Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Δηλαδη η φαση θα ειναι 3 κατηγοριες usb πανεριου(no cost) / με θωρακιση (>=30E ) / ακριβα κατι τετοιο?
 
E ναι, καπως ετσι, για να ειμαστε πιο "σφαιρικοί". Σκοπος ειναι να δουμε αν εχει νοημα ενα ακριβο USB η μπορούμε να εχουμε το 100% απο ενα απλα καλοφτιαγμένο.

Το belkin βεβαια δεν ειναι απλα καλοφτιαγμενο. Ειναι εξαιρετικο. Μονο που δεν ειναι εντυπωσιακο με ανθρακονηματα, ξυλόγλυπτο ονομα κατασκευαστή και επίστρωση απο διαμαντάκια.

Και μια που στις επομενες μερες θα το εχουν αρκετοι απο εδω, γιατι να μην οργανωθούν παραπάνω απο μια ακροάσεις.
 
Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Αν γίνετε να βρεθεί τρόπος να γίνει blind test.

Ας βρεθούν εντός προδιαγραφών πρώτα με τεστ πακέτων...
Αν και στα ακουστικά τεστ μπορεί να διαγνωστεί με κομμάτια που ξέρει κάποιος πολύ καλά.

Ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο για τεστ καλωδίων USB ΟΧΙ από audiophiles και audio περιοδικά και site αλλά από κομπιουτεράδικα.
Εγώ τον λίγο καιρό που ψάχνω,τα έχω ψιλοχάσει να πω την αλήθεια.
Τα μισά δεν τηρούν καν τις προδιαγραφές,είτε καινούργια είτε μετά από μερικά κουμπώματα.
(Ε καλά,τα ψεύτικα βύσματα όλοι τα καταλαβαίνουμε,δεν πιστεύω...)
 
Καλα, δεν παμε να κανουμε καμια δημοσιευση στην AES. Αν σε ενα καλο συστημα ακουσουμε 3-4 ανθρωποι διαφορες και σε αλλο ενα συστημα αλλοι 4 εχουν την ιδια εκτιμηση μαλλον κατι τρεχει. Η το αντιθετο. θα δουμε.

Σωκ, βρηκες κανενα τροπο ελεγχου της διαμεταγωγης, ευκολο και φθηνο?
 
Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Καλα, δεν παμε να κανουμε καμια δημοσιευση στην AES. Αν σε ενα καλο συστημα ακουσουμε 3-4 ανθρωποι διαφορες και σε αλλο ενα συστημα αλλοι 4 εχουν την ιδια εκτιμηση μαλλον κατι τρεχει. Η το αντιθετο. θα δουμε.

Σωκ, βρηκες κανενα τροπο ελεγχου της διαμεταγωγης, ευκολο και φθηνο?

Ένα κι ευκολο πχ.
Κουμπώνουμε επάνω ένα σκληρό και κάνουμε μια καλή μεταφορά.Κανα-δυο γκιγκα.
Και κοιτάζουμε ταχύτητες.
Εγώ προσωπικά θα την κάνω με το Linux που αναφέρει αν χάνονται πακέτα.
Το ίδιο κομμάτι ας πούμε θα το παίξω με ότι καλώδιο έχω.Και θα δείξει.
Και μετά θα μαζευτούμε με την δυτική παρέα που έχει κανά-δυό επώνυμα για ακουστική εκτίμηση.

Βεβαίως όλα αυτά μετά την κάθοδο από τα βόρεια κι αφού περάσω να πάρω και το δικό μου.
(Ακρόαση δεν κάνω,πρέπει πρώτα να ξεπεράσω την πρώτη,ξηγημένοι.:flipout:)
 
Στην μεταφορα σε σκληρο δεν υπαρχει ελεγχος? και κατι να μην παει καλα το ξανατσεκαρει οποτε δεν ειναι η περιπτωση μας.
 
Απάντηση: Re: Καλώδιο USB, κάνει τη διαφορά;

Στην μεταφορα σε σκληρο δεν υπαρχει ελεγχος? και κατι να μην παει καλα το ξανατσεκαρει οποτε δεν ειναι η περιπτωση μας.

Ναι,αλλά αυτό παίρνει έξτρα χρόνο.
Μικρό βέβαια,αλλά παίρνει.
Και η ταχύτητα μεταφοράς μειώνεται αν γίνεται επανειλημμένα.
Μικρή μείωση μεν,αλλά σε επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα όπως σε ανάλογα τεστ που είδα είναι καλή ένδειξη.

Ειδικά σε εφαρμογές όπως την δική μας,που πακέτο που χάνεται το χαιρετάμε αφού δεν μεταφέρει με error correction αλλά απλώς στριμάρει,έχει μεγάλη σημασία.
 
Απο την αλλη μπορει να βαλετε ενα καλωδιο, να ακουσετε ενα τραγουδι, να αλλαξετε μετα καλωδιο και να το ξανακουσετε, οχι απαραιτητα και ολοκληρο και να συμφωνησετε οτι ακουγονται διαφορετικα μεταξυ τους.
 
Αυτο εγραψα και εγω στο #108. Τωρα αν υπαρχει τροπος να δουμε οτι δουλευουν σωστα στο 100% δεν κανει κακο.

Για πες Θαναση, εκανες καμια συγκριση?
 
Το ποιο ακουγεται καλυτερα ειναι πολυ σχετικο... αλλα σιγουρα χοντρα χοντρα το belkin ειναι πιο κλειστο σα σκηνη, πιο μπασατο, και πιο συγκεντρωμενο στα ειδωλα.
Στα πριμα και στη σκηνη - εντυπωσιασμο και πιθανον στη λεπτομερεια το audioquest ειναι καλυτερο. Διαφορετικα ειναι. Το γιατι μου ειναι παντελως ανεξηγητο.
 
Ναι, ο σκοπος δεν ειναι να δουμε ποιο ακουγεται καλυτερα (de gustibus..) αλλα αν υπαρχει διαφορα.

Αυτο που περιγραφεις Θαναση ειναι μια σαφης διαφορα. Ενδιαφερον
 
Χωρις να το ξέρεις εισαι ο ενας απο τους υποψηφίους για την δοκιμή.. Θα επικοινωνήσουμε για λεπτομέρειες Γιωργο.
Με μεγάλη μου χαρά, αν και για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ θα έρθω για να σας γνωρίσω από κοντά όλους, παρά για το test ! :p
 
Μιχαλη δεν υπαρχει λόγος. Εχουμε αρκετα καλώδια (κατα το "παντου υπαρχει ενας μυθος"-καλωδιο usb), το προβλημα θα ειναι ο χωρος για να κανουμε την ακροαση. Στο δικο μου παιρνει μεχρι 3-4..

υγ τα λαδια μου και τα ματια σου..