Καλώδια vs. Ηχολήπτες & Παραγωγούς

Φυσικά ,ουδείς από εδώ μέσα έχει ακούσει τον crown (εκτός από τους κατόχους),o οποίος παρεμπιπτόντως αγοράστηκε πριν ...ένα αιώνα 1600 ευρώ, όμως τα συμπεράσματα βγήκαν για τα crownειδή.
Το ότι είναι στουντιακος fanless τελικός.... σιγά το πράγμα.
Το ότι τα γράφουν αυτά εξέχοντα (με την έννοια του ότι δεν είναι τίποτα πουθενάδες και περαστικοί) και πολύπειρα άτομα.....σιγά το πράγμα.
Το ότι είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου φόρουμ που δημιουργήθηκε για το audio στην Ελλάδα και όλο και κάτι θα έχουμε αποκομίσει.....σιγά το πράγμα

Είπα ότι δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το νήμα, αλλά το έκανα...σιγά το πράγμα!!!!!

• Like
Reactions: SHERPA
Οι μετρήσεις στο #307 τι ακριβώς δείχνουν για τον προενισχυτή;

Αποσβαινόμενα φάσματα είναι. Κοινώς δείχνουν πόσο ringing υπάρχει με και χωρίς τα συγκεκριμένα (στην εδώ περίπτωση) ποδια Qpods.

Με απλά λόγια, δίνουν ένα impulse response και μετράνε πόσο «κουδουνάει» το μηχάνημα στον χρόνο σε milisecond.

• Like
Reactions: Θρησκος
μανία να βρίσκεις κρυφά νοήματα
είπα
1. ωραίο όνομα
2. αναρωτήθηκα αν απευθύνεται μονο σε επαγγελματίες.

τα ρέστα....δικά σου
μόνος σου τα σκέφτεσαι, μόνος σου τα λες και βάζεις απο κάτω το όνομά μου

Α, ξέχασα. Εσύ δεν απαντάς όταν γίνεται ερώτηση, εδώ γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Apologies...

Φυσικά ,ουδείς από εδώ μέσα έχει ακούσει τον crown (εκτός από τους κατόχους),o οποίος παρεμπιπτόντως αγοράστηκε πριν ...ένα αιώνα 1600 ευρώ, όμως τα συμπεράσματα βγήκαν για τα crownειδή.
τον ακούσανε και κανα δυο ακόμα τυχεροί
Το ότι τα γράφουν αυτά εξέχοντα (με την έννοια του ότι δεν είναι τίποτα πουθενάδες και περαστικοί) και πολύπειρα άτομα.....σιγά το πράγμα.
λεπτομέρειες....
Το ότι είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη του πρώτου φόρουμ που δημιουργήθηκε για το audio στην Ελλάδα και όλο και κάτι θα έχουμε αποκομίσει.....σιγά το πράγμα
γκρίζα μαλλιά ή καθόλου μαλλιά
γράψε ρε...

• Like
Reactions: mdvq

Α, όλα κι όλα. Στο σημείο του fanless εγώ ήμουν πολύ συγκεκριμένος και έγραψα για ανάγκες ψύξης σε επαγγελματικό rack, το οποίο είναι υποχρεωτικό έτσι κι αλλιώς. Ο θόρυβος της ψύξης αφορά το rack, όχι τον crown. Όταν θα τον βάλεις στο rack, θα χρειαστεί ψύξη.

Α, ξέχασα. Εσύ δεν απαντάς όταν γίνεται ερώτηση, εδώ γιατί να συμβεί κάτι διαφορετικό;

Apologies...
δεκτή η συγνώμη.

απαντώ.
Δεν απαντώ όταν κάποιος λέει κάτι που υποτίθεται το λεω εγώ και πρέπει να απολογηθώ κι όλας:p

Άσχετο με το θέμα μας αλλά μιας και το ανέφερες Μιχάλη και επειδή έμεινε κάμποσο στην υπόγα, τον είχα χαρακτηρίσει τον Κραουνάκη ως ένα κομμάτι σύρμα...
Το σύστημά μου πουλήθηκε ολάκερο αλλά με άλλον τελικό...
Αυτός έμεινε γιατί δεν ήθελα να τον δώσω...

