Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Καλησπέρα.

Εδώ και καιρό λέω να πάρω κάτι και εγώ.
Λατρεύω το κρέας, μισώ το ψήσιμο με κάρβουνα λόγω βαβούρας-ταλαιπωρίας.
Ψάχνω ηλεκτρική, για περιστασιακή χρήση, που να μπορώ να τη χρησιμοποιώ και μέσα στο σπίτι, ίσως με καπάκι για ταχύτερο ψήσιμο και λιγότερη κάπνα.
Υπάρχει κάποια αξιόπιστη, δοκιμασμένη, σχετικά οικονομική πρόταση;
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Καλησπέρα.

Ψάχνω ηλεκτρική, για περιστασιακή χρήση, που να μπορώ να τη χρησιμοποιώ και μέσα στο σπίτι, ίσως με καπάκι για ταχύτερο ψήσιμο και λιγότερη κάπνα.
Ευχαριστώ.
Μάλλον δεν μας διαβάζεις.
Μα τι άλλο;;;;
TO ΘΑΥΜΑ.
https://thayma.com.gr/
Έχει σωθεί ο κόσμος.

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ.

Επειδή ακριβώς έψαχνα τα ίδια με σένα δες την πρόταση μου στο ποστ #221

Καλησπερα, στο ψαξιμο και εγω, μια ερωτηση τα λιπη δεν πεφτουν στις αντιστασεις; δεν δημιουργουν προβλημα; και το κυριοτερο πως καθαριζουν; ευχαριστω.

πεφτουν και καιγονται (εξατμιζονται) ή αν "κατσουν" πανω μετα το ψησιμο με μια συρματοβουρτσα φευγουν σαν σκονη.

Και αν το επιτρεπει η ψησταρια σου βγαινει ολη η αντισταση και πλενεται κι ολας (για ψυχολογικους λογους κυριως)

Μέχρι 2100-2300 watt κάνει και η 10άρα ΟΡΙΑΚΑ , αρκεί να μην έχει αλλα πράγματα πάνω ανοιγμένα ταυτόχρονα.

Για σιγουριά και άνεση βέβαια καλύτερα 16αρα με δυομισάρια καλώδια .

Μάλλον δεν μας διαβάζεις.
Μα τι άλλο;;;;
TO ΘΑΥΜΑ.
https://thayma.com.gr/
Έχει σωθεί ο κόσμος.

Διάβασα όλο το νήμα αλλά δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο αναφέρεστε.
Ή για να το θέσω αλλιώς, αυτό:
https://thayma.com.gr/ilektrikes-ps...si-se-pagko-se-diafores-diastaseis-kai-typous
αξίζει;
Είναι που θέλω επιτραπέζια λόγω έλλειψης χώρου!

Κάτι τέτοιες κοίταγα και εγώ και πολύ σύντομα άφησα τις ηλεκτρικές και πήγα στις υγραερίου. Οι λόγοι οι προφανείς :

- Ρύθμιση έντασης φλόγας
- Έλεγχος θερμοκρασίας
- Κλειστός κάδος με καπάκι -> καλύτερο ψήσιμο
- Οικονομία στην κατανάλωση
- Πολύ ανώτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις ηλεκτρικές

Εαν λοιπόν εαν υπάρχει σοβαρός περιορισμός χώρου αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσε πχ να μπεί κάτω από τον απορροφητήρα στην κουζίνα ή εξω στο μπαλκόνι, τότε θα πρότεινα

WEBER Q 1200
Napoleon TravelQ PRO285
Broil King Porta-Chef Portable
PRIMUS - Kuchoma

Κάτι τέτοιες κοίταγα και εγώ και πολύ σύντομα άφησα τις ηλεκτρικές και πήγα στις υγραερίου. Οι λόγοι οι προφανείς :

- Ρύθμιση έντασης φλόγας
- Έλεγχος θερμοκρασίας
- Κλειστός κάδος με καπάκι -> καλύτερο ψήσιμο
- Οικονομία στην κατανάλωση
- Πολύ ανώτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις ηλεκτρικές

Εαν λοιπόν εαν υπάρχει σοβαρός περιορισμός χώρου αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσε πχ να μπεί κάτω από τον απορροφητήρα στην κουζίνα ή εξω στο μπαλκόνι, τότε θα πρότεινα

WEBER Q 1200
Napoleon TravelQ PRO285
Broil King Porta-Chef Portable
PRIMUS - Kuchoma

Έτσι ακριβώς. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, ακόμα και με μια οικονομική γκαζιού.

