καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Οπως εγραψα πολλακις , αλλα δεν κανετε τον κοπο να διαβασετε με στοιχειωδη προσοχη , αυτη ειναι η εξηγηση ανθρωπων* με επιστημονικες γνωσεις στον τομεα αυτο .

Πιστέψτε με τα διάβασε με στοιχειώδη προσοχή. Απλά σας ρώτησα αν τα αναπαράγετε όλα αυτά χωρίς ο ίδιος να κοιτάξετε αν ισχύουν ή όχι...

Τι θα θελατε να κανω για να τα επιβεβαιωσω ;;; Ποσοι πρεπει να συμφωνησουν για να εχω το δικαιωμα να το γραψω στο φορουμ ;

Γιατί αντιδράτε έτσι. Δεν σας στέρησε κανένας το δικαίωμα να γράφετε την άποψη σας στο φόρουμ. Αν όμως αυτή σας η άποψη χρησιμοποιεί επίκλυση στην αυθεντία (επιστήμονες) τότε καλό είναι να βασίζεται σε σωστά δεδομένα. Αυτά που γράψατε δεν είναι, περισσότερο για επίκλυση στο συναίσθημα εμένα μου φάνηκαν.

Εσεις θα μου κανετε την χαρη να μου πειτε (επιστημονικα τεκμηριωμενα)που οφειλονται οι τυχον διαφορες που εχετε ακουσει απο ειδικα καλωδια ρευματος ;

Λυπάμαι αλλά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει διαφορές από καλώδια ρεύματος. Ούτε από τα Nordost που άκουσα στην έκθεση προσφάτως, ούτε και από όλα τα υπόλοιπα συστήματα που έχω ακούσει.

*πληθυντικος

Δεν έχω κάτι με εσάς, είσαστε πολύ καλός σε αυτό που κάνετε και δεν το αμφισβητώ. Απλά είναι καλό οι αντικειμενικές αλήθειες να μένουν όπως έχουν θεσπιστεί από ανθρώπους με γνώσεις. Επειδή εμείς ακούσαμε την διαφορά δεν φταίει ο νόμος του Νεύτωνα, μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Η επιστημη βασιζεται στο πειραμα δηλαδη στην πραξη.

Απο θεωριες κι αμπελοφιλοσοφιες χορτασαμε και βαρυστομαχιασαμε.

Στο πειραμα κυριε κανεις δεν μπορει να την βγει σε εναν εμπορο.

Οι εμποροι τα εχουν ολα στα ποδια τους. Σκουντουφλανε κυριολεκτικα πανω σε ultra high end καλωδια. Στην πειρα δε δεν τους βγαινει συνηθισμενος χαιφιντελιστας με τιποτα..

Επαναλαμβανω ΑΚΟΥΣΤΕ τους!

Κατι παραπανω ΞΕΡΟΥΝ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ, μην ακούτε τους επιστήμονες! Τους εμπόρους ακούστε που κάθε μέρα σκουντουφλάνε σε τέτοια καλώδια, αφου τα κλωτσάνε ξέρουν...
Ωραία επιχειρήματα!-bye-

Αποψη σας ......

Προφανως διαφωνω .

Εσεις για να αποδειξετε το λανθασμενο των λεγομενων μου επιτελους πειτε μας την σωστη εξηγηση επιστημονικα τεκμηριωμενη .

Μα δεν ισχυρίστικα ότι την γνωρίζω κύριε Ντόκο. Απλά γνωρίζω ότι αυτά που εσείς λέτε είναι λάθος!

Αν την γνώριζα δεν θα περίμενα τα αποτελέσματα του συγκριτικού!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Μακαρι να ειναι ετσι....και τιθεται ενα ερωτημα...αν η δοκιμη δεν γινει στο ιδιο το συστημα καποιου αλλα σε καποιο αλλο τι γινεται ?
Οι διαφορες του super duper hi-end καλωδιου εναντι του φτηνου εκμηδενιζονται ?

