Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Εγώ αγόρασα σήμερα την δική μου ψησταριά αλλα μετά είδα το post. Πάλι όμως δεν ειπώθηκε κάτι που θα άλλαζε την απόφαση μου.
Αγαπάω πολύ το ψήσιμο σε bbq, πάντα είμαι αυτός που κουράζεται και οι άλλοι τρώνε αλλά και αυτό έχει την γλύκα του. Μαθημένος από το χωριό μόνο στο κάρβουνο κορόιδευα οποιαδήποτε άλλη λύση. Στην Αθήνα και στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όμως οι επιλογές είναι πολύ λίγες. Βολευόμουν έως τώρα για 3-4 ψησίματα το χρόνο με μια πολύ μικρή κάρβουνου. Μεγάλη βαβούρα και ακαταστασία στο μπαλκόνι για να φάμε 4 άτομα. τελευταίο ψήσιμο το Πάσχα με πα'ι'δάκια. Εκανα το λάθος και πέταξα και μερικά κομμάτια πρόβατο επάνω να πιούμε στο ενδιάμεσο κάνα τσίπουρο και ακόμα τρέχω από την κάπνα και την τσίκνα. Μετά η γκρίνια για το καθάρισμα σε ένα μπαλκόνι που θύμιζε πεδίο μάχης. Για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου όλα στην ηλεκτρική κουζίνα στο γκριλ.
Μετά από αρκετό διάβασμα στο net αποφάσισα να πάρω μια υγραερίου. Αλλά ποια υγραερίου? Με τις διαστάσεις του χώρου ανα χείρας βγήκα βόλτα στα μαγαζιά. Όλες όσες βρήκα κάτω από 400 μου έδιναν την αίσθηση προχειροκατασκευής. τελικά κατέληξα σε μια weber το μοντέλο Spirit II 310 (χωρίς το ξεχωριστό μάτι καυστήρα που έχει για τηγάνισμα) με 3 καυστήρες, ηλεκτρονική ανάφλεξη κλπ καλούδια αλλά αυτό που με τράβηξε πιο πολύ είναι ότι έχει ένα σύστημα που βγαίνει το στρογγυλό μεσαίο κομμάτι της σχάρας και εκεί προσαρμόζεις ειδικά μαντεμένια μαγειρικά σκεύη. Ετσι ήδη πήρα και μια γάστρα να κάνω κουνελάκι τσιγαριαστό και κότσια. Η ψησταριά είναι στα 600 με παζάρεμα και συνολικά μου πήγε 800 και 2 σημάδια στα καλάμια από την γυναίκα μου. Πήρα και μαντεμένια πλάκα στο μισό μέγεθος της περιοχής ψησίματος για κάνα καθαρό και γρήγορο ψήσιμο.
Παραλαμβάνω το Σάββατο οπότε και θα έχουμε review :P .
Από όσο κατάλαβα από τις συζητήσεις ΠΡΕΠΕΙ να ψήνεις με το καπάκι κλειστό. Απαραίτητο για μεγάλα κομμάτια κρέας ένα θερμόμετρο ψησίματος (εδώ θα γελάει 2 μέρες ο αδελφός μου στο χωριό). Βάζεις το προς ψήσιμο φαγητό, σκεπάζεις, υπολογίζεις χρόνο ψησίματος, τσεκάρεις μια φορά το πολύ και για χαρά. Οι ποιο πολλοί μου είπαν ότι δεν θέλει καν γύρισμα. Θα δείξει.
Τι χάνω? Το μπέρδεμα και την χαρά να τσιμπολογάω και να πίνω κατά την διάρκεια του ψησίματος. Θα βρω όμως την λύση. Δεν θέλω να ψήνω μόνο και μόνο για να τρώω.

εν τελει τι ειναι αυτο που θα σου αλλαζε την αποαφαση (αγορα?)???
τα παιδακια, αρνι και προβατινα, πως θα τα ψηνεις? σε σχαρα ή σε πλακα μαντεμι?

Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

εν τελει τι ειναι αυτο που θα σου αλλαζε την αποαφαση (αγορα?)???
τα παιδακια, αρνι και προβατινα, πως θα τα ψηνεις? σε σχαρα ή σε πλακα μαντεμι?

Ισως αν υπήρχε εμπειρία από συμφορουμιτες για την σύγκριση μεταξύ Αερίου και ηλεκτρικής. Δεν ειπώθηκε όμως κάτι που να με κάνει να μετανιώσω για την επιλογή μου.
τα παιδάκια σίγουρα σχάρα. Προβατίνα δεν νομίζω να ξαναδοκιμάσω σε μπαλκόνι. Τραυματική εμπειρία η τσίκνα που κόβεται με το μαχαίρι.

Προβατίνα δεν νομίζω να ξαναδοκιμάσω σε μπαλκόνι. Τραυματική εμπειρία η τσίκνα που κόβεται με το μαχαίρι.

Να ξαναδοκιμασεις με μια προϋπόθεση.
Θα αγοράσεις μπούτι προβατίνας φιλέτο.
Σε καμμία των περιπτώσεων δεν είναι όπως το " μάτι " από το παϊδάκι, αλλά είναι προβατίνα ρε αδερφέ!
Όταν ψήνω σπίτι, παίρνω τέτοια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κάπνες.
Άμα γουστάρεις κόβεις και το οποιοδήποτε λίπος υπάρχει και είναι σαν να ψήνεις....μανιτάρια.;)

Attachments

• kantina_16.jpg
    kantina_16.jpg
    120 KB · Views: 207
  • IMG_8174.jpg
    IMG_8174.jpg
    184.1 KB · Views: 208
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Μπαμπηηη, αυτες οι ευκαμπτες επιφανειες εχουν τεφλον λεμεεεεεε

...
Θα αγοράσεις μπούτι προβατίνας φιλέτο.
Σε καμμία των περιπτώσεων δεν είναι όπως το " μάτι " από το παϊδάκι, αλλά είναι προβατίνα ρε αδερφέ!
...

