καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Συγνώμη αλλά για στατιστικούς λόγους,ποσους ξέρετε που έχουν καλώδια ρεύματος(γιατί δεν αρκούν 1 ή 2) με συνολικό κόστος πάνω απο χιλιάρικο;
Δηλαδή 300 ευρά γι' ένα μέτρο καλώδιο είναι λίγα;

Η συζήτηση για ποιούς γίνεται;Για τους ελάχιστους που μπορούν να διαθέσουν 3000-4000 ευρά μόνο για καλώδια ρεύματος;
Με πιθανότητα λάθους να σου το σκεπτικό.
Άτυπα ισχύει το 10% που λέγαμε πριν.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι Hi-End = ή > των 5000Ε
Άρα καλώδιο των 500Ε +

άσε που λέει ο τίτλος "καλώδια ultra high end" :speechless-smiley-0

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Συγνώμη αλλά για στατιστικούς λόγους,ποσους ξέρετε που έχουν καλώδια ρεύματος(γιατί δεν αρκούν 1 ή 2) με συνολικό κόστος πάνω απο χιλιάρικο;
Δηλαδή 300 ευρά γι' ένα μέτρο καλώδιο είναι λίγα;

Η συζήτηση για ποιούς γίνεται;Για τους ελάχιστους που μπορούν να διαθέσουν 3000-4000 ευρά μόνο για καλώδια ρεύματος;
Τότε αποκλείομαι και εγώ. Δυστυχώς η πολιτική τιμολόγησης των καλωδίων ρεύματος της Silver audio είναι τέτοια που τα αποκλείει από το τεστ. Τί κρίμα θα στερηθώ πολύ γέλοιο!!!Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Προσωπικά, δε ψάχνω να βρω αν θα ακουστεί καλύτερα το καλώδιο του κου Κόγια, αλλά αν θα καταλάβουμε το καλώδιο μας, σε τυφλή δοκιμή, σε σύγκριση με ένα απλό συσκευασίας ή υπολογιστή ή τοστιέρας ή… ή… ή…

Κε Κόγια λυπάμαι που το «πορτοφόλι» μου δεν είναι μέσα στους «στόχους» σας.

Θα σας παρακαλούσα, από εδώ και πέρα, όταν γράφεται για διαφορές καλωδίων, να αναφέρεστε και στις τιμές αυτών, ώστε μέλη των φόρουμ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι σας να μην απογοητεύονται όταν πια καταλαβαίνουν ότι είναι «μικρά πορτοφόλια» για τις επιθυμίες σας και τους όποιους σκοπούς σας.

Επίσης, επιτρέψτε μου στην όποια απάντηση δοθεί γι αυτό το σχόλιό μου, να μη συνεχίσω να γράφω.
Μη το λάβετε ως η «αποστόμωση» αλλά ως «απαξίωση» του να χαλάω τη, λιγοστή, φαιά ουσία που έχω, για να καταλαβαίνω τι προσπαθεί να πετύχει ή να εννοήσει ο κος Κόγιας.

Απ'όσο μπορώ να καταλάβω (και ας με διορθώσει ο Κ.Κ.) δεν υπάρχει ίχνος σνομπισμού απέναντι στην "ευτελή" αξία ενός καλωδίου 300 Εβρών απο τον Κώστα.

Ο Κώστας όμως (αν και σε πρώτη ανάγνωση θυμίζει τον συγχωρεμένο τον Μπόμπυ Φίσερ πριν τον αγώνα του Ρεϋκιαβικ) επιδιώκει μία τυφλή δοκιμή του καλωδίου του με καλώδιο πολύ έως πάρα πολύ υψηλής τιμής.

Και αυτό διότι αν το καλώδιο κάνει π.χ. 300 Εβρά και η δοκιμή δείξει οτι δεν μπορούν ν'ακουστούν διαφορές η απάντηση θα έλθει αυτόματα: "Ναι, αλλά με το ultra power dynamics super master reference mains cable των 20000 Ευρώ το μέτρο το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό".

Δηλαδή φτού κι απ'την αρχή...