Δεν είναι όλα τα καλώδια για όλα τα στερεοφωνικά.
Άλλο καλώδιο θα πάρει κάποιος με στερεοφωνικό των 100.000 ευρώ, γιατί θα του προσφέρει κάτι στον ήχο και άλλο κάποιος που έβαλε το ipod σε ένα docking station.

Δεν θα επρεπε να ειναι τοσο εμφανεις που να γινονται αντιληπτες και σε ενα συστημα με το οποιο καποιος δεν ειναι εξοικοιωμενος ?

Είναι όταν το σύστημα μπορεί να δείξει τις διαφορές. Όταν όμως ζητάμε ένα ποσοστό 90% επιτυχίας σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές με ρίσκο να χάσεις ένα σεβαστό ποσό, τότε κάποια πράγματα πρέπει να είναι εκ του ασφαλούς.

Και τελωσπαντων αν το πραγμα θελει την εξοικειωση του , τον χρονο του και την καταλληλη ψυχικη διαθεση για να λειτουργησει...μηπως τελικα η αγορα ενος τετοιου καλωδιου ειναι υπερβολικη εως ανουσια ?

Όπως το πάρει κανείς. Έχεις ακούσει κάποιο καλώδιο ρεύματος σε κάποιο καλό σύστημα;

Γιατι διαβαζω και κατι σχολια (οχι του Μιχαλη απαραιτητα ) οπου λενε οτι μετα απο καποια υπερβολικη ωρα ακροασης (ποση ειναι αυτη ?) ο οργανισμος προφανως κουραζεται και δεν γινονται αντιληπτες οι διαφορες...

Και εγώ Μιχάλης είμαι και το λέω αυτό. Δεν το λέω μόνο για δοκιμές καλωδίων. Σε οποιαδήποτε τυφλή δοκιμή, οποιουδήποτε αισθητηρίου συμβαίνει αυτό.
Μην ξεχνάς επίσης ότι η πιό αδύναμη μνήμη είναι η ακουστική.

Η πλάκα πάντα σε τέτοιου είδους θέματα ( bluesky – behringer – καλώδια από ηλεκτρικές σκούπες κτλ ) είναι ότι δεν αναφέρει κανένας σχεδόν το σύστημα του για να καταλάβουμε αν μπορεί ένα καλώδιο να δείξει την διαφορά του. Με DIY ηχεία καλώδια ,ενισχυτές ,κτλ βέβαια που να ακούσεις διαφορά.
Ρε παιδιά εμείς που χρησιμοποιούμε ακριβά καλώδια δεν είμαστε ούτε μαλ..ες ούτε μας περισσεύουν τα εκατομμύρια . όταν όμως περνάς το χαντάκι που λένε εδώ πάνω αρχίζεις να ψάχνεις διαφορές ( ψιλές χοντρές κτλ ) μέσω των καλωδίων .Πάντα σε αυτές δλδ της συζητήσεις πρέπει να καταλήξουμε εάν κάποιος είναι κορόιδο η όχι .Άντε να την πιάσουμε την συζήτηση για τα λαμογια τους εργολάβους που μου πούλησαν ( και μάλλον και σε εσάς )4 ντουβάρια ένα κάρο λεφτά και θα δουλέψω μια ζωή σα μαλ..ας .
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το hi-end είναι μεσαίας τάξης & μισθωτοί ,οπότε δεν είναι μαλ..ες να πάνε να δώσουνε ένα κάρο λεφτά σε καλώδια από χαζομάρα .οι πλούσιοι αν κανείς πίστευε ότι σε αυτούς απευθύνεται το συγκεκριμένο χόμπι έχουν πραγματικά χοντρά χόμπι ( ομάδες ,γιοτ ,σαλέ ) όχι στερεοφωνικά!!!
Τώρα είμαι στην διάθεση οιονδήποτε να του αναφέρω το σύστημα που ακούω και να μου πει αν είναι άξιο διαφοράς μεταξύ καλωδίων . θα πρότεινα οπότε να κάνουν το ίδιο όλοι στο συγκεκριμένο ποστ.
Σε κάποιο άλλο φόρουμ οι περισσότεροι έχουν ποστάρει τα συστήματα τους και με ένα search μπορείς να βρεις με τι ακούει ο συνομιλητής σου και να κρίνεις ,για μαντέψτε όμως ποιοι δεν έχουν ποστάρει τα συστήματα τους ?
Οι γνωστοί ξερολες και των 2 φορουμ

Τώρα είμαι στην διάθεση οιονδήποτε να του αναφέρω το σύστημα που ακούω και να μου πει αν είναι άξιο διαφοράς μεταξύ καλωδίων . θα πρότεινα οπότε να κάνουν το ίδιο όλοι στο συγκεκριμένο ποστ.

