καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αρκετά καλά εκτός από κάτι...

-Θεωρείτε αξιόπιστα-εφικτά τα "blind tests" για σύγκριση φθηνών-ακριβών καλωδίων ρεύματος;
Οι περισσότεροι θεωρούν πως όχι.

Τα θεωρώ τόσο αξιόπιστα όσο τα blind test των συσκευών.
Με γνώμονα αν σου αρέσει αυτό που ακούς και όχι αν αυτό που ακούς είναι ακριβό ή όχι.
Εξάλλου μπορεί εμένα να μου αρέσει ο ήχος ενός λαμπάτου set των 1000 ευρώ περισσότερο από τον ήχο ενός τρανζίστορ των 20.000 ευρώ.
Αξιόπιστο μεν, όχι για διαγωνισμούς δε.

... και τρέμουν στην ιδέα και μόνον, ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό τους με τυφλή δοκιμή.

Κύριε Κόγια,

για να τελειώνει αυτό το «παραμύθι», δέχομαι την πρόσκληση δοκιμής δύο καλωδίων ρεύματος, ένα του δικού σας και ένα του δικού μου, πάνω στο σύστημα μου, με είδη μουσικής που ακούω.

Αν δε καταλάβω πότε παίζει το δικό σας, πότε το δικό μου θα έχετε ένα καλώδιο, το καλώδιό μου στην κατοχή σας,
Αν το καταλάβω, τότε απλά αποδέχεστε/παραδέχεστε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι, που πάνω στο σύστημά τους καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Δίκαια πράγματα, εσείς «ρίχνεται» τον εγωισμό σας, εγώ χάνω ένα καλώδιο ΚΑΙ ρίχνω το δικό μου.

Ούτε χρήματα, ούτε συστήματα, ούτε «γραφομαχίες», ούτε λόγια του «αέρα», καθαρές καταστάσεις.

Ο κος DIPIE, έχει τα στοιχεία μου, προτείνετε ημέρα που σας εξυπηρετεί.

... και τρέμουν στην ιδέα και μόνον, ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό τους με τυφλή δοκιμή.

Βιαστικουλης εισαι βρε. Περιμενε ολα στον καιρο τους αφου τα ξαναπαμε.
Οσο για το στρωσιμο που εγραψες παραπανω για τα ηχεια του Θαλη παρε σαν παραδειγμα τα δικα μου που για να ακουσω σωστο μπασο περασαν κατι μηνες απο την πρωτη τους. Μην εισαι απολυτος Κωστα στο ξαναπα. Χαλαρωσε για λιγο. Ασε το πληκτρολογιο προς το παρον και ακου και λιγο μουσικουλα. Μην τρελαινεσαι αλλωστε εσυ εισαι αλλου δεν πιανεσαι ευκολα κοροιδο.Απο οτι καταλαβα τα εχεις ακουσει ολα και τα εχεις κανει ολα. Ε ασε κι εμας τους χαζους χαιενταδες να μαθουμε μονοι μας...

Κύριε Κόγια,

για να τελειώνει αυτό το «παραμύθι», δέχομαι την πρόσκληση δοκιμής δύο καλωδίων ρεύματος, ένα του δικού σας και ένα του δικού μου, πάνω στο σύστημα μου, με είδη μουσικής που ακούω.

Αν δε καταλάβω πότε παίζει το δικό σας, πότε το δικό μου θα έχετε ένα καλώδιο, το καλώδιό μου στην κατοχή σας,
Αν το καταλάβω, τότε απλά αποδέχεστε/παραδέχεστε ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι, που πάνω στο σύστημά τους καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Δίκαια πράγματα, εσείς «ρίχνεται» τον εγωισμό σας, εγώ χάνω ένα καλώδιο ΚΑΙ ρίχνω το δικό μου.

Ούτε χρήματα, ούτε συστήματα, ούτε «γραφομαχίες», ούτε λόγια του «αέρα», καθαρές καταστάσεις.

Οχι καλωδιο του φιλε. Ενα καλωδιο απλο τυπικο που υπαρχει μεσα στην συσκευασια μια συσκευης.

Κύριε Κόγια,

Κε Κόγια μας το είδατε αυτό ή..........στρίβειν διά του αρραβώνος??

Γιατι το ζοριζεται ρε παιδια.Αυτος που δεν ακουει διαφορες,δεν θα ακουσει ποτε.Απορω και ξυστεμε(οπως ελεγε και ο ζουγανελης) ειναι πια τοσο απαραιτητο ολοι να συμφωνουν οτι υπαρχουν διαφορες??Στην τελικη αυτος που θελει να τα αγορασει θα τα αγορασει,αυτος που δεν θελει για διαφορους λογους να τα αγορασει, θα ισχυριζεται οτι δεν ακουει διαφορες...Περι ορεξεως...Καθεστε και ασχολεισται με τον καθε πικραμενο(γενικα μιλαω,ενταξει???):HTEHETH63:

Κύριε Κόγια,

Από ποιο ποσοστό επιτυχίας και κάτω δέχεστε ότι το καλώδιό σας δεν διαφέρει από το καλώδιο της τοστιέρας;

Από ποιο ποσοστό επιτυχίας και κάτω δέχεστε ότι το καλώδιό σας δεν διαφέρει από το καλώδιο της τοστιέρας;

Το ποσοστό αυτό πως μετριέται κατά την γνώμη σας?:nounder:

Το ποσοστό αυτό πως μετριέται κατά την γνώμη σας?:nounder:

Eπι των επιτυχημενων -αποτυχημενων προσπαθειων ισως ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κύριε Κόγια,

The Royal Family is very proud of you +1000

Παρεμπιπτόντως σήμερα μου έφεραν για δοκιμή ένα νέο ψηφιακό καλώδιο AES/EBU και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα ακούσω διαφορές ανάμεσα σε δύο ψηφιακά καλώδια 110Ω AES/EBU. . Οταν το συνέδεσα στο σύστημα έπαθα πλάκα. Για πρώτη φορά άκουσα την αληθηνή χροιά ατα ξύλινα κρουστά. Με το Belden το δικό μου το επαγγελματικό καλώδιο το ξύλο ακούγονταν σαν synthesizer ενώ δεν ήταν. Tι σημβαίνει ? please help !!!