Βέβαια κατα τη γνώμη μου, ακόμη και αν βρεθεί τέτοιο καλώδιο (που οι πιθανότητες να βρεθεί είναι πολύ μικρές για ευνόητους λόγους) δύσκολα θα λείψουν σχόλια τύπου (πόσες ώρες έχει παίξει; μήπως είναι άστρωτο; μήπως τοποθετήθηκε με τη "λάθος" φάση; κλπ κλπ κλπ).

Εδώ έχω ακούσει απίστευτα πράγματα...

Αγοράζω πριν χρόνια τα S.F. Concertino μολις τα βάζω να παίξουν ακούω μόνο έναν υπόκωφο θόρυβο σαν να έπαιζε το σύστημα 3 ορόφους παρακάτω. Τηλεφωνώ σε γνωστό χαϊεντά και έρχεται να βοηθήσει. Κάθεται, ακούει προσεκτικά και αποφαίνεται: "Χρειάζονται στρώσιμο καμμιά 100αριά ώρες".

Αυτό που χρειάζονταν (και ευτυχώς το κατάλαβα μετά απο λίγο) ήταν να σφίξω τους βραχυκυκλωτήρες γιατί δεν κάνανε επαφή με τις μπόρνες των τουϊτερς και έπαιζαν μόνο τα γούφερς...:flipout::flipout::flipout::flipout:

Με πιθανότητα λάθους να σου το σκεπτικό.
Άτυπα ισχύει το 10% που λέγαμε πριν.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι Hi-End = ή > των 5000Ε
Άρα καλώδιο των 500Ε +

Για όλα τα καλώδια. Όχι για το καθένα. :p
Άρα για ένα σύστημα των 20.000 όλα τα καλώδια θα έκαναν 2.000 ευρώ, οπότε τα 300 ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος είναι υπέρ αρκετά.

Γιατί ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το «ακριβό» καλώδιο, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ισχύει για ένα «πανάκριβο».

Ένα καλώδιο ρεύματος της τάξης των 300 ευρώ είναι πανάκριβο αν δεν προσφέρει τίποτα.
Μιλάμε για 100 χιλιάρικα για ένα καλώδιο ρεύματος ρε παιδιά! Έλεος δηλαδή!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Εδώ έχω ακούσει απίστευτα πράγματα...

Αγοράζω πριν χρόνια τα S.F. Concertino μολις τα βάζω να παίξουν ακούω μόνο έναν υπόκωφο θόρυβο σαν να έπαιζε το σύστημα 3 ορόφους παρακάτω. Τηλεφωνώ σε γνωστό χαϊεντά και έρχεται να βοηθήσει. Κάθεται, ακούει προσεκτικά και αποφαίνεται: "Χρειάζονται στρώσιμο καμμιά 100αριά ώρες".

Αυτό που χρειάζονταν (και ευτυχώς το κατάλαβα μετά απο λίγο) ήταν να σφίξω τους βραχυκυκλωτήρες γιατί δεν κάνανε επαφή με τις μπόρνες των τουϊτερς και έπαιζαν μόνο τα γούφερς...:flipout::flipout::flipout::flipout:

Βρε...............

...σε τι όμορφα συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει κάποιος...

... ιδιαίτερα όταν είναι μακρυά από την πρωτεύουσα και εκ των πραγμάτων κάνει αγορές εμπιστευόμενος τα ... γούστα ..άλλων....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Βέβαια κατα τη γνώμη μου, ακόμη και αν βρεθεί τέτοιο καλώδιο (που οι πιθανότητες να βρεθεί είναι πολύ μικρές για ευνόητους λόγους) δύσκολα θα λείψουν σχόλια τύπου (πόσες ώρες έχει παίξει; μήπως είναι άστρωτο; μήπως τοποθετήθηκε με τη "λάθος" φάση; κλπ κλπ κλπ).
Έκτορα,
Που το αποδίδεις αυτό ? (πάντα κατά την γνώμη σου)

Το έγραψα και πρίν.Tα blind tests,δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα σταθερής επαναληψιμότητας-επαλήθευσης.Είναι απλά κάτι περισσότερο,απο την ατομική ενασχόληση του χομπίστα,που ακούει κατά μόνας.

