Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Στο μυαλό μου είσαι συνονόματε! !
Για usb3 ήθελα να ρωτήσω.
1) Υπάρχει ειδικό καλώδιο για usb3 ή είναι ίδιο με usb2 ???
Αγόρασα ενα εξωτερικό σκληρό της wd που είναι usb3 και στο άκρο που είναι πάνω στο δίσκο ,το βύσμα είναι τελείως διαφορετικό απο οτι άλλο έχω δει και το καλώδιο μπλε.
Σημαίνει κατι αυτό ή είναι ιδιότροπια της wd??
Στο ifi πάντως παρόλο που το καλώδιο είναι μπλε, τα βύσματα είναι κανονικά.

Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Στο μυαλό μου είσαι συνονόματε! !
Για usb3 ήθελα να ρωτήσω.
1) Υπάρχει ειδικό καλώδιο για usb3 ή είναι ίδιο με usb2 ???
Αγόρασα ενα εξωτερικό σκληρό της wd που είναι usb3 και στο άκρο που είναι πάνω στο δίσκο ,το βύσμα είναι τελείως διαφορετικό απο οτι άλλο έχω δει και το καλώδιο μπλε.
Σημαίνει κατι αυτό ή είναι ιδιότροπια της wd??
Στο ifi πάντως παρόλο που το καλώδιο είναι μπλε, τα βύσματα είναι κανονικά.

ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ¬ΓŽΒ»ΓŽΒΏΓŽΒ³ΓŽΒΏΓβ€š.jpg

draft-lens19072204module157574320photo-1337779392.0-.png

USB-BTYPES.jpg

Last edited:
... Στο ifi πάντως παρόλο που το καλώδιο είναι μπλε, τα βύσματα είναι κανονικά.
Δεν είναι usb 2.0. Είναι usb 3.0 type B απλά ταιριάζει και το 2.0 έτσι και αλλιώς...

Ευχαριστώ σας!
Αρα το καλώδιο usb3 και usb3 μπορεί (εκτός του micro που είναι τελικά αυτό που έχει το wd) να είναι το ίδιο, εφόσον ταιριάζουν τα βύσματα.

Ευχαριστώ σας!
Αρα το καλώδιο usb3 και usb3 μπορεί (εκτός του micro που είναι τελικά αυτό που έχει το wd) να είναι το ίδιο, εφόσον ταιριάζουν τα βύσματα.

Αν εννοείς usb 2.0 και 3.0 όχι δεν είναι το ίδιο... Αν δεις τις φωτο που ανέβασε ο Σωκράτης θα δεις πως το 3.0 type B έχει άλλον έναν "όροφο".
Δες την είσοδο του ifi.. Είναι θηλυκό 3.0 type B.

Εννοείται ότι ένα πείραμα με usb 3 καλώδιο καλό είναι. Περισσότερο μπορεί να βοηθάνε τα usb extenders (αρσενικό σε θυλικό) σε μικρά τύπου dragonfly εάν θέλουμε να τα απομακρύνουμε λίγο από την πηγή.
Δεύτερον, εάν έχετε usb 3 έξοδο , δοκιμάστε τη, δε χάνετε τίποτα. Τέλος και μια usb 3.0 PCIe card μπορεί να είναι καλή αναβάθμιση για pc που δεν έχουν , είναι φθηνές (<15 ευρώ), και θα βρείτε εύκολα στο ebay με nec - renesas controller, που φαίνεται να συνεχίζει να είναι το καλύτερα υποστηριζόμενο τσιπάκι.

Αν εννοείς usb 2.0 και 3.0 όχι δεν είναι το ίδιο... Αν δεις τις φωτο που ανέβασε ο Σωκράτης θα δεις πως το 3.0 type B έχει άλλον έναν "όροφο".
Δες την είσοδο του ifi.. Είναι θηλυκό 3.0 type B.
Ναι Μιχαλη αυτο εννοουσα ...τυπογραφικο λαθος μου.
Εμ....απο το κινητο που να δεις αυτη την σημαντικη λεπτομερεια.....στο μικρο ειδα το διπλανο "διαμερισμα"
Αρα θελουμε καινουργια καλωδια.

Ναι Μιχαλη αυτο εννοουσα ...τυπογραφικο λαθος μου.
Εμ....απο το κινητο που να δεις αυτη την σημαντικη λεπτομερεια.....στο μικρο ειδα το διπλανο "διαμερισμα"
Αρα θελουμε καινουργια καλωδια.

Ναι,αλλά νόημα θα έχουν μόνο αν έχεις USB3 έξοδο κι από την πλευρά του υπολογιστή.
(Είναι μπλε μέσα,φαίνεται.)

Αλλιώς άστο όπως είναι,μια χαρά θα είσαι.

Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Ναι,αλλά νόημα θα έχουν μόνο αν έχεις USB3 έξοδο κι από την πλευρά του υπολογιστή.
(Είναι μπλε μέσα,φαίνεται.)

Αλλιώς άστο όπως είναι,μια χαρά θα είσαι.