Αυτές οι μεμβράνες, είναι προτιμότερες από μια απλή σχάρα, επίπεδη ή με γρίλιες;

Διάβασα όλο το νήμα αλλά δεν ξέρω σε ποιο μοντέλο αναφέρεστε.
Ή για να το θέσω αλλιώς, αυτό:
https://thayma.com.gr/ilektrikes-ps...si-se-pagko-se-diafores-diastaseis-kai-typous
αξίζει;
Είναι που θέλω επιτραπέζια λόγω έλλειψης χώρου!
Όλες ίδιες είναι,είτε με πόδια,είτε χωρίς.
Καλό είναι επίσης να ξέρεις ότι σχόλια όπως "άφησα τις ηλεκτρικές","δεν υπάρχει καμία σύγκριση"κτλ,
δεν έχουν κανένα νόημα γιατί πολύ απλά οι σχολιαστές δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ ψημένο κρέας από πχ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.
Πάρε αυτήν που έδειξες για να μπορείς να ψήνεις κάθε ημέρα ότι θες.

Τι το ιδιαίτερο έχει το ΘΑΥΜΑ πέραν του (εκνευριστικου) ονόματος; Και γιατί χρειάζεται να το έχει δοκιμάσει καποιος για να διατυπώσει άποψη περί των δεδομένων διαφόρων μεταξύ ηλεκτρικών ψησταριών και υγραερίου;

Αυτό το design να έφτιαχνε ο έλληνας λίγο θα είχε και γαμώ τις πωλήσεις ΔΙΕΘΝΩΣ.....
Θα το έπαιρνα αλλά αυτή η λαμαρίνα το κουτί οι ψησταριές του 1960 που πρέπει να προσέχεις μην κοπεις σεκαμιά γωνιά είναι τουλάχιστον απαρχαιομένο και πανάσχημο.
Είμαστε μάστορες και πατεντιάρης λαός αλλά από design ΜΗΔΕΝ. Χύμα. Γενικώς.

Σωστα τα λες Τασο ,αλλα για φαντασου που θα εκτοξευοταν η τιμη της.
Και επειδη μαζι με ολα αυτα που λες σαν λαος ,ειμαστε και κομπλεξικοι με το ξενο,σιγα μην δινανε το τιμημα που θα προεκυπτε για Ελληνικο προϊον.

Αυτό το design να έφτιαχνε ο έλληνας λίγο θα είχε και γαμώ τις πωλήσεις ΔΙΕΘΝΩΣ.....
Θα το έπαιρνα αλλά αυτή η λαμαρίνα το κουτί οι ψησταριές του 1960 που πρέπει να προσέχεις μην κοπεις σεκαμιά γωνιά είναι τουλάχιστον απαρχαιομένο και πανάσχημο.
Είμαστε μάστορες και πατεντιάρης λαός αλλά από design ΜΗΔΕΝ. Χύμα. Γενικώς.

Σωπα ρε Τασο που θα σκιζαμε και διεθνως σε πωλησεις. Αφου το κοστος παραγωγης στην Ελλαδα ειναι στον Θεο, ενω το εξειδικευμενο know how στα παντα ειναι σε ελλειψη.
Μονο κατι niche και ακριβο, ισως να επιανε (πχ μια πανακριβη ψησταρια με κορυφαια υλικα φτιαγμενη χειροποιητα απο καλο μαστορα που πουλαει λιγα κομματια τον χρονο). Για μαζικη παραγωγη, ουτε για αστειο.

Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Kοβομαι καθε φορα που την "γλυφω" στο καθαρισμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Τι το ιδιαίτερο έχει το ΘΑΥΜΑ πέραν του (εκνευριστικου) ονόματος; Και γιατί χρειάζεται να το έχει δοκιμάσει καποιος για να διατυπώσει άποψη περί των δεδομένων διαφόρων μεταξύ ηλεκτρικών ψησταριών και υγραερίου;
Ότι σου έγραψε και ο Kosh,δηλαδή,πρόκειται περί θαύματος της ψηστικής και όντως,είναι πολύ εκνευριστικό το όνομα.
Πέραν της πλάκας,κι εγώ δεν ξέρω τι στα διάλα γίνεται και γίνονται τόσο νόστιμα τα ψητά εκεί.

Kοβομαι καθε φορα που την "γλυφω" στο καθαρισμα.
Μάλλον είσαι σβαρνιάρης:flipout:
Εγώ κόπηκα μόνο την πρώτη φορά που συναρμολόγησα το πρώτο ΘΑΥΜΑ,πριν από 4,5,6...κι εγώ δεν θυμάμαι χρόνια.
Έκτοτε δεν ξανακόπηκα και την λειτουργώ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
Τασούλη,έλα να σου κάνω το τραπέζι και μετά θα πας να την αγοράσεις τρέχοντας.