Το δικό μου έχει 50 ευρώ το άλλο 500 ευρώ, υπάρχουν διαφορές ακόμα και στα ψηφιακά καλώδιαα, που λένε οι επιστήμονες ότι τα ψηφιακά καλώδα είναι όλα ίδια αφού περνάνε μόνο την πληροφορία ταυ μηδεν (0) και ταυ ένα (1) ??

Last edited:
Παρεμπιπτόντως σήμερα μου έφεραν για δοκιμή ένα νέο ψηφιακό καλώδιο AES/EBU και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα ακούσω διαφορές ανάμεσα σε δύο ψηφιακά καλώδια 110Ω AES/EBU. . Οταν το συνέδεσα στο σύστημα έπαθα πλάκα. Για πρώτη φορά άκουσα την αληθηνή χροιά ατα ξύλινα κρουστά. Με το Belden το δικό μου το επαγγελματικό καλώδιο το ξύλο ακούγονταν σαν synthesizer ενώ δεν ήταν. Tι σημβαίνει ? please help !!!

Το δικό μου έχει 50 ευρώ το άλλο 500 ευρώ, υπάρχουν διαφορές ακόμα και στα ψηφιακά καλώδιαα, που λένε οι επιστήμονες ότι τα ψηφιακά καλώδα είναι όλα ίδια αφού περνάνε μόνο την πληροφορία ταυ μηδεν (0) και ταυ ένα (1) ??

Αρχηγέ μου, τώρα το παρατραβάς το πράμα!

Δε με λες, πες μας και ποιο ήταν το ακριβό καλώντιο, έτσι να ξέρουμε κι εμείς.

Παρεμπιπτόντως σήμερα μου έφεραν για δοκιμή ένα νέο ψηφιακό καλώδιο AES/EBU και στην αρχή δεν πίστευα ότι θα ακούσω διαφορές ανάμεσα σε δύο ψηφιακά καλώδια 110Ω AES/EBU. . Οταν το συνέδεσα στο σύστημα έπαθα πλάκα. Για πρώτη φορά άκουσα την αληθινή χροιά στα ξύλινα κρουστά. Με το Belden το δικό μου το επαγγελματικό καλώδιο το ξύλο ακούγονταν σαν synthesizer ενώ δεν ήταν. Tι συμβαίνει ? please help !!!

Το δικό μου έχει 50 ευρώ το άλλο 500 ευρώ, υπάρχουν διαφορές ακόμα και στα ψηφιακά καλώδιαα, που λένε οι επιστήμονες ότι τα ψηφιακά καλώδια είναι όλα ίδια αφού περνάνε μόνο την πληροφορία ταυ μηδεν (0) και ταυ ένα (1) ??
απο AES/EBU δεν περνάει ακριβώς ψηφιακό σήμα με την έννοια των παλμών όπως συμβαίνει στα ATA η στα IDE των υπολογιστών , είναι κατ ουσίαν αναλογικό σήμα διαμορφωμένο που κουβαλάει μέσα του την ψηφιακή πληροφορία , η οποία θα αναδιαμορφωθεί κατόπιν πάνω στο dac , δηλαδή γίνεται ένα είδος εκπομπής ! γιαυτό και παρατηρούνται διαφορές , καλύτερο καλώδιο καλύτερη εκπομπή = λιγότερα λάθη !

Κύριε Κόγια,

υπολογιζε με αν θες να ειμαι παρόν ειλικρινα εχω μεγαλη απορια

επισης σαν ενας απλος καταναλωτης θελω να σας ρωτησω κατι

σιγουρα μεταξυ ενος καλωδιου τοστιερας και ενος των 500 ευρω ισως υπαρχουν διαφορες

αλλα εχω ακουσει για καλωδια 12.000 ευρω οντως εχουν διαφορα με καποια των 9000 ευρω ας πουμε?

επισης τιμη υλικων ανα μετρο σε ενα καλωδιο των 12.000 ευρω ?

πρεπει να το βλεπουμε ετσι ομως?

αν κοστολογησουμε ενα F16 κοστιζει σε υλικα 1.000.000 ευρω και πωλειται κομπλε με αναβαθμισεις 60.000.000. με 65.000.000 ευρω(generation 4.5)

ειμαι λαθος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

απο AES/EBU δεν περνάει ακριβώς ψηφιακό σήμα με την έννοια των παλμών όπως συμβαίνει στα ATA η στα IDE των υπολογιστών , είναι κατ ουσίαν αναλογικό σήμα διαμορφωμένο που κουβαλάει μέσα του την ψηφιακή πληροφορία , η οποία θα αναδιαμορφωθεί κατόπιν πάνω στο dac , δηλαδή γίνεται ένα είδος εκπομπής ! γιαυτό και παρατηρούνται διαφορές , καλύτερο καλώδιο καλύτερη εκπομπή = λιγότερα λάθη !

Πολύ σωστό. Αυτό μας έλειπε τώρα, να περνάνε μέσα από τα ψηφιακά καλώδια στρατιωτάκια με μπανεράκια μηδενικών και άσσων.

Τα καλώδια AES/EBU 110 Ω τα αποκαλούμε ψηφιακά καλώδια για να μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε από τα αντίστοιχα συμβατικά καλώδια σήματος line.

Status
Not open for further replies.