Οι περισσότεροι που είναι υπέρ των καλωδίων έχουν στο προφίλ τους το σύστημά τους.
Μπορείς να το βάλεις εκεί ή να το αναφέρεις απλά.
Και πάλι όμως αν δεν ακούσεις εσύ διαφορά δεν...

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Η πλάκα πάντα σε τέτοιου είδους θέματα ( bluesky – behringer – καλώδια από ηλεκτρικές σκούπες κτλ ) είναι ότι δεν αναφέρει κανένας σχεδόν το σύστημα του για να καταλάβουμε αν μπορεί ένα καλώδιο να δείξει την διαφορά του. Με DIY ηχεία καλώδια ,ενισχυτές ,κτλ βέβαια που να ακούσεις διαφορά.

Δηλαδή τα καλώδια κάνουν διαφορά αν το συστημά σου κοστίζει απο 10.000ευρώ και πάνω. Στα φθηνότερα να τα συνδέουμε με πηνιόσυρμα.

Ρε παιδιά εμείς που χρησιμοποιούμε ακριβά καλώδια δεν είμαστε ούτε μαλ..ες ούτε μας περισσεύουν τα εκατομμύρια . όταν όμως περνάς το χαντάκι που λένε εδώ πάνω αρχίζεις να ψάχνεις διαφορές ( ψιλές χοντρές κτλ ) μέσω των καλωδίων .Πάντα σε αυτές δλδ της συζητήσεις πρέπει να καταλήξουμε εάν κάποιος είναι κορόιδο η όχι .Άντε να την πιάσουμε την συζήτηση για τα λαμογια τους εργολάβους που μου πούλησαν ( και μάλλον και σε εσάς )4 ντουβάρια ένα κάρο λεφτά και θα δουλέψω μια ζωή σα μαλ..ας .
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το hi-end είναι μεσαίας τάξης & μισθωτοί ,οπότε δεν είναι μαλ..ες να πάνε να δώσουνε ένα κάρο λεφτά σε καλώδια από χαζομάρα .οι πλούσιοι αν κανείς πίστευε ότι σε αυτούς απευθύνεται το συγκεκριμένο χόμπι έχουν πραγματικά χοντρά χόμπι ( ομάδες ,γιοτ ,σαλέ ) όχι στερεοφωνικά!!!

Και ποιοί θα κρίνουν για την αξιότητα του συστήματος μου; Αν ήταν έτσι όπως τα λέτε τότε όλοι θα είχαν το ίδιο σύστημα, το αντικειμενικά σωστό. Τι αναχρονιστικές απόψεις...

Σε κάποιο άλλο φόρουμ οι περισσότεροι έχουν ποστάρει τα συστήματα τους και με ένα search μπορείς να βρεις με τι ακούει ο συνομιλητής σου και να κρίνεις ,για μαντέψτε όμως ποιοι δεν έχουν ποστάρει τα συστήματα τους ?
Οι γνωστοί ξερολες και των 2 φορουμ

Ποιοί είναι αυτοί κύριε; Το σύστημα του ο καθένας μπορεί να το βάλει στο προφίλ του. Το δικό μου εκεί βρίσκεται. Αλήθεια, μπορείτε να δείτε το δικό μου (αυτό της Πάτρας παρακαλώ) και να μου πείτε; Να πάρω κανένα καλωδιάκι; Που πιστεύεται ότι χωλένει;:grandpa:

