καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Αααααα.......εισαι και εσυ απ αυτους που τα περνανε προκειμενου να δωσουν ρευμα στα αυθαιρετα του κοσμακη

Δεν θυμασαι βρε πουσουχα βαλει το ρευμα στο σπιτι γιατι με τα καλωδια ησουν ασχετος;
 
Φανταζομαι λοιπον πως οπως υπαρχουν καποιοι , οχι ολοι , αργυρωνητοι ηλεκτρολογοι μηχανικοι δημοσιοι υπαλληλοι ετσι υπαρχουν και μερικες εταιρειες "κατασκευης" καλωδιων που εξαπατουν τους καταναλωτες .

ΟΗ. DEAR
και επι το eλληνικοτερον
ΦΩΣ ΙΛΛΑΡΟΝ
 
Ο CHARMACOMA παντως απο τα γραπτα του δεν πρεπει να εχει εμπορικη σχεση με κανεναν-πιστευω απλως ειναι αντιρησιας συνηδησεως οποτε η γνωμη του αν και αντιθετη, αγνη και ευπροσδεκτη.


Φιλτατε Θαναση φυσικα και δεν εχω καμια εμπορικη σχεση με το χωρο, δηλαδη οποιος υποστηριζει οτι τα καλωδια δινουν την τελευταια (και καθοριστικη)πινελια σε ενα συστημα, οπως λεει και ο συνφορουμιτης nikolio, πρεπει να ειναι εμπορος? Αλλωστε με τη σελιδα μου που φαινεται απο κατω μπορει καποιος ευκολα να διαπιστωσει αν ειμαι εμπορος η οχι.

Κυριε Ζαφειριαδη αυτο που δεν καταλαβατε ειναι οτι εδω δεν προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλο απλα ανταλλασουμε προσωπικες εμπειριες.
 
Ασφαλως και δεχομαι πειραγματα οπως και κανω και δεν θεωρω λιγοτερο φιλους μου η λιγοτερο αξιους αυτους που τα κανουν προς εμε.
 
Θα μου επιτρέψτε εδώ έναν μικρό παραλληλισμό . Ενδεχομένως να μην είναι απολύτως ορθός , αλλά για μένα τουλάχιστον έχει ενδιαφέρον και ίσως να έχει εφαρμογή και εδώ.

Στην ιατρική εδώ και 50 χρόνια είναι γνωστά τα φάρμακα placebo . Με τον όρο placebo εννοούμε την βελτίωση των συμπτωμάτων ενός ασθενούς από μια οποιαδήποτε εικονική θεραπευτική προσέγγιση , μόνο και μόνο επειδή το άτομο πιστεύει ή αναμένει ότι θα έχει καλό , ευεργετικό αποτέλεσμα στο πρόβλημα του . Εννοείται φυσικά ότι ο ασθενής που λαμβάνει το placebo φάρμακο πιστεύει ότι του χορηγείται κανονικό φάρμακο . Σε έρευνες που έχουν γίνει απεδείχθη ότι οι ασθενείς που τους χορηγείται φάρμακο placebo παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση .

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το φάρμακο αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα ανάλογα με την πίστη του ασθενούς στην αξία του θεράποντος ιατρού και την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του , φαινόμενο που παρατηρείται και σε εθνικό επίπεδο ( πχ στην Γερμανία το φάρμακο placebo για την θεραπεία του πόνου του έλκους έχει 70% επιτυχία σε αντίθεση με την Βραζιλία που έχει ποσοστό 7% ) . Η γνώμη λοιπόν του ασθενούς για την συγκεκριμένη θεραπεία και τον γιατρό του είναι μία παράμετρος καθοριστικής σημασίας για την ερμηνεία του φαινομένου .

Ας θυμηθούμε επίσης την κομβική έννοια της πίστης και την θεραπευτική της αξία στην Χριστιανική θρησκεία . "Η πίστη σου σέσωκε σε" λέγει ο Ιησούς στον παράλυτο που θεράπευσε .

Το ίδιο λοιπόν φαινομενο ενδεχομένως να παρουσιάζεται και στα καλώδια ήχου και τις ακουστές διαφορές . Το «υποκείμενο» , ο υποψήφιος αγοραστής , προμηθεύεται τα προς δοκιμήν ακριβότερα καλώδια είτε από κάποιον ειδικό του χώρου , είτε από κάποιον χαϊεντά φίλο του . Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η σύσταση του ακριβότερου καλωδίου πηγαίνει πακέτο με διθυραμβικές κρίσεις περί της αξίας του και της ηχητικής του αποδόσεως . Συγχρόνως οι διθυραμβικές αυτές κρίσεις προέρχονται από άτομα «ειδικούς» ή ειδικούς στον συγκεκριμένο χώρο , των οποίων η γνώμη είναι βαρύνουσα και η αξία τους αποδεδειγμένη . Σε μια τέτοια σχέση ο υποψήφιος αγοραστής έχει εκ προοιμίου αποδεχθεί την δυσαναλογία της σχέσεως των ειδικών γνώσεων περί το αντικείμενο που υπάρχει μεταξύ αυτού και του ειδικού ( ή «ειδικού» ) .

Συγχρόνως αποτελεί βαθύτατη ανθρώπινη πεποίθηση , γι’ αυτό άλλωστε έχει περάσει και σε συλλογικό επίπεδο και έχει αποτυπωθεί και ως λαϊκή θυμοσοφία , ότι το «ακριβό είναι και καλό» , όπερ εκφράζεται και αντίστροφα με μια επίδειξη περιφρόνησης ή δυσπιστίας προς το φτηνό ( το φαινόμενο παρατηρείται σε όλα τα είδη ) .

Συνεπώς στην δοκιμή ενός πανάκριβού ή έστω ακριβού καλωδίου ( πάντως κατά πολύ ακριβότερου από το ήδη χρησιμοποιούμενο ) έχουν ήδη διαμορφωθεί οι τρείς όροι που τέθηκαν πιο πάνω και για το φάρμακο placebo : α) υπάρχει η a priori πίστη ότι το προς δοκιμή καλώδιο είναι καλύτερο από το υπάρχον β) η πίστη αυτή δημιουργήθηκε β.1) λόγω της εμπιστοσύνης προς τον συστήσαντα αυτό , ο οποίος έχει περισσότερες γνώσεις στο αντικείμενο της υψηλής πιστότητας και συνεπώς έχει ήδη εγκαθιδρύσει σχέση ex cathedra αυθεντίας με τον υποψήφιο αγοραστή και β.2.) διότι είναι πολύ πιο ακριβό , άρα είναι και πολύ πιο καλό και γ) το «υποκείμενο» , ο υποψήφιος αγοραστής , έχει πρόβλημα που αναζητά θεραπεία : το σύστημα του δεν ακούγεται τόσο καλά όσο θα έπρεπε .

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά .
Ενδεχομένως τα ανωτέρω να μην είναι ορθά . Ενδεχομένως να είναι . Θα μπορούσε κάποιος να πάρει δύο καλώδια , ένα των 30 ευρώ το μέτρο και ένα των 3.000 ευρώ το μέτρο προς δοκιμή . Προηγουμένως θα του είχαν εκθειάσει το καλώδιο των 30 ευρώ , ως καλύτερο , τελευταίας τεχνολογίας και βεβαίως θα του είχαν ψευδώς πεί ότι κοστίζει 3.000 ευρώ . Το ίδιο αλλά αντίστροφα θα έκαναν και με το ακριβό καλώδιο , δηλαδή θα του είχαν πεί ότι κοστίζει 30 ευρώ και δεν λέει και πολλά , αλλά δεν βαριέσαι , τόσο που κοστίζει τι να σου κάνει . Θα ήμουν περίεργος να δω τι θα άκουγε ο δοκιμαστής .
 
Εγώ στο σύστημά μου δεν έχω ακούσει διαφορές αλλάζοντας καλώδια ρεύματος. Βέβαια, δεν έχω δοκιμάσει κ καλώδια με πολλά μηδενικά, αλλά φθηνότερα. Από την άλλη, σε κάθε καλώδιο ηχείου ή διασύνδεσης συσκευών που αλλάζω, ακούω διαφορές. Το ότι εγώ δεν ακούω διαφορές με τα καλώδια ρεύματος, δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζουν τον ήχο. Το ότι κάποια εταιρεία εξαπατούσε δεν σημαίνει ότι όλες το κάνουν.
 
Σωστά όλα τα περί της θεωρίας γιά το Placebo, ωστόσο το παράδειγμα
με τα καλώδια των 30 και 3000 ευρώ είναι λίγο ακραίο. Ο κάθε έμπειρος
ακροατής θα μπορούσε έυκολα να εντοπίσει την διαφορά που επιφέρουν
τα δύο καλώδια στο συστημά του, εφόσον κάνει ακρόαση με υλικό που
γνωρίζει πολύ καλά και εννοείται οτι έχει και αξιόλογο σύστημα.
 
Eμ πες τα ρε Στεργιο το φελεκι μου γαμω!!!
Α! και για να μην παρεξηγιομαστε οχι και 300% μονο κερδος. Πως θα μεγαλωσω το παιδι που θα φερω στον κοσμο. Τι λεμε τωρα μπακαληδες ειμαστε?
Χάνεις την υπομονή σου εύκολα....
 
Eγκυκλοπεδικα περι αυτων που λεγαμε πριν καποιες ωρες:
Βρε Kharmacoma έτσι φτιάχνουν και τα καλώδια στη Λάντις. Δεν είναι κάτι το διαφορετικό ο τρόπος είτε αφορά ηλεκτρολογικό καλώδιο είτε ήχου. Κάτι τέτοιο σαν και αυτό που φαίνεται στο σχέδιο αντιστοιχεί πχ σε ένα DNM solid core που κοστίζει πόσο :antlers: ;

Το θέμα εκτός από αυτο που γράφει ο Δημήτρης Ν. είναι κατά πόσο αυτός που θα αγοράσει καλώδια ξέρει τι θέλει και να έχει το θάρρος να το παραδεχτεί. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν οι λόγοι για τις επιλογές μας δεν είναι πάντα σχετικοί με το αποτέλεσμα, αλλά έχουν να κάνουν και με άλλους παράγοντες.
Ούτε φυσικά και υποστηρίζω πως όλοι οι κατασκευαστές πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα πρέπει να φάνε κράξιμο όσοι το κάνουν ή όσοι επιχειρηματολογούν με επιστημονικοφανή αλλά πέρα για πέρα μπακάλικο τρόπο υπέρ των προϊόντων τους.

:offtopic:To DNM το φέρνει κανείς εδώ Ελλάδα;
 
Δυστυχώς επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εξαχθούν σαφή και κοινώς αποδεκτά συμπεράσματα η συζήτησις θα επαναληφθεί εν ευθέτω χρόνω.

Να είσθε εκεί-bye-
 
Αγαπητέ Δημήτρη Ν. δεν γνωρίζω σε ποιους απευθύνεσαι με το απλοϊκό *επιστημονικά* ενδεδυμένο και ισοπεδωτικό παράδειγμα.
Μιας και πιθανόν να είμαι μεγαλύτερος θα σου παραθέσω ένα εξ ίσου απλοϊκό και ψευδοεπιστημονικό παράδειγμα που κάποτε μαθαίναμε στο 6τάξιο Γυμνάσιο, στο μάθημα της Λογικής:
"Ο χωροφύλακας είναι όργανο
Το μπουζούκι είναι όργανο
Άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι"
Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτε παραπάνω.
Απλά, πολύ λυπάμαι. Λ.Σ.
 
Το φαινόμενο placebo είναι πράγματι υπαρκτό και στην περίπτωση των φαρμάκων χρησιμοποιείται κατα κόρον.

Είναι στο κάτω κάτω μία απόδειξη ενός γενικότερου ψυχικού φαινομένου. Της αυθυποβολής.

Βέβαια στην περίπτωση της λήψης ενός φαρμάκου έχουμε ένα αποτέλεσμα καθόλα αντικειμενικό και αναγνωρίσιμο. Τη θεραπεία.

Στην περίπτωση της αντίληψης μίας ηχητικής διαφοράς, το αποτέλεσμα (δυστυχώς) μπορεί να διαπιστωθεί μόνο απο τον ίδιο τον ακροατή και ως εκ τούτου είναι απόλυτα υποκειμενικό.

Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να κάνω μία στοιχειώδη ανάλυση του παραπάνω με υποθέσεις.

Έτσι, στην ακρόαση ενός συγκεκριμένου καλωδίου (μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού, ακόμη και σε άλλες αισθήσεις π.χ. γευσιγνωσία) ένας ακροατής Α ακούει διαφορές.
Ένας ακροατής Β δεν ακούει.
Έχουμε τότε τις εξής περιπτώσεις.

