καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κύριε Κόγια έχεις πάρα πολύ θράσος το να λες ότι θα με προκαλέσεις. Σου έκανα την πρόταση πρώτος από όλους και παρότι σε προκάλεσα αρκετές φορές έκανες την πάπια. Ποτέ δεν απάντησες στο στοίχημα και τώρα έχεις το θράσος να βγαίνεις και από πάνω!!! Ε! Όχι!!!
Απάντησε στην πολύ συγκεκριμένη πρότασή μου αν έχεις τα κότσια. Λ.Σ.

Έχετε δίκιο, σας ζητώ συγγνώμη. Μάλιστα, στοιχηματίζετε το σπίτι σας και τη δισκοθήκη σας. Επειδή έχω την πεποίθηση πως δεν είστε σε θέση να καταλάβετε γρί μεταξύ οποιουδήποτε καλωδίου ρεύματος και του καλωδίου τοστιέρας που έχω στην κατοχή μου, δεν μπορώ να σας πάρω το σπίτι για ένα καπρίτσιο, και εκτός αυτού, είναι και παράνομο. Πέραν αυτού, έχω να σας πω πως δεν διαθέτω την οικονομική επιφάνεια που διαθέτετε εσείς, για να παίξω το σπίτι μου σε στοίχημα. Είναι δεδομένο πως είστε πλουσιότερος από μένα, και αυτό ενδεχομένως να σας κάνει θρασύτερο, αλλά όχι και ικανότερο ακροατή.

Έτσι, λοιπόν, επειδή είμαι σίγουρος πως δεν είστε σε θέση να διακρίνετε την παραμικρή διαφορά, σας προτείνω ένα άλλο στοίχημα, με μετρητά βεβαίως, και στα μέτρα μου, στρογγυλά 1000 , με τους ίδιους όρους που έχω θέσει στον κ. Κανακάκη. Αν θέλετε καλώς, αν δεν θέλετε, να χαίρεστε το σπίτι σας και τη δισκοθήκη σας. Δεν είναι του στυλ μου να παίρνω σπίτια έτσι.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Από μένα 100 ευρώ στο νικητή της καλωδιακής "κόντρας" με την προϋπόθεση να διαθέσει τα χρήματα, έστω μόνο τα δικά μου/μας, σε παιδιά με ειδικες ανάγκες.

Εχουμε χάσει πολλές ώρες πίσω από το πληκτρολόγιο, δεν νομίζετε ?

Καιρός να βοηθήσουμε και κάποιους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

High-End Kουμπαράς = 100 Ευρώ

Kαι άλλα 100 από μένα.
Μπράβο ΙΚ! Εξαιρετική ιδέα.Μακάρι μέσα από όλη αυτή τη φασαρία
να βγούνε και κάποιοι (πού έχουν πραγματική ανάγκη) κερδισμένοι!.

Επιτρέψτε μου να πώ-επαναλάβω κάποια πράγματα:

-Για μένα δεν είναι αποδεκτό να μεταφέρεται ο "τζόγος" μεταξύ μας και στο φόρουμ.Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,αλλά είναι λάθος να περνάει ένα τέτοιο κλίμα.Μόνο την πόλωση αντικειμενικά εξυπηρετεί κι όχι τον διάλογο,την πληροφόρηση και την σύνθεση των απόψεων.
-Αν θεωρείται υποκειμενικό γεγονός το τι ακούει-ακούνε χομπίστες μέσω αλλαγής καλώδίων ρεύματος,εξίσου επιστημονικοφανή κι υποκειμενικού χαρακτήρα είναι τέστς,που υλοποιούνται βασιζόμενα στην "δημιουργική" φαντασία ερασιτεχνών.Επιπλέον,θεωρώ δεδομένο,ότι όσα κι άν γίνουν με τον τρόπο αυτό θα αμφισβητηθούν ανεξαρτήτου αποτελέσματος απο τους αντίθετα φρονούντες(και φυσικό είναι γιατί είναι αυθαίρετα-αυθύπαρκτα-μοναδιαία-μη επαληθεύσιμα........).

