καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Αρχηγέ μου, τώρα το παρατραβάς το πράμα!

Δε με λες, πες μας και ποιο ήταν το ακριβό καλώντιο, έτσι να ξέρουμε κι εμείς.

Δεν εχει νόημα να αναφέρω ποιο καλώδιο ήταν. Σημασία έχει ότι φαίνεται να υπάρχουν διαφορές ακόμα και στα "ψηφιακά" καλώδια. To μήκος των καλωδίων ήταν 1μ. Υποτίθεται ότι τα καλώδια AES/EBU μεταφέρουν χωρίς προβλήματα την ψηφιακή πληροφορία μέχρι τα 100 μ.

Δεν εχει νόημα να αναφέρω ποιο καλώδιο ήταν. Σημασία έχει ότι φαίνεται να υπάρχουν διαφορές ακόμα και στα "ψηφιακά" καλώδια. To μήκος των καλωδίων ήταν 1μ. Υποτίθεται ότι τα καλώδια AES/EBU μεταφέρουν χωρίς προβλήματα την ψηφιακή πληροφορία μέχρι τα 100 μ.

Ε πως δεν έχει νόημα ρε φιλαράκ να γράφεις σε σάητ με ανταλλαγές απόψεων ναούμε?

Τι θα το κάνουμε, τοπίο στην ομίχλη?

Καλημέρα σας κύριοι,
Θα ήθελα να εκφράσω μία (αφελή) απορία μου στο θέμα της κόντρας, για το αν "ακούγονται" τα καλώδια ρεύματος. Εάν κάποιος "ακούει", αλλά δεν το παραδέχεται, ή το αντίθετο αν κάποιος δεν "ακούει", αλλά ισχυρίζεται το αντίθετο,πως μπορούμε να κάνουμε αυτούς τους δύο, να αποδεχτούν την αλήθεια;
Έχοντας ανοίξει ένα αντίστοιχο θέμα πριν δύο εβδομάδες στα τεχνικά της Hi-fi audio κατηγορίας,και αφού το θέμα έγινε ανάθεμα, χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων,ενημερώνω -μιας και οι ίδιοι,πάντα-βρίσκονται και εδώ, ότι ξεκίνησα την δοκιμή καλωδίων και πέρα απο το ότι "άκουσα" διαφορές, πολύ περισσότερο τις "είδα". Όσοι ακούν μουσική με κλειστά μάτια μάλλον καταλαβαίνουν τι εννοώ.Όχι δεν ενδιαφέρομαι να λάβω μέρος στην όποια κόντρα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου,δεν έχω ν' αποδείξω τίποτα και σε κανένα.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Καλημέρα σας κύριοι,
Θα ήθελα να εκφράσω μία (αφελή) απορία μου στο θέμα της κόντρας, για το αν "ακούγονται" τα καλώδια ρεύματος. Εάν κάποιος "ακούει", αλλά δεν το παραδέχεται, ή το αντίθετο αν κάποιος δεν "ακούει", αλλά ισχυρίζεται το αντίθετο,πως μπορούμε να κάνουμε αυτούς τους δύο, να αποδεχτούν την αλήθεια;
Έχοντας ανοίξει ένα αντίστοιχο θέμα πριν δύο εβδομάδες στα τεχνικά της Hi-fi audio κατηγορίας,και αφού το θέμα έγινε ανάθεμα, χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων,ενημερώνω -μιας και οι ίδιοι,πάντα-βρίσκονται και εδώ, ότι ξεκίνησα την δοκιμή καλωδίων και πέρα απο το ότι "άκουσα" διαφορές, πολύ περισσότερο τις "είδα". Όσοι ακούν μουσική με κλειστά μάτια μάλλον καταλαβαίνουν τι εννοώ.Όχι δεν ενδιαφέρομαι να λάβω μέρος στην όποια κόντρα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου,δεν έχω ν' αποδείξω τίποτα και σε κανένα.

