-τελικού, πηγή, γραμμή ρεύματος, κραδασμική φροντίδα ειδικά αν υπάρχει το γνωστό Ελληνικό κούφιο ξύλινο πάτωμα κλπ) και για αυτό μπορεί να σου φαίνονται προτιμητέα, φυσικά μπορεί να έχεις και δίκιο και εγώ άδικο......αλλά πάρτο αλλιώς γενικά και άσε για πολύ μετά τα καλώδια ρεύματος ΙΜΗΟ (in my humble opinion).

ααα και κάτι άλλο, ένα σύστημα αγορασμένο καμιά 10αριά χρόνια μήπως θέλει και μια βόλτα από ένα service????

Την Λύση της καθαρής γραμμής από τον Πίνακα μου την πρότειναν και άλλοι αλλά η γραμμή που πάει στην πρίζα μου,είναι 3 μέτρα με τις κούρμπες που κάνει το καλώδιο για να πάει από τον πίνακα στην πρίζα.Δηλαδή είναι σαν να είναι καθαρή γραμμή! Γιατί όμως το μαύρο απλό καλώδιο δεν κάνει τίποτα?? Γιατί είναι πιο αναίσθητο?? Και αν ναι τότε πόσα πρέπει να ξοδέψει κάποιος που από τύχη δεν τα πάει καλά και δεν του κάθετε με το πρώτο τα καλώδια που αγόρασε???Γιατί αν κατάλαβα καλά και τα καλώδια θέλουν να δοκιμαστούν στο σύστημά σου στην πρίζα σου για να ξέρεις 100% ότι θα έχεις αποτέλεσμα! :nounder:

Ευχαριστώ κατά πρώτον για το άμεσο ενδιαφέρον όλων σας!-bye-
Οι λάμπες ως γνωστόν έχουν μία συγκεκριμένη ωριαία χρήση.Αν θυμάμαι καλά κάπου στις 2500-3000 ώρες λειτουργίας οι οποίες ώρες μεταβάλλονται προς τα κάτω εφόσον τις κακομεταχειρίζεσαι! Οι πρώτες μου λάμπες έφυγαν σφαίρα μιας και δεν το γνώριζα.Οι δεύτερες κάτι Philips που τις πήρα από Ευκλείδη(Θεσσαλονίκη) μεριά (και τσάμπα 15 την μία περίπου) κράτησαν πολύ περισσότερο αν και σε αυτές έκανα το απαραίτητο φροντιστήριο για ρυθμίσεις BIAS κλπ.Οι τελευταίες μου που τις πήρα από Καναδά μέσω internet έχουν το πολύ 1200-1300 ώρες λειτουργίας,ελέγχω το BIAS τους κάθε τόσο και θεωρώ πως δεν έχουν πάθει κάτι.Το καλώδιο με τις λάμπες μου όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει μιας και όταν αλάζω το καλώδιο δεν πειράζω τις λάμπες??:nounder:

Να σημειωθεί στην όλη ιστορία πως τα καλώδια ρεύματος τα πήρα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος,απλά για καλύτερα!!

δεν υπαρχη περιπτωση να τσακ και τσουκ να φταινε οι λαμπες και να τα κρυβουν τα μαυρα καλωδια.

το πιθανοτερο ειναι κακη κατασκευη των hiend καλωδιων που αγορασες.

Οπως το πες και συ τα μαυρα καλωδια ειναι απλα αναισθητα.Αν θες δοκιμασε και κανενα Distribution ή Purifier, κοινος φιλτρα & αν δεις διαφορα ή φυγουν τα προβληματα τοτε μπορεις να πεις οτι αξιζουν τα λεφτα τους αλλιως φταιει κατι απο το συστημα.Το θεμα ειναι παντα να δοκιμαζουμε και μετα να αξιολογουμε αν μας χρειαζεται.
Οσον αφορα την τυχη ειναι λογικο αν την αφεινουμε στην μοιρα της να μας κανει παιχνιδια ή αλλιως δεν υπαρχει τυχη απο τη στιγμη που εχουμε ψαξει το θεμα απο ολες τις πτυχες του.

Δηλαδή φίλε Wolfman μου προτείνεις να δώσω και άλλα χρήματα για να αποδείξω ή ότι έχω πρόβλημα με το σύστημα μου ή ότι έχω πρόβλημα με τα καλώδια.Σωστά ??Το Πρόβλημα με την τσέπη μας κανείς δεν το συζητάει?? Και για τί διαφορές μιλάμε?? Αξίζουν τέτοιο ξήλωμα τσέπης??

Και όλα αυτά άρχισαν όταν δοκίμασα ένα σετ από καλώδια ηχείων όπου εκεί είδα πραγματική αλλαγή όλης της Εικόνας και της Χροιάς και είπα γιατί όχι και στα καλώδια ρεύματος??

Last edited:
ΔΕΝ ειπα να πας να τα σκασεις, ειπα να δοκιμασεις πρωτα διαφορετικα πραγματα για να δεις τη φταιει και αν το βρεις και αξιζει για την τιμη του τοτε μπορεις μακροπροθεσμα ή αμεσως να προβεις σε κινησεις αγορας.

Δυστυχώς στην Β.Ελλάδα δεν ξέρω κανέναν που να μου δίνει να δοκιμάζω πράγματα και άμα μου ταιριάζουν να τα αγοράζω. ( Ε λοιπόν να ένα ωραίο επάγγελμα κύριοι.Μόνο ικανοποιημένους πελάτες θα έχετε) Τα καλώδια έπρεπε να τα αγοράσω για να τα δοκιμάσω και να δω ότι είχα αρνητικό όφελος δυστυχώς!!!

Κάποτε σε συζήτηση που είχα με γνωστό εισαγωγέα μηχανημάτων (να πω ότι σέβομαι την γνώμη του) για καλώδια ρεύματος μου είπε ακριβώς:"μεγαλύτερος αντίπαλος του καλυτέρου καλωδίου ρεύματος είναι το καλώδιο που βάζει ο ίδιος ο κατασκευστής"
Να σημειώσω εδω ότι και ο ιδιος εμπορεύεται αλλά κατά καιρούς εχει κατασκευάσει καλώδια ρεύματος

το θεμα μας ποιο ειναι αν τα καλωδια που αγοραστηκαν ειναι προβληματικα η' αν τα καλωδια ρευματος παιζουν ρολο??

Τα καλώδια τα έπαιζε φίλος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα! Άρα κάτι σε εμένα δεν έκατσε!
Τι όμως?? Μήπως τα μηχανήματα μου είναι υπερευαίσθητα??

Από αρχή αλλά και από όλα αυτά που ειπώθηκαν μάλλον <<αν κάνουν διαφορά τα καλώδια ή όχι και αν κάνουν,πόση?>> είναι το θέμα μας φίλε Παναγιώτη!

Last edited: