καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Η διαφορά τιμής μεταξύ δύο καλωδίων μπορεί να είναι από μικρή έως τεράστια.

Στο hi-end, το λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι το να θέτουμε όρια τιμής.
Το hi-end δεν θέτει όρια τιμής. Ξεκινάμε με άπειρα λεφτά στην τράπεζα και επιλέγουμε με βάση τις δικές μας ακουστικές προτιμήσεις.

Το να συζητούν οι χαμηλόμισθοι για hi-end είναι από παράλογο έως αστείο.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αγαπητέ Δημήτρη Ν. δεν γνωρίζω σε ποιους απευθύνεσαι με το απλοϊκό *επιστημονικά* ενδεδυμένο και ισοπεδωτικό παράδειγμα.
Μιας και πιθανόν να είμαι μεγαλύτερος θα σου παραθέσω ένα εξ ίσου απλοϊκό και ψευδοεπιστημονικό παράδειγμα που κάποτε μαθαίναμε στο 6τάξιο Γυμνάσιο, στο μάθημα της Λογικής:
"Ο χωροφύλακας είναι όργανο
Το μπουζούκι είναι όργανο
Άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι"
Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτε παραπάνω.
Απλά, πολύ λυπάμαι. Λ.Σ.

Οντας περίπου συνομήλικος σου θυμάμαι πολύ καλά το παράδειγμα που αναφέρεις . Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω όμως ότι δεν το "μαθαίναμε" στο μάθημα της Λογικής . Το έλεγαν απλώς οι "κουμπούρες" για να γελάσουμε .
Εκείνο για το οποίο λυπάμαι εγώ είναι η τυφλή και πιστή εφαρμογή του δόγματος "όσοι δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας" σε κάθε περίπτωση που κάποιος απλώς αναρωτιέται για ποιούς λόγους ενδεχομένως να συμβαίνουν ορισμένα πράγματα . Και στους μεν χομπίστες δείχνει ανελαστικότητα σκέψης , στους δε εμπόρους ενδεχομένως και ταπεινά ελατήρια

Υ.Γ. Υποθέτω ότι στα καλώδια της Τara Labs πολλοί θα άκουγαν διαφορές αντίστοιχες της αξίας των καλωδίων .

Last edited:
Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ενα απλό παράδειγμα ακολουθεί :

Σε τυφλή δοκιμή δύο αναψυκτικών Α & Β, όπου Α=Pepsi-Cola , B=Coca-Cola

είναι πολύ δύσκολο μετά από 10-20 δοκιμές ο δοκιμαστής να έχει επιτυχία 100%.

Κι όμως υπάρχει διαφορά στη γεύση.

Πριν γράψουμε κάτι, προφανώς διότι έτσι νομίζουμε, θα ήταν προς όφελος της σοβαρότητας της συζήτησης να το ελέγχουμε λίγο...

"Pepsi conducted blind taste tests in stores, in what was called the "Pepsi Challenge". These tests suggested that more consumers preferred the taste of Pepsi"

Link

Επίσης...

"Double-blind taste tests indicated that most consumers preferred the taste of Pepsi to Coke. In taste tests, drinkers were more likely to respond positively to sweeter drinks, and Pepsi had the advantage over Coke because it was much sweeter."

Link

Δεν εμπιστεύομαι το blind test της Pepsi και οποιουδήποτε άλλου. Γενονός είναι ότι ο περισσότερος κόσμος προτιμάει τη γεύση της Coca-Cola.
Αυτό επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι τα blind tests είναι μια παγίδα. Τα πραγματοποιούν όσοι εμπορεύονται υποδεέστερα προϊόντα και απλώς εκμεταλλεύονται τα λάθη των ανθρώπινων αισθήσεων.
Η Pepsi παντως εμένα μου βρωμάει σαν ποντικοφάρμακο, αλλά εύκολα θα μπορούσα να χάσω ένα στοίχημα μετά από πόση 20 διαφορετικών ποτηριών σε τυχαία σειρά. Η κάθε προηγούμενη γεύση αλλοιώνει την αντίληψη της επόμενης.Το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει και με τα blind tests καλωδίων.

