Καλώδια ρεύματος

Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος

Ναι, ας μην κρινουμε ομως και τις γνώσεις του εκάστοτε συμφορουμίτη απο την ωρθωγραφυα, ε? :p:p

Οχι δεν κρίνουμε τις γνώσεις του απο την ωρθωγραφυα!
Απλώς λέμε ότι άμα δεν ξέρει πως γράφεται δεν θα ξέρει και τι είναι το καλώδιο! :smash:

Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος

Οχι δεν κρίνουμε τις γνώσεις του απο την ωρθωγραφυα!
Απλώς λέμε ότι άμα δεν ξέρει πως γράφεται δεν θα ξέρει και τι είναι το καλώδιο! :smash:

Άσχετο τελείως με το θέμα μας.

Όπως και τα περισσότερα μνμτα του παρόντος θέματος.

Δε πρόκειται να αλλάξει κάτι ούτως ή άλλως.

Προτείνω στο μέλος buck που ενδιαφέρεται για καλώδιο ρεύματος να ανοίξει ένα νέο θέμα, στο οποίο θα φροντίσουμε να μείνει εντός θέματος.

Το παρών θρεντ προσφέρεται μόνο για...μουχαμπέτι. Παρόλα αυτά όμως αν κάποια μέλη ξεφύγουν από τους τυπικούς κανόνες συμπεριφοράς τότε το παρών θα κλειδωθεί.

Ενταξει, ο Λουκας ο Στεφανιδης - ασχετα αν στο παρον θεμα διαφωνω μαζι του - εχει προσφερει στον χωρο και η ορθογραφια δεν εχει σχεση με την τεκμηριωση η οχι των θεσεων του.

Το ότι καποιος είναι ανορθόγραφος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να παραμένει έτσι. Είπαμε πρεπει να εχουμε ανοιχτό μυαλό!!:silly: Σε ολους μας ξεφευγουν ορθογραφικά λάθη και παντα μπορουμε να βελτιωθουμε στην ορθογραφία. Τώρα αν καποιος σπευσει να μας διορθώσει, δεν σημαίνει ότι "μας την λέει", ίσα ίσα φροντίζει να μας προστατέψει απο το να εκτιθέμεθα ( πσσσσσσς.... μα πώς τα λέω..)

Επειτα ο Λουκάς πιστεύω επίτηδες το εγραψε καλ-ωδεια. Τιποτα δεν ξέρετε. Τα hi-end cables ετσι γραφονται. Ειναι συνθετη λεξη και βγαίνει απο το καλος + ωδείο :grinning-smiley-043

PS: πλάκα κάνω έτσι? μην παρεξηγηθεί κανείς πάλι.. !!

Last edited:
Συγγνώμη τότε. Λάθος καταλαβα....

μη ζητάς συγνώμη, αλλοιμονο. Δεν φταιει κανείς, απλά οταν δεν βλεπουμε τα μάτια ή δεν ακουμε την φωνη του συνομιλητή, ειναι ευκολο να παρερμηνευτει το ύφος του. Ο γρήγορος γραπτός λόγος εχει και τις αδυναμιες του.

Re: Απάντηση: Καλώδια ρεύματος

1.ειμαι πτυχιουχος ηκεκτρολογος
2. Αυτοι τα εχουν, που ανοιγεις καυτι εταιρειας που πουλαει πχ. μηχανημα 3.000 ευρω και βρισκεις μεσα συσκευη των 500 στο εμποριο´

.

αυτό όντως συμβαίνει σε καποιες περιπτώσεις. Ποια ήταν εκείνη η (αμερικάνικη νομιζω) εταιρία που πουλαγε τον CAV A10 σε 6πλάσια τιμή με το δικό της brand name on it ? εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθώ αλλά δεν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια ρεύματος

αυτό όντως συμβαίνει σε καποιες περιπτώσεις. Ποια ήταν εκείνη η (αμερικάνικη νομιζω) εταιρία που πουλαγε τον CAV A10 σε 6πλάσια τιμή με το δικό της brand name on it ? εχω σπασει το κεφαλι μου να θυμηθώ αλλά δεν..

Σοβαρά; Επαιζε τέτοιο παραμύθι; Δεν το είχα πάρει χαμπάρι...

Πάντως τις υπαρξιακές σας αναζητήσεις σχετικά με τα καλώδια τις είχε επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια ο Ken Isiwata της Marantz όταν είχε πει ότι "το Hi-Fi είναι ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε, σε οποιαδήποτε τιμή θέλει. Ακόμα και ένα κομμάτι καλώδιο. Σκεφτείτε να επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο οι εταιρίες που παράγουν λευκές συσκευές" θα τους κυνηγούσαν με το σκατόφτυαρο!
Καλά αυτό το τελευταίο με το σκατόφτυαρο δεν το είχε πει ακριβώς έτσι κατά λέξη αλλά αυτό όμως εννοούσε.

Για σκεφτείτε να ερχόταν η Πίτσος και να μάς πούλαγε ένα πλυντήριο με πρόσοψη από βουρτσισμένο αλουμίνιο, με σωλήνα αποχέτευσης 1500 το μέτρο και με ειδικά αντικραδασμικά ποδαράκια 750 το τεμάχιον! :worshippy:

μπραβο αυτός ήταν. Και νομίζω είχε postαριστεί και βρετανικό website που τον πουλαγε κανα 5αρι χιλιάρικα? κατι τετοιο

ο CAV παντως ήταν πιο όμορφος!

μα νομίζω εδώ μέσα είχε συζητηθεί το θέμα. Κι εγω απο εδω εμαθα για τον συγκεκριμένο DK. Και είχαν ειπωθει όλα αυτα, περι πιθανών διαφορών κτλ. Μπορεί να ηταν και πριν την μετάβαση avforum --> avclub. Εμφανισιακά ήταν ολοιδιοι. Επειδή όμως δεν βρεθηκαν και οι δυο στο ιδιο τραπεζι (η στο ιδιο rack) και να γίνει συγκριση με το μικροσκόπιο, εμειναν να αιωρουνται και οι δυο αποψεις για το ποιος απο τους δυο ειχε τελικα την ευθυνη για το original σχεδιο ή για το αν ειναι ολοιδοι ή αν εχουν διαφορές στα σημεία. (καλά βρήκαμε αλλο σημείο διαφωνίας μεσα στο προηγούμενο που ήταν ενθετο στο αρχικό!! ΧΑΧΑΧΑ :flipout:)

o cav a-10 στην Αγγλια ειχε το νοεμβριο 2004______ 3.495 Λιρες
(hi-fi world )
στο τεστ κατεληγε
dynamic,fiery and yet still composed,the a10 doesn't offer the last word in focus ,but is one heck of an involving listen .Superb value for money.

όχι ότι δε συμβαίνουν αυτά τα πράματα.

Στάνταρ συμβαίνουν.

Και καλώδια με καλή..."κάλτσα", και ενισχυτές με 2-3 μπραντ νέημς και αντίστοιχες τιμές...

Αλλά δεν είναι όλα έτσι.

ΥΓ: Πάει το θέμα. Πέθανε τελείως.

DK Design Group - VS-1 mkIII Integrated Amplifier

Rated Power (RMS 8 ohms) 2 x 160 watts
Frequency Response 20 - 32 kHz (+/- 1 db)

VS-1%20mkIII%20wLogo.JPG

dk-vs1-integrated-amplifier-inside-chassis.jpg

VS-1%20mkIII%20inside.jpg

VS-1%20mkIII%20remote.jpg

CAV A10

2x 160Watt RMS 8 Ohm
Frequenzbereich: 10Hz bis 32kHz

A10sdlgr.jpg

A10-insand(5).jpg

A10FB3.jpg

Mπα, άλλος θα είναι... :flipout:

Re: Απάντηση: Καλώδια ρεύματος

1.ειμαι πτυχιουχος ηκεκτρολογος
2. Αυτοι τα εχουν, που ανοιγεις καυτι εταιρειας που πουλαει πχ. μηχανημα 3.000 ευρω και βρισκεις μεσα συσκευη των 500 στο εμποριο´

Kαι για να ελθουμε στο θεμα εσυ που εχεις τις απαραιτητες γνωσεις, για τεκμηριωσε τι αλλαζει στο ρευμα με την προσθηκη στο τελος της γραμμης μεταφορας ενος καλωδιου 4000 ευρω εκτος απο την τσεπη που φερει το ποσο. Επισης για πες μου για το κοστος αυτου του καλωδιου και μη μου πεις οτι η θεωρια εξελιξης του αξιζει 3990 ευρω γιατι ουτε η θεωρια εξελιξης του ανθρωπινου ειδους δεν στοιχισε τοσο. Και τελος για πες μου για τα επωνυμα καλωδια που τα βρισκεις απο εταιρεια πχ. στα 100 και με το τυπωμενο ονομα επωνυμης εταιρειας επανω 1000. Σε παρακαλω μην παιζεις με την νοημοσυνη μας εκτος εαν μπορεις να αποδειξεις κατι.
thanasis K, εγώ δεν είμαι ηλεκτρολόγος και δεν χρειάζεται να έχω ειδικές ηλεκτρολογικές γνώσεις για να μου πουν αυτές [βάσει κάποιας 'θεωρίας'] το τί πρέπει ή δεν πρέπει να αντιληφθούν τα αφτιά μου.

Πολύ απλά απελευθερωμένος από την συγκεκριμένη *στενομυαλιά* κάποιων θεωριών, δοκιμάζω και ακούω τις όποιες βελτιώσεις ή όχι ενός καλωδίου ρεύματος.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί δεν ταμπουρώνομαι πίσω από θεωρίες [και ας είμαι θεωρητικός επιστήμων] αλλά πιστεύω στο πείραμα και στο ψάξιμο και βγάζω τα όποια συμπεράσματα βγάζω. Εγώ τουλάχιστον προσπαθώ και έχω ελπίδες για βελτίωση, ενώ εσύ με το πώς σκέφτεσε εγκλωβίζεις τον εαυτό σου και τον στερείς από κάποια πιθανή βελτίωση και μεγιστοποίηση της απόλαυσης μιας μουσικής ακρόασης στον ιδιωτικό σου χώρο. Αυτό είναι καλό να το καταλάβει ο καθένας που διαβάζει την συζήτηση. Λ.Σ.