Ε ναι εννοείται... Αν δεν έχεις usb 3.0 έξοδο δεν έχει νόημα

Μου φαινεται οτι με εχετε υποτιμησει τα μαλα.
Εχω παρεξηγηθη σε τετοιο σημειο, που οταν θα σας συναντησω, θα πιω απο τον καϋμο μου ενα καφασι μπυρες και σας θα σας δωσω να πιειτε λεμονιτα:flipout::flipout:.
Ακου ΑΝ εχω usb3.....
Ρε εδω εχω προχωρησει σε επιπεδο usb4:jester:

εγω παντως με στικακι usb3 απευθειας καρφωμενο στην usb3 εξοδο του πισι,εχω ακριβως ιδιες ταχυτητες με το στικακι συνδεμενο σε usb2 καλωδιο καρφωμενο στην ιδια με πριν εξοδο του πισι,αρα μην κολατε στο καλωδιο τσεκαρισμενο κι αυτο.
40 ΜΒ/s και ετσι και αλλιως στο turbo mode,δεν ξερω αν το στικακι ηταν uasp τι θα επαιζε γιατι εκει λεει οτι τριπλασιαζει την ταχυτητα.

εγω παντως με στικακι usb3 απευθειας καρφωμενο στην usb3 εξοδο του πισι,εχω ακριβως ιδιες ταχυτητες με το στικακι συνδεμενο σε usb2 καλωδιο καρφωμενο στην ιδια με πριν εξοδο του πισι,αρα μην κολατε στο καλωδιο τσεκαρισμενο κι αυτο.
40 ΜΒ/s και ετσι και αλλιως στο turbo mode,δεν ξερω αν το στικακι ηταν uasp τι θα επαιζε γιατι εκει λεει οτι τριπλασιαζει την ταχυτητα.

Με το πάρε δώσε ανάμεσα στην κάρτα γραφικών,τους SATA controlers και τις USB3 θύρες,ποτέ δεν είναι κάποιος σίγουρος για τις ταχύτητες εκτός και το έχει ορίσει μόνος του από το BIOS.
Μπορεί όλες οι εταιρίες που κατασκευάζουν μητρικές να διαφημίζουν δυνατότητες,δεν λένε καθαρά όμως πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα μαζί.

Πολλοί φίλοι μετά το στήσιμο ενός υπολογιστή απορούν πχ. γιατί η κάρτα γραφικών τους λειτουργεί στο χ8 αντι για χ16.
Και είναι ακριβώς για αυτό,γιατί το bandwitch μεταξύ γραφικών,controller δίσκων και USB3 μοιράζεται σε πολλές περιπτώσεις.

Το κατάλληλο καλώδιο usb δεν φαινεται μόνο απο την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων αλλά και απο την ακουστική του απόδοση
Για παράδειγμα αν κάποιος έχει μια ΕΜU 0404 usb με μαμάτο usb καλώδιο μπορεί εύκολα να διακρίνει τις ακουστικές διαφορές
με ένα καλώδιο usb του κιλού ακόμη και σε μέτρια ηχοσυστήματα

Αναφέρθηκε σε προηγούμενα post ότι το σήμα είναι ψηφιακό και από κάποια σκοπία δεν θα έπρεπε να επιρεάζεται από την ποιότητα του καλωδίου
όμως σε όλες τις ψηφιακές μεταφορές όπως spdif, optical και usb η ποιότητα των υλικών, οι διατομές των αγωγών και η γεωμετρία τους
επιρεάζει το ακουστικό αποτέλεσμα. Οι διαφορές ακούγονται. Επειδη κάποιες φορές δεν τις ακούμε ή ήμαστε έτοιμοι να τις ακούσουμε
δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
Κάπως έτσι την είχα πατήσει και εγώ στο πρόσφατο παρελθόν, πιστεύοντας ότι ανάμεσα σε διαφορετικά καλωδια οπτικής ίνας δεν θα μπορούσε
να υπάρχει ακουστική διαφορά αφού δεν περναέι μέσα τους σήμα με τη μορφή ρεύματος αλλά με τη μορφή φωτός.
Ηρθε όμως η ώρα που σε κατάλληλες συνθήκες ακρόασεις δύο διαφορετικής ποιότητας καλώδια οπτικών ινών ακούστηκαν στα αυτιά μου εντελώς διαφορετικά.

Θέλω να καταλήξω ότι αν αφήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό και πειραματιστούμε θα καταλήξουμε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Με το πάρε δώσε ανάμεσα στην κάρτα γραφικών,τους SATA controlers και τις USB3 θύρες,ποτέ δεν είναι κάποιος σίγουρος για τις ταχύτητες εκτός και το έχει ορίσει μόνος του από το BIOS.
Μπορεί όλες οι εταιρίες που κατασκευάζουν μητρικές να διαφημίζουν δυνατότητες,δεν λένε καθαρά όμως πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα μαζί.