Last edited:

Ενα απλό παράδειγμα ακολουθεί :

Σε τυφλή δοκιμή δύο αναψυκτικών Α & Β, όπου Α=Pepsi-Cola , B=Coca-Cola

είναι πολύ δύσκολο μετά από 10-20 δοκιμές ο δοκιμαστής να έχει επιτυχία 100%.

Κι όμως υπάρχει διαφορά στη γεύση.

Ναι αλλα το ενα δεν κανει 1 Ε και το αλλο 3000 Ε :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Οντας περίπου συνομήλικος σου θυμάμαι πολύ καλά το παράδειγμα που αναφέρεις . Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω όμως ότι δεν το "μαθαίναμε" στο μάθημα της Λογικής . Το έλεγαν απλώς οι "κουμπούρες" για να γελάσουμε .
Εκείνο για το οποίο λυπάμαι εγώ είναι η τυφλή και πιστή εφαρμογή του δόγματος "όσοι δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας" σε κάθε περίπτωση που κάποιος απλώς αναρωτιέται για ποιούς λόγους ενδεχομένως να συμβαίνουν ορισμένα πράγματα . Και στους μεν χομπίστες δείχνει ανελαστικότητα σκέψης , στους δε εμπόρους ενδεχομένως και ταπεινά ελατήρια

Υ.Γ. Υποθέτω ότι στα καλώδια της Τara Labs πολλοί θα άκουγαν διαφορές αντίστοιχες της αξίας των καλωδίων .
Το "όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" το λες εσύ και σε παρακαλώ να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως σχέση με εμένα προσωπικά!! [Ειδικά όσο σκέφτομαι ότι αυτό αποτελεί θέση Μπους και της νέας ταξης.]
Όταν δεν έχουν κάποιοι επιχειρήματα τότε θυμούνται ότι κάποιοι από τους συνομολητές 'συνφορουμίτες' είναι έμποροι!!!
Ε! ΟΧΙ!!!!!!!
Αποφασίστε το αν μας επιτρέπετε και επιτρέπεται να συμμετέχουμε στις συζητήσεις αυτού του κλαμπ.

Σε πληροφορώ και εσένα προσωπικά αλλά και όποιονδήποτε το επιθυμεί ότι είμαι χομπίστας πολύ περισσότερο και από εσένα και από πάρα πολλούς μη εμπόρους-χομπίστες!
Αγαπητέ μου αυτό είναι κάτι που φαίνεται, και για μένα είναι τρόπος ζωής. Ή το έχεις μέσα σου, [όχι κληρονομικά], ή δεν το έχεις. Και ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει.
Και φυσικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, εγώ προσωπικά, αλλά και άλλοι χομπίστες ή έμποροι που ακούμε βελτιώσεις από τα καλώδια ρεύματος, τους μεν πρώτους [χομπίστες] τους θεωρείς ως άτομα με 'ανελαστική σκέψη', τους δε δεύτερους [εμπόρους] επιπλέον και με 'ταπεινά ελατήρια'.
Κανένας επομένως ακόμα ούτε και εγώ που συνδυάζω και τα δύο δεν γλιτώνω από την ρετσινιά.
"Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια", αφού εσύ, όντας χομπίστας [ευτυχώς δεν είσαι έμπορος] φαίνεται να μην ακούς τίποτα, καμία βελτίωση με τη δοκιμή ενός σωστού καλωδίου ρεύματος και επομένως όσοι ακούμε βελτιώσεις χρειαζόμαστε ψυχίατρο!! Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Σωστά, αλλ' ως απίστευτα αυστηροί, οι όροι συνάδουν με την απίστευτα μεγάλη διαφορά τιμής.

Απο την άλλη όμως υπάρχει η παραδοχή οτι η σχέση απόδοσης / τιμής δεν είναι αναλογική αλλά εκθετική.

Μου θύμισες πάντως Κώστα review καλωδίου τεραστίου κόστους που είχα διαβάσει πριν 7-8 χρόνια. Εκεί που λέτε ο δοκιμαστής δήλωνε οτι το συγκεκριμένο καλώδιο βελτίωνε τον ήχο του συστήματος κατα 30% (θέρτυ περσέντ που λένε και οι επαΐοντες...).
Δύο τρία τεύχη μετά ο ίδιος δοκιμαστής δοκίμαζε στρωτήρι καλωδίου. Το δοκίμασε με το συγκεκριμένο καλωδιο και απεφάνθη οτι η απόδοση του καλωδίου βελτιώθηκε.... (σωστά το μαντέψατε!!! θέρτυ περσέντ).