Δεδομένης της ελευθερίας διατύπωσης άποψης στα πλαίσια του φόρουμ,ο καθένας είναι αντίστοιχα ελεύθερος να διατυπώνει την θέση του,αλλά παράλληλα είναι υπεύθυνος και κρίνεται γι' αυτήν.

Καλό θα ήταν να υπάρχουν και δυο τοστιέρες να ψηθούν δυο τοστ και μετά να μπορέσει ο κάθε ακροατής να καταλάβει ποιο τοστ ψήθηκε από ποια τοστιέρα.Καλό θα ήταν να γίνει δέκα φορές όμως για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα.

Καλό θα ήταν να υπάρχουν και δυο τοστιέρες να ψηθούν δυο τοστ και μετά να μπορέσει ο κάθε ακροατής να καταλάβει ποιο τοστ ψήθηκε από ποια τοστιέρα.Καλό θα ήταν να γίνει δέκα φορές όμως για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα.

Μάρκας Nortost

Άλλη μία επανάληψη.
Με μία - δύο συγκεκριμένες κινήσεις, θα κερδίσει ο Κόγιας με περίπατο.
Σόρρυ αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Μετά από 15-20 λεπτά ,χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Θυμάμαι ένα Α/Β τεστ σε προηγούμενη έκθεση μεταξύ Βινυλίου vs Cd.
Επώνυμοι χομπίστες μέσα στο δωμάτιο, συζήταγαν και άκουγαν πριν το τεστ για κανά 10λεπτο και βινύλιο και cd με το ίδιο μουσικό θέμα.
Και μάλιστα έλεγαν πόσο πιο αναλογικά ακουγόταν το πικαπ.
Μόλις έγινε το τεστ ,όλοι μα όλοι έκαναν λάθος.
Εκτός από έναν (όχι εμένα αφού από την κούραση δεν κατάλαβα καμμιά διαφορά).
Ακόμη γελάω.

Κάποια στιγμή θα σας πω και κόλπα που χρησιμοποιούν διάφοροι έμποροι (προς θεού δεν μιλάω για τους φίλους που γράφουν από πάνω) δεν τους γνωρίζω εξάλλου, όταν θέλουν να πουλήσουν στο μαγαζί τους καλώδια.

Αντι η τεχνικη αντιπαραθεση να οδηγησει σε μια συναντηση ,που το αποτελεσμα της θα ειχε ενδιαφερον τουλαχιστον για τους παρευρισκομενους αλλα και για οσους σεβονται τις αποψεις τους σε τεχνικο επιπεδο , Εχουμε φτασει στο ακρως εφηβικο επιπεδο του εγω ειπα το ενα ,εσυ ειπες το αλλο ,εγω το ειπα πρωτος, εσυ δεν ειπες το ταδε, την εχω πιο μεγαλη, ποσα αντεχεις να πληρωσεις ......κοκ.

Νομιζα πως ειναι χομπιστες οι συμμετεχοντες εδω μεσα οχι τζογαδοροι.....

Τι εχω καταλαβει απο την ολη κουβεντα.....

- Υπαρχουν ακουστες διαφορες που προερχονται απο τα καλωδια ρευματος

- Υπαρχουν περιπτωσεις που αναλογα του μηχανηματος, καλωδια που παρεχουν αυτες τις οποιες διαφορες , δεν προσφερουν τα προβλεπομενα λογω καποια σωστοτερης μελετης απο πλευρας μηχανηματος

- Υπαρχουν περιπτωσεις επισης που τα ιδια καλωδια που προσφεραν ακουστες διαφορες σε καποιο μηχανημα, σε σπιτι με συγκεκριμενου τυπου παροχη ρευματος (υποσταθμος στο υπογειο της πολυκατοικιας), δεν προσεφεραν παλι τιποτα