Εκ προοιμίου δεν αποδεικνύουν με επιστημονικό τρόπο τίποτα.Αλλο επιστημονικές μέθοδοι άλλο επιστημονικοφανείς...

Το γεγονός,ότι πάρα πολλοί ισχυρίζονται,ότι ακούν διαφορές στον ήχο αλλάζοντας καλώδια ρεύματος,σημαίνει κάτι.Δεν μπορεί αυτοι όλοι να αυθυποβάλονται.Το θέμα χρήζει διερεύνησης,αλλά όχι μ' αυτόν τον τρόπο.

Τώρα είναι ένα ζήτημα,πιό σοβαρό επιστημονικό ίδρυμα και ποιοί σοβαροί επιστήμονες θα ασχοληθούν με τις δικές μας απορίες,αναπτύσοντας ερευνητικά προγράμματα,πρότυπα και μετρητικές μεθόδους-εργαλεία.

Εκ προοιμίου δεν αποδεικνύουν με επιστημονικό τρόπο τίποτα.Αλλο επιστημονικές μέθοδοι άλλο επιστημονικοφανείς...

Τουναντίον, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Κάποιος άλλος κύριος; Με καλώδιο τροφοδοσίας πραγματικά ακριβό; Καταστηματάρχης, αντιπρόσωπος, κατασκευαστής, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

το να κανω αβ τα καλωδια μου με οποιδηποτε καλωδιο θα ειναι σαν να γυρναω πισω
και το ποταμι δεν γυριζει πισω

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Τουναντίον, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Κάποιος άλλος κύριος; Με καλώδιο τροφοδοσίας πραγματικά ακριβό; Καταστηματάρχης, αντιπρόσωπος, κατασκευαστής, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Μιλάμε πάντα για το δικό μας θέμα και κατά πόσο μπορεί να έχει ισχύ στην περίπτωση αυτή.Μιλάμε για τον τρόπο που τέθηκε εδώ η διεκπεραίωση του τέστ.
Οποιος ισχυριστεί,ότι προβλέφθηκαν και καλύφθηκαν με επιστημονικό τρόπο το πλαίσιο κι οι απαραίτητες παράμετροι διεκπεραίωσης του να μας το πεί...

Τα τέστς που αναφέρονται στο αναρτημένο άρθρο είναι επιστημονικά δομημένο μέρος επιστημονικών ερευνών,όχι αυθύπαρκτα κι αυθαίρετα κατασκευάσματα.

Να ρωτησω και εγω κατι που ουτε τον Κογια γνωριζω προσωπικα αλλα και παρολο που ειμαι εξαιρετικα περιεργος για το αποτελεσμα , παρολα αυτα δεν θα κατσω να σκασω κιολας αν υπαρχουν διαφορες η οχι .

Και ρωταω...

Η κατηγορια λεγεται hi-end και οι περισσοτεροι εκτος απο κατι περαστικους σαν και του λογου μου ειναι hi-end αδες κοινως εχουν ακριβα συστηματα και υποθετω και ακριβα καλωδια.

Ενας , ενας δεν υπαρχει που να εχει καλωδιο των 500 ε ???

Αποριας αξιο δεν ειναι ??

Βεβαια και αυτο το παιχνιδι της γατας και του ποντικιου και των λογοπαιγνιων εχει και αυτο το ενδιαφερον του...

Και όχι μόνον. Ούτε ένας δεν έχει εμπιστοσύνη στο καλώδιο του αφ' ενός και στα αυτιά του αφ' ετέρου ;
Ούτε ένας δεν θέλει να το τρίψει στη μούργη του Κόγια και να τον δουλεύει ες αεί ;

ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι μιλαμε για χομπι και το χομπι πλερωνεται
η τσιπουρα και η καψουρα πλερωνεται
και πλερωνεται αναλογα με το βαθος της τσεπης
αν η τσεπη ειναι βαθεια θα πας εκει θες δεν θες
αν οχι κανεις και λες οτι θες

Λοιπον το τεστ θα το κανω εγω.

Εχω ενα καλωδιο acoustic zen krakatoa αξιας 800 Ε πανω στο cd player (ΕΜΜ LABS CDSA).

