καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

63GHz σχεδόν (-3dB) θεωρώντας τις απώλειες του διηλεκτρικού και την αυτεπαγωγή μηδενικές και το καλώδιο συγκεντρωμένο κύκλωμα.
Η χωρητικότητα 100pF .
Τώρα λοιπόν προσθέστε και το φορτίο που είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τον πυκνωτή και βρείτε τη συχνότητα αποκοπής.

EDIT: Ο αντίστροφος του 6.83x10^-10 δηλαδή 1.6 GHz με τιμή αντίστασης 1Ω και χωρητικότητα 100pF. Για μικρότερη τιμή της αντίστασης η συχνότητα θα αυξηθεί.

Last edited:
2 παρατηρησεις επι της διαδικασιας.

1η. αφου η πλευρα του Kharmacoma πιστευει πως οι διαφορες θα ειναι εμφανεστατες, μιας και θα συγκριθει ενα τυχαιο παμφθηνο καλωδιο με ενα ακριβο καλωδιο "ειδικης χρησης", τοτε θα επρεπε να δοθουν 100% σωστες απαντησεις ή τουλαχιστον πανω απο 95%, μιας και παιζει ρολο και ο οποιος ψυχολογικος φορτος. Το 12/14 ειναι σωστοτερο.

2η. μιας και πισω απο την κουρτινα θα βρισκονται 2 ατομα, η σειρα που θα ακουστουν τα καλωδια δε χρειαζεται να ειναι προκαθορισμένη. Μπορει να αποφασιζεται πριν απο καθε δοκιμη, με το επι τοπου στριψιμο ενος νομισματος, πισω απο την κουρτινα. Το αποτελεσμα πρεπει να σημειωνεται.

Αμην, το σηριαλ πλησιαζει τον αριθμο επεισοδιων της λαμψης. Παντως δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που θα στοιχηματιζε εναν μισθο μεσω αντιπροσωπων. Μου φαινεται τραβηγμενη η απαιτηση της μιας πλευρας. Αν τελικα δεν θελει να τον προσκαλεσει σπιτι του, ας βρεθει τουλαχιστον ενα ουδετερο γηπεδο.

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κύριε Κανακάκη, όταν αναφέρεστε σε μένα, σας παρακαλώ να προσέχετε τα λόγια σας. Οκ;

Πιστεψε με τα λογια μου ειναι μετρημενα και μετα απο πολυ σκεψη.

Μετα το μηνυμα που παραθετεις εχω αναφερει οτι αυτο δεν προκειται να συμβει και δεν πηρα καμια απαντηση απο σενα!

Οποτε το "στριβειν δια το αρραβωνας ερχεται για μια αλλη φορα "κουτι" στη συμπεριφορα σου.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

To συστημα ζεσταινεται, περιμενω την απαντηση του Κωστα. Εχω ικανοποιησει ολα τα αιτηματα του, εκτος απο τη φυσικη του παρουσια που προσπαθω να αποφυγω σαν ο διαολος το λιβανι.:flipout:

Νομίζω ότι το θέμα έχει τεθεί ήδη εδώ και πάααααρα πολλά posts.

Η κόντρα πρέπει να γίνει αλλοιώς ας μαζευτούν τα γάντια, οι κύριοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν ας σιγήσουν και ας κλείσει το thread με αποτέλεσμα ότι τα καλώδια κάνουν διαφορά στον ήχο.

Αν ο κ. Κόγιας κάνει πίσω προσωπικά παίρνω πίσω αυτό που είπα ότι τον παραδέχομαι και ας έχουμε διαφορετική ιδέα επί του θέματος.
Προσωπικά θα δέχομαι τα μηνύματα των κυρίων που είναι υπεύθυνοι για την μη πραγματοποίηση της κόντρας σαν trollισμούς και θα τους δίνω την ανάλογη σημασία.

Κύριε Κόγια, ηδού η Ρόδος ηδού και το πήδημα. Δεχτείτε το ή σωπάστε παρακαλώ. Αρκετά το κουράσαμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

EDIT: Ο αντίστροφος του 6.83x10^-10 δηλαδή 1.6 GHz με τιμή αντίστασης 1Ω και χωρητικότητα 100pF. Για μικρότερη τιμή της αντίστασης η συχνότητα θα αυξηθεί.

Εσύ το υπολόγισες, άρα αφήνουμε να περάσουν συχνότητες < 1.6GHz , που στην πράξη είναι πολύ μεγαλύτερες διότι όπως ξέρεις δεν υπάρχει ιδανικό φίλτρο, οπότε έχουμε ένα χωνί, πάντα με τα δικά σου λεγόμενα περί low pass, ανοιχτό σε ένα εύρος συχνοτήτων τουλάχιστον μέχρι 1.6 GHz.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Πιστεψε με τα λογια μου ειναι μετρημενα και μετα απο πολυ σκεψη.

Μετα το μηνυμα που παραθετεις εχω αναφερει οτι αυτο δεν προκειται να συμβει και δεν πηρα καμια απαντηση απο σενα!

Οποτε το "στριβειν δια το αρραβωνας ερχεται για μια αλλη φορα "κουτι" στη συμπεριφορα σου.

Κύριε Κανακάκη μην ελπίζετε σε πράγματα που δεν πρόκειται να συμβούν, και ζητώ συγγνώμη αν έδωσα τέτοια εντύπωση. Εφ' όσον δέχεσθε να γίνει η δοκιμή με στοίχημα, έχω κάθε λόγο να θέλω να ελέγχω ο ίδιος τα καλώδια. Σας το λέω ευθέως, πως δεν σας εμπιστεύομαι ούτε καν να μου δώσετε ένα ποτήρι νερό, και θα εμπιστευθώ τί παίζει πίσω από το σύστημά σας; Αναγνωρίζω πλήρως την ακεραιότητα του κ. Τσαντουλή -αλοίμονο, αλλά αυτό δεν μου φτάνει. Έχω κατά νου αρκετά ασφαλή τρόπο διασφάλισης της μυστικότητας των αλλαγών, και απαιτώ να να το κάνω ο ίδιος προσωπικά. Αλλιώς, νομίστε ό,τι θέλετε για μένα, το ίδιο μου κάνει.

Εάν, λοιπόν, δέχεστε την αβαρία να βρεθώ στο χώρο σας για κάποια 30 - 45 λεπτά της ώρας, έχει καλώς, και μπορούμε να προχωρήσουμε, και όταν φύγω κάντε και ένα ευχέλαιο. Διαφορετικά, ενημερώστε με, καθ' όσον υπάρχουν κι άλλοι που προτίθεμαι να προκαλέσω, όπως οι κ.κ. Στεφανίδης και Θεοφιλάκος, αλλά και όποιος άλλος κύριος έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει της δοκιμασίας.

...ποσο δυσκολο ειναι τελικα να γινει ενα συγκριτικο δυο καλωδιων...
Το Κυπριακο λυνουμε;
Το χομπυ μας κανουμε στο κατω-κατω...

Βρε τι πάθαμε! Τύφλα νάχει η Φωσκωλιάδα!
Κάνε βρε Μάϊκ πίσω να τελειώνει η ιστορία...

Άντε αγάπη μου μην πετάξω καμιά κάλτσα στο forum και να δούμε ποιος θα τη μαζέψει μετά!

Κύριε Κόγια, ηδού η Ρόδος ηδού και το πήδημα. Δεχτείτε το ή σωπάστε παρακαλώ. Αρκετά το κουράσαμε.

Βρε....

τόσο κοντά φτάσαμε....

αυτό που απομένει πια είναι να ξεπεραστεί ένας μάλλον άκομψος όρος...

"να απουσιάζει από την διαδικασία ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους (ο οποίος δια αντιπροσώπου θα πρέπει να καταβάλει 800 ευρώ :idea: )"

"να απουσιάζει από την διαδικασία ένας από τους δύο ενδιαφερόμενους (ο οποίος δια αντιπροσώπου θα πρέπει να καταβάλει 800 ευρώ :idea: )"

Ε, αφού τον βλέπει ο άλλος και σκιάζεται τι να κάνουμε τώρα; Να του φορέσουμε φερετζέ;

Μηπως εχει ψειρες αυτος ο ανθρωπος; Τι ποιο λογικο για καποιον που βαζει υψηλο χρηματικο στοιχημα να θελει να ειναι παρων. Δεν μπορω να καταλαβω πως θα επηρεαστει η δοκιμη απο την παρουσια του ενος εκ των δυο διεκδικητων ουτε τον λογο να μην ειναι και οι δυο εκει, ασε που στο τελος μπορουν να μας δωσουν και μια ωραια φωτογραφια. Νομιζω οτι αν δεν γινει η δοκιμη γι αυτον τον λογο, τοτε ο κος που προσφερθηκε το εκανε για τα ματια του κοσμου. Επιπλεον η αρνηση του να επιβλεψει ο αλλος την διαδικασια αυτοπροσωπως, ισως τελικα ηταν εκ του πονηρου. Τα υπολοιπα ειναι περιττες δικαιολογιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Εσύ το υπολόγισες, άρα αφήνουμε να περάσουν συχνότητες < 1.6GHz , που στην πράξη είναι πολύ μεγαλύτερες διότι όπως ξέρεις δεν υπάρχει ιδανικό φίλτρο, οπότε έχουμε ένα χωνί, πάντα με τα δικά σου λεγόμενα περί low pass, ανοιχτό σε ένα εύρος συχνοτήτων τουλάχιστον μέχρι 1.6 GHz.
O υπολογισμός βασίστηκε σε ένα εξιδανικευμένο ισοδύναμο φίλτρο το οποίο όσο μπουρί και να είναι είναι βαθυπερατό και όχι ζωνοπερατό.

