Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Μόλις παρέλαβα το "θαύμα"! Στην έκδοση με τις σούβλες. Ταχύτατοι οι τύποι. Το μεσημέρι τηλεφώνησα στις 7 το απόγευμα ήταν στο σπίτι. αύριο συναρμολόγηση και δοκιμή!
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Αυτή εδώ έχω


Μάλλον δεν με κατάλαβες...
Ξαναδιάβασε καλά τι έγραψες και τι σου ζήτησα... :o
 
Την ψησταριά την αγόρασα πριν 4 μήνες και είναι η πρώτη μου ! Λόγω του χειμώνα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα το πλευρικό μάτι. Η σύζηγος θα το χρειαστεί από εδώ και στο εξής που θα φτιάξει ο καιρός, σίγουρα για να τηγανίζει ψάρια που τώρα όταν τα κάνει στην ηλ. κουζίνα μυρίζει όλο το σπίτι ! Τώρα την έχω στο μπαλκόνι της κουζίνας .. και την βολεύομαι πολύ. Ισως το καλοκαίρι την βγάλω στην αυλή.
Για τηγανιτά χωρίς να μυρίζει το σπίτι,η πιό καλή και φθηνή λύση είναι η φορητή επαγωγική εστία.Την έχεις έξω στο μπαλκόνι,τηγανίζει ταχύτατα-αν θες-και δεν μυρίζει τίποτα μέσα στο σπίτι.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα μέ βλέπω μέ καμιά ήλεκτρική "θαύμα" παρότι έχω φούρνο καλό άλλά θέλει πολύ χρόνο καί είναι δύσκολος στό καθάρισμα ειδικά στά ψάρια, κρέατα στό γκρίλ.
Σωκράτη καθαρίζεται εύκολα;
Δυστυχώς,καμία ηλεκτρική δεν ψήνει όπως το Θαύμα,τόσο σε ταχύτητα όσο και σε νοστιμιά.
Θυμάμαι είχα χρυσοπληρώσει μια της Delonghi με βραχίονες για να γυρνας τις σχάρες,με θερμοστάτες,με κάδο για να βάζεις νερό να μην κολλάνε τα λίπη...Νερόβραστα ψητά και χτίκιαζες να τα ψήσεις.
Για το καθάρισμα σου είπε ο Kosh,ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του τεμπέλη,αλλά μάλλον δεν είναι με τόσο πολύ καθάρισμα.
Εγώ καθε 3-4 ψησίματα,βγάζω το ταψάκι που έχω βάλει μέσα αλουμινόχαρτο.Αλλάζω το αλουμινόχαρτο,σαπουνίζω το ταψάκι και τέλος.Τίποτε άλλο.
Χρόνος;7-8 λεπτά -χωρίς άγχος και βιασύνες-το πολύ.


Μόλις παρέλαβα το "θαύμα"! Στην έκδοση με τις σούβλες. Ταχύτατοι οι τύποι. Το μεσημέρι τηλεφώνησα στις 7 το απόγευμα ήταν στο σπίτι. αύριο συναρμολόγηση και δοκιμή!
Νικάμε αδέλφια!!!
Καλοδούλευτη,μόνο να μην ξεχνάς να βάζεις μέσα στο σπίτι τις αντιστάσεις όταν τελειώνεις γιατί θα πάρουν υγρασία και θα σου ρίχνουν την αντίσταση στον πίνακα.
 
Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Καλοδούλευτη,μόνο να μην ξεχνάς να βάζεις μέσα στο σπίτι τις αντιστάσεις όταν τελειώνεις γιατί θα πάρουν υγρασία και θα σου ρίχνουν την αντίσταση στον πίνακα.


Εγω δεν το εκανα ποτε αυτο μεταξυ μας.

Βεβαια ποτε δεν την αφηνω ξεσκεπαστη (φουσκωτο καπακι) και ειναι σε πολυ στεγνο μπαλκονι προστατευμενη απο την παραμικρη ψιχαλα.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Εγω δεν το εκανα ποτε αυτο μεταξυ μας.