Το τεστ θα γινει υπο τους εξης ορους:

1) Να εχω επιτυχια πανω απο 70% (Να βρω το σωστο αποτελεσμα 7 στις 10)

2) Η αλλαγη του καλωδιου να γινει απο καποιο αλλο ατομο της απολυτου εμπιστοσυνης του Κωστα Κογια. Δεν εχω καμια ορεξη να βαλω καποιον σπιτι μου που μου εχει σουρει τα εξ αμαξης.Ισως ο Βασιλης Τσαντουλης.

3) Το 3ο ατομο που θα επιβλεπει τη διαδικασια θα το διαλεξω εγω.

4) Θα γινει με μουσικο κομματι της επιλογης μου.

5) Το καλωδιο που θα φερει ο Κωστα Κογιας να διαπιστωθει οτι οντως ειναι καποιο φτηνο καλωδιο. (Για να αποτρεψω την περιπτωση οτι θα φερει καποιο αλλο)

6) Δεν θα βαλουμε στοιχημα τιποτα υλικο. Απλα αν χασω δεν θα ξαναπω κουβεντα για καλωδιο οπως και εσυ το ιδιο.

Λοιπον εισαι για αυτη τη Κυριακη?

Είχα ακούσει για hi fi μετά για hi end τώρα για ultra hi end σε λίγο θα δούμε και super ultra hi end!! Μού θύμισε ένα αυτοκίνητο lada που είχα δει στο δρόμο, και είχε έγραφε πίσω LADA TURBO 4X4, μάλλον είναι ανάλογα τον ιδιοκτήτη, κολλάει ότι ταμπέλα θέλει!!!
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά συγχωρήστε με δεν ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ultra hi end!!

Last edited:

Λοιπον το τεστ θα το κανω εγω.

Εχω ενα καλωδιο acoustic zen krakatoa αξιας 800 Ε πανω στο cd player (ΕΜΜ LABS CDSA).

Το τεστ θα γινει υπο τους εξης ορους:

1) Να εχω επιτυχια πανω απο 70% (Να βρω το σωστο αποτελεσμα 7 στις 10)

2) Η αλλαγη του καλωδιου να γινει απο καποιο αλλο ατομο της απολυτου εμπιστοσυνης του Κωστα Κογια. Δεν εχω καμια ορεξη να βαλω καποιον σπιτι μου που μου εχει σουρει τα εξ αμαξης.Ισως ο Βασιλης Τσαντουλης.

3) Το 3ο ατομο που θα επιβλεπει τη διαδικασια θα το διαλεξω εγω.

4) Θα γινει με μουσικο κομματι της επιλογης μου.

5) Το καλωδιο που θα φερει ο Κωστα Κογιας να διαπιστωθει οτι οντως ειναι καποιο φτηνο καλωδιο. (Για να αποτρεψω την περιπτωση οτι θα φερει καποιο αλλο)

6) Δεν θα βαλουμε στοιχημα τιποτα υλικο. Απλα αν χασω δεν θα ξαναπω κουβεντα για καλωδιο οπως και εσυ το ιδιο.

Λοιπον εισαι για αυτη τη Κυριακη?

9 στις 10, ακατέβατες. 8 στις 10, παίρνει ο Βασίλης το Krakatoa και μου το στέλνει. 9 στις 10 κρατάς το καλώδιο της τοστιέρας. Το 7 στις 10 το δέχομαι μόνο με ακροατήριο άνω των 4 ατόμων (τουλάχιστον 5 άτομα), και θα πρέπει όλοι να πετύχουν τουλάχιστον 7 στις 10.

Φανταστείτε στο manual του ενισχυτή που αγοράσαμε να γράφει, .... τελικώς για να ακούστε την μέγιστη ποιότητα ήχου που μπορεί να προσφέρει ο ενισχυτής μας, πρέπει να αλλάξετε το καλώδιο τροφοδοσίας με ένα καλύτερο...

Στο τέλος της σελίδας 8, στο manual του ενισχυτή μου, Gamut D200 mkII, αναφέρει επί λέξει: "...A special power cable can reduce radiation of interference, and it can improve your sound quality". Το συγκεκριμένο manual το βρίσκετε και εδώ.

Status
Not open for further replies.