Άρα κάτι κέρδισες! :grandpa:

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Διαφορές υπάρχουν , δυσδιάκριτες αλλά υπάρχουν , κατα πόσο δικαιολογούν το χρηματικό αντίτιμο είναι πιο ευδιάκριτο !!,,,,,

Λάθος. Το έχω ξαναγράψει τουλάχιστον 500 φορές.
Το θέμα κόστους δεν θα έπρεπε κανονικά να μας απασχολεί στην hi-end ειδικά όταν από τη συζήτηση απουσιαζουν οι οικονομολόγοι.
Το θέμα κόστους είναι πάντοτε υποκειμενικό. Αλλιώς το αντιλαμβάνεται το κόστος ένας χαμηλόμισθος κι αλλιώς ένας υψηλόμισθος. Οταν ο λόγος μισθού είναι 1:10 αντιλαμβάνεσαι ότι τα 100 ευρώ "τσούζουν" το ίδιο με τα 1.000 ευρώ.

Και όμως υπάρχει διαφορά. Αντικατέστησα τα Red Dawn της Nordost με τα Heimdal της ίδιας εταιρίας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σαν να έπαιζαν τα μηχανήματα πίσω από κουρτίνα προηγουμένως.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Συμφωνω και επαυξανω με τον I.K. Στο hi-end δεν υπαρχουν οικονομικα ορια, απλα διαφορες στον ηχο, αλλοτε μικρες αλλοτε μεγαλες.
η άλλοτε χειρότερες !!! το πιο ακριβό καλώδιο ρεύματος που είχα ήτανε ένα ασημένιο , που κόστιζε 270 χιλιάρικα πριν 7 8 χρόνια , η διαφορά με το καλώδιο του θερμοσίφωνα εάν υπήρχε !! ήταν οτι του θερμοσίφωνα ήτανε πιο συγκροτημένο ήσυχο και πιο μαλακό ! (αλλα έτσι είναι το hiend !!) ,,, άιντε θα με κάνετε κόγια στη θέση του κόγια
:Banane0:-bye--bye-
ps TA χώνω και εγώ για καλώδια μην με βαράτε !!! ,άν και πιο φειδωλά πλέον,,

απο AES/EBU δεν περνάει ακριβώς ψηφιακό σήμα με την έννοια των παλμών όπως συμβαίνει στα ATA η στα IDE των υπολογιστών , είναι κατ ουσίαν αναλογικό σήμα διαμορφωμένο που κουβαλάει μέσα του την ψηφιακή πληροφορία , η οποία θα αναδιαμορφωθεί κατόπιν πάνω στο dac , δηλαδή γίνεται ένα είδος εκπομπής ! γιαυτό και παρατηρούνται διαφορές , καλύτερο καλώδιο καλύτερη εκπομπή = λιγότερα λάθη !

(Off topic)
Κάπου διαβάσατε κάτι, και προφανώς το καταλάβατε λάθος. Εάν σας το είπε πωλητής "high end", δεν εκπλήσσομαι. Μη συγχέετε τη μορφή του σήματος με την κωδικοποίηση. Το σήμα της γραμμής AES/EBU είναι ψηφιακό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

αν δεν είχες κερδίσει κάτι από το φόρουμ τότε δε θα έγραφες σήμερα.

'Ολοι κάτι παίρνουμε απο έναν χώρο. Θετικό ή αρνητικό είναι μία άλλη ιστορία.
Οι λόγοι για τους οποίους παραμένουμε ή και επιμένουμε, είναι επίσης μία ακόμη ιστορία. Συγνώμη για το off topic.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

η άλλοτε χειρότερες !!! το πιο ακριβό καλώδιο ρεύματος που είχα ήτανε ένα ασημένιο , που κόστιζε 270 χιλιάρικα πριν 7 8 χρόνια , η διαφορά με το καλώδιο του θερμοσίφωνα εάν υπήρχε !! ήταν οτι του θερμοσίφωνα ήτανε πιο συγκροτημένο ήσυχο και πιο μαλακό ! (αλλα έτσι είναι το hiend !!) ,,, άιντε θα με κάνετε κόγια στη θέση του κόγια
:Banane0:-bye--bye-
ps TA χώνω και εγώ για καλώδια μην με βαράτε !!! ,άν και πιο φειδωλά πλέον,,

Φυσικα και αλλοτε καθολου. Επισης ενα φτηνοτερο καλωδιο μπορει να κατσει και καλυτερα σε ενα συστημα με αλλα προβληματα (π.χ χωρος). Παιδια μην το ψαχνετε για να καταλαβεις διαφορες στα καλωδια ρευματος, χωρις να εχεις την αμφιβολια για το ποιο ειναι καλυτερο, πρεπει να εχεις λυσει τα περισσοτερα προβληματα του συστηματος σου.

