Αγαπητέ Δημήτρη Ν. δεν γνωρίζω σε ποιους απευθύνεσαι με το απλοϊκό *επιστημονικά* ενδεδυμένο και ισοπεδωτικό παράδειγμα.
Μιας και πιθανόν να είμαι μεγαλύτερος θα σου παραθέσω ένα εξ ίσου απλοϊκό και ψευδοεπιστημονικό παράδειγμα που κάποτε μαθαίναμε στο 6τάξιο Γυμνάσιο, στο μάθημα της Λογικής:
"Ο χωροφύλακας είναι όργανο
Το μπουζούκι είναι όργανο
Άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι"
Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτε παραπάνω.
Απλά, πολύ λυπάμαι. Λ.Σ.
Ενα απλό παράδειγμα ακολουθεί :
Σε τυφλή δοκιμή δύο αναψυκτικών Α & Β, όπου Α=Pepsi-Cola , B=Coca-Cola
είναι πολύ δύσκολο μετά από 10-20 δοκιμές ο δοκιμαστής να έχει επιτυχία 100%.
Κι όμως υπάρχει διαφορά στη γεύση.
"Pepsi conducted blind taste tests in stores, in what was called the "Pepsi Challenge". These tests suggested that more consumers preferred the taste of Pepsi"
"Double-blind taste tests indicated that most consumers preferred the taste of Pepsi to Coke. In taste tests, drinkers were more likely to respond positively to sweeter drinks, and Pepsi had the advantage over Coke because it was much sweeter."
Ενα απλό παράδειγμα ακολουθεί :
Σε τυφλή δοκιμή δύο αναψυκτικών Α & Β, όπου Α=Pepsi-Cola , B=Coca-Cola
είναι πολύ δύσκολο μετά από 10-20 δοκιμές ο δοκιμαστής να έχει επιτυχία 100%.
Κι όμως υπάρχει διαφορά στη γεύση.
Το "όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" το λες εσύ και σε παρακαλώ να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως σχέση με εμένα προσωπικά!! [Ειδικά όσο σκέφτομαι ότι αυτό αποτελεί θέση Μπους και της νέας ταξης.]Οντας περίπου συνομήλικος σου θυμάμαι πολύ καλά το παράδειγμα που αναφέρεις . Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω όμως ότι δεν το "μαθαίναμε" στο μάθημα της Λογικής . Το έλεγαν απλώς οι "κουμπούρες" για να γελάσουμε .
Εκείνο για το οποίο λυπάμαι εγώ είναι η τυφλή και πιστή εφαρμογή του δόγματος "όσοι δεν είναι μαζί μας , είναι εναντίον μας" σε κάθε περίπτωση που κάποιος απλώς αναρωτιέται για ποιούς λόγους ενδεχομένως να συμβαίνουν ορισμένα πράγματα . Και στους μεν χομπίστες δείχνει ανελαστικότητα σκέψης , στους δε εμπόρους ενδεχομένως και ταπεινά ελατήρια
Υ.Γ. Υποθέτω ότι στα καλώδια της Τara Labs πολλοί θα άκουγαν διαφορές αντίστοιχες της αξίας των καλωδίων .
αυτό το πλασίμπο είναι όπως η σουπερμαντολίνη ένα πράμα ε?
Σωστά, αλλ' ως απίστευτα αυστηροί, οι όροι συνάδουν με την απίστευτα μεγάλη διαφορά τιμής.
Κανένας επομένως ακόμα ούτε και εγώ που συνδυάζω και τα δύο δεν γλιτώνω από την ρετσινιά.
Μου θύμισες πάντως Κώστα review καλωδίου τεραστίου κόστους που είχα διαβάσει πριν 7-8 χρόνια. Εκεί που λέτε ο δοκιμαστής δήλωνε οτι το συγκεκριμένο καλώδιο βελτίωνε τον ήχο του συστήματος κατα 30% (θέρτυ περσέντ που λένε και οι επαΐοντες...).
:worshippy::worshippy:αφου αλλοι ακουν ευκολα τις διαφορες και αλλοι ακομα και απο την εξωπορτα περαστικοι.
-Εχουν τελικά επίδραση στον ήχο τα καλώδια ρεύματος κι ειδικότερα τα πιό ακριβά;(σ' αυτά επικεντρώνεται η μεγαλύτερη διάσταση απόψεων).
Οι περισσότεροι(που είναι ήδη χρήστες σχετικά ακριβών ή ακριβών), ισχυρίζονται ότι ναί έχουν ακουστή διαφορά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.