Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Για να καταλάβω, το ΘΑΥΜΑ είναι το ταψί με την αντίσταση - χειρολαβή - καλώδιο και απο πάνω την σχάρα ? Και ψήνει καλά ε?

Για να συνεχίσω λίγο με την δική μου ψησταριά υγραερίου, τώρα που θυμήθηκα κι άλλα της καλούδια:

- Ψήνει πολύ καλά ψωμί, pizza, πεϊνηρλί
- Φαγητά ταψιού (παστήτσιο, μουσακά κλπ)
- Ολα τα ψαρικά, καλαμάρια, σαρδέλες και λοιπά θαλασσινά ακόμα και αχνιστά
- Ολα τα σουβλιστά (κοντοσούβλι, κοτόπουλο, κοκορέτσι, γαρδούμπες κλπ)
- Smoked grilled

και φυσικά μπορουν να χρησιμοποιηθούν κάθε λογής σχάρες (inox, εμαγέ, cast iron), μαντέμια σε διάφορα σχέδια, πλατώ, πέτρες κλπ

Σωκρατη Την καθαριζεις θαυματουργά ? :flipout:

εγω την γλυφω απο τα παντα αλλα εχει κατι ακμες η ατιμη....κοβουν πολυ γλυκα και μονο οταν γεμισεις αιμα το καταλαβαινεις.

Για να καταλάβω, το ΘΑΥΜΑ είναι το ταψί με την αντίσταση - χειρολαβή - καλώδιο και απο πάνω την σχάρα ? Και ψήνει καλά ε?

Καμια σχεση.

Μιλαμε για ψησταρια σαν αυτες με τα καρβουνα αλλα ηλεκτρικη.

Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Για να συνεχίσω λίγο με την δική μου ψησταριά υγραερίου, τώρα που θυμήθηκα κι άλλα της καλούδια:

- Ψήνει πολύ καλά ψωμί, pizza, πεϊνηρλί
- Φαγητά ταψιού (παστήτσιο, μουσακά κλπ)
- Ολα τα ψαρικά, καλαμάρια, σαρδέλες και λοιπά θαλασσινά ακόμα και αχνιστά
- Ολα τα σουβλιστά (κοντοσούβλι, κοτόπουλο, κοκορέτσι, γαρδούμπες κλπ)
- Smoked grilled

και φυσικά μπορουν να χρησιμοποιηθούν κάθε λογής σχάρες (inox, εμαγέ, cast iron), μαντέμια σε διάφορα σχέδια, πλατώ, πέτρες κλπ

Με όλα αυτά,φαντάζομαι θα πούλησες τον φούρνο και τις εστίες αφού πλέον είναι αχρείαστα ε;:flipout:
Τελικά αυτό που μετράει είναι ότι χαίρεσαι την αγορά σου όπως κι εγώ την δική μου.
Y.Γ.
Υπάρχει και ΘΑΥΜΑ με σούβλα,τώρα για τα παστίτσια,ψωμιά κλπ,εμείς ή μη έχοντες ψησταριά υγραερίου,βολευόμαστε με τον ηλεκτρικό φούρνο και τις εστίες του.

Κοιτα, η αλήθεια είναι πως αν έχεις καλη υγραερίου, σπάνια χρησιμοποιείς ηλεκτρική κουζίνα. Η δίκη μου έχει και σούβλα (την οποία χρησιμοποιώ σπάνια για κανένα κοτόπουλο σουβλιστό) αλλά βάζω και μια πλάκα για πίτσα που φέρνει απίστευτο αποτέλεσμα (και την έχουμε λιώσει στη χρήση).

Κάνεις και καμια τηγανιά πατάτες !

Χαχα, αν σου πω ότι ποτε δεν έχω χρησιμοποιήσει το μάτι γιατί αποφεύγω τα τηγανητά!

Μας έκλεισαν τις ταβέρνες και εναλλακτικά έχουμε βρεί τρόπο να τα κάνουμε στο σπίτι τα ψητά που θα προτιμούσαμε έξω. Πχ. στο πλατό γίνεται ιδανικά ο γύρος (ο αγοραστός σε ταψάκι από τον χασάπη), είτε κοτόπουλο είτε χοιρινός. Εαν βάλεις και καλαμάκια ή κεμπάπ δίπλα, πίτες μπόλικες και γίνετσαι ο καλύτερος σουβλατζής ! Καθαρά, υγιεινά, γρήγορα και νόστιμα. !

Κώστα γιά τίς τηγανιτές πατάτες τί σκεύος χρησιμοποιής?
Εχει σημασία νά μή κολλάνε γιά τούς νέους καί άπαιτητικούς.

Την ψησταριά την αγόρασα πριν 4 μήνες και είναι η πρώτη μου ! Λόγω του χειμώνα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα το πλευρικό μάτι. Η σύζηγος θα το χρειαστεί από εδώ και στο εξής που θα φτιάξει ο καιρός, σίγουρα για να τηγανίζει ψάρια που τώρα όταν τα κάνει στην ηλ. κουζίνα μυρίζει όλο το σπίτι ! Τώρα την έχω στο μπαλκόνι της κουζίνας .. και την βολεύομαι πολύ. Ισως το καλοκαίρι την βγάλω στην αυλή.