Πολλοί φίλοι μετά το στήσιμο ενός υπολογιστή απορούν πχ. γιατί η κάρτα γραφικών τους λειτουργεί στο χ8 αντι για χ16.
Και είναι ακριβώς για αυτό,γιατί το bandwitch μεταξύ γραφικών,controller δίσκων και USB3 μοιράζεται σε πολλές περιπτώσεις.
γιατι το λες αυτο το θεωρεις λιγο το 40νταρι,
αν ναι σε πληροφορω πως το παει οριακα ποιο γρηγορα δεν παει.
http://www.e-shop.gr/kingston-dt111-32gb-datatraveler-111-32gb-usb30-black-p-PER.550394
τωρα οσο αφορα τα usb καλωδια στο θεμα ηχου τα εχουμε χιλιοπει τα εχουμε χιλιοτεσταρει,
οποιος θελει ακριβο παει και το παιρνει να ταχει καλα και με το ψυχολογικο.
Ta usb χωριζονται στα των προδιαγραφων και με επαρκη θωρακιση και στα πολυ φτηνα των 2 ευρω,
ολα παιζουν
απλα τα των εκτυπωτων τα γκρι ας πουμε ολο και κανα πακετο χανουν ολο και καποια ακτινοβολια ρουφαν.
Με ενα καλοκατασκευασμενο μεχρι 15 ευρω ειστε jet,μετα παμε στα snakeoils.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

γιατι το λες αυτο το θεωρεις λιγο το 40νταρι,
αν ναι σε πληροφορω πως το παει οριακα ποιο γρηγορα δεν παει.
http://www.e-shop.gr/kingston-dt111-32gb-datatraveler-111-32gb-usb30-black-p-PER.550394
τωρα οσο αφορα τα usb καλωδια στο θεμα ηχου τα εχουμε χιλιοπει τα εχουμε χιλιοτεσταρει,
οποιος θελει ακριβο παει και το παιρνει να ταχει καλα και με το ψυχολογικο.
Ta usb χωριζονται στα των προδιαγραφων και με επαρκη θωρακιση και στα πολυ φτηνα των 2 ευρω,
ολα παιζουν
απλα τα των εκτυπωτων τα γκρι ας πουμε ολο και κανα πακετο χανουν ολο και καποια ακτινοβολια ρουφαν.
Με ενα καλοκατασκευασμενο μεχρι 15 ευρω ειστε jet,μετα παμε στα snakeoils.

Όχι,δεν μιλάω αποκλειστικά για το flash drive,μιλάω γενικά,για δίσκους ας πούμε που έχουν τις δυνατότητες.
Για τα καλώδια,τα είπα και πριν.
Κι εγώ το ίδιο νομίζω εκτός και αποδειχτεί κάτι άλλο στην πορεία.

Μόλις παρέλαβα το belkin από το γιατρό μας (thanks doc). Άντε να δούμε αν θα ακούσω διαφορές από το carbon. Σα ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά μπαμπάτσικο. Δεν έχει τη λεπτεπίλεπτη μουράτη εμφάνιση του carbon αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τα του κιλού.

Μόλις παρέλαβα το belkin από το γιατρό μας (thanks doc). Άντε να δούμε αν θα ακούσω διαφορές από το carbon. Σα ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά μπαμπάτσικο. Δεν έχει τη λεπτεπίλεπτη μουράτη εμφάνιση του carbon αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τα του κιλού.
Καλοάκουστο!
Θέλουμε κανονικό Α-Β και κατάθεση εντυπώσεων!

Εχουν ειδοποιηθει οι γιουεσμπαδες, την επομενη εβδομαδα θα κανουμε και καποιες δοκιμες για να δουμε τελικα αν αλλαζει κατι αναμεσα στα καλωδια.

Θαναση, μαλλον θα εισαι ο πρωτος που θα μας μεταφερει εντυπωσεις. Περιμενουμε..

Υπαρχει (ατυπα) γιατι πρεπει να δουμε λιγο ποιος μπορει και ποτε. Επισης για να το κανουμε πιο και καλα "σοβαρο" (γελαω και μονο που το γραφω) θα πρεπει να μαζευτουμε σε σπιτι με μεγαλο συστημα, για να μην υπαρχει περιθωριο σχολιων του τυπου "το συστημα δεν ανεδειξε τις διαφορες"..

Οποτε ενα σχετικα γνωστο και επωνυμο dac, καλα ενισχυτικα και ηχεια και samples μουσικης εγγυημενα σε ολες τις αναλυσεις (απο red book μεχρι DSD-DXD).

Στην δοκιμη θα παρουν μερος ενα καλωδιο No name του ευρω, το belkin σαν επωνυμο φτηνο με καλη κατασκευη και ενα ή δυο ακριβα (>200). Θα χρησιμοποιηθουν 4 κομματια μουσικης (γυναικεια φωνη, μουσικη δωματιου, συμφωνικο εργο, οπερα) και θα τα ακουσουμε διαδοχικα με ολα τα καλωδια.

Οποιος ενδιαφερεται ας το πει, αν και θα εχουμε ενα θεμα με τον χωρο.

Αν τελικα μαζευτουμε πολλοι, θα περασω το track list και τις δικιμες μπορει να τις κανει και οποιος αλλος θελει.