Έλα όμως που τώρα ακούω με ένα τσικρίκι ηχείο near field και φοβόμουν μην το στείλει στον απέναντι τοίχο....
Ζήτημα τώρα να παίζω πηκ με 25 βάττ....
Οπότε άχρηστος για μένα πλέον.
Ήταν σα να σκοτώνεις κουνούπι με βαριοπούλα...

Έτσι στο Στέργιο έπιασε τόπο και το καταχάρηκε το φιλαράκ!
Τα σπάει ο κερατάς.
Τα έκανε κορδέλες τα παλιοηχεία του!

Καλό βράδυ παίδες.
Καλές μουσικές!

• Like
Reactions: mdvq
δεκτή η συγνώμη.

απαντώ.
Δεν απαντώ όταν κάποιος λέει κάτι που υποτίθεται το λεω εγώ και πρέπει να απολογηθώ κι όλας:p

Δεν είπε κανείς ότι είπες κάτι, γι' αυτό και ήταν ερώτηση και όχι κατάφαση. Για να καταλάβουμε τελικά τι είπες.

Still no answer though, ας κρέμεται ότι δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες βέβαια δημιουργόντας υπόνοιες.

Κοίταξε να δεις. Η συγκεκριμένη εταιρία το θέμα της διαχείρισης της ενέργειας π.χ. στην καμπίνα των ηχείων, την έχει πάει σε επίπεδο που κανένα σαπιόξυλο δεν μπορεί καν να ονειρευτεί το βράδυ στην πιο τρελή του ονείρωξη.
Κατά τα άλλα, όλο ναι μεν αλλά.... και όταν σκάνε ακόμα και μετρήσεις, δηλαδή απανωτά γκολ εκτός έδρας, ξαφνικά θυμόμαστε τι νόστιμο που είναι ένα πτηνό της πρωτεύουσας της Κίνας που σερβίρεται σε εστιατόρια.

Ούτε κι εγώ είπα κάτι, έτσι για να σε προλάβω, θα θεωρήσω ότι υποθέτεις κι εσύ. :cool:

Ούτε κι εγώ είπα κάτι, έτσι για να σε προλάβω, θα θεωρήσω ότι υποθέτεις κι εσύ. :cool:

κάθε άλλο. Ωραία γραφήματα.
Αν και δεν αφορούν καλώδια βέβαια

Αποσβαινόμενα φάσματα είναι. Κοινώς δείχνουν πόσο ringing υπάρχει με και χωρίς τα συγκεκριμένα (στην εδώ περίπτωση) ποδια Qpods.

Με απλά λόγια, δίνουν ένα impulse response και μετράνε πόσο «κουδουνάει» το μηχάνημα στον χρόνο σε milisecond.
Αυτή η μέτρηση γίνεται συνήθως για καμπίνα ηχείου, όπου πάνω-κάτω καταλαβαίνουμε γιατί είναι σημαντική.
Στον ενισχυτή τι σημασία έχει;

Αυτή η μέτρηση γίνεται συνήθως για καμπίνα ηχείου, όπου πάνω-κάτω καταλαβαίνουμε γιατί είναι σημαντική.
Στον ενισχυτή τι σημασία έχει;

Αυτό που βλέπεις είναι τι περνάει στο σήμα και προστίθεται σε αυτό. Και πρόκειται για προενισχυτή. Σε ενισχυτή που θα το ενισχύσει κι όλας.... ούτε και θέλω να ξέρω τι συμβαίνει.

Ringing είναι ένας όρος που σου λέει πόσο συνεχίζει το σήμα μέχρι να σβήσει. Στο δωμάτιο είναι ακόμα πιο σημαντικό από την καμπίνα του ηχείου παρεμπιπτόντως.