- Καποιοι ισχυριζονται , οτι στις περιπτωσεις που προσφερουν κατι τα καλωδια, μπορει να παρουμε το ιδιο αποτελεσμα με τη χρηση βοηθητικου κυκλωματος και οχι απαραιτητα με χρηση ακριβου καλωδιου

Τωρα , αν αναλογιστω ολα τα παραπανω εντελως ουδετερα, μπορω να πω απλα οτι και οι δυο πλευρες θα εχουν δικιο , αναλογως σε ποια περιπτωση ειναι.

Ολα τα καταλαβαινω στο βαθμο που τα καταλαβαινω και τα αποδεχομαι στο πλαισιο της οποιας εμπειριας.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η εμμονη των περισσοτερων με καποια θεματα.

Επισης δεν μου αρεσει καθολου το γεγονος οτι ειμαστε πολυ κοντα να μας "φορεσουν" την ονομασια του avclub.bet.gr. Ουτε αυτο, ουτε την φιλοτιμη προσπαθεια "καλυψης" της ολης ιστοριας του στοιχηματος με τον high end κουμπαρα που σκεφτηκε ο IK.

Τοστιέρα έχετε? Αν έχετε προχωράτε 5-10-20-50 άτομα κάντε το τεστ ελάτε να συζητήσουμε τους όρους τις τυφλής δοκιμής, και μην προσπαθείτε να πείσετε η να παίξετε με τους όρους και την μεθοδολογία κανενός. Εγώ ακούω διαφορά από 2 καλώδια διαφορετικών τοστιέρων.

Εχμ, sorry, τώρα το είδα, τυφλές δοκιμές γίνονται επίσης σε βρώσιμα προϊόντα.
Συγκεκριμένα έπρεπε να περάσω πολλές τέτοιες δοκιμές πριν τελειώσω το ΤΕΙ οινολογίας. :)

Που να δείς τυφλή δοκιμή τσίχλας στις 8 η ώρα το πρωί και να σου δίνουν και φυλλαράκι με γεύση κανέλας που εγώ το σιχαίνομαι! :flipout:

Για να μην μιλήσω για εργαστήρια οργανοληπτικού ελέγχου από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 11 με δοκιμές μπύρας! Ντιρλίντιντι βγαίναμε από εκεί μέσα!

Αυτα που ελεγα πριν για την γευσιγνωσια...

Το θεμα ειναι οτι οι γευσιγνωστες ειναι προπονημενοι...(και πολλες φορες σουρωμενοι:Banane0:)

Αντιθετως εμεις οι χαιενταδες απαξιουμε να προπονηθουμε στην....τυφλη δοκιμη ψησιματος...τοστ!:ADFAD2:

ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ!

Πιστευω οτι ο Μιχαλης εχει ελπιδα να κερδισει μονο αν προπονηθει πολυ καλα στις τυφλες δοκιμες με ενα αντιστοιχο καλωδιο....τοστιερας, γιατι ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ειναι αναμφισβητητο, απλα στα τυφλα ειναι δυσκολο να τις εντοπισεις και να τις συγκεκριμενοποιησεις αν δεν εισαι προπονημενος στο συγκεκριμενο αθλημα. (Προσωπικα να πω την αληθεια ΒΑΡΙΕΜΑΙ αφορητα να ασχοληθω με τις μακακιες του οποιοδηποτε κουφου! Ενα μεγαλο μπραβο στον Μιχαλη που εχει ορεξη να ασχοληθει:SFGSFGSF:)

Και επαναλαμβανω οχι 10 φορες! Προκειται περι καθαρης κλεψιας και απατης!

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ειναι κατι παραπανω απο αρκετες.