Μα δεν ειναι το ιδιο πραγμα !!!! οι αντιστασεις , τα πηνια και οι πυκνωτες περιοριζουν το ρευμα .
Όχι απαραίτητα! Εξαρτάται πως είναι συνδεδεμένα.
Αυτό που υποψιάζομαι πως θέλετε να πείτε είναι πως περιορίζουν τα δυναμικά.
Αυτό που λέω είναι πως το καλώδιο είναι ένα παθητικό εξάρτημα.
Οι αγωγοί του έχουν αντίσταση, έχουν χωρητικότητα ο ένας ως προς τον άλλο και έχουν και αυτεπαγωγή και αλληλεπαγωγή. Αυτό σημαίνει πως ισοδυναμούν με ένα παθητικό κύκλωμα που αποτελείται από αντίστασεις, πυκνωτές και πηνία. Αν έχετε αμφιβολία γι'αυτό ρωτήστε κάποιον με το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο για να σας το επιβεβαιώσει.

ΙΜΟ στο blind test αν καταφέρει ο κάτοχος του ακριβού καλωδίου να εντοπίσει τις διαφορές έχει αποδείξει ξεκάθαρα πως υπάρχουν. Όσα αναφέρθηκαν για ακρόαση με άγνωστα μηχανήματα, μουσική και τα λοιπά απλά δεν στέκουν. Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν διαφορές και όχι αν τις εντοπίζει το 80% του πληθυσμού!

Και για να ξεκαθαρίστεί και αυτό δεν εξετάζουμε ποιό είναι καλύτερο αλλά αν διαφοροποιείται το καλώδιο της τοστιέρας από το ακριβό!

Φιλε Αρη μην εξαπτεσαι. Ναι οι διαφορες των καλωδιων ειναι ποιο εμφανης σε ακριβα συστηματα για ενα πολυ απλο λογο. Γιατι τα συγκεκριμενα συστημα συνηθως χαρακτηριζονται απο την απολυτη διαφανεια και ολες οι αλλαγες κανουν μπαμ που λεμε.

Μα δεν ισχυρίστικα ότι την γνωρίζω κύριε Ντόκο. Απλά γνωρίζω ότι αυτά που εσείς λέτε είναι λάθος!

Αν την γνώριζα δεν θα περίμενα τα αποτελέσματα του συγκριτικού!

Μα πως μπορεις να ξερεις οτι κατι ειναι λαθος

και να μην ξερεις ποιο ειναι το σωστο ;;;

Ανακαλεσε η αλλιως πες μας το σωστο .

Ορίστε ,δεν τα ήξερα εγώ ,κ, συνοδινε ειρωνεύεστε ?
Η συζήτηση αφορά hi-end όχι HI-FI οκ?
Καλά κάνατε και με παραπέμψατε στο σύστημα σας επιβεβαιώνει όλα τα γραφομενα μου
Του κ,συνοδινου το συστημα

Athens:
Speakers: Bose 901 Series IV
Integrated Amplifier: Rotel RA2040
Cassete Deck: Nakamichi
Equalizer: Soundcraftsmen 2215R
Active Crossover: Bose
Tuner: Sharp Optonica ST-5100
Turntable: Transcriptors
Patra:
CD-Player: Rotel RCD-991
Headphone Amp: Behringer Amp 800
Headphones: AKG K-240

Προφανώς αστειεύεστε οπότε το προσπερνώ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Οσο μεγαλυτερο ειναι το μηκος του ειδικου καλωδιου τοσο καλυτερο γινεται το (φυσικο) φιλτραρισμα . Θα ελεγα το 1,5 μ ειναι και το ελαχιστο .
Προσωπικα θα ελεγα οτι το 1,8 μ ειναι απαραιτητο . Αν υπαρχει ενα κεντρικο πολυμπριζο με προσαρμοσμενο ειδικο καλωδιο τοτε για λογους ευταξιας μπορουν να χρησιμοποιηθουν μικροτερα (αφου θα εχει υπαρξει καποιο αποτελεσμα απο το ειδικο καλωδιο του πολυμπριζου)

