epinefelos
New member
- 10 March 2016
- 83
Εγώ αγόρασα σήμερα την δική μου ψησταριά αλλα μετά είδα το post. Πάλι όμως δεν ειπώθηκε κάτι που θα άλλαζε την απόφαση μου.
Αγαπάω πολύ το ψήσιμο σε bbq, πάντα είμαι αυτός που κουράζεται και οι άλλοι τρώνε αλλά και αυτό έχει την γλύκα του. Μαθημένος από το χωριό μόνο στο κάρβουνο κορόιδευα οποιαδήποτε άλλη λύση. Στην Αθήνα και στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όμως οι επιλογές είναι πολύ λίγες. Βολευόμουν έως τώρα για 3-4 ψησίματα το χρόνο με μια πολύ μικρή κάρβουνου. Μεγάλη βαβούρα και ακαταστασία στο μπαλκόνι για να φάμε 4 άτομα. τελευταίο ψήσιμο το Πάσχα με πα'ι'δάκια. Εκανα το λάθος και πέταξα και μερικά κομμάτια πρόβατο επάνω να πιούμε στο ενδιάμεσο κάνα τσίπουρο και ακόμα τρέχω από την κάπνα και την τσίκνα. Μετά η γκρίνια για το καθάρισμα σε ένα μπαλκόνι που θύμιζε πεδίο μάχης. Για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου όλα στην ηλεκτρική κουζίνα στο γκριλ.
Μετά από αρκετό διάβασμα στο net αποφάσισα να πάρω μια υγραερίου. Αλλά ποια υγραερίου? Με τις διαστάσεις του χώρου ανα χείρας βγήκα βόλτα στα μαγαζιά. Όλες όσες βρήκα κάτω από 400 μου έδιναν την αίσθηση προχειροκατασκευής. τελικά κατέληξα σε μια weber το μοντέλο Spirit II 310 (χωρίς το ξεχωριστό μάτι καυστήρα που έχει για τηγάνισμα) με 3 καυστήρες, ηλεκτρονική ανάφλεξη κλπ καλούδια αλλά αυτό που με τράβηξε πιο πολύ είναι ότι έχει ένα σύστημα που βγαίνει το στρογγυλό μεσαίο κομμάτι της σχάρας και εκεί προσαρμόζεις ειδικά μαντεμένια μαγειρικά σκεύη. Ετσι ήδη πήρα και μια γάστρα να κάνω κουνελάκι τσιγαριαστό και κότσια. Η ψησταριά είναι στα 600 με παζάρεμα και συνολικά μου πήγε 800 και 2 σημάδια στα καλάμια από την γυναίκα μου. Πήρα και μαντεμένια πλάκα στο μισό μέγεθος της περιοχής ψησίματος για κάνα καθαρό και γρήγορο ψήσιμο.
Παραλαμβάνω το Σάββατο οπότε και θα έχουμε review
.
Από όσο κατάλαβα από τις συζητήσεις ΠΡΕΠΕΙ να ψήνεις με το καπάκι κλειστό. Απαραίτητο για μεγάλα κομμάτια κρέας ένα θερμόμετρο ψησίματος (εδώ θα γελάει 2 μέρες ο αδελφός μου στο χωριό). Βάζεις το προς ψήσιμο φαγητό, σκεπάζεις, υπολογίζεις χρόνο ψησίματος, τσεκάρεις μια φορά το πολύ και για χαρά. Οι ποιο πολλοί μου είπαν ότι δεν θέλει καν γύρισμα. Θα δείξει.
Τι χάνω? Το μπέρδεμα και την χαρά να τσιμπολογάω και να πίνω κατά την διάρκεια του ψησίματος. Θα βρω όμως την λύση. Δεν θέλω να ψήνω μόνο και μόνο για να τρώω.
Αγαπάω πολύ το ψήσιμο σε bbq, πάντα είμαι αυτός που κουράζεται και οι άλλοι τρώνε αλλά και αυτό έχει την γλύκα του. Μαθημένος από το χωριό μόνο στο κάρβουνο κορόιδευα οποιαδήποτε άλλη λύση. Στην Αθήνα και στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όμως οι επιλογές είναι πολύ λίγες. Βολευόμουν έως τώρα για 3-4 ψησίματα το χρόνο με μια πολύ μικρή κάρβουνου. Μεγάλη βαβούρα και ακαταστασία στο μπαλκόνι για να φάμε 4 άτομα. τελευταίο ψήσιμο το Πάσχα με πα'ι'δάκια. Εκανα το λάθος και πέταξα και μερικά κομμάτια πρόβατο επάνω να πιούμε στο ενδιάμεσο κάνα τσίπουρο και ακόμα τρέχω από την κάπνα και την τσίκνα. Μετά η γκρίνια για το καθάρισμα σε ένα μπαλκόνι που θύμιζε πεδίο μάχης. Για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου όλα στην ηλεκτρική κουζίνα στο γκριλ.
Μετά από αρκετό διάβασμα στο net αποφάσισα να πάρω μια υγραερίου. Αλλά ποια υγραερίου? Με τις διαστάσεις του χώρου ανα χείρας βγήκα βόλτα στα μαγαζιά. Όλες όσες βρήκα κάτω από 400 μου έδιναν την αίσθηση προχειροκατασκευής. τελικά κατέληξα σε μια weber το μοντέλο Spirit II 310 (χωρίς το ξεχωριστό μάτι καυστήρα που έχει για τηγάνισμα) με 3 καυστήρες, ηλεκτρονική ανάφλεξη κλπ καλούδια αλλά αυτό που με τράβηξε πιο πολύ είναι ότι έχει ένα σύστημα που βγαίνει το στρογγυλό μεσαίο κομμάτι της σχάρας και εκεί προσαρμόζεις ειδικά μαντεμένια μαγειρικά σκεύη. Ετσι ήδη πήρα και μια γάστρα να κάνω κουνελάκι τσιγαριαστό και κότσια. Η ψησταριά είναι στα 600 με παζάρεμα και συνολικά μου πήγε 800 και 2 σημάδια στα καλάμια από την γυναίκα μου. Πήρα και μαντεμένια πλάκα στο μισό μέγεθος της περιοχής ψησίματος για κάνα καθαρό και γρήγορο ψήσιμο.
Παραλαμβάνω το Σάββατο οπότε και θα έχουμε review

Από όσο κατάλαβα από τις συζητήσεις ΠΡΕΠΕΙ να ψήνεις με το καπάκι κλειστό. Απαραίτητο για μεγάλα κομμάτια κρέας ένα θερμόμετρο ψησίματος (εδώ θα γελάει 2 μέρες ο αδελφός μου στο χωριό). Βάζεις το προς ψήσιμο φαγητό, σκεπάζεις, υπολογίζεις χρόνο ψησίματος, τσεκάρεις μια φορά το πολύ και για χαρά. Οι ποιο πολλοί μου είπαν ότι δεν θέλει καν γύρισμα. Θα δείξει.
Τι χάνω? Το μπέρδεμα και την χαρά να τσιμπολογάω και να πίνω κατά την διάρκεια του ψησίματος. Θα βρω όμως την λύση. Δεν θέλω να ψήνω μόνο και μόνο για να τρώω.