Σε εμένα τον κουφό παύλα ανίδεο δημιουργήθηκαν τα εξής βλακώδη ερωτήματα:

1. Η πρώτη δοκιμή έγινε πριν τη δεύτερη ή έγιναν και οι δύο συγχρόνως;

2. Αν έγινε πριν, τότε η συνολική βελτίωση είναι:

α. 30+30=60%;
β. 30+9=39%;

3. Αν έγιναν συγχρόνως, η βελτίωση που θα δίνει το καλώδιο άστρωτο είναι:

γ. 30-30=0%
δ. Η λύση της 30-0,3*Χ=Χ δηλαδή 23%;

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ. Μην ψάχνετε τη σωστή απάντηση. Κάπου την έχουμε πατήσει κι οι δυό που λέει και ο Λουκιανός.

Μία blind test δοκιμή όπου θα αλλαχθούν 10 φορές καλώδια θα κρατούσε τουλάχιστον 3 ώρες.
Συν της άλλης κάποιοι ενισχυτές (όπως ο δικός μου) θέλει κανένα 5άλεπτο με 10άλεπτο για να έρθει στα ίσα του από τη στιγμή που θα ανάψει.
Σαν οινολόγος κάναμε blind test σύμφωνα με προδιαγραφές.
Σε κατάλευκο σεπαρέ, μόνοι μας, μην έχοντας φάει το τελευταίο τρίωρο, δοκιμάζαμε κρασιά και είχαμε νερό για να καθαρίζουμε το στόμα μας ανάμεσα από τις δοκιμές. Αυτό κρατούσε το πολύ μισή ώρα. Μετά από αυτό ερχόταν η κόπωση.
Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να έχω ένα ποσοστό της τάξης του 90% ακόμη και αν είχα να συγκρίνω τον ήχο του Denon με τον ήχο του Copland, δύο ενισχυτές που έχω στο σύστημα μου και ακούω κάθε μέρα και έχουν διαφορά στον ήχο σαν τη μέρα με τη νύχτα.
Πόσο μάλλον διαφορές που δίνει ένα καλώδιο ρεύματος.

Αυτό που ξέρω είναι ότι φιλαράκι που πέρασε να μου αφήσει κάτι από το σπίτι, χωρίς να του πω ότι πήρα άλλο καλώδιο ρεύματος, που απλά τυχαίνει να γνωρίζει τον ήχο του στερεοφωνικού μου με ρώτησε τι έκανα και έστρωσε και άλλο ο ήχος μου.
Αυτό και μόνο, προσωπικά με έπεισε ότι τα καλώδια ρεύματος δεν έχουν να κάνουν με placebo.

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Κανένας επομένως ακόμα ούτε και εγώ που συνδυάζω και τα δύο δεν γλιτώνω από την ρετσινιά.

Κύριε Στεφανίδη, το γάντι μου περιμένει και εσάς, στο δικό σας σύστημα, στο σπίτι σας, με τα καλώδιά σας ως έχουν αυτήν τη στιγμή, έναντι του καλωδίου τοστιέρας που μάζεψα από τα σκουπίδια. Χαλκός ο ένας, χαλκός και ο άλλος. Εάν όντως ακούτε διαφορές, αποδείξτε το. Στα λόγια, εγώ είμαι αστροναύτης εν ενεργεία. (Εάν όμως χάσετε, θα αποχωρισθείτε τα καλώδια του συστήματός σας). Λοιπόν;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Μου θύμισες πάντως Κώστα review καλωδίου τεραστίου κόστους που είχα διαβάσει πριν 7-8 χρόνια. Εκεί που λέτε ο δοκιμαστής δήλωνε οτι το συγκεκριμένο καλώδιο βελτίωνε τον ήχο του συστήματος κατα 30% (θέρτυ περσέντ που λένε και οι επαΐοντες...).

