Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Ο σκύλος έφαγε - εκανε κομμάτια για την ακρίβεια - το κάλυμμα της Broil King το οποίο είχε δοθεί σαν δώρο με την αγορά της. Επειδή δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω (και πιθανώς παραπάνω από μία φορά) τα λεφτά που ζητάει για τo original κάλυμμα, έχετε εμπειρία από ποιοτικά no name καλύμματα να προτείνετε;

Αν και έχω μια κουκούλα Broil King καινούρια στο κουτί της, χρησιμοποιώ ακόμα την μαύρη κουκούλα από το lidl η οποία δεν λέει να χαλάσει. Την είχα πάρει €12-€15 και βγήκε πάρα πολύ καλή. Εαν την βρεις να την πάρεις, αξίζει

• Like
Reactions: dim tz and NassosT
Συμφωνώ με τον Κώστα η Κουκούλα από τα lidl ειναι τέλεια..και εγώ έχω από την αγορά μαζί με την ψησταρια αλλά έχω πάρει και μια από τα lidl

Εμένα η Broil King αστράφτει ! Ετσι ακριβώς παραμένει έως σήμερα μετά από τόσα χρόνια και άπειρα ψησίματα

View attachment 225503

Κώστα μετά από αρκετές συζητήσεις με αρκετό κόσμο, τείνω να καταλήξω στην Monarch 390 που έχεις και εσύ.
Έχει βγάλει / έχεις παρατηρήσει κανένα θέμα τα χρόνια που την έχεις;

Το μόνο θέμα είναι ότι το πλευρικό αριστερό μάτι είναι σχετικά αδύναμο οπότε και δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Αντι για αυτό, ο κατασκευαστής έχει διαθέσιμο επίσης και πλευρικό infrared side burner για όποιον το θέλει αλλά νομίζω ότι ξεφεύγει αρκετά σε τιμή.

Ως προς την όλη κατασκευή, δεν έχει κανενα θέμα συναρμογής, σκουριάς, αδύναμου σημείου ή να ξεφλουδίσει κάποιο μέταλλο. Παραμένει άψογη χωρίς κανένα αισθητικό ή λειτουργικό θέμα. Εχε υποψη σου ότι η ψησταριά θέλει την καθαριότητά της, κυρίως για να μην καπνίζει και εαν δεν την παραμελήσεις θα την έχεις για πολλά χρόνια σε άριστη κατάσταση όπως και εγώ. Τα μαντέμια της είναι άριστα όπως και η μαντεμένια πλάκα, όσο για το μονέλο που σε ενδιαφέρει (390) δεν έχω άποψη για τον 4ο καυστήρα, νομίζω ότι στα ψητά σουβλας θα κάνει σωστά την δουλειά του.

0-02-0a-ceba7971dfbce76159c4396781f37de82ef64b31635fa20a010992ea1e116e59_7957a08f.jpg

Καλημέρα, μια μικρή ερώτηση για τους φίλους που έχουν Broil King. Σκέφτομαι να πάρω την Signet 390. Έχω ένα χώρο που θέλω να την έχω μόνιμα ο οποίος έχει φάρδος 1.55 cm. Βλέπω ότι με τα "αυτιά" κλειστά η ψησταριά είναι 145 οπότε για αποθήκευση την παίρνει. Μπορώ να την γυρίζω 90 μοίρες αν θέλω να ανοίξω τα πλαϊνά, υπάρχει εκεί χώρος.
Η ερώτηση είναι αν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με τα πλαϊνά κλειστά για κάτι γρήγορο που δεν χρειάζεσαι ούτε την πλευρική εστία ούτε τη βοηθητική επιφάνεια στην άλλη πλευρά. Λογικά δεν έχει θέμα, απλά θέλω να το επιβεβαιώσω.

