Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Σήμερα δοκίμασα το θαύμα!
Έψησα rib-eye, λουκάνικο, κεμπάπ, στήθος κοτόπουλο και μπιφτέκια γαλοπούλας.
Γενικά τα έψησε καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Παρά τον αέρα που φύσαγε, αν και δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται οι ηλεκτρικές. Τα κεμπάπ βγήκαν ζουμερά και αφράτα, όχι συρρικνωμένα όπως στο φούρνο.
Τα rib-eye μου ξέφυγαν λίγο προς το γουέλ νταν, ίσως γιατί τα έψηνε πιο αργά σε σχέση με το μαντέμι στο αέριο και κάπου έχασα τη θερμομέτρηση.
Το κοτόπουλο χρειάστηκε αρκετή ώρα να το ψήσει και τα μπιφτέκια γαλοπούλας μου κόλλησαν στη σχάρα και δύο θρυμματίστηκαν.
Φυσικά δεν έμεινε τίποτα :)

Γενικά τα έψησε καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Παρά τον αέρα που φύσαγε, αν και δεν ξέρω πόσο επηρεάζονται οι ηλεκτρικές. Τα κεμπάπ βγήκαν ζουμερά και αφράτα, όχι συρρικνωμένα όπως στο φούρνο.
Τα rib-eye μου ξέφυγαν λίγο προς το γουέλ νταν, ίσως γιατί τα έψηνε πιο αργά σε σχέση με το μαντέμι στο αέριο και κάπου έχασα τη θερμομέτρηση.
Το κοτόπουλο χρειάστηκε αρκετή ώρα να το ψήσει και τα μπιφτέκια γαλοπούλας μου κόλλησαν στη σχάρα και δύο θρυμματίστηκαν.
Tα μπιφτέκια πριν τα ακουμπήσεις στην σχάρα,τα περνάς με λίγο λαδάκι με πινέλο και τα γυρίζεις μετά από 3μιση-4 λεπτά σε αντίθεση με τις μπριζόλες που τις γυρίζω κάθε 2μιση λεπτά.

Τάσο μου οι αρνητικές όλες μιλάνε για τις καμένες αντιστάσεις.Επαναλαμβάνω ότι για να μην πάθουν τίποτα,κάθε φορά που ψήνεις και αφού κρυώσουν,τις βάζεις μέσα στο σπίτι.Το πως κόβονται όταν ψήνουν,δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ αφού το μόνο που κάνεις είναι να σηκώνεις το καπάκι και να γυρίζεις τα κρέατα,άρα δεν ακουμπάς κάποιο αιχμηρό σημείο της ψησταριάς.

Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Τάσο μου οι αρνητικές όλες μιλάνε για τις καμένες αντιστάσεις.Επαναλαμβάνω ότι για να μην πάθουν τίποτα,κάθε φορά που ψήνεις και αφού κρυώσουν,τις βάζεις μέσα στο σπίτι.

Eγω παντως που την εχω εξω μηνες τωρα δεν εχει παθει τιποτα. Απο το να καθομαι να ασχολουμαι προτιμω να καουν αν καουν και το πολυ πολυ να ξεπαραδιαστω με το ασυλληπτο ποσο των 35

Το πως κόβονται όταν ψήνουν,δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ αφού το μόνο που κάνεις είναι να σηκώνεις το καπάκι και να γυρίζεις τα κρέατα,άρα δεν ακουμπάς κάποιο αιχμηρό σημείο της ψησταριάς.

ελα ρε συ αυτα ειναι αστειοτητες. Με τι τις γυριζουν με τα χερια και την σχαρα την καυτη μαζι ? :flipout::flipout:

Οταν την ξεμονταρεις για βαθυ καθαρισμα θελει προσοχη ναι. Οχι στην χρηση του ψησιματος ομως .

Εγώ πάντως ούτε στο μοντάρισμα κόπηκα. Πρόσεχα βέβαια, γιατί όντως το φινίρισμα έχει τα δοντάκια του!

Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Οταν βαλεις επανω καμια Τομαχωκ θα καταλαβεις....οπως και σπαλομπριζολα.

Υποψιν τις χοιρινες λαιμου ζητω να μου τις κοβουν χοντρες.....(οχι κατι φλυδες που πουλουν και θελουν 3 λεπτα απο την μια και 3 λεπτα απο την αλλη......) για να ευοκλη η διαχειριση τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Οταν βαλεις επανω καμια Τομαχωκ θα καταλαβεις....οπως και σπαλομπριζολα.

Υποψιν τις χοιρινες λαιμου ζητω να μου τις κοβουν χοντρες.....(οχι κατι φλυδες που πουλουν και θελουν 3 λεπτα απο την μια και 3 λεπτα απο την αλλη......) για να ευοκλη η διαχειριση τους.
Επόμενο τεστ με σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη!
Σπαλομπριζόλες, Τ-bone και ινδιάνικα από το επόμενο ΣΚ!
Η αντίσταση πάντως δεν πυρώνει (κοκκινίζει). Έτσι είναι;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Η αντίσταση πάντως δεν πυρώνει (κοκκινίζει). Έτσι είναι;

Σωστα !!! Μην την ακουμπησεις κατα λαθος ......ενα λεπτο μετα το πατημα του διακοπτη καιει σαν την κολαση.