1. Ο ακροατής Α εφόσον ακούει διαφορές να θεωρεί οτι είναι υπαρκτές και (πρέπει να) τις ακούν όλοι. Όσοι δεν τις ακούν είτε αυθυποβάλλονται (οτι δεν ακούν) αφού δεν υπάρχουν τα ανάλογα επιστημονικά κριτήρια που να αποδεικνύουν διαφορά, είτε έχουν προβλημα ακοής.

2. Ο ακροατής Α εφόσον ακούει διαφορές να θεωρεί οτι είναι υπαρκτές αλλα δεν (πρέπει να) τις ακούν όλοι. Τις ακούν μόνο τα "χρυσά αυτιά". (Το έχω συναντήσει κι αυτό, αν και σπανιότατα).

3. Ο ακροατής Β εφόσον δεν ακούει διαφορές να θεωρεί οτι υπάρχουν (αφού τις αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι), οπότε θεωρεί είτε οτι δεν έχει εξασκημένο - έμπειρο αυτί (το σύνδρομο του newbe στο hiend), είτε οτι έχει πρόβλημα ακοής (το σύνδρομο του "κουφού").

4. Ο ακροατής Β εφόσον δεν ακούει διαφορές να θεωρεί οτι δεν υπάρχουν, οπότε θεωρεί οτι αυτοί που ακούν διαφορές είτε αυθυποβάλλονται (οτι ακούν), είτε ψεύδονται.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι (κυρίως) η αντιπαράθεση του ακροατή της περίπτωσης 1 με αυτόν της περίπτωσης 4.

Ο ακροατής της περίπτωσης 4 ζητάει να υποβληθεί ο ακροατής της περίπτωσης 1 σε blind test. Προσοχή! μόνο ο ακροατής που ακούει. Ο άλλος αφού δηλώνει οτι δεν ακούει διαφορές τι να το κάνει το blind test;

Αυτό ζήτησε και ο Κ.Κ. και νομίζω οτι επειδή είπε οτι δεν θα υποβληθεί αυτός στο test, θεωρήθηκε οτι την κάνει με ελαφρά...

Βέβαια σε ένα blind test μπαίνουν και άλλοι παράγοντες (ακουστική μνήμη, κόπωση κ.α.) που κάνουν την εξαγωγή συμπέρασμάτων πάλι δύσκολη. Χώρια που υπάρχει περίπτωση (ειδικά στα καλώδια) η διαφορά στον ήχο να είναι τόσο ακαθόριστη (και παρόλα αυτά υπαρκτή) που να γίνεται αντιληπτή μόνο μετά απο μακροχρόνια ακρόαση (π.χ. ενός - δύο μηνών).

Έτσι νομίζω πως οι όροι που έθεσε ο Κ.Κ. είναι απίστευτα αυστηρά. Ζητάει επιτυχία 90-100%. Όπως είπα παραπάνω, λόγω των επιπλέον παραμέτρων, θεωρώ τέτοια επιτυχία σχεδόν αδύνατη ακόμη και αν συγκρίνουμε Krell με Yamaha (λέω ονόματα στην τύχη).

Προσωπικά θα θεωρούσα οτι υπάρχουν ακουστές διαφορές (και πάλι επαναλαμβάνω σε σύντομη ακρόαση που για τα καλώδια μάλλον είτε δεν παίζει, είτε δεν έχει νόημα) αν ένα panel ακροατών έχει επιτυχία απο 65-70% και πάνω.
 
Last edited:
Ενα απλό παράδειγμα ακολουθεί :

Σε τυφλή δοκιμή δύο αναψυκτικών Α & Β, όπου Α=Pepsi-Cola , B=Coca-Cola

είναι πολύ δύσκολο μετά από 10-20 δοκιμές ο δοκιμαστής να έχει επιτυχία 100%.

Κι όμως υπάρχει διαφορά στη γεύση.
 
Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Έτσι νομίζω πως οι όροι που έθεσε ο Κ.Κ. είναι απίστευτα αυστηρά. Ζητάει επιτυχία 90-100%. Όπως είπα παραπάνω, λόγω των επιπλέον παραμέτρων, θεωρώ τέτοια επιτυχία σχεδόν αδύνατη ακόμη και αν συγκρίνουμε Krell με Yamaha (λέω ονόματα στην τύχη).

Σωστά, αλλ' ως απίστευτα αυστηροί, οι όροι συνάδουν με την απίστευτα μεγάλη διαφορά τιμής.
 
Status
Not open for further replies.