Και να μην ακουσω για τυχαιο αποτελεσμα. Αυτο καλλιστα θα μπορουσε να ισχυει και για την αντιθετη πλευρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Έχετε δίκιο, σας ζητώ συγγνώμη. Μάλιστα, στοιχηματίζετε το σπίτι σας και τη δισκοθήκη σας. Επειδή έχω την πεποίθηση πως δεν είστε σε θέση να καταλάβετε γρί μεταξύ οποιουδήποτε καλωδίου ρεύματος και του καλωδίου τοστιέρας που έχω στην κατοχή μου, δεν μπορώ να σας πάρω το σπίτι για ένα καπρίτσιο, και εκτός αυτού, είναι και παράνομο. Πέραν αυτού, έχω να σας πω πως δεν διαθέτω την οικονομική επιφάνεια που διαθέτετε εσείς, για να παίξω το σπίτι μου σε στοίχημα. Είναι δεδομένο πως είστε πλουσιότερος από μένα, και αυτό ενδεχομένως να σας κάνει θρασύτερο, αλλά όχι και ικανότερο ακροατή.

Έτσι, λοιπόν, επειδή είμαι σίγουρος πως δεν είστε σε θέση να διακρίνετε την παραμικρή διαφορά, σας προτείνω ένα άλλο στοίχημα, με μετρητά βεβαίως, και στα μέτρα μου, στρογγυλά 1000 , με τους ίδιους όρους που έχω θέσει στον κ. Κανακάκη. Αν θέλετε καλώς, αν δεν θέλετε, να χαίρεστε το σπίτι σας και τη δισκοθήκη σας. Δεν είναι του στυλ μου να παίρνω σπίτια έτσι.

ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ.....ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ...!:FSGSFGS4:

θα συμβουλευα τον ακροατη που ισχυριζεται οτι θα πετυχει το 9 στα 10 να το ξανασκεφτει. Αυτο δε σημαινει οτι τα καλωδια δεν παιζουν ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα. Καθε αλλο. Απλα μετα απο καποιες ακροασεις πιθανον καποιος να μπερδευτει.
Εγω ακουω διαφορες και δε με ενδιαφερει να αποδειξω τιποτε σε κανεναν. Αν καποιος δεν ακουει διαφορες με διαφορετικα καλωδια αυτο ειναι δικο του θεμα. Αν τωρα αυτος προσπαθει να με πεισει οτι επειδη δε τις ακουει δεν υπαρχουν δεν ασχολουμαι.
Το post το εγραψα επειδη εχω μια μικρη εμπειρια απο Blind test και θελω να δηλωσω υπευθυνα οτι χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα. Και χωρις το αγχος καποιου στοιχηματος. Επισης οποιος θελει να βγαλει χρηματα απο τζογο, υπαρχουν αλλα πιο καταληλα site.

θα συμβουλευα τον ακροατη που ισχυριζεται οτι θα πετυχει το 9 στα 10 να το ξανασκεφτει. Αυτο δε σημαινει οτι τα καλωδια δεν παιζουν ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα. Καθε αλλο. Απλα μετα απο καποιες ακροασεις πιθανον καποιος να μπερδευτει.
Εγω ακουω διαφορες και δε με ενδιαφερει να αποδειξω τιποτε σε κανεναν. Αν καποιος δεν ακουει διαφορες με διαφορετικα καλωδια αυτο ειναι δικο του θεμα. Αν τωρα αυτος προσπαθει να με πεισει οτι επειδη δε τις ακουει δεν υπαρχουν δεν ασχολουμαι.
Το post το εγραψα επειδη εχω μια μικρη εμπειρια απο Blind test και θελω να δηλωσω υπευθυνα οτι χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα. Και χωρις το αγχος καποιου στοιχηματος. Επισης οποιος θελει να βγαλει χρηματα απο τζογο, υπαρχουν αλλα πιο καταληλα site.

Συμφωνω απολυτα.

Βεβαια επειδη τυγχανει να γνωριζω καλα το συστημα του Μιχαλη, πιστευω οτι με....λιγη προπονηση θα τον σκισει τον Κογια.

Αλλα οχι και 9 στα10!

Ειναι αδυνατον λογω συγχυσης του εγκεφαλου στο να αποκωδικοποιησει τα συνεχως μεταβαλλομενα δρωμενα.

Οι διαφορες δεν ειναι τερατωδεις ωστε να τις αντιλαμβανομαστε αμεσα στα τυφλα με αλεπαλληλες αλλαγες! Προς Θεου!

Οι διαφορες ειναι μικρες αλλα πολυ ουσιαστικες για το τελικο αποτελεσμα. Οι μικρες διαφορες προς το καλυτερο οταν συναθροιζονται κανουν την ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποια μας οδηγει στην καρδια του high end!

Τωρα αν καποιοι δεν μπορουν να αντιληφθουν την αληθεια και την πραγματικοτητα, βασιζονται σε δηθεν επιστημοφανεις θεωριες κι εχουν τα αυτια της....γιαγιας μου, αυτο ειναι δικο τους προβλημα.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

......
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ!
...
α)
Για άλλη μια φορά ρωτώ:
Το παραπάνω συγκριτικό που ο ίδιος θέσατε, θα γίνει ;
(αυτό με τις διάφορες 'ποιότητες' των καλωδίων)

β)
Και επειδή παίρνει και εμένα η μπάλα στο 'κουφοί', εξήγησε μας τι αλλάζει στις ικανότητες του ακροατή όταν αγοράζει ένα HiEnd σύστημα ;
Εγώ δηλαδή από κουφός θα βρω την ακοή μου αν αγοράσω ένα καλό σύστημα ή δεν έχω ελπίδες ;

ελπίζω να απαντήσετε και στα δύο....

γιατι δεν μαζευονται 10-15 ατομα στο μαγαζι του μιχαηλου, και απο τις 2 παραταξεις, και να γινει εκει το τεστ?
εαν θελουμε να βγει συμπερασμα στο αν ακουγονται διαφορες αναμεσα στα καλωδια, σε τι θα βοηθησει η κοντρα κογια-μιχαλη?
απλα καποιος θα εχει 800 ευρω παραπανω

Τα δικά μου συμπεράσματα είναι πολλά..

Θέλω να πιστέψω την 'άλλη' πλευρά αλλά δεν έχει μια θέση.
άλλος λέει "πίστεψε τα δικά αυτιά"
άλλος λέει "δεν μπορείς να ακούσεις"
άλλος λέει: "ανάλογα το σύστημα, την περιοχή, κ.α. ..."
άλλος λέει: "να τα βλέπω και να σου πω ποια παίζουν (κρίνω) "
άλλος ματιάζεται από του παρευρισκόμενους στα tests

Τελικά υπάρχει ΑΓΝΟΙΑ για το ΠΟΙΕΣ αλλαγές επιφέρουν τα καλώδια !!!

Κυριε Θεοφιλακο , θα σας πειραζε αν γραφατε κοσμια ?

Για να γραψει ετσι καποιος πρεπει και να το επιθυμει.

Ρολο φυσικα παιζει και η αγωγη του καθενα......

Ευτυχως η πλειοψηφια δεν κινειται σε τετοια επιπεδα.

γιατι δεν μαζευονται 10-15 ατομα στο μαγαζι του μιχαηλου, και απο τις 2 παραταξεις, και να γινει εκει το τεστ?
εαν θελουμε να βγει συμπερασμα στο αν ακουγονται διαφορες αναμεσα στα καλωδια, σε τι θα βοηθησει η κοντρα κογια-μιχαλη?
απλα καποιος θα εχει 800 ευρω παραπανω

Δεν ειναι καθολου κακη ιδεα.
Ενα ανοιχτο τεστ θα ηταν πιο φορουμικη κινηση παρα η μονομαχια στο Ελ Πασο μετα στοιχηματικου οργασμου.

Status
Not open for further replies.