Τα σουβλακια ευκολα πολυ εμπιστευσου το ματι σου να παρουν απο ολες τις πλευρες......

μου ανοιξες την ορεξη ρε συ.

Εχω κανει τσιπουρα με τρομακτικη επιτυχια και σαρδελες που ειναι ακριβως σαν τα καρβουνα.

Θελω να δοκιμασω και κανα θραψαλο καποια στιγμη αλλα φοβαμαι μην καουν τα σημεια που "πεφτουν" πανω στην αντισταση .

Το ιδια επαθα και με το συκωτι γενικα με πρωτεινες που δεν "στεκονται" ενω η σαρδελα και η τσιπουρα ειναι πιο σφιχτα και γινονται ποιημα.

Νομιζω οτι η λυση σε αυτα αν δεν θες να βαλεις επιφανεια ψησιματος επανω ειναι να τα περασεις ενα τηγανακι για ενα λεπτο να σφιξουν και μετα πανω στην σχαρα.

Ναι δεν είχα άλλη έννοια , θα σκέφτομαι να αποθηκεύω τις αντιστάσεις του κλαπάκη.......έλα ρε παιδιά με τα ελληνικά σκουπίδια....
Τάσο μου,αν διαθέτεις +1000 ευρώ,πάρε apple υγραερίου.
Εμείς οι λούμπεν μαγειρεύουμε με τα Ελληνικά σκουπίδια.

Κανένα 1000ρικο. Είπα τι πήρα και για ποιο λόγο.
Είχες κάνει μία πρόταση,δεν κατάλαβα ότι την αγόρασες τελικά,αλλά αν το έκανες,πήρες κάτι που το είχες ήδη,δηλαδή ένα ταψί μέσα στον φούρνο να ψήνει τα κρέατα μέσω του αέρα ή του γκριλ και τα λίπη να βράζουν κάτω από το κρέας.Αποτέλεσμα;Στην καλύτερη περίπτωση το κρέας να σε λιγώνει.
Με τον ιδιο ακριβώς τρόπο "ψήνει" τα κρεάτα και εκείνη η ψησταριά.
Κι εγώ θα ήθελα να μην κόβουν οι άκρες της ψησταριάς μου και να είναι καλύτερα μονωμένες οι αντιστάσεις της για να μην "μπάζουν" υγρασία τα κυκλώματά της,όμως με 70/80...100 ευρώ δεν μπορώ να τα έχω όλα και μιας και μιλάμε για φαγητό και γεύσεις,η πρώτη μου προτεραιότητα δεν είναι τα παραπάνω,αλλά το τελικό γευστικό αποτέλεσμα και σε αυτό,είμαι κατενθουσιασμένος.

Εχω κανει τσιπουρα με τρομακτικη επιτυχια και σαρδελες που ειναι ακριβως σαν τα καρβουνα.

Θελω να δοκιμασω και κανα θραψαλο καποια στιγμη αλλα φοβαμαι μην καουν τα σημεια που "πεφτουν" πανω στην αντισταση .

Το ιδια επαθα και με το συκωτι γενικα με πρωτεινες που δεν "στεκονται" ενω η σαρδελα και η τσιπουρα ειναι πιο σφιχτα και γινονται ποιημα.

Νομιζω οτι η λυση σε αυτα αν δεν θες να βαλεις επιφανεια ψησιματος επανω ειναι να τα περασεις ενα τηγανακι για ενα λεπτο να σφιξουν και μετα πανω στην σχαρα.

Αρα αντιστοιχα καλο αποτελεσμα κ εκει... θενξ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εχω κανει τσιπουρα με τρομακτικη επιτυχια ..........

Βαζε και κανα τονο ρε μαστορα (ποιος μιλαει τωρα ,θα μου πεις και δικιο θα εχεις!!!)

Λεω και γω......τσίπουρα στα καρβουνα,αλλο παλι και αυτο:D

Tα φοβαμαι τα τονακια γιατι αρκετα χοντρα και δεν ξερω πως θα ψηθουν εσωτερικα επαρκως. Τα προτιμω στο φουρνο οπως και κολιους και σκουμπρια.

Αλλα η τσιπουρα ειναι κατεξοχην ψαρι για σχαρα ψησταριας .

Ξαναδιαβασε το μηνυμα ρε θειο.
Οταν λεω τονο εννοω σημειο στιξης (που ουτε εγω βαζω).

τσίπουρα και τσιπούρα....ιδια λεξη μεν αλλο πραγμα δε:Banane0:

:flipout::flipout::flipout:

ξενυχτησα χτες με ταινια ακομα να πιω καφε τι περιμενεις ?

Παντως το ψησιμο ΜΙχαλη το μαθαινεις δεν ειναι πυρηνικη φυσικη. προφανως και θα φας και αψητο και παραψημενο αλλα μια δυο τρεις θα μαθεις να βλεπεις τα σημαδια ποτε ενα ψητο ειναι η ωρα του.