Επισήμανα όμως, πως στον υπολογισμό δεν λήφθηκε υπ'όψιν ούτε η αυτεπαγωγή (πολύ σημαντικό), ούτε το φορτίο που είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τον πυκνωτή (η τιμή του οποίου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη) και θεωρήσαμε μια ιδανική πηγή τάσης ως την πηγή του θορύβου. Αγνοήσαμε φαινόμενα όπως το επιδερμικό και μεγέθη όπως την απορρόφηση του διηλεκτρικού. Άρα η εξιδανίκευση αυτή δεν είναι ό,τι καλύτερο ειδικά σε αυτή την περίπτωση που αυτά τα μεγέθη παίζουν ρόλο. Οι απλοποιήσεις που εισάγαμε ευνοούν και το αποτέλεσμα (αν τις λάβουμε υπόψιν η συχνότητα κατεβαίνει, το πόσο κατεβαίνει είναι άλλο θέμα). Εν ολίγοις, αν συνδέσω μια γεννήτρια συχνοτήτων μέσω του καλωδίου δεν πρόκειται να "περάσουν" αλώβητα τα 1.6 γίγα!

Το ξαναλέω (μάλλιασε η γλώσσα μου βρε): δεν υποστηρίζω πως το καλώδιο του ρεύματος λειτουργεί ως φίλτρο RF. Κάτι τέτοιο υποστήριξε ο LUXMAN. Εφ'όσον δεν το έχω ψάξει δεν μπορώ ούτε να το δεχθώ (για παρόμοιους λόγους με τους δικούς σου) αλλά ούτε και το αποκλείω εξ'αρχής. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα πρέπει να το ψάξουμε. Και είναι σχετικά εύκολο να το ψάξουμε! Αν είναι λοιπόν να βρούμε το λόγο (το ξαναλέω: στην περίπτωση που το καλώδιο ρεύματος "ακούγεται") ή έστω να προσπαθήσουμε, ας ξεκινήσουμε από τα απλά. -bye-

Μπορει να παει ο Κογιας μεταμφιεσμενος να μην αναγνωριζεται, αποκριες ερχονται.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Άντε αγάπη μου μην πετάξω καμιά κάλτσα στο forum και να δούμε ποιος θα τη μαζέψει μετά!

Ο σκύλος! Ο σκύλος! :ADFADF1::BDGBGDB55:

Επιπλεον η αρνηση του να επιβλεψει ο αλλος την διαδικασια αυτοπροσωπως, ισως τελικα ηταν εκ του πονηρου. Τα υπολοιπα ειναι περιττες δικαιολογιες.

Όπως έκανα quote σε κάποιο πολύ παλιό μήνυμα ο Kharmacoma το είχε δηλώσει.
Το ότι κάποιος δεν διαβάζει με προσοχή τα μηνύματα που αναφέρονται σε αυτόν δεν είναι καν δικαιολογία (ούτε καν στη σφαίρα του περιττού).

Από εκεί και πέρα είναι θέμα του Kharmacoma το αν θα δεχτεί να γίνει η δοκιμή.
Αλλιώς, two down more to go;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Νομίζω ότι το θέμα έχει τεθεί ήδη εδώ και πάααααρα πολλά posts.

Ναι, και αν θυμάσε το έθεσε ο Κόγιας πρώτος, σωστά;

Η κόντρα πρέπει να γίνει αλλοιώς ας μαζευτούν τα γάντια, οι κύριοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν ας σιγήσουν και ας κλείσει το thread με αποτέλεσμα ότι τα καλώδια κάνουν διαφορά στον ήχο.

Δηλαδή θα δεχτούν όλοι ότι είναι σωστή η άποψη σας επειδή θέτετε παράλογους όρους;

Αν ο κ. Κόγιας κάνει πίσω προσωπικά παίρνω πίσω αυτό που είπα ότι τον παραδέχομαι και ας έχουμε διαφορετική ιδέα επί του θέματος.

Μπορείτε να έχετε ότι ιδέα επί του θέματος επιθυμείτε. Αν δεν γίνει το συγκριτικό όμως δεν αποδεικνύεται τίποτα.

Προσωπικά θα δέχομαι τα μηνύματα των κυρίων που είναι υπεύθυνοι για την μη πραγματοποίηση της κόντρας σαν trollισμούς και θα τους δίνω την ανάλογη σημασία.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε έτσι και αλλιώς. Ποιούς θεωρείτε υπεύθυνους για την μη πραγματοποίηση; Μόνο ο Κόγιας φταίει ή είναι και άλλοι που τους παίρνει η μπάλα;

Το δεχόμαστε ή σωπαίνουμε; Γιατί δεν το δέχεστε ή να σωπάσετε εσείς; Γιατί δηλαδή φταίει ο Κόγιας; Μήπως εθελοτυφλείτε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

O υπολογισμός βασίστηκε σε ένα εξιδανικευμένο ισοδύναμο φίλτρο το οποίο όσο μπουρί και να είναι είναι βαθυπερατό και όχι ζωνοπερατό.

Επισήμανα όμως, πως στον υπολογισμό δεν λήφθηκε υπ'όψιν ούτε η αυτεπαγωγή (πολύ σημαντικό), ούτε το φορτίο που είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τον πυκνωτή (η τιμή του οποίου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη) και θεωρήσαμε μια ιδανική πηγή τάσης ως την πηγή του θορύβου. Αγνοήσαμε φαινόμενα όπως το επιδερμικό και μεγέθη όπως την απορρόφηση του διηλεκτρικού. Άρα η εξιδανίκευση αυτή δεν είναι ό,τι καλύτερο ειδικά σε αυτή την περίπτωση που αυτά τα μεγέθη παίζουν ρόλο. Οι απλοποιήσεις που εισάγαμε ευνοούν και το αποτέλεσμα (αν τις λάβουμε υπόψιν η συχνότητα κατεβαίνει, το πόσο κατεβαίνει είναι άλλο θέμα). Εν ολίγοις, αν συνδέσω μια γεννήτρια συχνοτήτων μέσω του καλωδίου δεν πρόκειται να "περάσουν" αλώβητα τα 1.6 γίγα!

Το ξαναλέω (μάλλιασε η γλώσσα μου βρε): δεν υποστηρίζω πως το καλώδιο του ρεύματος λειτουργεί ως φίλτρο RF. Κάτι τέτοιο υποστήριξε ο LUXMAN. Εφ'όσον δεν το έχω ψάξει δεν μπορώ ούτε να το δεχθώ (για παρόμοιους λόγους με τους δικούς σου) αλλά ούτε και το αποκλείω εξ'αρχής. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα πρέπει να το ψάξουμε. Και είναι σχετικά εύκολο να το ψάξουμε! Αν είναι λοιπόν να βρούμε το λόγο (το ξαναλέω: στην περίπτωση που το καλώδιο ρεύματος "ακούγεται") ή έστω να προσπαθήσουμε, ας ξεκινήσουμε από τα απλά. -bye-

Μα και εγώ αυτό λέω, ίσως με διαφορετικά λόγια, το μόνο που είπα είναι να τεκμηριωθεί εργαστηριακά ο εξωτικός χαρακτήρας των καλωδίων, δεν αναφέρομαι στο πόσο καλά και τι ακούει ο καθένας αυτό εργαστηριακά δεν μπορείς να το αποδείξεις.
Πάντως για το bandpass επιμένω οτι αν υπήρχε μια διάταξη ενός lowpass και ενός highpass σε σειρά θα μπορούσαμε με μεγαλύτερη ακρίβεια να ρυθμίσομε το εύρος ζώνης και την συχνότητα αποκοπής.
Καλό βράδυ -bye-

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Φιλε Μιχαλη, θα δεχοσουν στο σπιτι σου καποιον που σε εχει χαρακτηρισει με ολα τα διαθεσιμα κοσμητικα επιθετα?

Ε λοιπον ουτε και εγω.

Και το ξεκαθαρισα νομιζω απο την αρχη. Νομισα οτι πορευομασταν με αυτη τη προοπτικη.
Εγω εχω μαθει απο του γονεις μου, να συμπεριφερομαι με τον καλυτερο τροπο στους φιλοξενουμενους μου. Αυτο ομως δεν μπορει να γινει με το κυριο Κογια.
Δυστυχως.
Γιατι θα ειχε πολυ πλακα.

Status
Not open for further replies.