Αμ ο άλλος, που άκουγε διαφορά ύψους στη στερεοφωνική εικόνα, σε συγκριτικό τεστ ψηφιακών καλωδίων;

(Τώρα μου θύμησες και εκείνο το αμίμητο review για κάποια τρίδρομα ηχεία του Θαλή, πριν χρόνια, από γνωστό high end reviewer, όπου τα ηχεία ήταν προβληματικά και ήθελαν στρώσιμο, μέχρι που μια ημέρα των ημερών, έτσι στην ψύχρα (λαϊκιστί, στη μπζύχρα), τα ηχεία «ήρθαν» και έστρωσαν, και όλα ήταν μέλι – γάλα, και τι ωραία, τι καλά. Και έχουν το θράσος και τα γράφουν δημοσίως…

Δε λέω, cool τύπος και πολύ ευχάριστος - και καλή πέννα, αλλά από τεχνικής πλευράς, δράμα. Σκέψου σε τι κατάσταση είχε φέρει τον Πετρόπουλο, και του έγραψε ένα ξεγυρισμένο γράμμα, το οποίο δημοσιεύθηκε βέβαια, και γέλασε κάθε πικραμένος)…

Κωστα δεν προκειται να ερθει κανεις για το τυφλο τεστ και απορω γιατι οχι αφου αλλοι ακουν ευκολα τις διαφορες και αλλοι ακομα και απο την εξωπορτα περαστικοι.
Δεν θαρθει κανεις Κωστα γιατι στου τυφλου την πορτα δεν την βλεπει, πεφτει επανω και σπαει τα μουτρα του.

Διάβασα την συνέχεια του θέματος και πιστεύω ότι είμαι κοντά στις απόψεις του Έκτωρ !

Προτείνω να γίνει άλλο ένα test και αυτή την φορά πιστεύω να συμμετέχετε ολοι οι επαγγελματίες, γιατί έχετε υποστηρίξει κάτι ανάλογο σε αυτό το threat.

Θα έχουμε λοιπόν τρία καλώδια ρεύματος.
Ένα των 500, ένα με διπλάσια τιμή 1000, και ένα με τριπλάσια του αρχικού 1500 .
Θα έρθουμε στα μαγαζιά σας , στο σύστημα και χώρο σας και θα πρέπει να βρείτε ποιο παίζει αναλόγως την ποιοτητά-τιμή του.
3 φορές συνολικά, να ευστοχίσεις στις 2.

Όπως τα λέτε, θα τα "ακούτε".

Πως σας φαίνεται ;

μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω ενα θεμα που δεν λεει να να κλεισει
γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να βγει αλλο συμπερασμα

ολοι δεν ακουν το ιδιο και
ολοι δεν εχουν το συστημα που θα αποκαλυψει τις οποιες διαφορες

Last edited:
Με βάση την μέχρι τώρα συζήτηση:

-Είναι υπερτιμημένα τα πολύ ακριβά καλώδια;
Φαίνεται ότι όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι ναί είναι.

-Εχουν τελικά επίδραση στον ήχο τα καλώδια ρεύματος κι ειδικότερα τα πιό ακριβά;(σ' αυτά επικεντρώνεται η μεγαλύτερη διάσταση απόψεων).
Οι περισσότεροι(που είναι ήδη χρήστες σχετικά ακριβών ή ακριβών), ισχυρίζονται ότι ναί έχουν ακουστή διαφορά.

-Υπάρχουν μετρήσεις που να επιβεβαιώνουν τις παραπάνω ακουστές διαφορές;
Οχι δεν υπάρχουν.

-Θεωρείτε αξιόπιστα-εφικτά τα "blind tests" για σύγκριση φθηνών-ακριβών καλωδίων ρεύματος;
Οι περισσότεροι θεωρούν πως όχι.

Τα έγραψα καλά;

Last edited:

-Εχουν τελικά επίδραση στον ήχο τα καλώδια ρεύματος κι ειδικότερα τα πιό ακριβά;(σ' αυτά επικεντρώνεται η μεγαλύτερη διάσταση απόψεων).
Οι περισσότεροι(που είναι ήδη χρήστες σχετικά ακριβών ή ακριβών), ισχυρίζονται ότι ναί έχουν ακουστή διαφορά.

... και τρέμουν στην ιδέα και μόνον, ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό τους με τυφλή δοκιμή.

Status
Not open for further replies.