(Off topic)
Κάπου διαβάσατε κάτι, και προφανώς το καταλάβατε λάθος. Εάν σας το είπε πωλητής "high end", δεν εκπλήσσομαι. Μη συγχέετε τη μορφή του σήματος με την κωδικοποίηση. Το σήμα της γραμμής AES/EBU είναι ψηφιακό.
οχι δεν μου το είπε κανένας πωλητής αλλά διαβάζοντας την θεωρεία του AES/EBU ετσι το κατάλαβα οτι υπάρχει κάποιου είδους εκπομπή , οχι ακριβώς εκπομπή με την κλασική μορφή , αλλά δεν υπάρχουν ΤΤL σήματα μέσα στο καλώδιο , υπάρχει διαμορφωτής και αναδιαμορφωτής στην ,έξοδο και στην είσοδο αντίστοιχα , τά ΤΤL σήματα παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες σε μεγάλα μήκη καλωδίων ,
ετσι έχω καταλάβει μπορεί και να απατώμαι πλήρως όμως

Κύριε Κόγια,

για να τελειώνει αυτό το «παραμύθι», δέχομαι την πρόσκληση δοκιμής δύο καλωδίων ρεύματος, ένα του δικού σας και ένα του δικού μου, πάνω στο σύστημα μου, με είδη μουσικής που ακούω.

Αν δε καταλάβω πότε παίζει το δικό σας, πότε το δικό μου θα έχετε ένα καλώδιο, το καλώδιό μου στην κατοχή σας,
Αν το καταλάβω, τότε απλά αποδέχεστε/παραδέχεστε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι, που πάνω στο σύστημά τους καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Δίκαια πράγματα, εσείς «ρίχνεται» τον εγωισμό σας, εγώ χάνω ένα καλώδιο ΚΑΙ ρίχνω το δικό μου.

Ούτε χρήματα, ούτε συστήματα, ούτε «γραφομαχίες», ούτε λόγια του «αέρα», καθαρές καταστάσεις.

Ο κος DIPIE, έχει τα στοιχεία μου, προτείνετε ημέρα που σας εξυπηρετεί.

Από ποιο ποσοστό επιτυχίας και κάτω δέχεστε ότι το καλώδιό σας δεν διαφέρει από το καλώδιο της τοστιέρας;

Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε περί ποίου καλωδίου πρόκειται, και ποια είναι η τιμή του στην αγορά.

δεν καταλαβαίνω αυτη την εμμονή με καλωδιο τοστιέρας - δηλαδή είναι καλύτερο απο το καλώδιο πλυντηρίου ?:chinscratch:

οχι δεν μου το είπε κανένας πωλητής αλλά διαβάζοντας την θεωρεία του AES/EBU ετσι το κατάλαβα οτι υπάρχει κάποιου είδους εκπομπή , οχι ακριβώς εκπομπή με την κλασική μορφή , αλλά δεν υπάρχουν ΤΤL σήματα μέσα στο καλώδιο , υπάρχει διαμορφωτής και αναδιαμορφωτής στην ,έξοδο και στην είσοδο αντίστοιχα , τά ΤΤL σήματα παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες σε μεγάλα μήκη καλωδίων ,
ετσι έχω καταλάβει μπορεί και να απατώμαι πλήρως όμως
χοντρά χοντρά συμβαίνει κάτι σαν to DAB (DIGITAL AUDIO BROADCAST ) ναι μεν ψηφιακή εκπομπή , πλην ώμος μέσω αναλογικής διόδου

Status
Not open for further replies.