Ίσως το παρακάτω link να μας λύση μερικές απορίες

http://www.aeatechnology.com/html/AN_Html/AN111.htm

αυτό το hiend καλώδιο τροφοδοσίας του 1,8 μέτρων όπως υποστηρίζετε
λειτουργεί σαν φίλτρο για τα παράσιτα και τις παρεμβολές RF
και ρωτάν τι αυτεπαγωγή και χωρητικότητα έχει αυτό το καλώδιο
ώστε να λειτουργεί σαν φίλτρο ?
εάν ξέρουμε την ωμική αντίσταση του καλωδίου καθώς και την χωρητικότητα του
τότε μπορούμε να υπολογίσουμε και τι φίλτρο είναι .

Όχι απαραίτητα! Εξαρτάται πως είναι συνδεδεμένα.
Αυτό που υποψιάζομαι πως θέλετε να πείτε είναι πως περιορίζουν τα δυναμικά. Ακριβως ετσι το ειπα σε προηγουμενο μηνυμα αλλα αλλαξα λιγο την εκφραση μπας και καταλαβει και καποιος αλλος μια πιο απλη τετοια εκφραση .
Αυτό που λέω είναι πως το καλώδιο είναι ένα παθητικό εξάρτημα.
Οι αγωγοί του έχουν αντίσταση (αμελητεα στο 1 - 2 μετρα) , έχουν χωρητικότητα ( αναλογα με τα "σταυρωματα και τα διηλεκτρικα) ο ένας ως προς τον άλλο και έχουν και αυτεπαγωγή και αλληλεπαγωγή. Αυτό σημαίνει πως ισοδυναμούν με ένα παθητικό κύκλωμα που αποτελείται από αντίστασεις, πυκνωτές και πηνία (δεν διαφωνουσα ως προς αυτο αλλα νομισα οτι εννοουσατε οτι ενα τετοιο φιλτρο με ιδια χαρακτηριστικα μ ενα ειδικο καλωδιο ρευματος μπορουσε να το υποκαταστησει ) . Αν έχετε αμφιβολία γι'αυτό ρωτήστε κάποιον με το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο για να σας το επιβεβαιώσει. Δεν διαφωνω , αντιθετως .

......... δεν διαφωνουμε !

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ορίστε ,δεν τα ήξερα εγώ ,κ, συνοδινε ειρωνεύεστε ?
Η συζήτηση αφορά hi-end όχι HI-FI οκ?
Καλά κάνατε και με παραπέμψατε στο σύστημα σας επιβεβαιώνει όλα τα γραφομενα μου
Του κ,συνοδινου το συστημα

Athens:
Speakers: Bose 901 Series IV
Integrated Amplifier: Rotel RA2040
Cassete Deck: Nakamichi
Equalizer: Soundcraftsmen 2215R
Active Crossover: Bose
Tuner: Sharp Optonica ST-5100
Turntable: Transcriptors
Patra:
CD-Player: Rotel RCD-991
Headphone Amp: Behringer Amp 800
Headphones: AKG K-240

Μην το βγάζετε σε κοινή θέα, ντρέπομαι:worshippy:
Το συστημά μου λοιπόν δεν έχει δικαίωμα για αυτήν την κατηγορία, εγώ έχω ή να φύγω επειδή ακούω με φτηνιάρικο σύστημα;

Το High End δεν πιστεύει στους νόμους της φυσικής;

Κύριε Αντώνη, δεν σας ειρωνεύομαι, όμως αυτά που γράφετε εσείς πάνω κάτω λένε ότι αυτοί που έχουν φτηνό σύστημα δεν ακούνε και δεν ξέρουν.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι έχω ακούσει και σε ακριβότερα συστήματα, σε συστήματα που κοστίζαν πολλά λεφτά και τον ήχο που έχω με τα ακουστικά μου δεν το είχα ακούσει. Επίσης δεν είχα και τότε καταλάβει την διαφορά ανάμεσα σε καλώδια ρεύματος. Αν όμως παρόλα αυτά δεν επιθυμείτε να γράψω στο θέμα γιατί σας ενοχλούν τα γραπτά μου, δεν θα θιχτώ καθόλου.