Καλημέρα, μια μικρή ερώτηση για τους φίλους που έχουν Broil King. Σκέφτομαι να πάρω την Signet 390. Έχω ένα χώρο που θέλω να την έχω μόνιμα ο οποίος έχει φάρδος 1.55 cm. Βλέπω ότι με τα "αυτιά" κλειστά η ψησταριά είναι 145 οπότε για αποθήκευση την παίρνει. Μπορώ να την γυρίζω 90 μοίρες αν θέλω να ανοίξω τα πλαϊνά, υπάρχει εκεί χώρος.
Η ερώτηση είναι αν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με τα πλαϊνά κλειστά για κάτι γρήγορο που δεν χρειάζεσαι ούτε την πλευρική εστία ούτε τη βοηθητική επιφάνεια στην άλλη πλευρά. Λογικά δεν έχει θέμα, απλά θέλω να το επιβεβαιώσω.
Έχω την Royal 320 που έχει πλαστικά πλαϊνά ράφια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τη λειτουργείς έχοντάς τα κλειστά.

Να είναι καλά το Black Friday πήρα την Broil King Signet 390 Shadow.
Σίγουρα πρέπει να πάρω κουκούλα.
Εκτός από την κουκούλα, τι άλλα αξεσουάρ είναι απαραίτητα και ποια είναι καλό να τα έχεις. Για την αρχή μιλάω πάντα, μην που πείτε να πάρω εξάρτημα για καπνιστά :)

Θα μπει σε ταράτσα και φυσάει πολύ. Έχει νόημα να πάω σε no name κουκούλα ή θα διαλυθεί σε ένα μήνα; Οι επώνυμες πχ της εταιρίας θα αντέξουν σημαντικά παραπάνω ή με τον αέρα και αυτή θα γίνει σμπαράλια.
Βασικά του lidl που είπατε ότι είναι οκ, δεν ξέρω πότε θα την βγάλει για να περιμένω.

Γιώργη,το θέμα της κουκούλας (αν δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα εμφάνισης) το έλυσα αγοράζοντας την πρώτη φορά κουκούλα Lidl και όταν μετά από καιρό χάλασε,με κουκούλα από μοτοσυκλέτα.
Δεν είναι σαν να της φοράς μπλούζα αλλά δεν είναι και φάτσα κάρτα ώστε να με απασχολεί ιδιαίτερα η εμφάνιση 😀
Υπόψην ότι την έχω στην ταράτσα και την βαράνε αλύπητα τα στοιχεία της φύσης ,όλο το χρόνο.
Το Lidl βγάζει που και που σετ για ψησταριές.
Πήρα ένα ωραιότατο βαλιτσακι που τα είχε όλα μέσα με 25 ευρώ.
Και φυσικά ένα δοχείο αναματος κάρβουνου,που με έχει σώσει.

(έχω Weber με πάγκο....καρβουνιάρα🍻 )

Last edited:
Η εξωτερική εστία;
Με τίποτε…. Πιο πολύ για 30Χ30 τη κόβω αλλά δεν πάω τώρα να τη ξαναμετρήσω, βαριέμαι να ανεβαίνω σκάλες και να ξανα ξεσκεπάζω. :D
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά τι μάστορας είσαι, βάψε ρε συ τη σίτα, έχει σκουριάσει:p

Στον ΣΚΛΑΒΕΝΊΤΗ της Καλλιθέας έχει στον πάνω όροφο ,ένα σταντ με όλα σχεδόν μπιρμπιλονια που θα χρειαστείς και κουκούλες διαφόρων μεγεθών.
Έχω πάρει και μία spare κουκούλα,που φαίνεται καλής ποιότητας.
Υποθέτω ότι όλα τα μεγάλα καταστήματα του ,θα έχουν αντίστοιχα τμήματα.

Καλορίζικη και σου εύχομαι να την ευχαριστηθείς. Για αρχή θα χρειαστείς σίγουρα μια φιάλη, ένα κάλυμμα, ένα γάντι για BBQ, σετ εργαλείων (τσιμπίδα, σπάτουλα, ξύστρα κλπ).