εγω μονο μπουτι προβατινας τρωω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

Να του το λες μεχρι να το καταλαβει.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

εγω μονο μπουτι προβατινας τρωω

Τώρα με στεναχωρείς:bigcry:

Που σημαίνει τί; Επικίνδυνες για την υγεία;
Και γιατί τις επιτρέπουν;

Γιατι τις αγοραζουν για ευκολια .

Οπως και τα τηγανια.

Εγώ ξέρω οτι ό,τι είναι επικίνδυνο για την υγεία - αποδεδειγμένα - απαγορεύουν την κυκλοφορόα του.
Όπως και νάχει όμως εγώ δεν έχω ψήσει ποτέ σε μεμβράνη, απλά τη βάζω για όσουν θέλουν ψησταριά αλλά χωρίς πλυσίματα.

αν θυμαμαι καλα, το προβλημα με το τεφλον δημιουργειται οταν ξυστει η επιφανεια που ειναι επικαλυμενη, και ετσι με την θερμοτητα αρχιζουν και απελευθερωνονται διαφορες τοξικες ουσιες.

αν θυμαμαι καλα, το προβλημα με το τεφλον δημιουργειται οταν ξυστει η επιφανεια που ειναι επικαλυμενη, και ετσι με την θερμοτητα αρχιζουν και απελευθερωνονται διαφορες τοξικες ουσιες.

Οπως και εαν εχει καλο ειναι να μην χρησιμοποιουνται. Εγώ εχω μαντεμενια πλάκα, απλά οταν την χρησιμοποιώ πρέπει ο χώρος κάτω απο την πλάκα να μην εχει πολλα υπολειματα απο λιπαρα γιατι ευκολα προκαλει αναφλέξεις (μια φορα την παθαμε :) )

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Η δεύτερη φωτογραφία είναι κόλαση!!!!!!
Τελικά θα παραλάβω Τρίτη και όχι Σάββατο που είχε κανονιστεί. Οι λόγος δεν προλαβαίνει το συνεργείο. Η αλήθεια μάλλον είναι ότι με έριξε για κάποιον πιο πεινασμένο :P

Κάτι πήε στραβά με το quote. Στο post του mdvq πάει αυτό.

Αν μένεις προς Πειραιά μεριά ,μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη έχει κρεοπωλείο που πουλάει άριστη προβατίνα.
Επίσης έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ μπιφτέκι προβατίνας.

Πριν λίγο καιρό μας είχε καλέσει ένας καλός φίλος στο εξοχικό του στο Λαγονήσι ,για ψήσιμο και μπύρες.
Αυτός είχε μαζέψει αχινούς και πεταλιδες για μεζέ κατά την διάρκεια του ψησίματος και γω είχα αναλάβει την μπιφτεκοφαγία.
Πήρα λοιπόν μπιφτέκια προβατίνας, χοιρινά,μοσχαρίσια,rib eye,γαλοπούλας και κοτόπουλου.
Αφού ήπιαμε τα ουζάκια μας με την αχινοσαλάτα και τις πεταλίδες με σκόρδο στο φούρνο,ήρθε η ώρα της μπιφτεκοφαγίας.
Εκτός από δύο γυναίκες που σιχαίνονται την προβατίνα, όλη η υπόλοιπη παρέα ανακήρυξε πανηγυρικά το πρόβειον, νικητή της βραδιάς! :firstprize:
Τι rib eye και σαχλαμάρες :ernaehrung004:

Το καλύτερο μπιφτέκι το ψήνουν στα Τρία Πλατάνια, στο Ανήλιο Μετσόβου. Ο κιμάς είναι κατά βάση βοδινός, αλλά έχει και χοιρινό και λίγο (κάπου 1/6 μου είπε ο μάστορας) πρόβειο, και το κυριότερο, από ζώα της περιοχής. Μέγεθος μέτριο, όχι πεπλατυσμένο. Αύριο θα περνάω από εκεί με την οικογένεια... βρε λέτε να το τιμήσουμε;

Φυσικά κοντοσούβλια χοιρινά ή κοτόπουλο (ενίοτε και πρόβεια) και παϊδάκια είναι στανταράκια. Και χορτόπιτα της πεθεράς του, όταν έχει.
Βέβαια το 95% του κόσμου θα σταματήσει απέναντι, στο Μέτσοβο.

Και κεφτεδάκι τηγανιτό ξέρω πού κάνουν εξαιρετικό (με μπόλικο δυόσμο -όνειρο!), αλλά πέφτει ακόμη πιο μακρυά. Στην πλατεία της Πύρρας Τρικάλων. Καταμεσής στη Πίνδο, στη μέση του πουθενά δλδ.

Ο κιμάς είναι κατά βάση βοδινός, αλλά έχει και χοιρινό και λίγο (κάπου 1/6 μου είπε ο μάστορας) πρόβειο, και το κυριότερο, από ζώα της περιοχής. Μέγεθος μέτριο, όχι πεπλατυσμένο. Αύριο θα περνάω από εκεί με την οικογένεια....
Aυτο Τασο μου ειναι κεμπαπ-μπιφτεκ!
Και φυσικα ,ειναι πολυ πιο νοστιμο απο το απλο.:ernaehrung004:

Να ορίστε, μόλις καθίσαμε. Μόνοι μας είμαστε!IMG_20200619_140840.jpg

(απέναντι, το Μέτσοβο). Για Ανήλιο βγαίνεις στον αντίστοιχο κόμβο της Εγνατίας, αμέσως μετά το Μέτσοβο.