......... δεν διαφωνουμε !
Αντιθέτως!
Ένα συγκεντρωμένο κύκλωμα με πραγματικές αντιστάσεις, πυκνωτές και πηνία θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ακριβώς όταν μιλάμε για φιλτράρισμα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τέτοια φίλτρα πολύ σπάνια θα αντικρύσει κανείς στο εσωτερικό των συσκευών. -bye-

Σαφώς και δεν με ενοχλούν τα γραφομενα κανενός ,άλλωστε τι να πουν και οι επαγγελματίες που τραβάν τα μαλλιά τους σε κάθε ποστ που ανοίγετε ,με επιθέσεις
προσωπικές κτλ.. απλά κάθε φορά που ανοίγεται ένα θέμα με συσκευές που κοστίζουν ( ναι ,τα καλώδια είναι ΣΥΣΚΕΥΕΣ σε HI-END όμως συστήματα )
θα πρέπει να γίνει ένας ψιλοχαμος και στο τέλος να μην καταλάβει κανείς τίποτα
επειδή το ιντερνετ εκτός από τόπος συζήτησης είναι και ανταλλαγή απόψεων ( και σεβασμού των ) αλλά όχι σε συζητήσεις καφενείου όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα ( μαλάκας είναι όποιος παίρνει VW GOLF GTI γιατί στην ουσία παίρνει το ίδιο με το 1400 ( ναι το ακούσαμε και αυτό !!! ) .εγώ προσωπικά δεν έχω καμία επιστημονική γνώση επί του θέματος ξέρω μόνο τι ακούω και την τσέπη μου ,μάλιστα τελευταία πλακώθηκα με τον ηλεκτρολόγο μου και βλέπω να με σκίζει στην επόμενη επίσκεψη του γιατί όπως είπε είμαι ΜΕΓΑΛΟΣ μαλ..ας που έδωσα τόσα λεφτά για κάτι που απλά περνάει ρεύμα μέσα του.
ρε λες να ειμαι ?

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Η επιστημη βασιζεται στο πειραμα δηλαδη στην πραξη.

Απο θεωριες κι αμπελοφιλοσοφιες χορτασαμε και βαρυστομαχιασαμε.

Στο πειραμα κυριε κανεις δεν μπορει να την βγει σε εναν εμπορο.

Οι εμποροι τα εχουν ολα στα ποδια τους. Σκουντουφλανε κυριολεκτικα πανω σε ultra high end καλωδια. Στην πειρα δε δεν τους βγαινει συνηθισμενος χαιφιντελιστας με τιποτα..

Επαναλαμβανω ΑΚΟΥΣΤΕ τους!

Κατι παραπανω ΞΕΡΟΥΝ!
Απο τον τροπο που εκφραζεστε, γινεται προφανες οτι ουδεμια σχεση εχετε με αυτην, εννοω την επιστημη. Δεν ειναι κακο να υπερασπιζεστε την δουλεια σας αλλα ο ισχυρισμος σας ειναι τουλαχιστον αφελης. Χωρις να θελω να σας προσβαλω θα σας ελεγα οτι η προσωπικοτητα σας δεν αρκει για να πεισετε τους πελατες σας, οταν αναφερεστε σε ενα τετοιο αντικειμενο. Ακομα και ο ιατρος που εχει σπουδασει για μια ολοκληρη ζωη, καθε μερα κανει λαθος εκτιμησεις και διαγνωσεις. Φανταστειτε ποσα λαθη κανει ενας πολυ εμπειρος κατα τα αλλα κομπογιανιτης που ασκει την παραιατρικη. Δεν εννοω οτι εσεις ειστε τετοιος αλλα θετω το παραδειγμα για να δειτε την σημασια του επιχειρηματος σας: ακουστε με γιατι εγω ξερω κλπ.

Αρχική Δημοσίευση από LUXMAN

Προφανώς αστειεύεστε οπότε το προσπερνώ...

Να το βελτιωσω .....

Πες μας σε παρακαλω το σωστο .

Status
Not open for further replies.