Ρωτάω γιά σκεύος γιά τηγανιτά γενικά σέ έστίες γιατί βλέπω μαντεμένια τηγάνια,ινοξ, κεραμικά ,τεφάλ, άλουμίνια καί θά ήθελα κάποιες προτάσεις ένημερωτικά.

Ακόμα δεν τα έχω ακουμπήσει σε μαντεμένιο τηγάνι. Εχω πάρει πέτρα για την pizza, μαντεμένιο παλτό, μαντεμένια γάστρα και διάφορα άλλα απαραίτητα

Ευχαριστώ πολύ Κώστα μέ βλέπω μέ καμιά ήλεκτρική "θαύμα" παρότι έχω φούρνο καλό άλλά θέλει πολύ χρόνο καί είναι δύσκολος στό καθάρισμα ειδικά στά ψάρια, κρέατα στό γκρίλ.
Σωκράτη καθαρίζεται εύκολα;

Μία από τα ίδια για μενα. Άχρηστο το πλευρικό μάτι.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι άχρηστο, αλλά αναξιοποίητο. Θα μπορούσα κάλλιστα να το χρησιμοποιώ για να φτιάχνω κινέζικο με το wok, αντι της κεραμικής εστίας.

Σήμερα ξεκινήσμε πολύ καλά το 3ήμερο. Πανσέτες, μπιφτέκια κοτ/λου, πιπεριές, χαλούμι & πίτες. Ολα μια χαρά !

Εχω πάρει πέτρα για την pizza, μαντεμένιο παλτό, μαντεμένια γάστρα....

Κώστα, ένα link μπορείς να βάλεις σε παρακαλώ;
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα γερό παλτό. :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ πολύ Κώστα μέ βλέπω μέ καμιά ήλεκτρική "θαύμα" παρότι έχω φούρνο καλό άλλά θέλει πολύ χρόνο καί είναι δύσκολος στό καθάρισμα ειδικά στά ψάρια, κρέατα στό γκρίλ.
Σωκράτη καθαρίζεται εύκολα;

Αν εισαι τακτικος και οχι τεμπελης σαν εμενα που περιμενω να πιασει το ταψακι απο κατω 1 ποντο λιπος μεχρι να το παω για καθαρισμα :flipout: καθαριζει σε 12 λεπτα για πλακα.

Αυτο συμπεριλαμβανει καθαρισμο ολων των αφαιρουμενων μερων :

3´ λεπτα με καυτο νερο να καθαρισει το ταψακι (αφου αφαιρεσω την λαδοκολλα και το αλουμινοχαρτο που στρωνω παντα απο κατω)
2´ λεπτα με την συρματοβουρτσα να σκουπισω τυχον απομειναρια απο την αντισταση (ή 5´ για να την αφαιρεσω και να σαπουνισω τις αντιστασεις)
2´λεπτα να σαπουνισεις την σχαρα με ενα συρμα
5´λεπτα να τα βαλεις αυτα πισω και να στρωσεις ξανα νεα λαδοκολλα και αλουμινοχαρτο.

Αν τωρα την θες του κουτιου για γαμο :BDGBGDB55: εμενα μου παιρνει κανα μισαωρο με διαλυτες λιπους και χαρτι κουζινας οπου αφαιρω και τα παντα και την κανω καινουργια.

Νάθ είσαι θυσαυρός άνεξάντλητος...είδα τό βίντεο καί θεωρώ ότι είναι τεράστια δεδομένου τού χώρου πού έχω στήν κουζίνα, στό μπαλκόνι έχω ένα πλαστικό δοχείου γιά πετρέλαιο καί μιά μεγάλη ντουλάπα όπότε μάλλον δέν...πρέπει νά βρώ μία μικρότερη συσκευή γιά κουζίνα είχε ένας γνωστός μέ νερό άπό κάτω πού δέ μύριζε έντονα άλλά μετακόμισε σέ μονοκατοικία καί έφτιαξε κτιστό φούρνο γιά όλες τίς χρήσεις φουρνίζει καί όλόκληρα ψωμιά καλυμμένα μέ πλατανόφυλλα καί ψήνει όλόκληρα γουρουνόπουλα, κατσικάκια, άρνιά μιλάμε γιά ίεροτελεστία.Ο άνθρωπος είναι μερακλής μέ μεγάλη οικογένεια καί φιλόξενος γιά όλους μας...δέν θυμάται τό φουρνάκι πούείχε όπότε είμαι στό ψάξιμο γιατί πραγματικά άξίζει...ευχαριστώ γιά τό ώραίο σου πόστ.Σκέφτομαι καί ένα καλό τηγάνι μαντεμένιο πού βρήκα στό ikea καί είναι ίδιο μέ αυτά πού είχαμε στή Σουηδία μέ τή συμβία σχεδόν όλοι οί Σουηδοί τό έχουν.Τυχεροί όσοι έχουν χώρο.