Βεβαια ποτε δεν την αφηνω ξεσκεπαστη (φουσκωτο καπακι) και ειναι σε πολυ στεγνο μπαλκονι προστατευμενη απο την παραμικρη ψιχαλα.
Αν την έχεις σκεπασμένη,κάτι γλυτώνεις και όταν αναφερόμουν στην υγρασία,εννοείται ότι δεν εννοούσα βροχή.Είναι σίγουρο ότι κάποια ημέρα που θα βάλεις να ψήσεις,θα σου ρίξει την ασφάλεια και θα βρίζεις.
Για λίγο βέβαια αφού την επόμενη ημέρα θα τηλεφωνήσεις στον Κλαπάκη και θα σου στείλει καινούριες αντιστάσεις με 35 ευρώ,όσο κάνει δλδ μια μαντεμένια πλάκα για ψησταριές υγραερίου. :flipout:
 
Νικάμε αδέλφια!!!
Καλοδούλευτη,μόνο να μην ξεχνάς να βάζεις μέσα στο σπίτι τις αντιστάσεις όταν τελειώνεις γιατί θα πάρουν υγρασία και θα σου ρίχνουν την αντίσταση στον πίνακα.

Και το σκεφτόμουν να το ρωτήσω! Αλλά αποφάσισα να το κάνω έτσι κι αλλιώς. Από ό,τι κατάλαβα, η σχάρα πατάει πάνω στην αντίσταση. Έτσι πρέπει;
 
Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Και το σκεφτόμουν να το ρωτήσω! Αλλά αποφάσισα να το κάνω έτσι κι αλλιώς. Από ό,τι κατάλαβα, η σχάρα πατάει πάνω στην αντίσταση. Έτσι πρέπει;

Βεβαια.


ετσι πυρακτωνεται πρεπει να ειναι σε επαφη
 
Να καψει πρωτα η σχαρα (οπως θακανες με τα καρβουνα)

Να βαλεις λαδοκολλα στο ταψακι και αλουμινοχαρτο απο την πιο ανακλαστικη του επιφανεια (οπως θα υποθετεις ενακλα θερμοτητα οσο δεν ειναι καλυμενο με λιπη)

Λεμονακι στην σχαρα και καλη ορεξη.
 
Απάντηση: Re: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Να καψει πρωτα η σχαρα (οπως θακανες με τα καρβουνα)

Να βαλεις λαδοκολλα στο ταψακι και αλουμινοχαρτο απο την πιο ανακλαστικη του επιφανεια (οπως θα υποθετεις ενακλα θερμοτητα οσο δεν ειναι καλυμενο με λιπη)

Λεμονακι στην σχαρα και καλη ορεξη.

:grinning-smiley-043
 
Παιδιά μπορεί να ψήνει σαν κάρβουνο (σας πιστεύω ειλικρινά) αλλά για αυτούς τους ΣΟΒΑΡΟΥΣ λόγους που πέφτουν βροχή οι αρνητικές , δεν θα την αγόραζα ούτε δωρεάν. Είπαμε:μηδέν ποιότητα κατασκευής σε ελληνικό είδος.

https://www.skroutz.gr/s/4857791/Κλαπάκης-Ψησταριά-Το-Θαύμα-2500W.html
 
Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Ναθ,εγώ βάζω μόνο αλουμινόχαρτο στο ταψάκι και δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει η σπατάλη χρήσης της λαδόκολας.

Kαθαριζει πολυ πιο ευκολα απο τα λιπη μετα το ταψακι.

Ειπαμε ειμαι τεμπελης δεν το αλλαζω συνεχεια.:BDGBGDB55:
 
Σήμερα ψησαμε 4 μπριζολες τομαχωκ στην weber (κάρβουνο) και έγιναν....σκ@τα.:flipout:
Δε πα να'χεις ψησταριά με laser ,άμα δεν κατέχεις το άθλημα.....:slapface: