Tα μπιφτέκια πριν τα ακουμπήσεις στην σχάρα,τα περνάς με λίγο λαδάκι με πινέλο και τα γυρίζεις μετά από 3μιση-4 λεπτά σε αντίθεση με τις μπριζόλες που τις γυρίζω κάθε 2μιση λεπτά.Σήμερα δοκίμασα το θαύμα!
Έψησα rib-eye, λουκάνικο, κεμπάπ, στήθος κοτόπουλο και μπιφτέκια γαλοπούλας.
Γενικά τα έψησε καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Παρά τον αέρα που φύσαγε, αν και δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται οι ηλεκτρικές. Τα κεμπάπ βγήκαν ζουμερά και αφράτα, όχι συρρικνωμένα όπως στο φούρνο.
Τα rib-eye μου ξέφυγαν λίγο προς το γουέλ νταν, ίσως γιατί τα έψηνε πιο αργά σε σχέση με το μαντέμι στο αέριο και κάπου έχασα τη θερμομέτρηση.
Το κοτόπουλο χρειάστηκε αρκετή ώρα να το ψήσει και τα μπιφτέκια γαλοπούλας μου κόλλησαν στη σχάρα και δύο θρυμματίστηκαν.
Φυσικά δεν έμεινε τίποτα![]()
Τάσο μου οι αρνητικές όλες μιλάνε για τις καμένες αντιστάσεις.Επαναλαμβάνω ότι για να μην πάθουν τίποτα,κάθε φορά που ψήνεις και αφού κρυώσουν,τις βάζεις μέσα στο σπίτι.
Το πως κόβονται όταν ψήνουν,δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ αφού το μόνο που κάνεις είναι να σηκώνεις το καπάκι και να γυρίζεις τα κρέατα,άρα δεν ακουμπάς κάποιο αιχμηρό σημείο της ψησταριάς.
Σήμερα δοκίμασα το θαύμα!
Έψησα rib-eye, λουκάνικο, κεμπάπ, στήθος κοτόπουλο και μπιφτέκια γαλοπούλας.
Γενικά τα έψησε καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Παρά τον αέρα που φύσαγε, αν και δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται οι ηλεκτρικές. Τα κεμπάπ βγήκαν ζουμερά και αφράτα, όχι συρρικνωμένα όπως στο φούρνο.
Τα rib-eye μου ξέφυγαν λίγο προς το γουέλ νταν, ίσως γιατί τα έψηνε πιο αργά σε σχέση με το μαντέμι στο αέριο και κάπου έχασα τη θερμομέτρηση.
Το κοτόπουλο χρειάστηκε αρκετή ώρα να το ψήσει και τα μπιφτέκια γαλοπούλας μου κόλλησαν στη σχάρα και δύο θρυμματίστηκαν.
Φυσικά δεν έμεινε τίποτα![]()
Επόμενο τεστ με σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη!Οταν βαλεις επανω καμια Τομαχωκ θα καταλαβεις....οπως και σπαλομπριζολα.
Υποψιν τις χοιρινες λαιμου ζητω να μου τις κοβουν χοντρες.....(οχι κατι φλυδες που πουλουν και θελουν 3 λεπτα απο την μια και 3 λεπτα απο την αλλη......) για να ευοκλη η διαχειριση τους.
Η αντίσταση πάντως δεν πυρώνει (κοκκινίζει). Έτσι είναι;
Τάσο μου,αν διαθέτεις +1000 ευρώ,πάρε apple υγραερίου.Ναι δεν είχα άλλη έννοια , θα σκέφτομαι να αποθηκεύω τις αντιστάσεις του κλαπάκη.......έλα ρε παιδιά με τα ελληνικά σκουπίδια....
Είχες κάνει μία πρόταση,δεν κατάλαβα ότι την αγόρασες τελικά,αλλά αν το έκανες,πήρες κάτι που το είχες ήδη,δηλαδή ένα ταψί μέσα στον φούρνο να ψήνει τα κρέατα μέσω του αέρα ή του γκριλ και τα λίπη να βράζουν κάτω από το κρέας.Αποτέλεσμα;Στην καλύτερη περίπτωση το κρέας να σε λιγώνει.Κανένα 1000ρικο. Είπα τι πήρα και για ποιο λόγο.
Εχω κανει τσιπουρα με τρομακτικη επιτυχια και σαρδελες που ειναι ακριβως σαν τα καρβουνα.
Θελω να δοκιμασω και κανα θραψαλο καποια στιγμη αλλα φοβαμαι μην καουν τα σημεια που "πεφτουν" πανω στην αντισταση .
Το ιδια επαθα και με το συκωτι γενικα με πρωτεινες που δεν "στεκονται" ενω η σαρδελα και η τσιπουρα ειναι πιο σφιχτα και γινονται ποιημα.
Νομιζω οτι η λυση σε αυτα αν δεν θες να βαλεις επιφανεια ψησιματος επανω ειναι να τα περασεις ενα τηγανακι για ενα λεπτο να σφιξουν και μετα πανω στην σχαρα.
Εχω κανει τσιπουρα με τρομακτικη επιτυχια ..........
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.