Θα σου πρότεινα να την βάλεις κάπου που να είναι προστατευμένη από ήλιο/βροχή/αέρα, όσο γίνεται. Εαν έχει αέρα όπως λες, την κουκούλα θα την βρείς 2 οικοδομικά τετράγωνα μακριά την επόμενη ημέρα, οπότε πάρε μια κουκουλα φθηνή και φρόντισε να κάνεις μια πατέντα για να μην φουσκώνει και να μην πετάξει για πάντα.

Βάλε και καμι α φωτό να δούμε το εργαείλο όταν το συναρμολογήσεις

Επίσης από το Lidl (ένεκα υποχονδριασμου) πήρα και μια κουκούλα για έπιπλα ,που είναι από ένα παχύ υλικό,spare και αυτή 😸
Και φυσικά αυτούς τους ελαστικούς ιμάντες για να μην την πάρει ο αέρας.
Από αυτά πάρε μπόλικα γιατί με τον ήλιο ξεχειλωνουν και ξυλιαζουν.

Last edited:
Με ψήσιμο πίτσας έχει ασχοληθεί κανείς;

Ξεκίνησα πριν ενα δίμηνο με μπούσουλα τα βίντεο του Vito Iacopelli και το παλεύω κάπως, αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά. Τις τελευταίες 3 φορές χρησιμοποιώ αυτή τη συνταγή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Καθώς η ειδική πέτρα της Broil King είναι για μεγαλύτερες ψησταριές από τη δικη μου, και μετά από πρόταση από εξειδικευμένο κατάστημα της Αθηνας, ψήνω προς το παρόν απευθείας στην μαντεμενια πλάκα. Αφαιρώ όλες τις φλογοκρύπτες και τη διπλανή σχάρα για να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία και παρήγγειλα από εδώ και μου έφτιαξαν έναν custom θόλο με θερμόμετρο (κόστος 114€ με τα έξοδα αποστολής). Θα βάλω φωτο του setup στο επόμενο ψήσιμο.

20241109_223731 (1).jpg

Η ψησταριά θα μπει σε ταράτσα στον έκτο και προς το παρόν και μέχρι την άνοιξη θα είναι πολύ εκτεθειμένη (τότε μάλλον θα βάλω τεντοπέργκολα με πλαϊνά). Εδώ έβαλα πλέγμα πλαστικό προστατευτικό για να μην σκαρφαλώνουν τα παιδιά στα κάγκελα και το έδεσα με δετικά πλαστικά και μέσα σε 4 μήνες από τον ήλιο και τον αέρα κόπηκαν.
Ίσως περάσω από κάποιο μεγάλο Σκλαβενίτη να πάρω κάτι για αρχή και όταν βγάλει το lidl παίρνω και μια από εκεί.

Όποιος φίλος ανάβει κάρβουνα, οφείλει στον εαυτό του ένα έχει αυτό
Σώθηκα 🍻
Αυτό είναι High-end!!!
H μέση λύση είναι
1732874341076.png
Και η πατέντα είναι από μεταλλικό τενεκέ δοχείο, βγάζεις πάτο, ανοίγεις 2 αυτιά χαμηλά και είσαι έτοιμος (έτσι το είχα δει πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια).

Αυτό είναι High-end!!!
H μέση λύση είναι
View attachment 242747
Και η πατέντα είναι από μεταλλικό τενεκέ δοχείο, βγάζεις πάτο, ανοίγεις 2 αυτιά χαμηλά και είσαι έτοιμος (έτσι το είχα δει πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια).
Αυτά υπάρχουν παροπλισμένα στην αποθήκη,εδώ και χρόνια.
Όταν πήγα το Διαβολίτσι (το χωνί) στην Κρήτη,το κοιτούσαν με δέος 😀
Φυσικά έπαθαν την πλάκα τους με την αποτελεσματικότητα του.
Όταν κατέβασα το δοχείο ,με προσκυνήσανε 😂