Αυτό που βλέπεις είναι τι περνάει στο σήμα και προστίθεται σε αυτό. Και πρόκειται για προενισχυτή. Σε ενισχυτή που θα το ενισχύσει κι όλας.... ούτε και θέλω να ξέρω τι συμβαίνει.

Ringing είναι ένας όρος που σου λέει πόσο συνεχίζει το σήμα μέχρι να σβήσει. Στο δωμάτιο είναι ακόμα πιο σημαντικό από την καμπίνα του ηχείου παρεμπιπτόντως.
Δηλαδή λες ότι αν όσο παίζει ο προενισχυτής εγώ χτυπήσω το κουτί του θα περάσει κραδασμός στο ηλεκτρικό σήμα; :D :D Ενώ με τα ποδαράκια θα αποσβεστεί;
Σόρρυ, προσπαθώ να καταλάβω τι λες.

Δηλαδή λες ότι αν όσο παίζει ο προενισχυτής εγώ χτυπήσω το κουτί του θα περάσει κραδασμός στο ηλεκτρικό σήμα; :D :D Ενώ με τα ποδαράκια θα αποσβεστεί;
Σόρρυ, προσπαθώ να καταλάβω τι λες.

Όχι μόνο θα περάσει (και θα μεταφραστεί όπως μεταφραστεί) αλλά αυτό το συγκεκριμένο που περιγράφεις, χωρίς χτύπημα απλά με ακούμπημα είναι ένας πολύ παλιός τρόπος να καταλάβεις αν υποφέρει ή όχι ένα μηχάνημα (ο ήχος του) από τους κραδασμούς.

Seriously. Έχω και ιστορία με αυτό σε πρόσφατο ενισχυτή. Τον Marantz NR1200 και πως βρήκανε με τον τρόπο αυτό τι πρόβλημα υπήρχε. Και το διόρθωσαν με καλύτερη στήριξη (ενσωματωμένη στο μηχάνημα).
Βρε τι έχει το μηχάνημα, βρε τι έχει; Σκάει ο πάλιουρας ο sound master, ακουμπάει τον ενισχυτή με το χέρι και τους λέει, παιδες, το μηχάνημα υποφέρει από κραδασμούς. Αυτό φταίει. Αλλάξανε τα ποδαράκια σε πιο solid πράμα, κάνανε και κάτι άλλα εσωτερικά και τέλος το πρόβλημα.
Μας είχανε δείξει και σχετικά διαγράμματα before & after τότε θυμάμαι.

Άλλο παράδειγμα. Έχεις δει πολλές φορές στις ψύκτρες ενισχυτών να έχουν ένα ελαστικό band; Για τη μείωση του ringing είναι ένας απλός τρόπος. Φιμώνουν την... άρπα από ψύκτρες που υπάρχει εκεί. ;)

Το ότι έχουν κάποια επίδραση οι κραδασμοί στη λειτουργία του προενισχυτή το δέχομαι, αν και ήξερα ότι περισσότερο ισχύει για λυχνίες. Το ότι έχουν όμως
επίδραση ίση με το full scale του σήματος, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που έβαλες, δύσκολο να το χωνέψω. Κάτι λείπει εδω... Υπάρχει link από τη σελίδα που
το κατέβασες;

Το ότι έχουν κάποια επίδραση οι κραδασμοί στη λειτουργία του προενισχυτή το δέχομαι, αν και ήξερα ότι περισσότερο ισχύει για λυχνίες. Το ότι έχουν όμως
επίδραση ίση με το full scale του σήματος, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που έβαλες, δύσκολο να το χωνέψω. Κάτι λείπει εδω... Υπάρχει link από τη σελίδα που
το κατέβασες;

Ίση με το full scale του σήματος που το είδες;

Την έβαλα την πηγή πιο πριν.

Δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις γιατί περνάει στα ψιλά και δεν είναι τόσο της μόδας. Και δυστυχώς αυτά παραβλέπονται, και για τον λόγο ότι δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία.
Δικαίως ή αδίκως, δεν θα το κρίνω εγώ. Απλώς το διαπιστώνω