καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Εκτος αν βαλεις γεννητρια η να χρησιμοποησεις τα πανακριβα σταθεροποιητικα και φιλτρα που χρησιμοποιουν τα studio.

βρε τι μου θυμίζεις.......:flipout::grandpa:

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

στην ακρη των νευρωνων του εγκεφαλου προσδενονται νευροδιαβιβαστες(χημικες ουσιες) οι οποιες μεταφερουν την πληροφορια της <<μποχας>> απο το αισθητηριο οργανο,στην συνεχεια αν αυτη η μποχα παραμενει για πολυ χρονο,ο εγκεφαλος παυει ν 'ασχολειται πλεον θεωροντας οτι η πληροφορια εχει επιτελεσει το εργο της,οποτε διακοπτει την προσδεση του νευροδιαβιβαστη με τους νευρωνες του,γι αυτο και συνηθιζουμε μια μυρωδια,το ιδιο ισχυει βεβαια και με τις αλλες αισθησεις.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Προσωπικά δεν μπορώ να συνηθίσω τις μυρωδιές που με ενοχλούν και ούτε μπορώ να συμβιβαστώ με θορύβους και με κακή ποιότητα ήχου.
Έχω την απλή περιέργια να ξέρω τί επ' αυτού έχουν να μας πουν οι επιστήμονες! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Απο τον τροπο που εκφραζεστε, γινεται προφανες οτι ουδεμια σχεση εχετε με αυτην, εννοω την επιστημη. Δεν ειναι κακο να υπερασπιζεστε την δουλεια σας αλλα ο ισχυρισμος σας ειναι τουλαχιστον αφελης. Χωρις να θελω να σας προσβαλω θα σας ελεγα οτι η προσωπικοτητα σας δεν αρκει για να πεισετε τους πελατες σας, οταν αναφερεστε σε ενα τετοιο αντικειμενο. Ακομα και ο ιατρος που εχει σπουδασει για μια ολοκληρη ζωη, καθε μερα κανει λαθος εκτιμησεις και διαγνωσεις. Φανταστειτε ποσα λαθη κανει ενας πολυ εμπειρος κατα τα αλλα κομπογιανιτης που ασκει την παραιατρικη. Δεν εννοω οτι εσεις ειστε τετοιος αλλα θετω το παραδειγμα για να δειτε την σημασια του επιχειρηματος σας: ακουστε με γιατι εγω ξερω κλπ.

Εσυ "φιλε" (εχει δικιο ο kharmacoma κατεβασε την μασκα και γραψε επωνυμα αν εισαι "ανδρας") πιες κανα johny walker, ασε την επιστημη και μην ασχολεισαι με τις γνωσεις και την εμπειρια του υποφαινομενου και των υπολοιπων εμπορων, γιατι προφανως δεν ξερεις τι σου γινεται...

Υψηλοτάτου επιπέδου συζητήσεις...
Πολύ ενδιαφέρον!!!

Eυθεία επίθεση σε μέλος ????
Αυτό δεν είναι ενάντια στους κανονισμούς ?

Ποιο μελος? Ανωνυμου του Jan 2008 μονο και μονο για προβοκατσια??

Εδω δεν ειναι avsite κυριε Kokar που μου εστειλλες πριν και υβριστικα pm!

ΕΔΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVCLUB!

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" (για μερικους) ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ HIFI ΜΗΧΑΝΩΝ..

Μια ηλεκτρονική συσκευή, ενεργή ή παθητική λέμε ότι λειτουργεί σαν ένα φίλτρο συχνοτήτων όταν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα φίλτρο συχνοτήτων.

Εάν υποθέσουμε ότι τα καλώδια ρεύματος λειτουργούν σαν παθητικά αναλογιά φίλτρα συχνοτήτων αποκόπτοντας τις πολύ υψηλές συχνότητες, θα ήθελα να μάθω για κάθε τύπο καλωδίου που αντιπροσωπεύουν οι φίλοι μας ποια είναι αυτή η συχνότητα αποκοπής καθώς και την κλήση του φίλτρου.

Εάν δεν σας έχουν δώσει οι προμηθευτές σας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καλωδίων που αντιπροσωπεύετε υπάρχει τρόπος να τα μετρήσουμε.

Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι οι διαφορές που λέμε ότι ακούμε δοκιμάζοντας διαφορετικά καλώδια ρεύματος οφείλονται στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάποιο είδος φίλτρου.
Αν θέλετε καλώδια ρεύματος που λειτουργούν σαν RFI φίλτρα υπάρχουν κάποια που έχουν κρυμμένο μεσα τους ένα μικρό πυκνωτάκι 100nF αξίας περίπου 10 λεπτών του ευρώ. Κάποιοι άλλοι προσθέτουν και πιο πολύπλοκα εξαρτήματα. Αυτά όμως δεν θεωρούνται καλώδια ρεύματος αλλά παθητικές συσκευές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Σωστά, αλλ' ως απίστευτα αυστηροί, οι όροι συνάδουν με την απίστευτα μεγάλη διαφορά τιμής.

Φίλε μου, πολιτικάντης πονηρός δεν είσαι πάντως!

Τι το θες το 90% ; Για να 'χουν να λένε; Βάλε 70% (αφού ΠΑΛΙ δεν θα δεχθούν).
Αφαίρεσε και την απαίτηση για πανάκριβο ενδεχομένως καλοδιολάφυρο.
Το σωστό: αν κερδίσουν, εντάξει, σου παίρνουν το καλώδιο της τοστιέρας. Αν χάσουν, πάλι σου το παίρνουν!!! (υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία γι' αυτούς; ;) )

Από την άλλη:
Έστω ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ να έχει επιτυχία πάνω από μόνον 60% (που όμως θα επαληθευθεί με δεύτερη και τρίτη σειρά δοκιμών) τότε ΝΑΙ, υπάρχει διαφορά (αν βέβαια είναι προς το καλύτερο και αν αξίζει την διαφορά τιμής είναι άλλο θέμα και... νέα αιτία μαλλιοτραβήγματος)

Το λάθος που θα γίνει στο blind test είναι ότι με κάθε αλλαγή καλωδίου ρεύματος θα πρέπει να σβήνει η συσκευή και μετά να ξανανάβει με το άλλο καλώδιο. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του test δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αποψή μου.

Y.Γ Επίσης προβλέπω επιτυχία 6/10 .

Last edited:

Ιδού δύο hints. Tα ακριβά ρολόγια, είτε πωλούνται ως κοσμήματα, καθώς φέρουν πολυτίμους λίθους και κατασκευή από ευγενή μέταλλα, είτε πωλούνται ακριβά ως προϊόντα υψηλής πολυπλοκότητας, για την παραγωγή των οποίων απαιτείται ο ανάλογος παραγωγικός εξοπλισμός και το ανάλογο προσωπικό. Αντιθέτως, ένα καλώδιο είναι απλούστατο προϊόν, του οποίου η παραγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στον πλανήτη, με προσωπικό μέσης ή χαμηλής εξειδίκευσης, και με απλό και φθηνό εξοπλισμό. Ακόμη και όταν ο σούπερ κατασκευαστής του πλασσάρει περισπούδαστα διάφορες ανοησίες ολκής, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να είναι θωρακισμένος ο αγωγός της γείωσης, (διότι, προφανώς, μας περνάει όλους για ηλιθίους).

Ναι;
Κε Κογια,
μαλλον δε γνωριζεις τιποτε και δεν εχεις ιδεα για το τι γραφεις, αμα αναφερεσαι με τοσο λαθος αποψεις για θωρακισεις. Απλώς λυπάμαι για το υφος γραφής σου. Αμα δεν γνωριζεις καλυτερα να μην εκφραζεσαι, ετσι απλα! Και ασε τους ειδικους κατασκευαστες να κανουνε αυτα που νομιζουν!

Αν έγραφα πάντως, στο μάθημα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο Πολυτεχνείο, ότι ένα κομμάτι καλωδίου μήκους 1.5 μέτρου μπορεί να συμπεριφερθεί σαν φίλτρο, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μου.

Μια ηλεκτρονική συσκευή, ενεργή ή παθητική λέμε ότι λειτουργεί σαν ένα φίλτρο συχνοτήτων όταν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα φίλτρο συχνοτήτων.

Εάν υποθέσουμε ότι τα καλώδια ρεύματος λειτουργούν σαν παθητικά αναλογιά φίλτρα συχνοτήτων αποκόπτοντας τις πολύ υψηλές συχνότητες, θα ήθελα να μάθω για κάθε τύπο καλωδίου που αντιπροσωπεύουν οι φίλοι μας ποια είναι αυτή η συχνότητα αποκοπής καθώς και την κλήση του φίλτρου.

Εάν δεν σας έχουν δώσει οι προμηθευτές σας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καλωδίων που αντιπροσωπεύετε υπάρχει τρόπος να τα μετρήσουμε.

Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι οι διαφορές που λέμε ότι ακούμε δοκιμάζοντας διαφορετικά καλώδια ρεύματος οφείλονται στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που δημιουργούν κάποιο είδος φίλτρου.
Αν θέλετε καλώδια ρεύματος που λειτουργούν σαν RFI φίλτρα υπάρχουν κάποια που έχουν κρυμμένο μεσα τους ένα μικρό πυκνωτάκι 100nF αξίας περίπου 10 λεπτών του ευρώ. Κάποιοι άλλοι προσθέτουν και πιο πολύπλοκα εξαρτήματα. Αυτά όμως δεν θεωρούνται καλώδια ρεύματος αλλά παθητικές συσκευές.

Oυτε εγω εχω πειστει απολυτα οτι λειτουργουν σαν φιλτρα. Παντως ΙΚ οι κατασκευαστες καλωδιων δεν προκειται να σου εδιναν ποτε τα χαρακτηριστικα του καλωδιου. Θα επαιρνες εσυ ενα καλωδιο αν σου ελεγαν οτι εχει roll off απο τα 16 ΚHz και πανω? Δεν θα το επαιρνες.Παρολο που σε μερικα συστηματα θα ακουγοταν πιο "σωστο". Παντως και η RF θωρακιση ενα ειδος φιλτρου δεν ειναι? Εσυ τι ερμηνεια θα εδινες στα διαφορετικα ηχητικα χαρακτηριστικα των καλωδιων ρευματος?
Καλημερα σε ολους.

Last edited:
Καλημέρα Kharma, εγώ πιστεύω τελικά μέσα από όλα αυτά που διάβασα, ότι η εντύπωση που δίνει ένα τέτοιο καλώδιο είναι τελείως υποκειμενική, το λέω αυτό γιατί αν ήταν τόσο ξεχωριστό τις διαφορές στην ηχητική ποιότητα θα τις αντιλαμβανόταν όλοι.
Εδώ βλέπω ότι οι μισοί δεν καταλαβαίνουν την αλλαγή και οι άλλοι μισοί βρίσκουν τεράστιες διαφορές.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τεκμηριωμένα που οφείλετε ο χαρακτήρας ενός τέτοιου καλωδίου, και μην ακούσω πάλι για φίλτρα και RF καταστολές γιατί από εχθές δεν σταμάτησα να γελάω.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα γιατί είδα ότι παραδέχθηκες οτι δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν κύκλωμα RLC.

Last edited:
Ποιο μελος? Ανωνυμου του Jan 2008 μονο και μονο για προβοκατσια??

Εδω δεν ειναι avsite κυριε Kokar που μου εστειλλες πριν και υβριστικα pm!

ΕΔΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVCLUB!

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" (για μερικους) ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ HIFI ΜΗΧΑΝΩΝ..

Ενώ εσύ είσαι επώνυμος ???? :flipout:
Ρε δεν αφήνεις την πλάκα λέω εγώ
Και όσο για το υβριστικά ΡΜ που λες ότι σου έστειλα
Αφορούσαν αν θυμάσαι το ποστ που έβαλες με την φωτογραφία του
Συχωρεμένου του Σπύρου λέγοντας ότι είναι ο Κογιας και όχι την «διαμάχη»
Για τα καλώδια, και συγκεκριμένα σου έγραψα μην λες μ@λ@κιες εάν δεν ξέρεις.
Τώρα εάν εσύ το βλέπεις υβριστικό αυτό είναι πρόβλημα σου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό

Αν έγραφα πάντως, στο μάθημα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο Πολυτεχνείο, ότι ένα κομμάτι καλωδίου μήκους 1.5 μέτρου μπορεί να συμπεριφερθεί σαν φίλτρο, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μου.

+1

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ενώ εσύ είσαι επώνυμος ???? :flipout:
Ρε δεν αφήνεις την πλάκα λέω εγώ
Και όσο για το υβριστικά ΡΜ που λες ότι σου έστειλα
Αφορούσαν αν θυμάσαι το ποστ που έβαλες με την φωτογραφία του
Συχωρεμένου του Σπύρου λέγοντας ότι είναι ο Κογιας και όχι την «διαμάχη»
Για τα καλώδια, και συγκεκριμένα σου έγραψα μην λες μ@λ@κιες εάν δεν ξέρεις.
Τώρα εάν εσύ το βλέπεις υβριστικό αυτό είναι πρόβλημα σου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό

Παρακαλώ κύριοι!
Οχι εδώ προσωπικές αντιπαραθέσεις και τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί.
Θα συνιστούσα να μιλήσετε στο τηλέφωνο λύνοντας την μεταξύ σας παρεξήγηση.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Καλημέρα Kharma, εγώ πιστεύω τελικά μέσα από όλα αυτά που διάβασα, ότι η εντύπωση που δίνει ένα τέτοιο καλώδιο είναι τελείως υποκειμενική, το λέω αυτό γιατί αν ήταν τόσο ξεχωριστό τις διαφορές στην ηχητική ποιότητα θα τις αντιλαμβανόταν όλοι.
Εδώ βλέπω ότι οι μισοί δεν καταλαβαίνουν την αλλαγή και οι άλλοι μισοί βρίσκουν τεράστιες διαφορές.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τεκμηριωμένα που οφείλετε ο χαρακτήρας ενός τέτοιου καλωδίου, και μην ακούσω πάλι για φίλτρα και RF καταστολές γιατί από εχθές δεν σταμάτησα να γελάω.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα γιατί είδα ότι παραδέχθηκες οτι δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν κύκλωμα RLC.

Oι διαφορες δεν ειναι σε καμια περιπτωση τεραστιες και σε κανενα συστημα. Σε βαθος χρονου ομως και ακουγοντας τη μουσικη σου ειναι σημαντικες ωστε να ακους το συστημα σου και να το χαιρεσαι-χαλαρωνεις. Μην ξεχνατε οτι μιλαμε για μουσικη. Ποσο πια διαφορα να κανει ενα καλωδιο ρευματος. Και χωρις αυτο μια χαρα θα ακους. Αλλα οι διαβαθμισεις που εχει το αυτι μας οσον αφορα τον ηχο ειναι τεραστιες. Ελπιζω να εγινα καταννοητος.

Μα ειναι δυνατον; Λυπαμαι αλλα διαπιστωνω πως η εν λογω ιστοσελιδα βρισκεται στο ελεος μερικων επαγγελματιων. Αλλιως δεν εξηγειται το γεγονος οτι οι διαχειριστες κωφευουν στους χαρακτηρισμους και τις συμπεριφορες τους. Εκτος κυριοι διαχειριστες αν σας αρεσει ο χαρακτηρισμος "λουλες" οποτε σας τον προωθω ευχαριστως. Εμενα ουτως η αλλως δεν με αφορουν ουτε οι χαρακτηρισμοι, ουτε το επιπεδο συζητησης που εσεις επικροτειτε.

Το λάθος που θα γίνει στο blind test είναι ότι με κάθε αλλαγή καλωδίου ρεύματος θα πρέπει να σβήνει η συσκευή και μετά να ξανανάβει με το άλλο καλώδιο. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του test δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αποψή μου.

Y.Γ Επίσης προβλέπω επιτυχία 6/10 .

Φτασαμε στο αλλο ακρο.... να λεμε οτι επηρεαζεται το ολο τεστ απο ενα σβησιμο κλεισιμο της συσκευης. Και πως θα κλεινουν οι συσκευες ..με τη σκεψη ?

Ελεος...μεχρι και εγω ο θεοκουφος (με τα ταπεινα 685 και τα ενεργα bx5a :guitarist::flipout:) και ο μη κατεχων καμμιας τεχνικης γνωσης...νιωθω οτι αυτα ειναι...υπερβολικα.

Ελεος τι θα ακολουθησει , το στιγμιαιο θρουσμα του αερα και το τιτιβισμα των πουλιων ?

Εδω μιλαμε για ενα καλωδιο τοστιερας που αμα λαχχει ο αλλος του δινει και ενα πεταμα στα σκουπιδια αμα πιανει ..χωρο...και απο την αλλη μπορουμε να εχουμε ενα οποιοδηποτε hi-end καλωδιο ...minimum τιμης 500 ε...που σημαινει οτι καποιος μπορει να φερει και καμμια μπομπα των πολλων χιλιαδων ευρω...και λετε οτι παιζει ρολο το ανοιγμα -κλεισιμο της μηχανης ?

Και ποσοστο 60 % ? Τετοιο στοιχημα βαζω και εγω αμα ητανε...δεν θελει και πολλα...λιγω κολοφαρδος να εισαι....

Οποιος ειναι σιγουροτατος βρισκει και τα 9/10...και λιγα ειναι να σου πω την αληθεια...

Σορυ για το ποστ..και φυσικα δεν εχει σχεση με σενα αλλα με την αναμετρησις

:Banane0:

Status
Not open for further replies.